Рано рано, тръгнахме, че дъщеря ми е на работа и ни стовари с колата. О, изненада /за мен, защото съм забравила/ няма топла вода. Това ще ни накара отново да потеглим, но утре вечер, защото преди обяд сме на контролен преглед за ММ. Като ви чета искрено ви завиждам за узрелите домати. Зарекла съм се ако е живот и здраве и ние да засадим па даже и една леха да е. Дъщеря ми казваше, че там не стават, но вече е на друго мнение след като човека който поддържа тревата и храстите донесе фантастични домати.
Фло, добре си изчислила, но аз нагледно ще ти обясня кой, кой е?
На тази снимка - от дясно първата жена с детето е Мария - сестрата на Райна Княгина - по малка от нея. До нея бабата / сестрата на поп Георги Футеков/ е нашата баба Пенка, но по панаюрски Панка. Тя е баба на майка ми, но по бащина линия. Нейният син Стефан и първи братовчед на Райна Княгиня е баща на майка ми. Баба Панка е останала млада вдовица имала е две деца и брат й поп Георги ги е прибрал в дома си и се е грижил за тях, а баба ми е помагала в домакинството. Децата са израстнали заедно и много са били близки.
На снимката най-накрая от ляво прав с астраганения калпак е дядо ми Стефан, а седналата пред него е баба ми /майката на моята майка/ Стоилка.
Много истории зная за тях, но ще разкажа, че убийството на поп Георги в двора му е станало пред очите на сестра му. Той е влезъл в къщи за да вземе жълтици и откупи Райна, но излизайки озверените турци го съсичат. И друго което зная, че когато баба попадия с малко дете на ръце /Захари/ и прабаба ми с другите деца бягат ги настига потеря. Баба попадия е имала големи златни обици /алтъни/ , турците ги виждат и ги откъсват заедно с част от ухото й. Всички помнеха баба попадия с откъснати уши.
Дано не ви достаждам, но ще спомена и за Мария, сестрата на Райна /на снимката с малкото дете/ . Детето е нейния син Коста Янков - атентатора в църквата Св. Неделя и съпруг на Стела Благоева - дъщерята на Димитър Благоев - ДЯДОТО! Ресторанта, който посещаваме е в неговата къща.

/Хей, ако има и други градинарки, да се чустват поздравени!/
Където и да си, хубаво да ти е !
Пожелавам ти да намериш време за адаптация и да ти е по леко