КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 373
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Днес профилактика на тока, сега го пускат и  от предварително, демек бързи са били.
 При нас май писах, не е  центъра, покрай края  беше, гледам сина събрал паднало грозде, тъкмо прошарва кардинала, ама доста е  на земята.
 Кол краен падна и го прави снощи, че то натежало от пръчки ,листа и  грозде, под порива на вятъра счупило циментов кол.

Ще се види след дни. Като се очертае, но все пак не е да са останали  дъргели.
 Филмът не намирам, може би по нататък, Пурпурни сърца май беше, но съм изтрила отметката. Че отмятам като ми попадне из нета, после зяпам. Може и  така да се казва ,че дядото ,бащата и  синът са наградени с това отличие. Може и  да не е така.
 Отивам да готвя ,че вчера не съм, няма нищо за ядене. Чушки в доматен сос ,не съм готвила тази година ,вчера набрах, ама  не можах да стоя права ,днес нямаше ток , ...сега има.

# 121
  • София

Фло, аз пак не разбрала, та ще питам тъпо, пък ти ми отговори остро  Innocent , за какво точто са тези схеми за илачите които си обяснила?

Момичета, къде изчезнахте, как сте?

Тук съм, наглеждам ви. Няма нищо за казване - само ще досаждам с ежедневието. То и на мене ми омръзна и трябва да предприема нещо. Ще стане, скоро.
Схемата за Родожил е ако страдаш от пародонтоза. 1 - 2 пъти годишно се пие точно този антибиотик, уж заздравява венците. Има и стоматолози, които го отричат.
Фло, а защо не ми предложи и физиотерапията? Нямаше да има  проблеми да си платя, а и време имам.
Но то свърши,  вече е късно.... За деня по 50 - това е положението, инфлация. Всичко е по-скъпо, май само доходите не на всички се повишават.
Яге, изкъпи се и слагай лепенката - поне до 24 ч. ще действа,  после следващата.

# 122
[https://filmisub.cc/chuzhoj/][/url]
 Като ще ви препоръчвам филм, нека е  този, криминален, ама интересен.
 Банков  служител  става полицай, по неволя и стечение на обстоятелства  и то добър полицай.  Първо гледах до 6 епизод, сега излиза че като кликнеш два пъти  дето показва НО нещо си, се появява , на 9 съм и документите му идват но новия полицай, дето този го замества, така решиха ,че е той  и така продължи.
 Ще видим нататък  как ще се измъкне , че има серии ,това е първи сезони  ще има втори. Някак трябва да стане.
https://filmisub.cc/chuzhoj/ Нямам идея защо така става, два пъти опитвам.
 Сигурно го има на руски , а доста от вас го предпочитат, търсете там. Чужой

# 123
  • София
Борянка,  сигурно така става защото последните дни тук затварят безплатни бг. сайтове за филми и сериали. Активизирали са се нещо.
Ще го търсим по чужбинските засега. После може и на тях да им спрат достъпа....

# 124
И при мен нищо интересно. Чакам след първи август да дойде внучката. Най-после е решила, че ѝ е стига на детска градина. Майка ѝ и баща ѝ искаха още от юни да я отписват, ама тя не та не! Било ѝ последна година и щяло да ѝ е мъчно за градинката. Ама явно вече се е уморила.
Фло, ще се възползвам от схемата. Благодаря ти!
Спокойни сънища ви пожелавам и на себе си също. Нощес сънувах странен сън - пророчески. Сънувах една бивша колежка, с която не сме се виждали повече от година и мъжа ѝ. И днес се сбутахме с него в един магазин. Чак се стреснах от изненада.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 22:55 от тану

# 125
Добра вечер и от мен.
Завърнахме се по живо,по здраво от морето.
Ами хубаво е .Може да си дрема под чадъра,да влизам и излизам във водата без да плувам,защото ме е страх,но си го обичам морето .До преди малко оправях багажи.
Утре душа да и е яка на пералнята😃🙆
Дрехи от морето,наши чаршафи и на щерки и зетьове,че те бяха на село ,докато ни нямаше.
Както казват те,бяхме пазачи😃😄
Не ми се натоварва мама с домашни задължения,които извършвам аз или ММ.Не,че няма да се справи,тя е упорита като една зодия Овен,но и годините и вече не са малко.
Точно си имаше компания, а на компанията малко разнообразие😃
Така де,ние родители ли сме или лукова глава - 🤭😄😃😃

Фло, по 50 хвъркат навсякъде.
Борянчице,ще сготвя и аз твоята
гозбица чуЖкова.

Лека и спокойна нощ за всички ни.♥️

# 126
  • София
Я да ви нагледам кои сте на вечерната седянка?
ТАНУ, сигурно се е уморила внучката. В бабината градинка е най-хубаво.
АЙША, лечението на пародонтозата се състои в прилагането на различни "хватки". Започва се с почистването на зъбния камък. Това е от задължителните "процедури". Следва инструктаж как се мият правилно зъбите, каква паста се използва, как и защо се масажират венците, жабуркане и пиене на вит. С, жабурене с олио или зехтин, жабурене със смрадлика, прием на фрешове от цитрусови, салати с повече кромид лук. Ако това помогне, добре. Заболяването е в начален стадий, все още има шанс да се овладее. Ако ли не, значи е напреднало. Прави се йонофореза с вит. С. Ако това не помогне, включваме тежката артилерия - АБ. Обикновено пациенти започнали периодично лечение с АБ, не се повлияват особено от  друго. Има много упорити пациенти, които жабуркат с какво ли не - напр. отвара от дъбови кори. Не спират жабуркането с олио или зехтин, със солена вода. Развитието на пародонтита  се забавя, но не се излекува. Навярно знаете, че причините за пародонтит са наследственост, стресов начин на живот, стресова професия, криви и неправилно подредени зъби, още в пубертета появил се и нелекуван гингивит, нелекуван гингивит по време на бременност, който се хронифицира, витаминен дефицит ( предимно пролетно време ), да добавим и ЕГН - то. Надявам се, че си ме разбрала защо не съм ти включила йонофореза. Колкото можем ще се борим за запазването на зъбите. Нали знаете, че Господ ни дава два пъти безплатни зъби, третия път си ги плащаме. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, онзи ден изгледах Предложението. Хареса ми. Днес гледах руско кино. Имам си любими актьори, та си търся филми в които играят.
Олеле, още малко и ще стане утре.
ГЪБКЕ, добре сте си дошли в ежедневието. Изпревари ме с едни гърди. Моля, път на младите и готините! Hug
Лека нощ и до утре!

# 127
Имам една полза от онзи антибиотик, дето са наложи ,че не ми влияят другите ,привикнала съм като все се тъпча заради друго - изчезна кървенето , парадонтозните болки.  Понякога се клати някой зъб леко и отминава.
 Ама пък вредата голяма  от него ,дори не знам какъв беше и дали хуманен ,че нищо не помогна тогава седмици и беше  на косъм сложното.
 Та добра лекция навреме да се работи по проблема.
Между другото - и 10-та серия  е преведена ,ще се чакат още 8. На Чужой.

# 128
Добро утро момичета! Изпихте ли си кафето? Ако не сте, ето по едно малко ☕☕☕☕☕☕☕☕☕
Аз от снощи съм гледачка, бебо за пръв път с мен и дядко цяла нощ, че мама и тати на РД на вила. Ами полага им се, сега им е времето за щури, луди купони. Проблеми с бебока нямахме, спа си цяла нощ съвсем спокойно без да се буди до 8,45 ч. Simple Smile Стана ухилен, хапна попарка и се заигра с една бебешка книжка и разни дрънкулки. Преди малко мама и тати си дойдоха, че сега всички ще ходим на село. Ще правим помен 1 година на мама, мир на душата й. То датата е на 04.08, но казаха, че по рано трябвало. Ще дойде поп да освети паметника, ще я споменем и така.....
Фло, благодаря за информацията, много полезна!
Гъбке, а добре завърнала се , пожелавам пак да отидеш, особено като има и пазачи. На кое море бяхте?
Тану, приятно изкарване с внучката!
Момичета трябва да тръгваме.
Пожелавам хубав ден на всички 😘

# 129
Добър ден, успах се днес! Събудих се като за работа в 7, не станах уж да полежа малко и айде 10. Сега пия кафе на двора и ви наглеждам.
ММ днес е рожденник, голямото лъФи чуква 63. Малкото лъФи пътува от морето и затова празнуването ще е утре. Най- важното е да има торта и свещи за духане. Вчера се обадиха едни приятели, че от понеделник са в един хубав хотел над Благоевград, в планината и много бързо ни навиха, та и ние тръгваме с тях. ПИятелят ще намаже пак почивка с басейни този път. Днес трябва да пооправя малко вкъщи и в градината, храна има от вчера и да стягам багажа. Cake
По едно малко парче торта, да не надебелеете.

# 130
Може да рискуваме с голямо парче. То  и от въздуха се дебелее, мина времето когато бяхме трески.
 Честито на рожденика ,води го на басейн.

# 131
  • София
Привет, мили приятелки.
Вече сте изпили кафето си, защото доста закъснях - имам гости. Успях да изчета всички ваши постове и ви благодаря за споделеното.Харесвате ми и ви лайквам, защото ми е трудно  да споменавам и коментирам по отделно.
Искам да споделя, че днес е събота и:
Да поменем и Райна Попгеоргиева Футекова - Райна Княгиня - днес се навършват  106 години от нейната смърт. Дано не прозвучи като самохвалство, но аз съм нейна потомка.  Моята прабаба и нейния  баща - поп Георги са били брат и сестра. Семейството ми се гордее със своята роднина.

Всичко добро ви желая.

# 132
  • София
Добър ден,момичета!
Ениса,честит празник на съпруга ти! Да е  жив,здрав и да постига успехи навсякъде! Весело изкарване и да слушате главния духач на свещите!
  Нина,респект към вашия славен род!Вечна памет на Райна Княгиня,няма да бъде забравена!
  Касс,като те чета,разбирам,че бонбона е кротичък.Много сладък,сладък....
  Боряна,изгледах споменатите филми.Сега си намерих С музика в сърцето.Биографичен е,за първата диригентка на оркестър.
  Фло,за съжаление 50лв вече не са това,което бяха.И по-лошо става.
  Айша,налепена съм от снощи.Скоро ще махам лепенката,вече не ме боли.
  Тану,как ти е гаджето? А твоята рана мина ли?
   Дидиа,все да те питам от каква прежда е туниката.Не е ли горещо с плетено сега?
  Важна клечка сега е с компания,не я мисля изобщо.Имат си женски работи за споделяне.
  Гъбке,добре завърнала се! Забравих те и сега дописвам.Сподели впечатления от нашето море,доволни ли сте?
  Не споменавам всички,но друг път останалите.
  Аз се мотая цял ден у дома.Нямам някаква важна работа,но и не съм седнала.По нешенски казано-"само шушньем натам-навам"

Скрит текст:
626 г. – Започва десетдневната аварска обсада на Константинопол с участие на славяни, българи и други народи.
1014 г. – Българо-византийски войни: Българската войска претърпява поражение от войските на византийския император Василий II в Битката при Беласица; цар Самуил умира при вида на 15 000 осакатени военнопленници.
1586 г. – Основан е руският град Тюмен, нефтената столица на Сибир.
1588 г. – Англо-испанска война (1585-1604): Военният флот на испанския крал Филип II е изпратен, за да завладее Англия, но е разбит в протока Ла Манш от английската флота.
1830 г. – След избухването на Юлската революция във Франция е детрониран крал Шарл X.
1856 г. – (стар стил) Българските земи под османско владичество: В Търново Капитан Дядо Никола обявява въстание.
1858 г. – Подписана е първата търговска спогодба между САЩ и Япония, по силата на която Япония открива за посещения на чужденци Токио и Осака.
1877 г. – Главната щабквартира на руския император Александър II по време на Руско-турската освободителна война се премества в Бяла (Област Русе).
1885 г. – На заседание на Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК) в село Дермендере (днес Първенец) се взима решение за обявяване на въстание за Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
1900 г. – Италианският крал Умберто I е убит от анархист.
1913 г. – След края на Междусъюзническата война с царски указ на Фердинанд I е обявена демобилизация на българската армия.
1917 г. – с православен ритуал е осветена Вилата на Генерала.
1921 г. – Адолф Хитлер е избран за ръководител на Националсоциалистическата германска работническа партия.

Флагът на МААЕ
1946 г. – Започва Парижката мирна конференция с цел уреждане на проблемите в Европа след Втората световна война.
1948 г. – Олимпийски игри: След 12-годишно прекъсване поради Втората световна война се откриват Летни олимпийски игри 1948 в Лондон.
1957 г. – Основана е Международна агенция за атомна енергия (МААЕ).
1958 г. – В САЩ е създадено Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА).
1967 г. – Учредена е Задруга на майсторите на народните художествени занаяти.
1973 г. – Георгиос Пападопулос става временен президент на Гърция, след като е оглавил военния държавен преврат през април 1967 г.
1981 г. – Даяна Спенсър и английският престолонаследник и принц на Уелс Чарлз сключват брак в катедралата Свети Павел в Лондон.
1992 г. – Учредена е Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА).
1994 г. – Бившият министър-председател на Италия Бетино Кракси е осъден на осем и половина години затвор заради злоупотреби.
2002 г. – Министър-председателят Симеон Сакскобургготски представя България на срещата на Пакта за стабилност в Залцбург, Австрия.
2005 г. – Астрономи обявяват откриването на планетата джудже Ерида в Слънчевата система.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 14:46 от Яжка

# 133
Да се обадя и аз , че все нещо време не ми стига за писане. Прочетох всичко и сега ми е каша в главата.
Ениса,честито да ти е либето - здраве,късмет и да сте щастливи в лъФското си семейство.
                                Яжка,туниката е от тънка памучна прежда и си е точно плажна.Като мрежа е , но липсват дантелените крайща,защото преждата не ми стигна.От 150 гр толкова!  Smiling Imp
                                Борянка , аз съм на филми с руско озвучаване и тук там със субтитри.Имат всичко , че аз съм на азиатска вълна и особено обичам историческите им фентъзи.Като приказки са,а колко са красиви артистите и природата ..... думи нямам да ги опиша.Не ми се гледат драми.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 18:38 от Didia

# 134
  • София
Ениса, да ти е честита половинката! Жив и здрав дълги години! Хубав празник като се приберат морските!
Ние се гледаме с внуците.

Общи условия

Активация на акаунт