КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 490
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Боряна,имам широки и външни и вътрешни первази на прозорците и само местя сандъчетата.По 3 сандъчета стават на прозорец.Проблема ми е,че ми е жал да изхвърлям старите ,а засаждам нови.Наложи се да слагам леко диагонално  сандъчетата и сега стават по 4 на прозорец.Ако сърце ми даде тази есен ще ги намаля.Не ми се занимава да скуба и да  ги съхранявам така.Преди да замина за ГД бях решила да ги скубя,но нещо набъзо тръгнахме и ги зарязах.Оцеляха.
    Тази вечер ще ви пожелая  ЛЕКА НОЩ с приказка,разказана от колега на Деборана.

Скрит текст:
                                   ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
                                 /юридически прочит/

Червената шапчица живеела в Урегулиран поземлен имот (УПИ), предназначен за жилищни нужди, находящ се в малко село, разположен в непосредствена близост до имоти, част от държавния горски фонд. От другата част на горските територии се намирал недвижимият имот на нейната роднина от втора степен по права линия.

В изпълнение на периодичното си задължение за издръжка и гледане, срещу което нейната баба й прехвърлила собствеността върху къщата, Червената шапчица се отправила към горските територии, с цел да престира* на баба си хранителни продукти, като спази уговореното местоизпълнение - в къщата на бабата.

Поради неизпълнение на задълженията на общината да поддържа и маркира общинските пътища, Червената шапчица била въведена в заблуждение и тръгнала по един пуст, третокласен път. Там срещнала Вълка - субект, притежаващ свидетелство за съдимост дълго четири страници.

Той се опитал да я убеди да сключат договор за дарение, по силата на който Червената шапчица да му предостави безвъзмездно съдържанието на носената от нея кошница. Тъй като опитът му се оказал негоден, в съзнанието му се формирала умисъл към други престъпления.

Той се възползвал от незнанието и неосведомеността на Червената шапчица във връзка с пътната мрежа и кадастралната карта, и я насочил в неправилна посока. Същевременно стигнал първи до цитирания недвижим имот, собственост на бабата, и извършил умишлено убийство по особено жесток начин - чрез изяждане на жертвата.

Когато Червената шапчица пристигнала на местопрестъплението, субектът, след като осъществил състава на престъплението „измама", извършил второ убийство. В този момент се появил органът на власт и при превишаване на служебните си задължения изкормил престъпника.

С това свое действие той нарушил правото му на справедлив процес, както и още редица текстове от Конвенцията за защита правата на човека, и в крайна сметка държавата била осъдена от Съда в Страсбург.

# 196
  • София
Добро утро, мили дами!
Кафето е готово и който желае може да пие с мен или по късно.
Днес "чичко Гугъл" ми прошепна, че е " Световен ден на динята" и който иска може да придружи кафето с диня. Ще бъде хем диетично, хем вкусно.
Да вие спладко!  Искам специално да предложа на "ПИЯТЕЛЯ" и на всички  внучета днес да похапнат вкусната диня.
Вчера доста неща свършихме, но най-важното мина контролния преглед на ММ и всичко за сега е под контрол. След малко отново ще ни закарат на вилата.
Хубав ден на всички и яжте диня.

# 197
Добро утро, Нинка, добро утро дами!
Позагубих се, но ви чета - кога рано сутрин, кога късно вечер, но все не стигам до по - обстойно писане. И сега ще е така - допивам кафето и съм приготвила смес да правя гофрети за закуска . Неее, не за мен и Чарли Wink - имам гостенчета, внучката дойде на гости с приятелка - да се похвали с кученцето, а и да си покаже готината баба Wink.
Чудесно се чувствам , ей за т'ва съм си мечтала - да съм приятелка с внуците
Стават.
Включвам гофретника и почвам.
Хубав ден!

