КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 381
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Привет!
Имам приятелка на гости
и съм щастлива. Ще остане
до петък и си тръгваме заедно,
с което приключвам сезонът
на вилата.
Относно дървото - прави се и
за здраве, когато един е болен,
другият да остане здрав.
Прави се и с плод близнак.
Напр. череша, разделя се на
две и се хапва от двамата.
На всички празнуващи честито.
Бъдете здрави и щастливи!

# 151
# 152
  • София
Аз пък се мъча с Английският пациент. Много награди има този филм, но явно не е моят. Вече гледам цял час и все повече в главата ми минава мисълта - зарежи го. За сега го спрях, но май няма и да продължа.
Една много интересна книжка ме дърпа към себе си - Търговецът и папагалът. Автор е иранският психотерапевт и невролог Носрат Песешкиан. Това са кратки притчи, за опора в живота, които всеки може да използва съобразно собствените си нужди.
Прегръдки в хубавия днешен ден - Денят на приятелството! Нека ви има приятели, нека сте здрави и винаги, до края да сме заедно!

# 153
Фло, всички много наградени произведения са шантави.
 Награждават което е различно, неповторено ,ново, засягащо разни  трудни неща, философски теми обикновено и не става за развлечение.
 Трудно се ползва.
 Аз все пак изгледах и 12-тата, гаджето ,зарязало истинския майор се появи да го търси , не и харесал следващия, та се връща на този пич. Пак намери начин да я разкара, с трупа на  оригинала какво ще стане си чакам. Този много креативен , с късмет да се опази и с размах да разследва. Обичам кримки, после леките романчета за почивка.
 Чакам гости аз, синът сам, ползва спирка по пътя тук и продължава ,но и ще се върна после  да си вземе нещо .  Нищо не съм приготвила, само измих скарата да е готова ,на връщане ще питам какво да готвя да си вземе. Картофи и домати знам.  Между другото му направих малки бурканчета с домати ,консерва, още към други. Дремя да мине жегата ,днес ФБ ме присети ,че е време за салати и марули да се пуснат семенца за есенни.  На два етапа ще е  ,да има ранно и по късно. Поникнаха ми домати от Неша семена, още малко и пикирам, за всеки случай мисля да насадя оранжерията втора реколта ,тази почти заминава. Навън нищо се не знае. Половината домати, краставици малко ,лук ,чесън ,салата. Колкото - толкова и каквото стане, ако има късмет да е топло  до късно ,като няма ,някои  посеви ще измръзнат. А все се кълна нищо да не правя, то не е много това на фона на миналото. И имам  шеф- помощник, както ми хареса го именовам. Според зависи какво го карам да прави и акак ми изнася.

# 154
Привет в деня на приятелството!
♥️♥️

Борянчице,щом гледаш крими пробвай с един сериал,който аз изгледах - Рей Донаван се казва.
Хареса ми,макар че изобилства от брутални сцени,но като цяло е добър .
И аз се каня да садя втора реколта в оранжерията,но нямам разсад.Днес,утре то времето мина.Ще търся по пазарЯ .
Снощи набрах пак две кофи домати,а днес вече са в торбички и във фризера.
Следващите ще са в буркани за щерките,че по-лесно се транспортират.
Днес сготвих пиле с ориз по хладното .Охладих го на климатик и венгилатор и го пъхнах в хладилник.Не е много за гатвене в тия жеги.
Вчера чушки с доматен сок,но суров .Настърган,отцеден в гевгира,олио,сол,ппесован чесън и магданоз .Охладен е просто чудесен.
След вчерашните пет перални днес прибирах по места .Една от омразните ми дейности .
Допивам си кафето и ставам да набера домати за щерките.
Те да си вземат друго,каквото пожелаят.

Фло,Борянчица е права за филмите.Нали виждаме кои печелят Оскари и т.н.филмови награди.Филми,не за широката публика.
До после .

# 155
За да вземат награда, трябва да са политкоректни в духа на времето. Припадам като видя черни херцози и кралици ( Бриджиртън), ама най-голямата гавра още я чакам  - новата версия на Пепеляшка, където ще видим негърка в главната роля и феята кръстница- транс сексуален кретен,  също черен. Блазе им на децата!

# 156
  • София
С пациента и аз не се разбрах. Но и с книги, и с филми като не ми хареса - минавам на следващото.
Боряна, благодаря за резюмето на филма. Не си падам по руски екшъни, предвидими са ми.  От техните филми предпочитам разни за мирния живот. По-спокойни са, а и доста нови руски думи научавам. Езика се мени постоянно.  Сега загледах италиански Бланка - за сляпа полицайка, бива.
За домати си говорите. Ние сме на купени уж розови. Иначе пред блока посадиха корен чери домат в една кашпа. И миналата година имаше/някакъв саморасъл, сигурно изхвърлен/  и Мрънч беше потресен как се появява домата. И на други съседчета им било интересно.  Сегашния го снимам през 2 - 3 дни и му изпращам снимки как расте. Плодчетата вече пожълтяват. Дано скоро по пазарите излезат консервните Рома и ще започна да си меля, меля, меля.....

