КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 521
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Кубрат/ Пишурка
Яжкеее, направо ме уби! Не че разбрах всички термини, ама се смях сама на глас! Joy
Днес на мен не ми е празник! Не обичам бира и не я пия.
За децата, които не ядат зеленчуци. Моята Галена прояде пипер след 30 години. Така, че има надежда!

# 241
  • София
Привет, красавици!
Къде се покрихте? Хайде да направя първата крачка, пък да повлека крак, та поне две страници да изпишем. Simple Smile

Скрит текст:
Любими фрази в администрацията:
- Не зависи от нас, господине!
- Системата не позволява!
- Елате утре!
- Вие не бяхте ли тука вчера?
- Колежката е в отпуска!
- И други хора чакат, не сте само вие!
- Вижте дали не е в кафето!
- Това не е наша работа!
- Момент, че сме с нова система.
- Значи, вземете си документ от КАТ и го донесете.
- Не ги определяме ние тези работи!
- Знам, че звучи абсурдно, но това е положението!
- Живеем в България, господине!
- Обадиха се по телефона и затова са преди вас!
- Еми нямаме, свършиха, купете си от книжарницата.
- Ксероксът е две спирки надолу.
- Оплачете се на когото искате!
- Пак ли сте вие?
- Седнете ще ви извикаме!
- Не ви ли дадоха номерче?
- Съжалявам, но няма какво да направя.
- Не, не се шегувам.
- Носите ли си копие?
- Не, този ксерокс е само за вътрешна употерба.
- Разпечатайте го и се върнете.
- Така ни е наредено!
- Пийте едно кафе и елате пак.
- И на нас ни е писнало от много неща!
- Не знам, вижте на втория етаж.
- Аз не идвам у вас да ви чукам на вратата, нали?
- Еми, вие трябва да си носите химикалка!
- То така всеки ако почне....
- За пръв път виждам такова нещо.
- Сега се връщам!
- И аз искам много неща, ама...
- Ми щом искате пуснете жалба, ама ви казвам, че няма смисъл.
- Компютърът нещо заби... Ванчеее!

