КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 514
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Вила Великула
Борянка, да е жив и здрав да е синът ти. Много успехи му пожелавам.
Мериан, стана ми интересно това, че онкоболните не могат да ползват минерални басейни. Знам, че не трябва да се седи на слънце.

# 226
  • София
Боряна,честит рожден ден на сина ти! Да е здрав,щастлив и да постига успехи навсякъде в живота!
Заедно с него днес имат рождени дни и следните известни личности:
Скрит текст:
1521 г. – Урбан VII, римски папа († 1590 г.)
1713 г. – Елизабета Албертина фон Сакс-Хилдбургхаузен, германска принцеса († 1761 г.)
1787 г. – Александър Алябиев, руски композитор († 1851 г.)
1792 г. – Пърси Шели, британски поет († 1822 г.)
1859 г. – Кнут Хамсун, норвежки писател, Нобелов лауреат през 1920 († 1952 г.)
1890 г. – Ерих Вайнерт, немски поет († 1953 г.)
1900 г. – Елизабет Боуз-Лайън, британска кралица († 2002 г.)
1901 г. – Луис Армстронг, американски музикант († 1971 г.)
1904 г. – Витолд Гомбрович, полски романист († 1969 г.)
1910 г. – Уилям Шуман, американски композитор († 1992 г.)
1911 г. – Михаил Ботвиник, руски шахматист († 1995 г.)
1916 г. – Елена Стефанова, българска актриса († 2010 г.)
1920 г. – Иван Кръстев, български писател († 2013 г.)
1921 г. – Морис Ришар, канадски хокеист († 2000 г.)
1925 г. – Александър Сталийски, български политик († 2004 г.)
1925 г. – Манол Манолов, български футболист († 2008 г.)
1930 г. – Любомир Димитров, български актьор († 2001 г.)
1933 г. – Тодор Андрейков, български кинокритик и киноисторик († 1997 г.)
1938 г. – Саймън Престън, американски диригент
1942 г. – Огнян Сапарев, български политик
1951 г. – Валди Тотев, български музикант
1955 г. – Били Боб Торнтън, американски актьор
1958 г. – Марио Тагарински, български политик
1961 г. – Барак Обама, 44-ти президент на САЩ, Нобелов лауреат
1961 г. – Веселин Маринов, български певец
1967 г. – Цветелина Узунова, българска журналистка
1968 г. – Даниъл Дей Ким, американски актьор
1968 г. – Илиян Киряков, български футболист
1968 г. – Хироши Куротаки, японски пианист
1969 г. – Диего Латоре, аржентински футболист
1969 г. – Макс Кавалера, бразилски музикант
1973 г. – Деян Статулов, български кинокритик и сценарист
1981 г. – Владимир Атъпов, български волейболист
1981 г. – Меган Съсекска, британска херцогиня и бивша актриса
1982 г. – Жечо Станков, български политик и икономист
1984 г. – Карлос Веласкес, пуерторикански боксьор
1977 г. – Луиш Боа Морте, португалски футболист
1988 г. – Том Паркър, британски певица (The Wanted)
1989 г. – Уан Хао, китайски шахматист
1992 г. – Кол и Дилан Спраус, американски актьори-близнаци
1998 – Киметриус Кристофър Фууз (Lil Skies), американски рапър

Скрит текст:
Събития
1693 г. – Смята се за датата на създаването на шампанското от бенедиктинския монах Дом Периньон.
1704 г. – Войната за испанското наследство: Гибралтар е завладян от английска и холандска флотилия под командването на британския адмирал сър Джордж Рук в съюз с ерцхерцог Карл
1782 г. – Волфганг Амадеус Моцарт сключва брак с Констанце Вебер
1791 г. – Подписан е Свищовският договор, с който се слага край на Австро-турската война (1787 – 1791).
1836 г. – В Кремъл камбаната Цар Камбана е поставена на каменен пиедестал.
1870 г. – В германския град Баден-Баден завършва един от първите международни шахматни турнири.
1879 г. – Княжество България освобождава от мито стоките, внасяни от Македония, Одринско и Източна Румелия.
1879 г. – Елзас и Лотарингия са провъзгласени за територия на Германия.
1903 г. – Пий X е избран за 257. римски папа.
1914 г. – Първа световна война: Германия нахлува в Белгия, в отговор на което Великобритания обявява война на Германия. Съединените щати обявяват неутралитет.
1916 г. – Първа световна война: Либерия обявява война на Германия.
1936 г. – Министър-председателят на Гърция Йоанис Метаксас суспендира парламента и Конституцията и установява Режима от 4 август.
1957 г. – Аржентинецът Хуан Мануел Фанджо за пети път става победител в състезанията от Формула 1.
1964 г. – Тонкински инцидент: Американските разрушители USS Maddox и USS Turner Joy докладват за сблъсък със северновиетнамски плавателни съдове в Тонкинския залив.
1983 г. – В резултат на държавен преврат в Горна Волта (днес Буркина Фасо) президент става Томас Санкара.
1984 г. – Африканската република Горна Волта се преименува на Буркина Фасо.
1995 г. – Хърватия започва Операция Буря, за да си възвърне анклавa, обявен за Република Сръбска Крайна и намиращ се от 4 години под контрола на сръбското малцинство.
1996 г. – В Атланта (САЩ) са закрити 26-те Олимпийски игри.
2007 г. – Изстрелян е космическият апарат на НАСА Финикс.

