164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 83 137
  • 647
  •   2
Отговори
# 255
И от мен младеж ИЕ+ФЕ.Евентуално и той ще пробва на второ за ИЕ +Ит.

# 256
  • София
perunika77, дори да остане във Френската паралелка, не трябва да съжалява. Г-жа Петрова по френски е една от най-любимите учителки на дъщеря ми. На мен също. Много се радвам за него. Успех!

# 257
  • София
perunika77, дори да остане във Френската паралелка, не трябва да съжалява. Г-жа Петрова по френски е една от най-любимите учителки на дъщеря ми. На мен също. Много се радвам за него. Успех!
Благодаря.Той иска френски,но го наплашиха по-големи деца,че ще му е по-трудно с този език и затова иска да опита с  италианския.Като гледам баловете,е на долната граница и ще трябва наистина сериозно да учи в бъдеще,а той си е енергоспестовен.

# 258
  • София
Благодаря.Той иска френски,но го наплашиха по-големи деца,че ще му е по-трудно с този език и затова иска да опита с  италианския.Като гледам баловете,е на долната граница и ще трябва наистина сериозно да учи в бъдеще,а той си е енергоспестовен.

Не е по-енергоспестяващ от дъщеря ми, убедена съм. Аз така и не я видях да учи. Пък завърши. С много добър успех при това. И две отлични оценки на матурите. Та не го мисли. Ще се справи, а и вторият език е чак в девети клас. Дотогава ще е много променен.

# 259
Ах, моят син ще е в 9 клас и по мое настояване записа втори чужд - френски. Той искаше английски (за по-лесно, защото го знае), като компромисно решение - италиански, дори португалски, но аз отсякох - френски. Сега ми идва да си сложа един хубав бой.🤨
 А имаше бал да абсолютно всяка паралелка

Не е по-енергоспестяващ от дъщеря ми, убедена съм. Аз така и не я видях да учи. Пък завърши. С много добър успех при това. И две отлични оценки на матурите. Та не го мисли. Ще се справи, а и вторият език е чак в девети клас. Дотогава ще е много променен.

# 260
Е моя младеж си искаше френски. В началото на девети клас се опита да ми държи сметка защо не съм го разубедила. Харесва момиче от португалската паралелка (аз да не съм Ванга къде ще си хареса момиче), те напредвали повече с португалския (ми логично ако ги натиснат с френския със същото темпо ще клекнат). После ми обяснява, че са супер клас най-готиния и много се кефи на избора си. И той имаше бал за всичко без английски, но го оставих сам да реши,че после като ми държи сметка да имам готов отговор САМ СИ ГО ИЗБРА.Честито на осмокласниците и техните родители. Следва заслужена почивка.

# 261
Скрит текст:
Как да си изберат децата, като не знаят? За момчетата особено. Момичетата са по-зрели, но аз и един приятел в 7 клас искахме да ставаме пирати. Искахме сами да си построим кораб, както капитан Немо, и мислехме от корабите, които плячкосваме, да раздаваме всички пари и богатства на бедните и онеправданите, а за нас да си оставяме само колкото да си поддържаме кораба. Но бяхме наясно, че за да направим това, трябва да завършим Военно-морското училище (бяхме от Варна), защото оттам излизаш хем инженер, за да можеш да си построиш кораба, хем капитан, за да можеш да го управляваш. А там се влизаше с математика и физическа подготовка. Затова трябва да кандидатстваме в МГ, като същевременно се катерехме по водосточните тръби, за тренираме как ще се катерим по мачтите. И аз поне решавах яко задачи. Влязох в МГ на шесто място, като това ми беше мотивацията. Аз не знам да има момиче 7 клас да е толко шантаво, но момчетата така бяхме. Той обаче не можа да влезе в МГ и идеята умря😂😂😂
Защо влязох на шесто място, също показва колко ми е бил акъла (не че и сега е повече 😂). Умишлено не реших едното подусловие на последната задача, за да не ми е всичко вярно, за да не си помислят, че съм преписал или нещо такова...и имах 5,88 на изпита, а можех да имам пълно 6, но ме достраша...седми клас момче, колко му е акъла!!!! А вие искате да знаят какво ще следват и т.н.....
Скрит текст:

Доп. Изобщо не исках в тази тема да го пиша, обърках темите... поне го скрих, извинявайте

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 11:31 от Татко Мецан

# 262
  • София
Татко Мецан, благодаря. Смях се с глас. Предвид вселенската драма вкъщи, имах нужда!

Хора, който и език да влязат, все е богатство.

Когато преди 5 години писа желания, я помолих единствено да не е английски. Защото дори и само да може да си поръча храна, пак е нещо. После 3 години ме руга, че ме послуша, защото дипломата е по-ниска заради френския. И от тази есен в университета ще запише да учи... френски! Трябвало й, за да отиде за 1 година в Париж. Та, неведоми са пътищата пред децата....

# 263
  • София
Здравейте,

Знаете ли дали при записване е задължително присъствието на детето (на 14 години е вече девойката)?

# 264
Не е задължително присъствието на детето при записване, питах в гимназията преди 2 години, като записвах дъщеря ми над 14 години.

# 265
И моят син е приет ИЕ/ИтЕ, но ще участва във второ класиране за паралелката с АЕ, но едва ли ще има разместване там.

# 266
Здравейте, синът ми се колебае дали да участва на второ класиране за така мечтаната Испанска. Притеснява го изучаването на два чужди езика. Ясно е, че втория се включва от 9 клас, но все пак бихте ли ми казали колко сериозно го изучават? Също така ако може информация за клубовете по интереси, по-скоро актуални ли са споменатите в сайта на училището. Благодаря!

# 267
  • София
Ако сте се насочили към ЕГ - то във всички се изучават по два езика. Клубовете по интереси са актуални, като ще ги посъветват да се включат след осми клас, тогава влизат в смяна с всички останали.  Сайтът на училището е актуален и добре поддържан.

# 268
Благодаря! В момента е приет във 2 АЕГ английски с испански. Английски учи отдавна, а испански, в частност в Испанката, му е мечта. От вчера започна да изпитва притеснение доколко ще се справи с два изцяло нови езика. Като говорим за френски или португалски, за там има шанс. Използвам момента да благодаря на Sanaka за прогнозните балове.

# 269
  • София
Синът ми завърши с португалски. Последната му учителка беше много взискателна, но успя да ги научи на много. Всички деца се справят, при някои се изискват повече усилия.Успокойте младежа и кандидатствайте смело, със сигурност ще се справи. Испанската е чудесно училище.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:43 от buni

Общи условия

Активация на акаунт