# 242
  • София
Така като чета май поне половината от записаните по-горе изрази съм ги чувала. Умирам от жега!

# 243
  • София
Добър ден,Фло! Добър ден,Мериан! Добър ден на всички!
   Тази сутрин,докато беше по-хладно,пометох двора,улицата отпред,скубах треви и събирах паднали ябълки.После пих кафе в компанията на кучето.
   Фло,ако се позамисли човек,може да изброи още много такива фрази на администрацията.
например:
    -Шефа го няма,няма кой да разпише.
    -Отпускарски сезон е.Елате след един месец!
    -
Скрит текст:
1100 г. – Хенри I е коронован за крал на Англия в Уестминстърското абатство.
1716 г. – 40-хилядна австрийска армия, начело с принц Евгений Савойски, разгромява 150-хилядната турска войска на паша Дарнад Али в битката при Петервардайн.
1772 г. – Русия, Прусия и Австрия подписват в Санкт Петербург договор, с който си поделят всички полски територии.
1860 г. – Кралят на Швеция Карл XV е коронован и за крал на Норвегия, като приема името Карл IV.
1882 г. – В Япония е въведено военно положение.
1884 г. – На остров Бедло в пристанището на Ню Йорк е направена първата копка на Статуята на свободата.
1890 г. – Англия признава остров Мадагаскар за владение на Франция.
1900 г. – В Одеса е извършен масов погром над евреите.
1912 г. – В Япония са въведени първите таксита.
1914 г. – В Кливланд (Охайо, САЩ) са въведени първите светофари.
1923 г. – На заседание на ЦК на БКП, под натиска на Коминтерна, се взема решение за вдигане на Септемврийското въстание.
1924 г. – В Турция се обнародва закон, с който се забранява многоженството.
1938 г. – Подписан е протокол за френски външен заем за Царство България в размер на 375 млн. франка.
1940 г. – Втората световна война: Латвия е анексирана от СССР и става Латвийска съветска социалистическа република.
1946 г. – На прохода Хаинбоаз започват работа 2000 младежи от първата национална младежка строителна бригада Георги Димитров, което е начало на бригадирското движение в Народна република България.
1947 г. – Започва режисиран съдебен процес срещу водача на обединената опозиция Никола Петков, обвинен от комунистите в шпионаж.
1949 г. – При земетресение в Еквадор са разрушени 50 града и загиват над 6000 души.
1958 г. – Плиска, Преслав и Мадара са обявени за историко-архитектурни резервати с национално значение.
1960 г. – Буркина Фасо (тогава Горна Волта) получава независимост от Франция.
1962 г. – Нелсън Мандела е арестуван от властите в ЮАР и остава задържан до 1990 година.
1965 г. – Започва войната между Индия и Пакистан в спор за щата Кашмир.
1967 г. – Излиза първият албум на английската група Пинк Флойд – The Piper at the Gates of Down.
1969 г. – Програма Маринър: Маринър 7 се доближава максимално до повърхността на Марс (3524 км).
1973 г. – СССР изстрелва космическия парат Марс 6, който достига Марс през март 1974 г.
1976 г. – Създаден е Национален аграрно-промишлен комплекс (НАПС) с подразделения по окръзи (ОАПС) и общини (АПК), с което управлението на земеделието в Народна република България става от кооперативно държавно.
1980 г. – Белгия е разделена на три провинции по езиков признак.
1981 г. – Роналд Рейгън уволнява от работа 11 359 стачкуващи контрольори на полети в САЩ, които пренебрегват неговата заповед да се върнат на работа.
2010 г. – Случва се Миньорската авария в Копиано, при която 33 чилийски миньори са затрупани на 700 m под земята.

# 244
Днес съм  работна,но не Мецана.Станах рано-малко преди 7.  На 10 м от нашата къща спукана тръба от водопровода и водата спряла. Почнаха ремонта. Пометох двора,облякох се, хукнах до пазара,купих домати, чушки, зелен фасул,  месо,  върнах се, мушнах джолан да се вари в Мулти, сложих чушките да се пекат на тенекия на газовия, през това време белих домати  и наглеждах чушките, бегом до естествен извор , направен на чешма в края на нашата улица, налях 2 10-литрви шишета вода, пържих филийки по заявка на Петърчо, измих буркани, сложих доматите, имаше място за още 4 буркана, бегом до магазина за още домати, обелих ги и допълних казанчето, отново  бегом пак за вода, сложих бурканите да се варят на газовия, извадих джолана и  заредих  Мулито със зеления фасул да се вари,  във фурната метнах 3 пържоли да се пекат, пак на бегом за вода за пиене, хайде пак тичане  за хляб, че забравих на предишното ходене ( добре, че магазинът е на 50 м), ядох диня и сирене, сватята дойде за внучката и ги изпратих     ( баща им и майка им са по младоженски  на море за почивните дни), направих гъбен сос за пържолите, обрах месото от джолана, междувременно наглеждах бурканите и изключих гаюовия  и Ура! Водата дойде! Измих останалите съдове и КРАЙ!!! Браво на мен! Сега ще опитам пържолите и соса и лягам да чета и да спя. Син 2 и внук, ако искат ядене,  да си   сервират сами.

Фло, напълно реални фрази!
Яжка, и аз  допълвам : "Ето формуляра, попълнете си го!  Ама, че неграмотници!""
Яне , и аз не празнувам бирен ден по същите причини,но пък динен ден сега  е всеки ден за мен.
Диди, не знам точно къде ще тренира, но ще го питам. Дано успешно да съчетава учене и спорт!
Мериан,как сте?  Проблемите решават ли се?
Прочетох ви,  споделих и лягам.
Хубав следобед!

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 22:31 от K.A.G.

