КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 377
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Честит да ти е рожденика Ениса!
Здрав и щастлив да е!
Наздраве!

# 136
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЯМОТО ЛЪФИ. ДА Е ЗДРАВ И СИЛЕН, СТОЖЕР НА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ДА ИМА КЪСМЕТ И УСПЕХИ, И МНОГО РАДОСТ С ХОРАТА, КОИТО ГО ОБИЧАТ!
Отивам да напътствам внучките да правят кокосов сладкиш. Първи уроци по сладкарство.

# 137
  • Вила Великула
Честит рожден ден на голямото лъФи. Да е здрав и много да слушка малкото лъФи. Весело да изсарате в планината.
Ние се прибрахме и днес цял ден шетам и оправям багажите. Отделно и внучката е при нас и покрай нея си има ангажименти.
Утре ще гледам да е по-лежерно, но за вечеря сме поканили съседите, така че пак няма да е нищоправене.
Прочела съм ви леко по диагонал, но горе-долу съм запозната с всичко.

# 138
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник в къщата на Ениса! Да сте живи и здрави и все така да слушате малкото лъфи! А то да обича дядо си /и баба си /.
За филмите - моите сериали започват един по един да свършват и съм решила да не започвам нови, а да гледам руски, корейски... абе други!
Нина и от мен респект към Райна княгиня! Велика Българка!

# 139
Ениса, честит празник в семейството! Да ти е жива и здрава половинката още дълги години и да се радвате на деца и внуци! Наздраве 🥂
Момичета, прочела съм ви всички, прегръщам ви и желая лека прохладна вечер ❤️. , а аз изчезвам, защото и тая вечер сме гледачи, на мама и тати им хареса май 😀. Но няма лошо, нека, сега наистина имаха нужда от това, пък и нали знам и ние как сме били и как сме ходили. Сега им е времето, когато някой е щастлив и доволен, аз съм два пъти повече 🙂
Чаф, до утре 🤗

# 140
  • София
Ениса, да е жив здрав рожденика!
Торта с каква картинка си е поръчал малък Лъф?
Кас, наслаждавайте се на момента. И ние искаме да сме гледачи, но няма как.
Фло, стана ли сладкиша?
Нина,  от кулоарите съм чувала, че след освобождението управляващите май не са се отнесли добре с Райна Княгиня. А има ли преки нейни наследници?

# 141
  • София
Добро утро и приемете едно приятелско кафе.
Днес 30 юли е Mеждународен ден на приятелството и се се отбелязва от 2011 година по решение на Генералната асамблея на ООН. След дългогодишно лобиране в ООН инициативният комитет най-сетне получава датата 30 юли като официално призната. Всъшност, на 9-ти юни чичко Гугъл ми каза, че Международния ден на приятелството е тогава, сега ми съобщава за днес. Мисля, че няма значение и този прекрасен празник може да бъде всеки ден.
Настрана от датите и честванията, всеки човек в сърцето си знае, изстрадал е и се е чувствал благословен от силата на приятелството.
 "Животът нищо не струва, ако приятелство не съществува!" Честит ден на приятелството!

Ениса, ЧРД на големия ЛЪФИ! Честит празник и, че малкия ЛЪФИ ще бъде с вас.
Айша, Райна Княгиня е имала 5 сина и една дъщеря, която е била осиновена. Четиримата й сина са били военни /офицери/,и са пострадали от "народния съд", а най-малкия се прострелва и умира на 15 години. Райна остава млада вдовица, работи като акушерка в София, разболява се от ТБЦ и силен артрит и умира на 61 години. Майка ми поддържаше връзки с нейна внучка - дъщеря на най-големия й син ген. Дипчев, а аз с  правнука - З. Здравчев, който е и прадседател на Родовия комитет. Преди правихме родови срещи, но повече от 20 години не сме се срещали. Доста вече не са сред живите. 
Хубав ден, хубав празник!

# 142
Добро утро.
Със закъснение, но от сърце - Честит рожден ден на съпруга ти, Ениса!

НинаНН, благодаря, че сподели част от семейната си история за Райна Княгиня. Възхищавам и се, много бях впечатлена от разказа за нея, когато бяхме в музея в Панагюрище.

И този месец почти отмина като миг.... Топъл, спокоен, точно такъв ми харесва...
Преполовихме лятото, да не кажа, че по- голямата му част отмина...
Хубав ден ви желая, виртуални, а и реални приятелки!  Занимавайте се с приятни неща в приятно обкръжение Simple Smile.

Поздрави!