# 157
  • София

Поздрав за днешния празник!

# 158
Ениса, честит рожден ден наТМ!

Честит ден на приятелството!

Нинка, от славен род произхождаш. Има с какво да се гордееш.
Яжка, ММ все още се пази от тежка работа, защото го понаболват ребрата, но иначе е добре. Предлагаха му още болнични, но той не иска. Ще се връща на работа след две седмици. Операцията на ключицата му е без проблеми, за разлика от моята, която завяхва вече, но месец и половина ....какво стана, не знам. Казват, че съм люта на рана, но аз си мисля, че е от лекарствата които пия.
Борянка и Гъбка втора реколта приготвят, а аз съм в началото на доматената кампания. Оня ден брат ми ми донесе една кофа от техните, та сложих 12 буркана, че от моите не знам кога ще назреят толкова наведнъж. Когато- тогава!
За сега суша кайсии и пъпеш на слънце.
Сладки сънища на всички!

# 159
  • София
Добро утро!
Днес е едно свежо утро, надявам се да се запази тази свежест до по-късно през деня.
Нина - славен род, пазете спомените!
Ние миналата година малко сме се уляли с количеството домати и краставички, които сме сложили, затова тази година ще си почиваме.Което е добре дошла с оглед на здравословното състояние на ММ.
Внуците ми са родени в един месец. И дъщеря ми е в този месец. Значи трябва да засадят дървета, нали?
Гледахме се с тях и в събота и в неделя. В неделя се разходихме до Южния парк - под дърветата на сянка е много приятно. Доста се уморихме обаче.
Хубава седмица от мен!

# 160
  • Варна
Добро утро! Привет от мен, Варна и морето!   Hands Wave  Nerd  Sailboat
Да се вясна, да напомня за себе си!  Nerd
Хем и да се изкажа по въпроса:
Моите щерки също са родени в един и същи месец, през седем години.
Голямата е на 1-ви Май, малката на 4-ти Май. Бяха доста големички, когато една колежка ми каза, че в такъв случай трябвало да хапнат плод разделен на две, от дърво родило втори път през една и съща година или жълтъците на яйце с два жълтъка. Първото се оказа трудно, наблюдавахме ябълка и други овошки, но така и не открихме.
Друга колежка ми даде яйце с два жълтъка, донесе ми го на работа сурово, в кутийка обвито в памук, сварих го, разделих го, изядоха го децата, а майка им миряса!  Heart Eyes
Който вярва, пък и за здраве всичко, което е по възможностите ни се прави.  Flowers Four Leaf Clover

При мен голяма скука, нали сме във ваканция, няма Пенсионерски клуб, няма Тракийски клуб, няма хор..... скука.
Добре, че времето захладня малко, поне жегата да не ни мори!
Чета колко работите, спортувате, пътувате, летувате и ви се радвам на енергията и преживяното!  Kissing Heart
Хубава седмица, девойки!  Flowers Four Leaf Clover

# 161
  • София
Привет, красавици! Привет МЕРИАН и ТАНИТКА!
От днес официално съм отпускарка, но въпреки това се събудих в 7.30. До сега четох ориенталски притчи. Време е за кафе, но гледам да не тропам, че внучките и щерката още спят. Снощи след мача на стадиона, бяха много възбудени. Имаме вече две нови левскарки. Голям мач стана - Левски победи Локомотив с 6: 0. До 1 часа правиха коментари.
Чувала съм за поверията, но мисля, че се отнася до родените в един и същи ден или през няколко дни. За родени в един месец не знам да се отнася. Разни региони, разни правила.
Все пак отивам да си направя кафето.
НИНКА НН, изчислих, че твоята баба и Райна Княгиня са първи братовчедки. Права ли съм?
На ЕНИСА лек път и добре да си изкарат.
На вас - свежест и прохлада.

# 162
  • Вила Великула
Добър ден и от мен. Вече съм на тръстиката, а как не ми се работииии....
Тази нощ не спах добре, но явно като съм починала, сън не ме хваща.
Днес е натоварено при мен, като след отпуск и трябва да съм адекватна, така че няма шест-пет - стегнала съм се.
Моите домати също сега започнаха да се зачервяват. Като се върнахме от морето, откъснах десетина огромни. Раздадох на децата, оставих и за нас, и добре че са наистина много големи, та ще ни стигнат до следващите узрели. За сега не мисля за консерви, ще видим нататък.
Оставям ви и продължавам.