# 245
Изморих се докато четох.
 Милост, жега и мозъкът ми е размекнат.
 Обещават  10 градуса надолу от утре ,викам си ,че оживях  и това лято в жегите. Дой боже климатик догодина, иначе не обещавам да оживявам.
 Намерих си хубав филм, ама нещо не върви лентата, искат регистрация другаде, ще трябва, щом ми се гледа.

Между другото ние сме последните идиоти,  дето не се ценят и  правят нещата,  като японците ,залудо работи ,за лудо не стой пък по нашенски ,новите се вардят .

# 246
  • София
Мили Боже! Ченето ми увисна и капелата ми падна!!! Жена, как имА сили за всичко това??? Не можеше ли поне с доматите да се разправяш утре? КАГ, щади се, пази се миличка. БОРЯНА каза, хич да не се надяваме на тиквени медали. Тази година тиквите при нея не струват.
Аз от сутринта си прехвърлям разни материали в пощата, че да не ми се затрият, ако нещо се случи със стария лапчо, че бая труд е това. Внукът пак е при мен, но много късно е закусвал, та за сега не е гладен. Днес мисля да изкарам цял ден на диня. Може и да успея.

ПП. Пиша си лекцията за щастието и ето какво намерих.

Скрит текст:
„Щастие – знаеш ли, много е просто:
Когато на брат си отидеш на гости.
Когато направиш сладки с канела.
Когато си кажеш “днеска бях смела”.
Когато дадеш си последното залче.
Когато докосне те бебешко палче.
Когато си болен и дават ти чай.
Когато Балканът е сякаш без край.
Когато сънуваш, че баба е жива.
Когато ти кажат, че си красива.
Когато играеш си с есенна шума.
Когато преглътнеш си грубата дума.
Когато четеш със приказки книга.
Когато навън зазвучи чучулига.
Когато дариш, без да чакаш замяна.
Когато дъщеря си видиш засмяна.
Когато видиш стар приятел.
Когато събудиш в детето мечтател.
Когато спреш да се чудиш “къде е”
и просто оставиш го в теб да живее!“

— Яна Младенова

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 16:32 от Flo 51

# 247
  • София
Фло, много хубаво стихчето благодаря!
КАГ, ужас, ти си герой, ама малко си да ти се скара човек - пази си силите!
Нямам сили за повече - хладна вечер от мен!

# 248
Привет от Перник! До обяд се плацикахме в баЙсейните, после за час си бяхме у дома. ПИятелят си замина, преди да го вземат ме инструктира като дойдат майка му и баща му да викам ,,Не давам детето, детето е мое,, . И те щели да викат същото и явно му се гледаше някакъв скандал, който се върти около него. Преди да се качи в колата пак ми поръча да плача за него, да не обичам други деца, редовния инструктаж. Та докато страдам, извъртях две перални, почти изсъхна и втората. Къщата е в ред, градината не, ще я подкарам утре рано сутринта. Доволни сме от почивката, сега чакаме другата, живот и здраве от септември. В понеделник почвам с кофти задачи, ще има и видео връзка за да ни набиват канчето, ама нещо не се трогвам.
Лека вечер на всички! И дано прохладна, ама без бури и градушки.

# 249
Борянке, честит рожден ден на сина ти! Да е здрав, да е успешен, да е щастлив!

Начи, КАГ, всичкото това бих го направила и аз, като изключим тичането за вода. Няма ли вода нищо не правя. Нищо! 
Едно време, като ме заведе ММ на село, така тичахме до селската чешма за вода. Мъка голяма беше. Особено през лятото, като намалее водата и като се заредят едни опашки с туби и кофи!!!!!  Тогава слизахме до едно изворче при реката и  пълним с гребка. Доста изворчета имаше, та поне там не се чакаше. Пране - на ръка. Топлим вода, перем в корито,а препирането - на реката. За миене имаше една мивка, която се ползваше само навън, защото нямаше канализация. Градините бяха до реката и се поливаше с вади. И там имаше ред. Е, било е като в почти всички села. Сега има водопровод, но за всеки случай имаме едни големи бидони. Плюс това ММ и един съсед си напрвиха отделно водохващане. Копаха през девет баира до десети, но без течаща вода скоро не сме оставали.
Малеее, КАГ, къде ме върна!
Поздрав на всички от "послушното" ми гостенче. Щяха да го оставят за повече, но имам болен дворен котарак, на когото давам сутрин и вечер антибиотик, и когато кучо е у нас, той се крие, и не  става.