# 198
Добро утро момичета!
Нинка, благодаря за кафето! Ето и от мен нещо послучай деня на динята - "Динчице зелена, зная, че си вътре, сладка и червена.
Чукам, не отваряш. Де ти е вратата!
За едно парченце Динка ми гори устата!" 😊 Нали си имам малко внуче, припомням си най-детските стихчета сега.
Мушката съм прибирала по метода на Борянка. Оцеляха 50/50. Може би бъркам някъде.
Чета ви най-редовно, но нямам време да пиша. Вчера отметнах доста работа, днес продължавам. Навестявам ви във времето в което спирам за малко въздух и пак продължавам.
Яжка, актуална приказка и тъжна....
Клечи, сблъскахме се на входа 😃
Хубав да е денят ви мили дружки! ❤️

# 199
  • София
Добро утро, красавици!
Денят ни започва много свежо. С кафето на НИНКА и по парче сочна диня. Кафето ще го изпия сега, а динята за обяд. Simple Smile Добра вест ни казваш, че при момчето ти всичко е наред. Слава Богу!
Денят ми започна и с усмивка. ЯЖКЕ, ти си виновна. Stuck Out Tongue Winking Eye Как може да изглежда една любима детска приказка през погледа на "такъв специалист".
КАССС, написаното от теб ми прозвуча така, сякаш ние за теб сме глътка въздух - "Навестявам ви във времето в което спирам за малко въздух и пак продължавам." Припомняй си детските стихотворения и песнички,  ще ти потрябват. Grinning
КЛЕЧИЦЕ, децата при теб ли спаха? Готина баба си, затова внуците искат да са с теб. Заработвате си заедно спомени, а това е чудесно.
ЯНЕ, как е Анжелка? Има ли вече ваканция? Научи ли я да си прави супичка?
Изпих си кафето. Следват малко административни задачи. На обяд ще сме заедно с внука, с бабин Убавец. Избра си китайско, но иска да го взема и да обядваме у дома - така било по-задушевно.
Желая ви хубав летен ден! Хайде със здраве и късмет. Hug

# 200
  • София
Добро утро!
Фло, интересно звучи това обучение, и аз имам нужда от емоционална интелигентност. ММ е на преглед на 9. Сложиха му инжекция и чакаме да се отрази на кръвните изследвания, за да му подновят химиото.
Тази година съм отписала мушкатите, догодина пак ще пробвам.
Диня обичам много. От внуците само внучката яде плодове. Внука не вкусва никави плодове, а от зеленчуците яде само картофи. Пробвах да му давам саностол за витамини, но и тях не хареса и им изтече срока и ги хвърлих. Храним го с тестестени, сирене и месо. Трудно е, но за сега не виждам начин да променим начина му на хранене.
Фло, да успееш с плановете!
Момичета, и на вас желая успешен ден и не се преуморявайте днес, че пак го дават много топло.

# 201
Добро утро!
Нинка,допивам си с теб кафето.
Динята ще е в менюто за обяд.
Аз обичам повече пъпеши,но тази година си хапвам и диня.Вече няколко пъти купуваме от един магазин по половинка ,то огромни.
Много са хубави,а и така виждаш каква купуваш.Цяла е на късмет 😄
Очакват ме две кофи с домати .
Пералнята пере от сутринта .
На печката в тенджерата под налягане се варят свински крачета.Чакат ме свински мръвки и картофи за във фурната.
Колко ще ми е разнообразен денят 😄😀
Ставам .

# 202
  • София
Здравейте,момичета!

Нинка,благодаря за кафето! Изпих го още рано сутринта.Диня ще си купя днес и ще я почета за нейния празник.Браво за хубавите резултати от изследванията.Нека са все така добри.
    Касс,много е хубаво стихчето за динята.Не съм го чувала до сега.Детските песнички слушате ли ги вече?
    Клечице,много приятна дамска компания сте се събрали.Само Чарли ви е мъж за ухажване.
    Янче,замина ли си Анжелка или тук ще бъде през цялата ваканция?
    Мериан,дано резултатите на съпруга ти да са добри и да може да продължи успешно лечението.
    И големия ми внук не яде плодове.След разговори и с мнооого мъка може да изяде 1 ябълка или 1 парченце диня,но то е само ако съм настоятелна.От зеленчуците яде само картофи и краставици с желание.Домати,спанак и гъби яде ако съм много настоятелна.Друго нищо не може да му влезе в устата.Той не яде и никакво месо.Но ядки и семена яде много.Сега ги чакам да ми дойдат и тримата внуци,а внучката е все на диети за отслабване.
    Гъбче,при теб работата е на бързи обороти,защото си още млада и пъргава.Браво! При вас има много слънце и всичко се ражда и е вкусно.Дините,вероятно са от региона.Тук купуваме някакви,но много често са "конско месо"Не знам къде са расли такива жилави.
   Фло,хубаво да си поглезиш внука! Чудя се,от трите фръцли дали може да му дойде ред да се поглези и той! Сега си само негова! И не се възмущавай толкова на приказката! Ще те изненадам с друг вариант,разказан от твой колега. Но,това ще стане довечера.Сега е време за ежедневните задачи.

