КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 478
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Намерих време да се включа. ПИятелят спи, деди също, аз гледам служебни пощи, малко разговори с колегите и сега ви навестявам и вас.
Намираме се на десетина километра над Благоевград, над парк Бачиново в хотел Орбита. Хубав комплекс с минерални басейни, голям зелен двор и  кухня, в която готвят със собствени продукти, от техни ферми. Наистина много вкусно, а и самият хотел е сред борови гори и сега като е напекло мирише на смола. Много малко хора, няма навалица и простотии, харесва ми. До обяд бяхме на басейните, после може да отидем до парка, обещала съм да се возим на водно колело и на люлките. Само дано не ми поднесе някоя изненада пИятеля, другото е  ОК.
Успешен и здрав август на всички!

# 181
Благодаря за поздравите,но не зная дали се вписвам🤭
При мен е от всичко по малко.
Истинския градинар е Борянчицата ни - работната пчеличка!
Все така да е!
Аз от година на година намалявам обработваемата площ,която никак не е малка.
И китки тази година нямам кой знае какви,розите ми омръзнаха с въшки и болести.
Та така с моето градинарство

Фло,почивай активно!
На диваната с книжка,тв и т.н.
Права е Грети.

Грети,радвам ти се на бездействието.Не,че аз съм се преработила толкова,но като че ли не ме свэрта да стоя на едно място.Луда работа .🤦🙆😄

Ениса,разгледах хотела .Много приятно ми се видя.Ама и много надалече от нас.
А изхранването на блок-маса ли е?
Че колкото повече минават годините май по-претенциозни ставаме по отношение на храна .
Да не си помислите ,ме ям хайвер и трюфели 🤭😄😄Мога да си хапна филийка хляб ,сирене и домати и съм доволна,но пък много неща не обичам.Пак луда работа 😄😄

Каси,адашче,това със строителните обекти и домашни майстори ми е толкова познато.
Само не ми казвай,че син ти е Близнаци,зодия де😉😄

Нина,горда да си ,че си потомък на такъв славен род!

Фло,не пише ли някъде,че жените сме с повече мозък от жените?🤭😄😄😄😄

Танче,ще мине август и ще се разнообразиш.
Поздрави на ДС

Допих си кафето и ставам да си извърша ежедневните дейности.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 17:45 от Gabkata

# 182
Да бе,  като вица, докторе ,не мога , съседът се хвали  с пет пъти на нощ. Хвали се и ти.
 Бях , вече не съм .По навик  и по малко с помощ.
 Обаче опитах от домашна диня, на сина труд, ами върховно. Малка, медена. Праска се.
 Обрах домати пак, вече за ядене само май  остават.
 На съседа мисля да дадем и другото в буркани. Ако има място - грах от камерата в буркан. Че не знам къде да дяна наличното вътре и да почистя , има лед.
  Да остане малко, може съседка да помоля .
 Имането е главоболие. Размразявала съм с гореща вода за часове, не искам така.
  Почват малините, късните ,не са хубави, но две години нито една нямаше, молих да пръска синко с другото ,има ефект, поне още не са изсъхнали.  Компот от малини върви на сок , основно, отдавна плод не  ядем . Захар , но по-добро от напитките на пазара.
 После смокини идват, първите  нямат,  нещо стана, а  берях от тях доста.
 Сега има ,те за дни наливат, скоро почват.
  Още малко горещини и  да се съвзема ,че   то здрав човек не трае, та кьопав.

Да ви кажа ,синът мина , уж да си продумаме , ами ние  се разминаваме във всичко вече. Кат в песента , дали времето бързаше  или аз... кво беше. Но вероятно аз изостанах  и от много. Няма смисъл от разговор направо.  Никога не съм мислила ,че ще стане така.  Да са вкаменелости   е било за другите преди мен, аз никога  ...  Абе не казвай никога, че ...
 Това е положението , остарял си.  Един от признаците и то верен признак.
 Скоро четох за мозъка - на жените като обем по малко, но тежи еднакво с мъжкия  и имаме по-дебела мозъчна кора.