# 250
Привет и от мен!
КАГ, и аз като Борянка се изморих само докато те чета. Всички казват, че трябва да се пазим и щадим, присъединявам се, но всички знаем, че няма да го спазим 😁. Дано сме здрави и държаливи!
Фло, това стихче ми е любимо!
Тану, като гледам гостенина ти какво е сътворил и аз май като котарака ще се скрия от него 😅
Ениса, плачеш ли 🤪 Голям сладурко си имате 🥰
Аз май вкарах долу горе ред в мазата. В голямата жега местих разни строителни неща и инструменти, поне да са на едно място, но не съм доволна, има още доста докато му се види края на ремонта. Двора е тревясал, но нищо не мога да направя защото има материали и така. Оплаках се 😁
И малките и големите деца са по разходки за уикенда, а ние с дедко сме младоженци 😁 След малко отиваме да се видим с наши много, много близки и добри ПРИЯТЕЛИ, че са в Италия и сега си дойдоха отпуск. Много си липсваме и все не ни стига времето, и така повече от 40 години.
Туш на всички и ви желая прохладна вечер ❤️

# 251
  • Кубрат/ Пишурка
Ето съм и аз.
При нас пак 40 градуса. Чакам да стане поне 20ч, че да си изхвърля боклук.
Грети, ние на село имаме резервоар в мазето и никога не сме страдали от липса на вода. Дори и съседи са идвали да си налеят. Нали имате голяма къща. Сигурно имате и мазе. Няма ли как да се изгради резервоар?
Ениса, не се трогвай! Вече на тази възраст не си струва!
Фло, аз пък не бях го чувала, но е сладко!

# 252
Еее, момичета,не ме жалете1 Това лято яко  се намързелувах! Днес е изключение.
Водата спря заради спукана тръба току срещу нашата къща. Хората от ВК се постараха и  я оправиха, но за съжаление водопроводът е много амортизиран. Време е да сменяме кмета. Крайните квартали не са му приоритет. В  Белия дом  има хидрофор за етажа на син 1, ама аз там не знам как да действам. Естествената чешма ми е на няма и 100 м  от къщата и е спасителен пояс в такива случаи. Има много хора от квартала,които постоянно  от нея си наливат за пиене. Не е минерална, но    е много чиста и годна за пиене.  В чешмите е чак от Марица и много често е мътна.
А следобед  изобщо не лягах, не четох,не спах. Мотах се до17ч.с нищоправене, ходих за мляко, сварих и подквасих една част ,  правих крем -карамаел и  най-важното- направих си резервация за екскурзия в Испания и Португалия. . Дори убедих приятелка да дойде и тя. Направихме резервация и за нея. В понеделник плащаме и ще чакаме заветната  дата. Дано всичко е ОК!  Така мина денят.
Сега наистина отивам да лягам. Лека нощ и до утре със здраве!

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 22:35 от K.A.G.

# 253
  • София
Добър вечер! Да не си мислите,че ще си легнете без приказка!

Скрит текст:
                                   ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
                                      съвременен прочит
Червената шапчица, прегледа за пореден път чантата си. Всичко беше налице- телефон, зарядно, хартиени кърпички, комплект за гримиране...
Багажът за баба и беше приготвен отдавна, но като погледна тежкия сак, настроението и се развали. И без това не искаше да ходи. Приятелките и щяха да се мотаят цял ден, а тя да прекара половината в път, а другата в скука. Дано поне бяха прекарали нет до старата къщурка на другия край на гората. Нямаше голяма надежда, но след кратко колебание, добави и нетбука към багажа. Погледна се в огледалото, среса отново блестящите си коси и нахлупи кокетно, новата малка червена шапчица. След се натовари с багажа и с въздишка пое по пътеката.
След десет минути път, Червената шапчица започна да мисли за връщане. Новите червени ботушки а стягаха и бяха целите в кал. Вече не носеше тежката чанта, а я влачеше след себе си.
Спря за миг и се огледа отчаяно. Нямаше кой да и помогне, а слънцето, на което се радваше сутринта, сега приличаше на палач.
В този миг от храстите изскочи един стар вълк. Беше толкова слаб, че приличаше на сянка.
-Стой, Червена шапчице! Какво правиш в моята гора?- опита се да изръмжи Вълкът. – Сега ще те изям.
- Не става!- засмя се Червената шапчица. – Първо гората не е твоя. Второ, тръгнала съм при баба ми, а това с изяждането, става само в приказките. В училище ни учеха, че вълците са страхливи и не ядат хора.
-Остарявам.... Щях да забравя бабата.- помисли си Вълкът, а на глас каза- Хубаво ви учат в училище, Червена шапчице. Ние вълците сме много добри, винаги сме готови да услужим и помогнем. Ще избързам напред да зарадвам баба ти.
-Стой! Освен, че сте услужливи, сте и глупави. Ти ще си припкаш напред, а аз с този багаж може и да не стигна до баба. Я по-добре да те яхна и ще отидем двамата.
Вълкът упорито се противопостави, но накрая беше натоварен с багажа и клатушкайки се пое по пътеката. Червената шапчица, се смили над него и реши да се придвижи сама. Освободена от товара, настроението и си подобри и дори набра букет от горски цветя, с които закичи Вълкът.
-Остарявам.- мислеше си Вълкът.- Не си спомням това да го имаше в приказката. Помня само, че мама казваше, че всички приказки имат добър край.
В този миг, мислите му бяха прекъснати от жесток удар. Бяха стигнали до къщата на баба. Ударът беше от нейният бастун.
-Къде се губиш бе, калпазанино! От кога съм се обадила, че ми трябва човек за прекопаване на градината. Хващай лопатата и започвай. До довечера трябва да си свършил, че утре ще садя цветята.
След това бабата, сложи още един чифт очила, видя внучката си и двете забравиха за Вълка.
-Стой да те погледна. Пораснала си, моето момиче и си станала истинска дама. Я ела баба да те прегърне.
-Ама чакай, бабо! Ще ми измачкаш дрехите. Я кажи първо, вкараха ли ти нет.
-Уха!- потри ръце бабата.- Вкараха най-после. Не мога да си представя, как съм живяла досега без него. Ами това си е благинка. Всичко си имам подръка. Само кликваш с мишката и ако искаш новините, ако искаш времето, ако искаш филмче, ако искаш и да напазаруваш може. Я ела да ти покажа, какви цветя си поръчах за градината.
Докато баба и внучка, оживено коментираха пред монитора, една сянка падна върху тях. Вълкът беше проврял глава през прозореца и ги наблюдаваше с гладен поглед.
-Помощ! Вълк!- ужасено извика бабата и стовари бастунът си върху главата му.
Вълкът се строполи изнемощял на земята, а лопатата останала без опора, се завъртя и му нанесе поредният жесток удар.
-Остарявам...- мислеше си Вълкът.-Чак сега се сетих, какво точно казваше мама. Приказките винаги имат щастлив край, но не и за вълците.
-Ама той е само кожа и кости!- възкликна бабата, подавайки се през прозореца.- Ех, какви вълци имаше навремето, моето момиче! Трябва да ти разкажа някой ден.
-Ех, какви баби имаше навремето...- мислеше си и Вълкът. –И какви внучки...

.

# 254
  • София
Добро утро, мили дами!
Да пием първото кафе с мисълта за големия  празник днес:

Желая на всички ви хубав ден и хубав празник.

Общи условия

Активация на акаунт