# 227
Борянка , да ти е живо и здраво момчето! Да е успешен,обичан и с късмет!
                Не знам колко топло е било преди,но когато ММ ме зведе у тях за първи път се задуших от жегата.Такова нещо не бях чувствала.Влизайки в стаята разтворих всички прозорци и не съм забелязала,че на някои прозорци няма мрежи.Вечерта,когато се върнахме от гости по роднините му таванът и стените бяха почернели от мухи.Онемях и не си предствяте какво гонене на мухи беше.Още го помня! По този край съм запомнила жега през лятото и адски студ зимата.
               Фло, младежът ти е набор на Неда.Мислех,че е година по-малък от нея.Нашата разгони гаджетата.Питам за едно и тя ми казва ,че питал има ли шанс ,ако дойде студент по право в Сф - ми нямал никакъв отвърнала нашата.Опитвам се да и кажа по-тактична да е , а тя - много си е възпитан и добър ,но шанс няма никакъв.Питам,а друг има ли шанс? Отговор - що ме занимаваш с глупости нямам време за губене.
               K.A.G., то и моят внук /големият/ се мръщеше на доматите,но - го научих да яде и плодове и зеленчуци.Прояде и месо,но само мляно - кюфтета,шницели,в ястия.Парче месо дори не иска да види.Другият ми внук не можем да го изхраним.Яде ,като ламя и много малко неща не харесва, а е слаб ,като тръстика.Като го видиш ще кажеш,че не го храним.
              Ениска,завиждам на хипоТамите! Yum
              Спирам,че ще напиша нова "Война и мир" Smiling Imp На неспоменатите - торба с прегръдки !

# 228
Борянка, честито да ти е момчето! Да е здраво, обичано и успешно! Хубав да ви е празника! ❤️

# 229
  • София
Борянка, ЧРД на сина ти. Да е жив, здрав, много успешен в живота и професията. Пожелавам му много късмет и да е благословен.  
Честит празник и на теб.

Хубав ден на всички ви.

# 230
  • София
Борянка, да е жив и здрав рожденика! Да успява във всичко и да сбъдва мечтите си.
Тортата е и по моя вкус - шоколадова. Добре, че е само на монитора.
КАГ,  по нашумялото насилие не само в  Ст. Загора и аз зададох като твоите въпроси в съответната тема. Само не ме убиха с камъни. Че и по други теми ме коментираха каква съм, защо съм.
Не че ми пука  от мнението на офисния планктон.
Яжке, адвокатската приказка ми хареса повече. Втората много овъртяна, модернистична. Но може и аз да не разбирам от новите възприятия.
Може да съм пропуснала - внука на квартира ли ще е?

# 231
Как сме пропуснали????? Хайде да зачетем празника! 4 Август - Световен ден на Бирата! Празникът се чества всеки Първи Петък от месец Август
Честит Празник  на бирата!

# 232
Айша, за кой внук питаш?  Ако е за моя, баща му е ходил в общежитие на спортното училище близо до   неговото училище и са казали,че вероятно ще го вземат.   Пък и той също е спортист. Вече е в Нац. отбор по тае-кон до и ще тренира в софийски клуб.
В краен случай, ако се наложи,ще търсят квартира около хотел "Плиска".

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 19:12 от K.A.G.