Скрит текст:

Събития
324 г. – В Битката при Адрианопол римският император Константин I Велики побеждава Лициний, който се спасява зад стените на Византион.
1608 г. – Град Квебек е основан при устието на река Сейнт Лорънс от френския изследовател Самюел дьо Шамплен.
1863 г. – Завършва Битката при Гетисбърг, част от Американската гражданска война.
1866 г. – По време на Австро-пруската война се състои битката при Кьонегрец с участие общо на 436 000 войници и 1700 оръдия; австрийските и саксонските войски претърпяват загуба и са принудени да сключат Пражкия мир.
1877 г. – Руско-турска освободителна война: Българското опълчение преминава река Дунав.
1890 г. – Айдахо става 43-тия щат на САЩ.
1894 г. – Започва учредителният конгрес на Българската работническа социалдемократическа партия.
1895 г. – Бившият министър-председател на България Стефан Стамболов е съсечен в центъра на София и 3 дни по-късно умира от раните си.
1908 г. – С бунт в гарнизона в Ресен избухва Младотурската революция; дадена е амнистия на 1500 българи – политически затворници.
1912 г. – Провежда се за пръв път Оперният фестивал в Савонлина във Финландия, огранизиран от Айно Акте.
1915 г. – В Турция са пуснати в обращение първите банкноти.
1940 г. – Втора световна война: Започва Операция Катапулт, в която британската флота, идваща от Гибралтар, напада Френската атлантическа флота, разположена в Мерс ел-Кебир.
1944 г. – Втората световна война: Англо-американската авиация бомбардира Русе и село Чупрене.
1956 г. – Народна република България установява дипломатически отношения с Етиопия.
1957 г. – Създаден е Български автомобилен турингклуб, преименуван по-късно на Съюз на българските автомобилисти.
1962 г. – След продължителна колониална война френският президент Шарл дьо Гол провъзгласява независимостта на Алжир от Франция.
1985 г. – Състои се премиерата на филма Завръщане в бъдещето в САЩ.
1988 г. – Самолет Airbus A300 на иранските авиолинии, изпълняващ редовен полет между Бандар Абас в Иран и Дубай е свален над Персийския залив, от ракета на ракетния крайцер „Vincennes“ от състава на Военноморските сили на САЩ. Загиват всичките 290 души на борда на самолета.
1991 г. – Адигея влиза в състава на Руската федерация.
2006 г. – При катастрофа в метрото на Валенсия (Испания) загиват 41 души.

Скрит текст:
И днешния ден е изпълнен с кървави събития през годините.Чудя се,ако това ни стресира,дали да продължавам да побликувам .Кажете!

# 203
Фло, за трета година едни  и същи корени мушкато са ми. Запазват се, но зрели, потъмнели ,не млади чепки да са. Увиват се във вестник , връзват и  закачват. С корените нагоре.
 Яжка, щом имаш място,  няма проблеми. Само да не замръзва, иначе си издържат суша.
Публикувай, големи момичета сме, повечето загубили много близки хора, та някаква статистика да ни стряска, така е ,повече време във войни е преживяло човечеството , отколкото мирни дни. И скоро няма да се промени това. Ние сме от щастливците, нашето поколение, да се молим деца и внуци да са така на  мястото дето живеят, в мир да  е. За цялата земя няма надежда.
 Чудя се какво да правя, ден с жеги и утре ще е така. Дано са последните.

# 204
  • София

Чудя се какво да правя, ден с жеги и утре ще е така. Дано са последните.

