164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 83 423
  • 647
  •   1
Отговори
# 525
От първи впечатления Янакиев изглежда чудесен-млад,мотивиран,организиран,с чувство за хумор и с желание да преподава.Държи си на предмета и си каза,че шумът,лошата дисциплина и безразличието го дразнят и  как миналата година оставил 5 ученици на поправка:). Предполагам прякорът идва от последиците,които някои мързеливи лигльовци са изпитали като са се правели на интересни в час и без покритие от знания.Повечето деца,на които е преподавал,казват,че много го харесват.Предстои да видим кой крив и кой прав от харесващите и нехаресващите.При всички случаи е очевидно,че не е учител,който нищо не дава, а само изисква.

# 526
Здравейте! Може ли повече отзиви за учителите по география Никифорова и Янакиев? Не ми се връща назад да чета всичко. Защо наричате Янакиев "Стреско"?

Той самия си измисля и опитва да налага този прякор за себе си, по подобие на Стреси, предполагам. Децата не го употребяват много и не мисля, че идва от тях.
 (Малко е смешно даже как сам си го измисля за себе си. А защо - защото в Испанската няма по-голяма гордост от това да си най-страшния и да даваш най-много контролни Simple Smile)
Иначе е добър учител, да.

# 527
Благодаря за споделеното. Аз Янакиев съм го виждала само веднъж на живо. Много е нисичък и мъничък, направо се губи на фона на двуметровите ученици от горен курс. Ако не ми бяха казали, че е учител, бих решила че е ученик в осми клас.

# 528
Човекът е учител, изглежда има харизма и в тази работа размерите нямат значение:)

# 529
  • софия
От първи впечатления Янакиев изглежда чудесен-млад,мотивиран,организиран,с чувство за хумор и с желание да преподава.Държи си на предмета и си каза,че шумът,лошата дисциплина и безразличието го дразнят и  как миналата година оставил 5 ученици на поправка:). Предполагам прякорът идва от последиците,които някои мързеливи лигльовци са изпитали като са се правели на интересни в час и без покритие от знания.Повечето деца,на които е преподавал,казват,че много го харесват.Предстои да видим кой крив и кой прав от харесващите и нехаресващите.При всички случаи е очевидно,че не е учител,който нищо не дава, а само изисква.

Янакиев е от онези учители, които вдъхновяват. Има ясни правила и изисквания, и който ги спазва няма проблем. Въпреки,че географията не ни беше любим предмет , дъщеря ми учеше и влизаше в часовете с желание. Стреси и Стреско са невероятни учители. Дъщеря ми ги харесва изключително много. Същото мога да кажа и за Ралчев по предприемачество - много интересни часове, изисква много, но има също като Янакиев предварително поставени ясни правила и изисквания. Като всички и той държи на дисциплината. С една дума учител - вдъхновител.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 16:07 от anivo

# 530
Янакиев и Ралчев като млади преподаватели със сигурност вдъхновяват децата, като се има предвид, че са по- близо до тяхната възраст от други учители. Не, че зависи толкова от възрастта, защото Стреси също има чудесна връзка с децата, въпреки прякора си 🙂 Моят син харесва много и тримата. Със сигурност децата се нуждаят от правила и който успее да "вземе" вниманието и уважението им с поставени ясни рамки, значи е успял да си свърши почти цялата работа. Други учители, от които много деца са недоволни са в повечето случаи онези, чиито изисквания не са ясни или се променят и объркват децата. Мотивацията им намалява и във времето "потъват" по дадения предмет, защото вече не знаят как да удовлетворят изискванията на съответния учител. Много се надявам тази година да е спокойна и успешна за всички 🤗

# 531
Янакиев е много млад, но много адекватен учител. Стреско не го е измислил той, а учениците му от предни випуски и всъщност доста от децата употребяват прякора му в смешни моменти. На него очевидно също му харесва. Първоначално в неговите часове има стрес докато свикнат. Има много високи изисквания и ясно дефинирани критерии, касаещи и последната стотна. Но всъщност е учител, който поощрява тези, които вижда, че проявяват старание и желание. Оценява и граматични и правописни грешки на испански и отнема и за тях от оценката, което спомага много за обогатяването на езика. След една година с него лексиката е на съвсем различно ниво. Освен това е човек, който се опитва да им разшири общата култура.
Бих си пожелала всички учители да са като него, макар да няма много опит все още. Дано с опита да се променя към още по-добро.

# 532
  • София
И понеже често в тези теми се пише кого или какво не харесваме (особено за гимназиите в топ 10), аз реших да напиша какво харесвам и кого харесвам като учител-вдъхновител.
Харесва ми, че повечето неща се случват стегнато (Да, понякога г-жа Йончева може да ядоса някого с това, че е рязка и малко тип рече и отсече). Харесва ми, че има постоянна комуникация между мен като родител и учителите (при това не се налага аз да търся, да питам, да доизяснявам). Има езиково училище в Саламанка (организира се от училището) има екскурзии за втория език (за справка НЕГ не организират нищо никъде; обмен за лайстунга, но това си е на немския отдел).
Харесват ми Лозанов, Янакиев, Стреси (не и помня името на госпожата по химия), Станчева и Пешева, Кирков, Бабева (макар децата да споделят, че напоследък се е поизморила), госпожата по история, Йончева  - също много вдъхновяваща в избираемата част на профил история, профето.
Харесва ми организацията и работата на настоятелството. Услугата с учебниците е много грамотно направена и изпълнена.
Харесва ми, че имат отношение към бившите си ученици.
Като цяло моето дете си намери чудесна среда, а аз се чувствам спокойна за него.
Е БЕЛ и математика са греда... тук там етапът със смятане на стотните ми идва в повече, но се преживява, никъде няма само розово.

# 533
  • София
Езикови училища в Саламанка или някакви други организирани пътувания вече не се провеждат.От мин.година Директорката е забранила след инцидент преди 2 год.
Честно казано се чувстваме тъпо и ощетени-най-желаното училище няма собствена база,няма екскурзии в чужбина,остава да разчитаме на учителите и средата.
Като всичко в България,примиряваш се,че можеше и да е по-зле.

# 534
Не знам как ще ви прозвучи докато се примирявате, но децата са страхотни, интелигентни, прекрасни и много разнообразни, с най-различни интереси. Много, много съм доволна от средата в Испанската, в сравнение с английската/имам близко дете също в 10 клас/, да не говорим за 91-ва.
Не ми харесва, че учителите са толкова строги в оценяването, но като питах дъщеря ми, ако сега е 7-ми клас коя гимназия би избрала- отново Испанската!

# 535
  • София
Езикови училища в Саламанка или някакви други организирани пътувания вече не се провеждат.От мин.година Директорката е забранила след инцидент преди 2 год.
Честно казано се чувстваме тъпо и ощетени-най-желаното училище няма собствена база,няма екскурзии в чужбина,остава да разчитаме на учителите и средата.
Като всичко в България,примиряваш се,че можеше и да е по-зле.
Възможно е. Не споря. Нашата Саламанка беше през лятото на 2023.
През лятото на 2024 бяха екскурзиите по втори език.
Ако има промяна - тя е от 2024-2025 учебна година.
И все пак поне наиият клас ходи ежегодно по минимум два пъти организирано на театър, веднъж на поход из Витоша, когато имаха ИИ - на галерии, по БЕЛ в къщата на Яворов, Иван Вазов и още...

# 536
Подкрепям за средата, и въпреки някои недостатъци, които сте изброили вече, дори за миг не съжаляваме за избора на това училище.  В крайна сметка хората са тези, които го  правят толкова желано, а това са именно болшинството преподаватели и децата. Мислете положително, защото в тези времена навсякъде има кофти учители, така че никой не е застрахован. А това, че в гимназиите изискванията са по- високи и вече няма само 6-ци, за мен е по- реалистично и честно. Децата вече са по- осъзнати и всеки избира къде да се фокусира, така, че е нормално оценките да не са само отлични. Е, има и такива сигурно 🫣. Екскурзии и извънкласни занимания има достатъчно, че да не се чувстват ощетени децата.

# 537
Здравейте на всички! Аз съм майка на осмокласник и също останах разочарована от липсата на организиран лагер през лятото в Испания (бях чула, че имало такъв). Бихте ли споделили фирмата (ако е имало въобще такава), с която са ходили учениците преди 2024, за да може евентуално самите родители да се организираме извън училището. Благодаря на отзовалите се!

# 538
Няма и няма да има лагер вече в Саламанка, поради инцидент на последния лагер. За мен този лагер беше със съмнителни цели и вероятно и резултати, поради някои неща, в начина на подбор. Но да кажем, че си е преценка на ръководството.

Ние ползвахме две години ISC, но транспорта си го организирате вие, а те предлагат трансфер от летищата. Доволни сме. Голяма организация с две бази в Аликанте и Мадрид. Спи се в много прилични студентски общежития. Сутрин са на испански, следобед имат спортни занимания по избор. Вечер има програма. Неделя ги водят някъде - аквапарк, Валенсия или нещо подобно. Деца от целия свят. Много интернационално. Освен испанския и английски се упражнява много активно. Нивото е такова, че след 9 клас ви е последна година, след това нашите деца са над предлаганите от фирмата нива на езика за тийнове. Дъщеря ми тази година беше най-добра в групата най-високо ниво по език.

Знам, че други са ползвали услугите на Иберика, но за тях не мога да кажа нищо.

# 539
  • София
"Съмнителният" подбор беше - първият печели. Ако има деца с наказания от педагогическия състав - отпадат и влизат резерви. Нищо съмнително не е имало в нашата година. От поста Ви не става ясно дали детето Ви е участвало или не в лагера, но усещанито е, че не е - как му давате оценка тогава, че и целите били неясни. Мисля, че за Саламанка е редно да пишат хора, участвали в мероприятието, но няма много смисъл щом е прекратено.

Общи условия

Активация на акаунт