# 163
Добро утрооо! Сега се излюпвам и явно съм най-поспаливата ,но си имам оправдание - към 11.30 писна аларма та ни оглуши.Мислех,че е колата на един съсед та го събудих.Оказа се,че е СОТ-а на съсед,а той на вилата.До 2 часа пищя аларма , а ние долу на приказки,че то не се спи.
             Фло, аз също знам,че това с дървото и двойния жълтък на яйцето се прави за родени на една и съща дата /месец и ден/ и за близнаци.То ако се прави за месец какви гори щяхме да имаме или градини. Yum
             При мен нищо ново! Всички са на море освен ние с ММ и Цвети,която работи по цял ден та и нея не виждам.Продължавам филмовия маратон и от скука метнах една баница.Нямам нещо ищах за море.ММ промърморва,но аз се правя,че не чувам.
             Ениса,лек път и само положителни емоции.
             Танитка,спокойно има и такива дето не работят, не спортуват и нямат желание да пътуват! Демек аз! Yum
             Да тичам в КПП-то,че да не се наложи да публикувам в "Провали в кухнята" Smiling Imp
             Спокоен ден!

# 164
  • София
Добър ден!
 Мериан и тук все още е прохладно.Така ми харесва,но ме натъжава,че минахме средата на лятото.Не искам да идва зимата.Четох,че ще има още горещини и суша през август,но есента приближава.Дано да е по-дълга и топла.Ама,онзи дето взима решенията,не ме слуша.
  Пипи,бързо влизай в крачка! Няма кой да те отмени.
  Дидиа,не знам каква е логиката на ритуала.Но със сигурност знам,че е за родени в един месец.Така и се казва- за едномесечета.Аз предполагам,че повечето хора не вярват на езическите ритуали и затова и няма гори,както казваш.
  Ениса,весело изкарване! Да слушаш и да плачеш когато ти се каже!
  Танитка,поздрави на морето! Пази се от слънцето!Разходки-само в доматите на ДС.
  Тану,захарта да не ти е била висока?Добре,че вече е заздравяло.
   Фло,включвай се в групата на левскарките! Няма да се цепиш от колектива!

Скрит текст:
431 г. – Провежда се избора на папа Сикст III.
904 г. – Арабски пирати завладяват втория по значение град на Византийската империя Солун.
1009 г. – Папа Сергий IV става 142-ри папа.
1498 г. – По време на третата експедиция, до Западното полукълбо, Христофор Колумб става първият европеец, който открива остров Тринидад.
1547 г. – Анри II става крал на Франция.
1741 г. – Императорът на Свещената Римска империя Карл VII нахлува с войска в Горна Австрия и Бохемия.
1790 г. – Издаден е първият американски патент – за производство на калиев карбонат.
1825 г. – Ханс Кристиан Оерстед открива алуминия.
1877 г. – Руско-турска война (1877-1878): В Битката при Стара Загора войските на Сюлейман паша превземат и опожаряват Стара Загора.
1891 г. – Състои се първа аудиенция на Стефан Стамболов при султан Абдул Хамид II.
1893 г. – Проведени са избори за VII народно събрание, спечелени от Народнолибералната партия на Стефан Стамболов.
1919 г. – В Германия е приета Ваймарската конституция, според която страната става република и Райхстага се премества във Ваймар.
1932 г. – Нацистката партия печели повече от 38% от гласовете на парламентарните избори в Германия.
1936 г. – МОК решава следващите летни олимпийски игри да се проведат през 1940 г. в Токио, което не случва поради войните.
1938 г. – Царство България, Гърция, Турция, Югославия и Румъния подписват пакт за неагресия.
1941 г. – Холокост: По заповед на Адолф Хитлер, нацисткия райхсмаршал Херман Гьоринг издава писмена директива на генерала от СС Райнхард Хайдрих за изготвянето на „общ план за административните материали и финансовите разходи, необходими за желаното окончателно решение на Еврейския въпрос.“
1954 г. – Италианска експедиция, водена от Ардито Десио покорява за първи път връх К2 в Хималаите.
1961 г. – Създава се външнозастрахователно дружество „Булстрад“ – първото акционерно дружество в България.
1964 г. – Програма Рейнджър: Американската лунна сонда Рейнджър 7 предава първите близки снимки на Луната, които са 1000 пъти по-ясни от тези на земните телескопи.
1969 г. – С посещението на папа Павел VI в Уганда е осъществена първата папска визита в Африка.
1971 г. – Програма Аполо: Астронавтите от Аполо 15 за пръв път използват ръчно управляемо превозно средство, наречено Лунар Роувър, за придвижване по повърхността на Луната.
1979 г. – Министерският съвет на Народна република България излиза с разпореждане за организирането и провеждането на международната детска асамблея „Знаме на мира“ в София и за изграждане на монумента „Знаме на мира“.
1991 г. – Президентите на САЩ и СССР Джордж Буш и Михаил Горбачов подписват договора СТАРТ за съкращаване на ядрените арсенали.
1997 г. – Приет е настоящият герб на България, изработен по проект на Николай Гогов и Георги Чапкънов, в който има 3 лъва и 4 корони.
2006 г. – Фидел Кастро обявява, че предава временно властта в Куба на брат си Раул Кастро по здравословни причини.

Общи условия

Активация на акаунт