# 233
  • София
Дидиа, не сме пропуснали деня на бирата.
Даже днес в Лидл има прИмоция на бира и чипс по повода.
Ама беше рано още за наздравици. Сега вече може.
КАГ, браво на спортиста. За него питах.

# 234
K.A.G., ще запознаем моите внуци / на голямата дъщеря/ и двамата са с черни колани на таекондото.
            Aisha , аз не съм излизала днес,че е много горещо и нещо ме домързява.На диванаТа съм с лаптопа и филмите. Yum

# 235
  • София
Дидия, не сме пропуснали празника на бирата, защото "чичо Гугъл " даде  информация, че на 05.08.

Но, няма нищо лошо, напротив нека има повече празници! Ще празнуваме и днес както казваш, а и утре както е посочил Гугъла.
Наздраве!

# 236
Благодаря за честитките ,ще предам на  виновника от моите баби ,той така ви знае.
 Фло, малкият принц, като си опитомиш някого си отговорен за него, та и вие , имате си опитомяване с колегата , съвместен живот, продължавате интереса.
 Аз не обичам много лични неща публично да споделям, но някак се промених , първо една група не са живи да се обидят, второ , абе какво ми пука кой какво мисли напреки , аз така усещам нещата ,така правя.
 Някои знаят, че го прибрахте за дълго време у вас и  си имате история, а и  с мен.
 Не всеки го прави, да спасява света и човека в частност. Аз имах от техникума ни дето бях счетоводител  момче от далеч. Идваше  у нас, играеха.
 Днес е починал мъж на бивша колежка и почти съсед,  на 74, то тук все сме съседи. Тя ми беше главна като почнах работа едно време. А мъжете ни са играли заедно като малки. Веднъж го спасиха ,  вече не са могли. Аз съм врачка някаква ,вчера минах от там и се питах какво ли прави ,дали да се отбия , но се спрях. Вчера ли беше ,онзи ден ли.  И за него си мислих  и ето .

# 237
Диди,  може да ги запознаем.  Пеши скоро беше на успешен изпит за последната степен преди червения колан.  
Скрит текст:
Благодаря и за подкрепата в темата за 7 клас! Нещо  греша в процедурата, но класирането в 3 училища беше факт. Мислех, че при участие на 2-ро класиране местата от първо се пазят и това е разликата с 3-то и 4-то? Т. е.  че запазените 2 от първо, се добави и МГ от второ класиране.  Но това не било така. След като е класиран на 2-ро, мястото от 1-во  в област Пловдив се освобождавало . Само, ако ученикът  не  се класира на 2-ро  може да се запише на мястото от 1-во. Някакви такива обяснения даде друга съфорумка.
Както и да е! Петър вече е записан в желано училище. 

Ако не греша, твоят внук също  беше седмокласник тази година.Той къде ще учи?

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 19:21 от K.A.G.

# 238
K.A.G. , при второ класиране мястото от първо се запазва САМО ако не си се класирал на по-желана пралелка,която се намира на по-предно място.Изразът "запазва" не е точен.Детето се прекласира на същото място ако не мине напред,защото няма промяна в условията за участие в класирането - същите желания,същите точки,същите кандидати и т.н.Подразних се ,защото тъпо и упорито се повтаряше едно и също вместо да се обясни с две думи.Големи философки има там , че и заядливи.С четиримата внуци аз се занимавах с кандидатстването та съм вече спец по въпроса.Малката дъщеря беше двумесечна командировка точно по това време и за двете деца, голямата пък остави всичко на мен.Последните две години пък помагам на внуци на приятелки. Нямам внук седмокласник.Голямата вече е 3 курс студентка в НБУ "Кино и телевизия" ,брат и /най-малкия/ ще бъде 10 клас АЕ/ИЕ.Децата на малката ми щерка ще са: внукът 12 клас - АЕ/ИЕ, внучката 11 клас - ЯЕ/АЕ.И четиримата са в езикови гимназии.В кой клуб ще тренира внукът ти? Мария има и сертификат за младши треньор по таекуондо.

Дидия, не сме пропуснали празника на бирата, защото "чичо Гугъл " даде  информация, че на 05.08.
                 Моят чичо Гугъл казва това:
Международният ден на бирата се празнува в първия петък на август. Основан е през 2007 г. в Санта Крус, Калифорния, САЩ. От създаването си международният ден на бирата се превърнал от малко местно събитие в западните Съединени щати, в световен празник сред 207 градове в 50 държави на шест континента.
                 Официално международният ден на бирата има три цели:
                 1.Да се събират приятели и се наслаждават на вкуса на бирата.
                 2.Да празнуват хората, заети с производство и дистрибуция на бира.
                 3.Да се обединява света под знамето на бирата с празненство на бирите от всички нации заедно в един ден. Yum

Казва още и ,че през: 2022 г е бил на 5 август
                                                          2023 г   е       на 4 август    
                                                          2024 г  ще е на   2 август   Yum

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 22:29 от Didia

# 239
  • София
Аз пък още празнувам динята.Май така ще откарам до края на месеца.
  Янче,понеже изяви желание за още приказки,ще предложа и трети прочит.

Скрит текст:
             ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
        Съвременен прочит -интерактивна версия

Имало едно време една млада системна администраторка, на която й казвали Червената Шапчица, защото работела на Red Hat Linux. Един ден майка й, стара компютърджийка, й казала:
- Вземи това TCP/IP пакетче и го занеси на баба си, дето се хоства отвъд дебрите на големия тъмен нет. Но не се доверявай на непознати рутъри и не спирай да браузваш по пътя, че опасният хакер Големият Лош Вълк отдавна търси пробив в секюритито ни.
И така, взела пакетчето Червената Шапчица и тръгнала из дебрите на нета - от рутер на рутер - към хостинга на Бабата. Но не щеш ли, по пътя й доскучало и решила да влезне за малко в IRC, да почати с аверчетата. Майка й била казала да не браузва и да не се доверява на непознати, но за IRC нищо не била казала, така че Шапчицата без колебание се логнала в любимия си канал, където стария й познайник Трите Прасенца тъкмо се хвалел на всички с новата си тухлена версия файъруол, която за разлика от предишните сламена и пръчкова версии, била абсолютно непробиваема. На Трите Прасенца прякорът му бил такъв, защото тежал 170 кг. и не можел да се надигне от стола си без чужда помощ, но всичко било наред, защото така и така столът му бил позициониран на идеалното място - пред компютъра, а освен това бил на колелца, та можел лесно да се придвижва и до хладилника. Разговорът им протекъл горе-долу така:
RedHat: Hi, shishko!
3pigs: Maraba!
RedHat: Sega neam wreme za chat, shtoto byrzam kym babata da i dostawq 1 paketche.
3pigs: Whatever...
RedHat: Btw, wsichko towa da si ostane mejdu nas, OK?
3pigs: Whatever, seginka shte go postna w neta.
RedHat: LOL. ROLF! C U.
*** RedHat has left #****

Но не щеш ли разговорът им бил подслушван от опасния хакер с прякор Големият Лош Вълк, които тутакси започнал да флуди Червената Шапчица, за да забави прогреса й, а самият той избързал към хостинга на Бабата и преодолял файъруола й, маскирайки IP-то си през проксито на Червената Шапчица. Влезнал той в хостинга на Бабата, изкопирал цялата секретна информация, подобрил рекорда й на Minesweeper и я изял. В това време Червената Шапчица, която вече успяла да пренасочи флуда към сървъра на Microsoft, стигнала до хостинга на бабата и се логнала. Вътре я чакал Вълкът, широко отворил уста, за да я изяде. Но преди да щракне с челюсти, Шапчицата се разбъбрила:
- Бабо, бабо, защо си се кирилизирала с FlexType?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а защо пишеш на фонетична а не на BDS?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а защо ти е толкоз смотан файъруола?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а как успя да направиш толкоз добър рекорд на Minesweeper?
На Вълка му писнало от толкоз въпроси и я изял. Но той дори не подозирал, че в момента към бабата се приближавал стар дуумър, който искал да я покани в кварталното клубче за едно бързо детмачле. Вълкът понечил да го изяде и него но му излязло съобщение за грешка - не му достигнала оперативна памет. В това време Ловецът без много да му мисли извадил едно BFG и го гръмнал право между очите. От кървавата каша се измъкнали Шапчицата и бабата, на по 1% жизненост. За щастие, бабата си била купила един голям медикит с последната пенсия, та като си го поделили двете, раните и обгарянията от експлозията по чудодеен начин изчезнали. След това бабата, Шапчицата и Ловецът се запътили към кварталния клуб, където направили едно хубаво тройно детмачле. Между другото бабата спечелила, но другите я обвинили че чийтва.

Общи условия

Активация на акаунт