# 143
  • София
Добро утро,приятелки!
     Днес е много хубав празник.Да се поздравим и да си пожелаем приятелството ни да се запази,а приятелките да се увеличават!Нека се престрашат тези,които само ни четат и да се присъединят към нас!
      Ето и събитията от днешния ден:
Скрит текст:
1419 г. – Убити са седем члена на градската управа в Прага, което е първата Пражка дефенестрация.
1619 г. – Във Вирджиния е съставено първото американско законодателно събрание.
1629 г. – При земетресение в Неапол, Италия загиват 10 000 души.
1729 г. – Основан е Балтимор в щата Мериленд.
1792 г. – Френският национален химн Марсилезата е изпят за първи път в Париж.
1811 г. – Водачът на Мексиканската националноосвободителна война отец Мигел Идалго и Костиля е екзекутиран от испанците в Чиуауа, Мексико.
1868 г. – Българските земи под османско владичество: Четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа е разбита от османски редовни войски на връх Бузлуджа.
1877 г. – Руско-турска война (1877–1878): По време на обсадата на Плевен корпусът на генерал-лейтенант Николай Криденер осъществява втората атака срещу града.
1878 г. – Започва издаването на журнални постановления на руския императорски комисар, които признават правото на мюсюлманските бежанци да се завърнат невъоръжени и да възстановят собствеността си след Руско-турската война.
1898 г. – В американското списание Сайнтифик Американ е отпечатана първата реклама на автомобил.
1913 г. – Румъния, Сърбия, Гърция и Черна гора подписват съюзен договор, насочен срещу Царство България.
1913 г. – Бежански въпрос: XV обикновено народно събрание отпуска 500 000 лв. за подпомагане на бежанците.
1930 г. – В Монтевидео националният отбор по футбол на Уругвай спечелва Световното първенство по футбол, като побеждава националния отбор по футбол на Аржентина с 4:2.
1932 г. – В Лос Анджелис се откриват Десетите олимпийски игри.
1939 г. – Състои се официалното откриване на плавателния канал Албер в Североизточна Белгия.
1945 г. – Втората световна война: Американският крайцер Индианаполис е потопен от японска подводница, след като успешно е доставил на местоназначението им важни части за атомната бомба Малчугана, хвърлена след седмица над Хирошима.
1960 г. – С поредица актове в продължение на 15 дни Народна република България признава независимостта на Република Дахомей, Нигер, Бряг на слоновата кост, Горна Волта, Централната африканска република и Габон.
1966 г. – националният отбор по футбол на Англия спечелва Световното първенство по футбол, като побеждава на финала националния отбор по футбол на ФРГ с 4:2 след продължения.
1971 г. – Програма Аполо: Американският космически кораб Аполо 15 каца на Луната.
1973 г. – Фармацевтичната компания Дистилърс, която произвежда медикамента талидомид във Великобритания, се съгласява да изплати над 20 милиона лири компенсация на родените с дефекти деца.
1980 г. – Провъзгласена е независимостта на Вануату.
1997 г. – XXXVIII народно събрание гласува да се разсекретят досиетата на Държавна сигурност, създадена е Комисия по досиетата, оглавявана от министър Богомил Бонев.
2006 г. – Открит е българският сайт за видеосподеляне Vbox7.

Пожелавам ви хубав ден!

# 144
Добро утро, приятели! Няма проблем всеки ден да се празнува приятелството, така трябва! Благодаря на всички ви за поздравите към ММ, да ви се връщат всички добри пожелания стократно!
Пия кафе и тръгваме на пазар, защото гостите ги чакам към 18 ч. Снощи се прибраха морските и днес трябва да се стегне пак куфара на пИятеля, защото утре тръгваме. Ще го докарат с багажа и дано си изкараме без произшествия. Дядо и внук са в началото и края на лъФовете,  малкото е на 21 август и тогава ще имаме специална торта с Хълк или нещо друго такова грозно, още се колебае. За днес ще духа свещи на парфе или нещо такова, ще видим какво ще харесам в цеха близо до нас, правят разкошни неща и то съвсем пресни. Ще сме отвън на барбекюто, само ние и сестра му с племенника на ММ. Между другото, тя също има рожден ден, те и двамата са родени на 29.07., и имат точно 2 години разлика, тя е по- голямата. Знам, че като са били малки, родителите им са засадили дърво между тях, ама какъв е този ритуал и защо се прави, не знам. Та това са творческите ми планове за деня, желая ви чудесен ден!

# 145
Ениса, Да са ти честити  празнуващите !

Всички прегръщам.

# 146
У съседите има такова дърво, за родени наблизо или на един ден ,не помня какво обясниха и го пазят, че важно. Не знам подробности ,те са по вашия  софийски регион. Май жената е  повече  към вас родена.
 Да живее  приятелството! Без него сме загубени .

# 147
  • София
Този ритуал наистина е от нашия край.Лекуване на едномесечета.Прави се за близки кръвни роднини,които са родени в рамките на 1 месец.Обяснението е,че когато дойде ден да си тръгне от този свят единният от тях,другият да не залинее.Има и друг начин-да изядат по един жълтък от варено яйце,което е с два жълтъка.Едно време имаше такива яйца,сега не съм виждала.Ние с дъщеря ми сме родени в рамките на 7 дни,но аз не съм предприела още нищо.такова.

# 148
След 40 години разбрах за какво става дума, благодаря!

# 149
Аз да си кажа ,още два епизода от Чужой са превели.
 Значи , така  и така не искате да го гледате, мога да разкрия какво ме  вълнува.
 В банка този герой е отклонявал, прикривал пари, стана дума за 60 милиона има ли зад граница. Спец. Обаче искат да се отърват от него. Той бяга.  По пътя  се измъква от убийците ,дето го следват и  на шосе моли за помощ, някакъв иска да помогне , но тези го прострелват , убиват.  Нашият герой се казва в колата му и потегля, спира някъде да почине, от централна Русия в Карелия чак става  това , там го намират от местните полицаи и решават ,че този е новият майор, няма време да отрече , пък и  още са по петите му убийците. Перипетии бол, няколко пъти успя да се измъкне, смени снимката на личното дело на майора със своята, а  и доста го бива в разкриване не престъпления. Сега какво - намериха убития майор, дето се прави на него.  Искам почивка ,че не се трае, той уби убийците си, един от новите му колега имаше интерес да го пази, лично му трябваше,   та изиграха третата убийца ,маскирана на журналист, че е мъртъв този  нашия,  сега  ...ади стига де... неам нерви вече. 
 Стига го мъчихте този човечец, бива го много за полицай поне, разкрива всички престъпления , умен  е , а  и намери любима там по Карелия, че и  друга страда по него.

Общи условия

Активация на акаунт