# 183
  • София
Честит ни празник на градинарките!
За мене не само Габката и Борянка са от тях. И всички други все садите, режете, скубете. И аз да се впиша в групата - имам си посадени прораснали лук и чесън в сандъче, поливам ги, режа перата с ножица. И сандъче със здравец си имам. И тученица можеше да имам, ако си бях намерила семената. Нали си купих миналата пролет. А сега няма в магазина.
Боряна, не губи кураж - по една тема няма да имате разговор, по друга ще се изслушате мълчаливо. По трета ще сте на едно мнение.
При нас съм забелязала подобен проблем ако дълго време не сме говорили, не сме се виждали. Може сина да е бил изморен от пътуването, да има работни притеснения, случва се. А ти хич не си остаряла "бавно, неусетно почти" поне според тукашното творчество.
Мариянка, Фло, май от утре започват да пускат пак топлата вода.
В Дружба 2, до ТЕЦа вече се къпят. Не ми е зор - имаме и проточно бойлерче в банята.
За физиотерапията съчувствам - така и не можах да ползвам докато работех. А сега не ми трябва - май си починах и се успокоих като пенсионерка.
Ениса,  весела и безаварийна  почивка пожелавам!
Да си починете и заради мене.
Кас, съчувствам за строителните натурии. Но пък после ще има нови помещения, ще се разширите и подредите.
При нас нищо ново и интересно - освен кърлежа на крачето на Мрънличка. Днес в градината е станало, тати я водил да го махат в болницата. Лошото е, че при тях не пръскат - все да са "климат неутрал", да не нарушат популацията на кърлежи, бълхи и подобни. Аман от по-католици от папата, ама ....

# 184
Днес с ММ ходихме в Костинброд да си купя лекарство. Той после пак замина за село, а аз се отдадох на спортуване

Привечер ми дойде музата да поградинарствам послучай празника. Имах купени няколко цветя в саксии и им дойде ред да ги пресадя в градината. И те така.
Спокойни сънища!

# 185
  • София
Има ли истина в тези оплаквания?Ето една тема за размисъл.
Скрит текст:
Какво искат жените/според мъжете/

Правиш комплимент - отрича;
Не правиш - цупи се.
Съгласяваш се - безхарактерен си;
Не се съгласяваш - не я разбираш.
Търсиш я - омръзваш;
Не я търсиш - не ти пука за нея.
Ревнуваш я - лош характер;
Не я ревнуваш - не я обичаш.... Закъснееш с минутка - Армагедон;
Няма я час - какво лошо има?
Виждаш се с приятели - пренебрегваш я;
Тя се види с нейните - нямаш място с нас.
Загледаш друга - дере ти очите;
Нея я гледат - това е комплимент. За теб.
Когато говори - да я слушаш;
Когато слушаш - защо не ми говориш.
Обръщаш й внимание - досаждаш;
Не й обръщаш - как смееш!
Нежен си - иска силен мъж;
Силен си - иска нежност.
Успокояваш, когато плаче - остави ме;
Оставяш я - безсърдечна свиня си.
Грижиш се за нея - господстваш;
Не се грижиш - не я обичаш.
Помагаш в кухнята - пречиш;
Не помагаш - мързеливец си.
Отричаш, че роклята я прави дебела - лъжеш;
Не лъжеш - нараняваш нарочно.
Хвалиш майка й - подлизурко;
Не я хвалиш - типична мъжка свиня.
Разсмиваш я - несериозен клоун си;
Не я разсмиваш - скучен си.
Говориш си с други - игнорираш я;
Говориш с нея - обсебваш я.
Романтика - айде, че съм на работа утре;
Даваш направо - шовинистко прасе.
Питаш я кой ресторант - какъв мъж си;
Не я питаш - не зачиташ желанията й.
Разказваш й деня си - уфф досаден си;
Не разказваш - за нищо не си говорим вече.
Питаш за нейния ден - подозрителен си;
Не питаш - нищо не те интересува за мен.
Нека тя реши обяда - имай мнение поне веднъж;
Пожелаваш си - това не ти е кръчма.
Изядеш си всичко - прасе си;
Оставиш малко - о, да, нали не готвя като майка ти...
Помагаш в чистенето - пречиш;
Не помагаш - да, нека се мъчи робинята...
Гушкаш я - дишаш ми в ухото;
Не я гушкаш - безчувствено говедо.
Много работиш - нищо не правиш вкъщи;
По-малко работиш - нищо не внасяш вкъщи.
Грижиш се за колата - обичаш я повече от мен;
Не се грижиш - и мен така занемари.

Четейки това:
Възмущаваш се - жена си;
Кимаш ухилено - мъж си.

# 186
Добра вечер на всички, при нас има занимания по интереси в момента. Деди гледа мач, пИятелят гледа анимация на таблета и тъпче тутманик със сирене, аз четох до сега, скучно професионално четиво, но се налага. Наглеждам ви и гася ламБите. Вчера чукнах в мапса хотел Орбита и близо до Благоевград ни даде отбивка при Кочериново и посока община Рила. Не се трогнах особено, реших, че ни отклонява по- рано, за да не влизаме в града. По едно време стигаме хотел Орбита, ама в Рила. Не съм обърнала внимание, ама откъде да знам, че в рамките на 10 километра има 2 хотела с еднакви имена, единият преди, а другият след Благоевград. Та хваща ме нервата, сопнах се на малкия, който искаше нещо и му казвам: Млъкни малко, не виждаш ли, че се загубихме? Човекът помълча малко и изтърси: Вие сте загубени, аз не съм! Падна голям смях, защото беше много прав.
Ето ви гледка от терасата, днес в комплекса имаше и една малка лисица, явно се беше объркала и пак хвана гората.

# 187
  • София
Добро утро!
Ениса, топла ли е водата в басеина? Обичам водата да ми е по-топла, а на Добринище вече не ходим, по причина, че хазяите ни правят ремонт на къщата, пък сме си свикнали с тях. Иначе всяка година след морето ходехме малко и на планина.
Много добре изглежда комплекса, желая ви приятно изкарване с пиятеля!
Яжка, този спорт и на мен ми е любим. Практикувам го предимно вечер след работа, съботно-неделно не остава време покрай внуците.
Днес сутринта проимахме топла вода! С два дни по-рано свършиха ремонта - супер!
Тази година като градинарка се изложих. Миналата година имах разкошни мушката на терасата, цъфтяха като луди и ги държах навън до месеец ноември, че бяха така отрупани с цвят, че не се виждаха листата. Обаче те както са си цъфтяли са измръзнали и на пролет почти не бяха останали. Купих нови, хем големи и скъпи с големи грудки на корените, но като заминахме на море без поливане са загинали. За сметка на това са се самонасяли калдъръмчета и са като плевели - задушават и малкото останали мушката и настъпват в сандъчетата. И така - тази година се отказах да гледам мушката - ще се радвам на снимките от миналата година. Като градинарка тази година съм пълен провал. Догодина ще се пробвам пак!
Хубав мрачен ден ви желая - тук няма слънце тази сутрин!

# 188
  • София
Добър ден, красавици!
Проспала съм облаците. Като се събудих беше много слънчево.
ПИятелят пак успя да ме разсмее. Прав е - вие може да сте загубени, но аз не съм! Joy
ЕНИСА, няма да ви мислим.Хубаво е при вас. Добре да си изкарате!
МЕРИАН, а моите мушката растат само на листа. Четох, че йод ще стимулира цъфтежа. Пробвала ли си?
ЯЖКЕ, изчетох всичко и накрая не реагирах като жена, да се нацупя, а реагирах като мъж - посмях се.
ТАНУ, радвам се, да сте добре - и гаджето ти и ти.
АЙША, при нас топлата вода все още я няма. Имаме бойлер, но с години не сме го включвали, защото по време на ремонтите все сме били на село. Включих го, не заработи. Реших да топля вода с бързовар - изгоря. Топлих вода на печката. Абе мъка. Хубавото е, че е за малко.
БОРЯНЧИЦЕ, само не си преписвай вина. Може да се опиташ да го оправдаеш. Такива сме майките. Все пак е редно да му кажеш на теб какво ти е причинило това - че си тъжна, че си го чакала да го видиш, да си поговорите, а след посещението му си наранена.
ГЪБКЕ, наистина мисля да си почивам. Занимавам се с нещо, което ми е много приятно. Пиша лекции за предстоящия ми проект. Мисля да го стартирам есента.
КАССС, съчувствам ти за строителните дейности, които са около теб, но и това ще мине. Няма да е все така!
КАГ, наистина времето минава много бързо. В очакване сме на класиране за училището, което сме избрали за малката внучка. Мислех, че ще е по-рано, а то чак в края на месеца. Това сега са ми вълненията.

Момичета, вчера ходих до Университета, по покана на Деканката на Философския факултет. От септември организират Университет за късна зряла възраст ( 60+). Преди няколко години са го правили и е имало голям интерес. Събрали са се около 300 желаещи. Ще има различни курсове - по психология на здравето, по емоционална интелигентност, по компютърна грамотност, по политология, може би съкратен курс по английски и още нещо. Ще ми изпратят пълната програма и времевото разписание. Продължителността е две седмици. Ще започне около 10. септември. Занятията ще се водят в Университета. Помислете си, не ви ли се иска макар и за кратко да се почувствате студентки? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 189
Мерси Фло, не ща студентка, искам в детската градина да съм.
 Какъв ти е проектът ,само ни гъделичкаш с него, да не вземеш сватовница да станеш,  да ползваш и  студентството,  ще ги цедиш с цедката и  преценяваш точно. Няма да има грешка кой за кого става.
  Излизах, свърших половината задачи,  отпуски, хората на море. Нататък ще е поръчката на една  жена да изпълня.
  След малко ставам да беля домати.

# 190
Ако бях софиянка,бих се записала в курса по емоционална интелигентност. Крайно време е  да се науча да НЕ се тревожа за щяло и нещяло.

Днес съм в движение. Ходих до личната по нейна покана за профилактични прегледи.  Дадох  кръвчица за изследвания, направиха ми кардиограма, преслушаха ми белия дроб.  

Прибрах се  за малко и после отидох до гробището,че не бях ходила повече от един месец. Спретнах  ги да им е чисто и подредено.

В 16 ч. съм при кардиолог. Личната ми докторка много се грижи за мен,а сестрата преди работи с моя съпруг  повече от 20 г.    Как да не съм доволна!
На всички вас хубав следобед!

# 191
  • София
Добър ден на всички!

И аз съм от поспаланите,но тази нощ не спах добре.Гоних някакъво мухоподобно,което не се виждаше,само му чувах жуженето.Нали бях нахапана скоро,та страха ми от нови поражиния беше голям.Пакетирах се до уши,но от това не можах да заспя много дълго време.Почти до 3 ч се въртях и после съм заспала.И се събудих в 10ч.
  Ениса,снимката ми напомня Балани.Първата ни среща беше там и точно такъв беше изгледа от планината и басейна.
  Мериан и моите мушката тази година не са хубави.Стари са им корените и полека лека ги обновявам.В нови сандъчета засаждам нови чепки,но старите ми е жал да изхвърлям.Новите са още малки,а старите  са с пожълтели листа по периферията.Може и да е болест,може и да е от старост.През зимата няма да имам място за всички вътре,та ще се разделя с най-грозните.
  Фло,много интересна информация.Да ни държиш в течение!
  И този филм не ме грабна,но ще му дам още един шанс след няклко дни.Сега чета вицове и слушам музика.Ма и това ще ми омръзне.Остана ли без работа и ме ловят нервите.Та,ще ви пускам по някой виц за настроение.

Скрит текст:
338 пр.н.е. – армията на Филип II постига решителна победа в Битката при Херонея, което осигурява хегемония на македонското царство в Гърция.
216 пр.н.е. – Втора пуническа война: Картагенските сили водени от Ханибал разгромяват армията на Римската република в Битката при Кана, едно от най-големите тактически сражения във военната история.
47 пр.н.е. – Армията на Гай Юлий Цезар разбива войските на боспорския цар Фарнак II и изпраща до Римския сенат своето прочуто съобщение Veni, vidi, vici. (Дойдох, видях, победих.).
1330 г. – След смъртта на цар Михаил III Шишман, на българския престол се възкача сръбкинята Анна Неда – неговата първа съпруга и сестра на сръбския крал Стефан Урош III Дечански.

Вагон в тунела Тауър
1802 г. – Наполеон I Бонапарт е обявен от Френския сенат за пожизнен консул на Франция, което му дава правото да посочва своя наследник.
1870 г. – В Лондон е открит железопътният тунел Тауър под река Темза, което е първото метро в света.
1887 г. – Германският принц Фердинанд I Сакскобургготски е коронован в Търново за княз на българите.
1891 г. – В подножието на връх Бузлуджа се провежда тайно събрание, наречено по-късно Бузлуджански конгрес, с което се създава Българската социалдемократическа партия (БСДП).
1897 г. – Подписана е конвенция между Княжество България и Франция за изграждане на Военноморските сили на България.
1903 г. – В Османската империя избухва Илинденско-Преображенското въстание организирано от Вътрешната Македоно-Одринска революционна организация и местните българи.
1921 г. – Междусъюзническата контролна комисия връчва ултиматум на българското правителство за разформиране на въоръжените сили.
1923 г. – Калвин Кулидж става 30-ия президент на САЩ, след като предшественика му Уорън Хардинг умира от сърдечен удар.
1932 г. – Американският физик от шведски произход Карл Андерсън открива позитрона, за което през 1936 г. става носител на Нобелова награда за физика.

Гарата на Болоня след терористичния акт през 1980 г.
1934 г. – Адолф Хитлер се самопровъзгласява за фюрер след смъртта на президента Паул фон Хинденбург и получава цялата власт в Германия.
1944 г. – В Пчинския манастир е свикано Първото заседание на АСНОМ, което конституира Народна република Македония в рамките на Югославия.
1945 г. – Втората световна война: Завършва Потсдамската конференция.
1974 г. – Народна република България установява дипломатически отношения с Венецуела и Тайланд.
1980 г. – Тероризъм: Бомба експлодира на жп гарата в Болоня (Италия), убивайки 85 души и ранявайки над 200.
1988 г. – В 17:29 ч. при излитане от София за Варна катастрофира самолет Як-40 на БГА Балкан; загиват 27 и са ранени 10 пътници.
1990 г. – Ирак окупира Кувейт, което довежда до намеса на войски на ООН и до Войната в Персийския залив.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 14:36 от Яжка

# 192
Яжка, мушкатата преживяват зимата без пръст, изскубнати, вързани с корените нагоре в мазето, на греда. Само да не замръзва там, да не е под нулата. После навън в пръстта и бързо разцъфтяват. Ама и аз искам да оставя две сандъчета, уж от различни корени и цвят  кърших, толкова има място. За другото ще помисля ,че трета година са ми корените.
 Ти продължавай да живееш - турски и кратък сериал гледах, харесах, има наивни места , не е  хит за критиците ,човешко  е , изненада има. Но само немски романтични филми имаше някога  положителни ,красоти ,в Швеция по островите ги снимаха в летен зелен сезон,  да не откъсваш очи от красота и  добър край. Другото си е все с трудности ,трагедии,   все има по нещо да се бори човек.  Потърси го ако този не ти потръгне повече.  Това беше наскоро, преди любимия ми вече Чужой. Чакам си там.
Метнах доматите в една тава на фурна да се изпарят, този път реших за пици, подобни да са изварени, пък и  лесно става на фурна. То не че един буркан като отворя, докато нарежа за пицата, разтегля тесто, не се изварява ,но нека има и за бързо някое бурканче. Че ми омръзнаха май. Това натурално , без подправки ,че май всички ни дразнят по стомаха. Остана малко още,  изморих се права, след малко ще довърша. И ми се приспа , и  аз нощем зяпам ,денем спя.

# 193
  • София
Привет по нощите. Може и да спите, но реших да ви нагледам все пак.
БОРЯНЧИЦЕ, ти съхранявала ли си така мушкатата? Извадени от пръстта? Всяка есен решавам да направя това и после се отказвам. Не мога да ги опаза зимно време. Болшинството загиват. Имай още малко търпение. Да доведа до финал проекта и естествено първо с вас ще споделя.
ЯЖКЕ, в днешната рубрика много войни, много нещо. Като са започнали от 338 пр. н. е., та до днес. Кога ще мирнат тия хора? В някой друг живот може и да живеем в мир. А дано!
КАГ, ако искаш по внука мога да ти пратя книгата за Емоционалната Интелигентност. Никога не е късно да се промени човек. По себе си съдя. След като завърших магистратурата казах на гаджето, че вече мога да казвам НЕ, а той - е защо трябваше да платим хиляди, само за едно не. Stuck Out Tongue Winking Eye А едно време казвах, че да превъзпитаваш стар човек е като да лекуваш умрял. Май не съм била права. Признавам си.
МЕРИАН, как мина прегледа на твоето момче? Днес ви мислих по едно време преди обяд.
Слагам точка. Изтрепете кръвопийците, завивайте се само с чаршафче и хайде лека нощ. Гася лампите. HugHeartKissing Heart

# 194
  • Кубрат/ Пишурка
Аз по късните вечери.
Май не съм писала скоро, но при мен е едно и също. В момента си гледам сериала Ти разкажи Черно море. Много е интересен, но и много тежък. Насочен е против насилието над жени. Турски е и действието се движи доста бързо. Май не остава много.
Говорите за градинарство. Е и аз бях градинарка 30 години, но... Съгласна съм с Борянка - годините си оказват влияние. Вече не бих могла, дори и да имах желание.
За мушкатата - от години не ми вървят в апартамента. Тази година си купих едно от пазара. Порасна доста и цъфна веднъж. Сега има още една пъпка, но не цъфти обилно.
За сега Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт