КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 500
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Е, чак 41 до ноември няма да е добре за природата и за хората.
Но поне 18 - 20 градуса да има ще съм доволна. Хем хладно, приятно, но не студено. Имам снимка във фб спомените на 10.11.22 Мрънч и мамка му спят на отворен прозорец. Щракнах ги от балкона, нали пред всяка стая имаме.  А сме срещу Витоша, нощем е хладно.
Но природа - каквото дойде. Да сме живи и да се справяме.

# 211
  • София
Казвала съм ви,че чета на едно място и там се оформя мнение,че има основание да се мисли,че тази зима ще се различава доста от последните топли зими.Да видим дали ще познаят.До сега имаха едно единно мнение,че определено разните циклони и бури заобикалят необяснимо България/за миналите зими/.И те се чудеха защо.Не знам дали от горе е разпоредено така,нали Стоичков каза,че Господ е българин.
 Аз съм съгласна лятото да е горещо,ако и зимата е топла.Тя ми е по-важна.
 Бях ви обещала приказка.Фло може да превежда.
Скрит текст:
                                ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
                                   Психологически прочит
Личностното битие на Червената шапчица било географски ситуирано в близост до екосистема, богата на флора и фауна, насред която се намирала застроена площ на нейна баба по права майчина линия. Поради силно развито чувство на сантиментална привързаност към баба ?, генерирано през ранните години от екзистенциалното оформяне на личността на Червената шапчица, същата предприела решителна крачка към преодоляване на фундаменталния си страх от Непознатото и дислоцирала тялото си в посока местообитанието на скъпата родственица.

По пътя си, минавайки през страхогенериращ горист ареал, Червената шапчица се срещнала с Вълка. Той бил биологичен субект, намиращ се в етап на психологическо развитие, в който първосигналните поведенчески характеристики били доминатни в социалните изяви на неговата личност. Това обуславяло известен, както психологически, така и чисто физиологически риск, от реализирането на активно вербално общуване между двата диаметрално противоположни полово, видово и социално-класово субекта. Но контактът - визуален и вербален - бил съдбовно и в крайна сметка - сценарно неизбежен, и се реализирал.

Причинно-следствените резултати и отражения върху моментния психологически статус на субектите не закъснял. Червената шапчица преминала през силно емоционално изживяване, протичащо в плавно преливащи се етапни състояния на агресия, регресия и ресигнация, с обща линия на подсъзнателна фрустрационна мотивация. Това била типично женска линия на защитно-механизмено поведение, издаващо общото неустойчиво емоционално състояние на личността, намираща се в състояние на ранен психологически генезис.

Вълкът от своя страна развил типично мъжка сексуално контекстуална реакция, насочена изцяло към анатомичните компоненти на Червената шапчица и изразяваща се чрез повече метафорични, отколкото буквални закани, че ще я изяде. Така приключил първият етап от развитието на отношенията между Червената шапчица и Вълка, който поставен на база за сравнение със следващия етап, може да се определи като идеалистичен, дори духовен. Защото следващият етап от развитието на отношенията им е чисто физиологически, консумативен, изключващ всякаква изява на духа като психологическа субстанция.

Това е етапът, в който Вълкът с прагматично-рационален подход на хищник, стратегически се възползва от сантименталната обремененост на Червената шапчица спрямо баба ?, за да подмени автентичността на реалността с виртуална такава. Виртуална реалност, която ловко спекулира с инфантилния сантиментализъм на Червената шапчица при срещата с Вълка, преоблечен като болната ? баба. Така Вълкът изяжда не просто буквално, а метафорично Червената шапчица, с което реализира превъзходството на своята, макар и жестока, но прагматично трезва житейска стратегия, използваща симулативното поведение като ефективно средство за оцеляване. Накрая обаче се появява Ловецът, който намира Вълка в безпомощно състояние на емоционално опиянение от постигнатия консуматорски успех. Точно това води до краха на Вълка като екзистенциален архетип и до катарзисно пречистващото завръщане на Червената шапчица към живота...

# 212
  • Вила Великула
Ехо, сигурно ме забравихте. Не бях влизала и не бях чела от няколко дни. Сега попрочетох туй-онуй, и бързам да драсна два реда, докато не съм се сетила за някоя друга задачка.
След отпуската не можах плавно да влеза в трудовия процес, а направо галопирайки. Днес си останах хоум офис, но почти целия ден действах по домакински задачи. Сутринта поработих малко и после събрах всички килими и ги занесах в Петник във Фабрика за пране на килими. Не ги перат с пароструйката, а на специялни машини. Казват, че ставали като нови-ще видим.
Два пъти минах покрай работата на Ениса, но знам, че е отпуск и не съм се обаждала. Напазарувах и се прибрах. Сложих млякото, което купих за да направя сирене, подквасих и малко кисело мляко.
Утре сутринта ще ми доведат внучката, че на съседите внучето е тук и те двете много хубаво си играят.
В събота сме поканили приятели на парти около басеина, ще стане купон, защото двама от тях ще си носят китарите. Ще рапортувам след това.

# 213
Старите мушкати ги садя в градината. На есен тези, които прекалено са се издължили просто ги оставям на природата. Другите ги прехвърлям в саксии и ги прибирам. Но имам светло мазе и няма проблем. Запазвала съм и извадени, като Борянка, но на пролет по-бавно се съвземат. Чела съм, че ако са в саксии, на пролет се прерязват ниско (точно колко така и не разбрах) и после ставали много хубави. Не съм го пробвала тоя начин, защото ще ми е жал да изхвърля резниците и ще падне ново садене.
Яжке, тия дето списват събитията се придържат към мнението, че лошите новини въздействат повече, отколкото добрите. Има толкова много добро по света, но почти не се отразява. Не знам защо е така. Лично аз, ако не съм в кухнята да готвя и ММ не е там, да гледа новини, въобще не ги пускам. Не знам защо е тоя зор да ни внушават страх повече, отколкото е необходимо. Със сигурност е заложено в човешката психика и има научно обяснение, ама аз нито го знам, нито го приемам.
Тая вечер имам куче на гости и ще ставам да го пусна на двора да се поразходи, че са забравили да му донесат пелена за всеки случай. Дано нощес няма изненади.

# 214
Аз съм запазвала оскубани мушката загънати с вестници и провесени с главата надолу в мазето .Всички листа окапват,но като се поокършат хукват като луди.
Прибирала съм в мазето сандъчета и саксии с дъвки и други китки също.Оставям през целия период да свети една лампа от енергоспестяващите,а понякога две.Тази светлина ги лъже ,че е дневна и се съхраняват много добре до пролетта .
Ако ви кажа,че имам дъвки-сакъзчета или ,кокто им казвате по на десет години и ,че макар и стари цъфтят като луди.
Всяка година досаждам и вече почти им изгубих възрастта.
Всичко,което изрежа напролет засаждам и до есен вече цъфтят.
А да допълнение си и купувам ,когато ги преоценят в големите вериги магазини.
А после рева,че мъкна тон пръст и,че няма къде да ги прибирам.
Е,цяла лекция изписах.

Айша,не ти искам лятото.
Днес при нас 39-40.В момента е 30.
Е,как да го обичам лятото.
Е,вярно че дините,какта казва Яжка стават,а и другите зеленчуци,но  тези температури ми идват в повече.
Чакам си зимата😄😀

Тану,колко си права за добрите и лошите новини и случки.
Най-елементарното с жълтите,оранжеви и червени кодове при прогнозата за времето.
Колко му трябва на човек да се поддаде на "страшните" прогнози.
Особено ако психиката е по-лабилна,както е при по-възрастните.
Ето и за това не чета и гледам натоварващи книги и филми.
Да гледаме по-ведро,да де усмихваме и смеем напук на лошите новини.

И ние тази вечер си имахме гостенче.Сложихме му ябълка,малко храна за котки и купичка с вода.Да си живее живота в градината♥️

Тану,ще ми се да го гушна госта ви 🥰

# 215
Сладури са ви гостите.
 Сега попаднах на един 4 сериен руски филм. Ми спрях го. Ще се гледа на почивки ,че тежи. Мамка му живот.

# 216
  • София
Да споделя какво намерих и прочетох.Много ме впечатли.Не съм се замисляла как са оцелявали хората в стари времена.Статията е доста дълга,но е разпокъсана с няколко снимки.

# 217
  • София
Добро утро!
Яжка, не ме натоварват събитията исторически. На доста от тях сме били свидетели наистина.
По отношение на зеленчуците - наистина ли мислите, че не сме пробвали всички номера, за да хапне внука кякой плод или зеленчук. Нищо не помага.
Ако целогодишно е лято няма да се оплаквам. Или поне късна пролет. Топлото го понасям по-леко от студа.
Яжка, много интересно за Европа през зимата. То и аз като тогава ако е много студено гледам повече да полягвам завита, за да се стоплям.
Да се похваля - почнах най-накрая физиотерапията. Сега остава да ми повлияе добре и да изчезне болката. А дано!
С пожелания за хладен и ползотворен ден!

# 218

Че няма да е хладен деня, личи от сутринта, ама да ви поднеса едно кафе ,пък си го делете.
По братски или по равно ,както дойде.
 Нямаше такива жеги, помня бяхме с децата, малки още и свекърва ми в Сандански, не знам защо не  ес баща им, той жъна тогава в отпуска си, закара ни и докара, тя да ми помага явно, с двете деца. И добре че беше ,че на Фло колегата направи реакция и  до болница как щях с двете не знам.
 Та тогава 38 градуса там, си викахме, то защото на юг, добре че при нас няма толкова жеги,  е вече има и отгоре.
 Днес ни е празник, колегата на Фло , тя така му вика и аз подех, е рожденик. Няма да му казвам годините, доста са, не вярвам , ама факт ,скоро бе дете.
 Да е жив и  здрав, пък другото каквото си направи.
 Ние почнахме от снощи да празнуваме и ще продължим довечера ,поне чушки изпекох по хладното.
 И май ги обрахме, вкусни , но малко домашните, по десетина на вечер ,то две кавалца. Повече няма да има ,октомври ако  и още малко да оберем. Доста близна слънцето и  повреди.
 Та такива ми ти работи ,трудно и бавно ми е да правя торти и да пазаря напитки с този комп, та си ги представете.

# 219
Борянчице, да ти е честит рожденика!
Здрав,щастлив,спокоен,усмихнат!
Да му се сбъдват мечтите!🍀🍀🎈🎈🎂🥃🥃

Аз ще те отменя в правенето на тортата!
Ето я!
За твоето момче!

Дописвам.
Точно като едни пенсионери рано,рано ходихме ва пазар😀
Купих патладжан,че тази година забравих да насадя🤭🙆🤦
Ще готвя една лятна редина манджичка с него .
Някой пъпеш,царевица за варене,половин огромна диня😀,разни други неща за в хладилника и ,както казва Фло хвръкнаха няколко по 50🤐
Сега ще пера килими два броя,възглавници на външни столове и т.н.Поне малко ще се охладя.
После имам чорбаджийски чушки,които ще правя в буркани.
Допивам остатъка от сутрешното кафе и скачам😀

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 11:42 от Gabkata

# 220
  • София
Ехейййй, Борянчице! Честит празник на колегата ми! И без да кажеш, аз си го знам отдавна. Обадих му се лично да го поздравя. Чудесно момче е! Здраво е стъпил  на земята. Затова много му се радваме с ММ.Сутринта като говорихме, му казах, че колегата има рожден ден. Също го поздравява.  Господ здраве да му дава, да изпрати по пътя му едно добро и хубаво момиче! Ако знаеш, колко от сърце му го желая!!! За теб, прегръдки и целувки!
Тази сутрин поспах до по-късно, ама така е, който седи до петляно време. Правя нещо, което ми е толкова приятно, доставя ми удоволствие. Нощес завърших първата лекция, сега ще подхвана следващата.
Вчера от обяд, та почти до полунощ внукът седя при мен. Много си приказвахме, разказа ми за плановете си. Може би има още време да мисли с какво ще се занимава в бъдеще. Тази година ще е в 11 клас. Разказа ми за гаджето. РазпитвА ме за толкова много неща от нашия живот с дядо му. Беше много хубаво. Днес обеща, че пак ще дойде. В този случай лекциите могат да почакат, защото общуването с него ми е много важно и ценно. Вече е голям човек!
ЯЖКЕ и днес ме разсмя с приказката. Помислих си, че при срещата с Вълка, Червената шапчица е изпитала дистрес. Това е "лошия".отрицателния стрес. Има и положителен стрес, който се нарича еустрес.
ГЪБКЕ, мислил ли е гостенинът, че и фотография ще му направиш, че толкова баби ще му се радват?
МЕРИАН, добре е, че си почнала физиотерапията. Аз много вярвам в нея. Само да ти напомня, за да не се стресираш, че на четвъртата или петата процедура ще имаш влошаване, но после бързо състоянието ти ще се подобри.
ТАНУ и аз избягвам да слушам новините. Добих този навик по време на Пандемията. Пазя си чисто психичното поле.
ПИПИЛОТКА, не се бепокой. Как ще те забравим? Мисля си за теб, но знам, че сега ти се е натрупала много работа и трябва да сложиш нещата в ред. Даже не мислех да те привиквам. Hug
АЙША, китайското взимам от нашия ресторант, В неделя искахме да поръчаме, но не се обадиха. Вероятно тогава почиват. Поръчахме от Студентски град, но повече не бих взела от тях. Да, вече не съм като синът на полка - непрана и некъпана. Май ще изхвърлим бойлера. Ще трябва да си купя нов голям  бързовар. Къде ли да го търся???
ЯНКА, ще стискаме палчета за резултатите от матурата. Вярвам, че Анжелка се е справила много добре. А супа винаги ще се научи да прави. Simple Smile
ДИДИА, съгласна съм с твоята прогноза за ноември. Stuck Out Tongue Winking Eye
Нали съм Мара подробната, та докато си приказвах с вас дойде и тортата. Ей това се казва дружка. Браво ГЪБКЕ!
Хубав ден, красавици! Гушкам ви! HugHugHug

# 221
  • София
Боряна, да е честит синът ти! Да е много здрав, да успява в начинанията си и да си намери спътник в живота скоро!
Тортата е по мой вкус - шоколадова, преглъщам!
Фло, страхотни изживявания имаш, малко ти завидях за уюта и спокойствието, което излъчваш! Искам повече еустрес аз - да ми е хубаво! Защо ще купуваш голям бързовар? Аз имам и не го ползвам. С електрическата кана става много по-бързо стоплянето на водата.
Знам за физиотерапията - правила съм много пъти. Имам много ставни проблеми и току през 3-4 месеца се обажда по някоя част на тялото. Гледам и няколко минерални бани да правя всяка година. Обаче тази година не съм направила още нито една, нали на онкоболните не им разрешават минерална вода, та засега покрам ММ и аз не съм се лекувала с вода.
Успешни занимания от мен!

# 222
Боряна, да е живо и здраво момчето ти, много да те радва и много празници да си споделяте заедно.
Ние сме като хипоТами,  жегата я борим с киснене в баЙсейна. След малко отиваме да хапнем и до 17 ч в стаята. Утре ако е хубаво времето пак плаж до обяд и  после обратно към София. Лек ден и се пазете!

# 223
Здравейте,  дами!   Да ви е хубав денят, изпълнен с  приятни занимания!
Бо_ряна да ти е живо и здраво синчето!  Дано  Бог си знае работата и приготвил за него нещо хубаво в близко време!
Мериан, моят внук е същият.Вече е на 14, но не познава вкуса на нито един плод,освен банани, нито един зеленчук, освен краставица  и то рядко.Картофи също рядко.  Яде тестени, принцеси, пица, хот дог, спагети само със сирене и майонеза, , омлет и ШКЕМБЕ чорба. Това последното е отскоро. Харесало му на морето и сега майка му готви за него. Надявам се като му огладнее г...за  в София, да прояде и печени киселици. Сестра му от всеядна и тя почна да капризничи.
Моите мушката прибирам със саксиите в сутерена, а някои изкоренявам и увисвам пак там. Оцеляват,но късно избуяват.Тази година съм доволна. Имаха доста добър цъфтеж, сега си  почиват  с малко пъпки. Обикновено отчеквам и засаждам в същата саксия. До есента са се окоренили и напролет са готови.
Моя възрастна съседка има много мушката и са свежи , дори цъфтят и през зимата. Тя ги държи на широки первази на прозорците в топли стаи в приземен етаж, където живее.
От  лошите новини няма как да се отървем.  Това е реалът.  Може би ще изразя  малко "не политкоректно" мнение, но масово млади девойки имат т.н. интимна връзка с напомпани мускули и в много случаи те са женени.За момичето от Стара Загора прочетох, че   и този  е бил женен и с дете. Какво прави хубаво момиче с такъв. А родителите ѝ къде са били? Не са ли забелязали, че е с този насилник?!
Аз ще се похваля с хубави кръвни изследвания. След 2 седмици пак  при кардиолога за ехография по негова покана. Кардиограмата беше без проблеми,но защо ще ходя пак не знам.
И тук е горещо, но е лято и си му е време.
Толкова за днес.Прегръщам всички и ви желая хубав следобед!

# 224
  • Кубрат/ Пишурка
Малее, от снощи насам сте изписали света! Но прочетох всичко и съм в час.
Борянке, честито да ти е момчето! Да е здрав и късметлия! Да не се отдава толкова на работата, а да се наслади повече на личния живот, че годините летят!
Яжка, смях се на новия вариант на приказката! Ако има още - давай!
Фло, наслади се на разговорите с внука, че като пораснат не споделят много.
Ениса, много хубаво място сте избрали. Ще го препоръчам на щерката. Макар че те търсят нещо с река наблизо.
За сега толкова.

Общи условия

Активация на акаунт