Сакън! Надявам се да е топличко поне до ноември, като миналата година.
Борянка, седи си в къщи, гледай филм или чети нещо. Докато е хладно сутринта може и да се поразходиш по задачки.
Яге, не ме стресират войните - политика е. Интересни са ми събитията, някои ги помня на живо. Чета сегашното тълкуване, спомням си и тогавашното - според линията на Партията. Bowtie
Ако не те затруднява - пускай ги когато можеш.
За не ядящите зеленчуци внуци - а задушени от  замразени или на грил не обичат ли? Или в някакъв сос за спагети, върху пица. Мрънч яде всичко, за което е помагал да се приготви. Фраера ни е като фурна включвам лампата да гледа и му е интересно как се пекат там морковчета, картофки и черита. Мрънла човек убива за домати, чак трепери ако и ги спреш. Все казвам на Ани, че това дете не е от нея. Тя  жив домат яде 1 път годишно. За плодовете - ако им се нарежат в купички докато гледат детско ще ги опукат веднага и ще искат още.
Фло, от къде взе китайското? Все не мога да намеря вкусно като за претенциозния Пламен. Къпани ли сте? Ние - да, пуснаха топлата вода днес. Голямо мрънкане в кварталната ФБ група и то от млади хора. Чак ми е странно.
Янке, почнах го Черното море, но много бавно и предвидимо  за мене, зарязах го.
Аз днес отворих консервен комбинат Домат. Вчера по друг повод бях около Женския пазар и видях консервни домати - инвестирах в 3 кг. Сутринта като образцова пенсионерка изпих кафето и ръгнах в градския транспорт пак до пазара за още 5 кг. През това време Климатичо охлади добре и като се прибрах започна едно бавно и тъжно мелене. Станаха доста бурканчета от детски храни. А колко доматен сок изпих, но без водка .....
Денят на динята го отбелязах с жълта диня. Вчера имаше срязани парчета от нея във Фантастико и купих, интересно ми беше как е на вкус. Пл. отказа дори да я опита - мама такова не му е купувала едно време. Аз я приключих, но не бих повторила.

# 205
Убиваш ме с това "мама такова не му е давала..."

# 206
  • София
Ми така сме - каквото не е опитано при Мама, няма начин да дегустира. Ако знаеш какво ми струваше да прояде напр.  пилешки пържоли от бут вместо печени бутчета. Но аз съм си свикнала - и майка ми беше същата. Каквото е правила майка и, както я е научила - това е. Няма начин да се измени, да се надгради, да се пробва нещо друго. Напр. пържени кюфтета се овалваха в брашно и се пържеха в количества  масло задължително. В Севлиево се готви с масло - точка. Докато са на тигана се бодяха с вилица за да се обърнат.Нашите с баща ми киселини не я вълнуваха - мама така го правеше, точка.  Месеци време ми отне да я науча да ги обръща с лъжица, да не ги боде и да не влиза мазнина в тях. А баща ми колко сила употреби/само да говори/ да пробва да ги изпърже в олио и да не им слага брашно....

# 207
Аз го търкалям в галета, не се оплакват.
 Я да те питам, утре дават 41 градуса ,това до ноември ли го искаш, че аз не ща.

# 208
......
 Я да те питам, утре дават 41 градуса ,това до ноември ли го искаш, че аз не ща.
                  Борянчице,може да не е до ноември,но със сигурност през август дават отново високи Т! Така,че поне още месец ще се пържим.До ноември да се задържи поне към 25 грдуса!  Yum
                  Стигнах и аз до писане! Чета,но писането ми бяга.
                  Яжка, и аз ,като теб, държа старите корени мушката защото ми е жал да ги изхвърля и така постепенно увеличавам бройката.Изнасям ги на стълбите и от време на време ги поливам и което оцелее.
                  Аз съм на диваната с филмите.

# 209
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя пак късно вечерно.
Айша, във филма има доста поврати и истории. Струва си. Чакам го след 10 мин.
За Анжелка ще потретя - на 10 юли се върнаха в Англия и на 12 юли й беше бала. Нямаше как да идват пак. Сега е във ваканция и чака 24 август, когато ще й излязат резултатите от матурите.
Фло, не остана време да готвим, а там за сега май повече й се мързелува. Все ще стане някога.
Филмът ми започна! Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт