Връзка с 23 годишен?

• 10 956
  • 224
  •   1
Отговори
# 105
И аз винаги бих избрала дете пред мъж.
Иначе какво? Избирам мъж, много се обичаме, всичко е цветя и рози и един ден решава да ми бие шута. И аз с пръст в уста - ни мъж, ни дете/деца. Не, мерси.

# 106
ще кажеш, че това дете щъркел ви го носи..
нали за него мъж е необходим..
просто някои жени, както и аз предпочитаме децата с любов между родителите да се правят, не по задължение или за запълване на липси..

# 107
Да не започваме да говорим за липси, че най-големите липси съм виждала точно в "обвързани" жени.

# 108
Да родиш и да оставиш поколение е и инстинкт, и е заложено в нас, да не говорим, че е ценност и възпитание, с които си откърмен, наложено ти е и биологически, и социално. Напълно нормално е да кажеш предпочитам деца пред голяма любов. Нормално е и обратното. Но по-скоро познавам повече мъже, които биха предпочели голяма любов с жена пред свои деца.

Не разбирам защо личният избор трябва да бъде окачествяван и определян. На никого не пречиш, ако си гонил любови цял живот, които си знаела, че не искат деца, с които връзката е била невъзможна, които са били много по-млади, много по-стари, различни религии и т.н. Нито пречиш на някого, че си решила да имаш деца, харесала си някой мъж и си си ги направила. Имайте предвид, че и на много жени такива бурни връзки с незнаен статут, с късания и събирания, с гора от фенки и авантюри, не им е по вкуса и колкото и да им е интересно им писва.

Важното е да осъзнаеш какво искаш, кое ти е приоритет и да действаш спрямо него. Ако за жената е по-важно да намери любовта и да я изживее и не би съжалявала, ако някой ден остане без деца, бих я посъветвала да следва целите си и да продължи да се вижда с този мъж, докато й е хубаво.

# 109
Оххх, естествено, че всички искат да се влюбят в чудесен мъж и от любовта им да се роди дете и да си живеят прекрасно forever after
Ама понякога не става така, нали. И ако трябва да се избира дали мъж и любов ама без дете, или само дете без мъж, аз избирам второто и толкоз. Поне съм наясно със себе си.

# 110
тези, които избират любовта какво пречи да са наясно със себе си и те?

# 111
Е, айде де. Аз съм от тях. Никога не съм искала деца заради самите деца и ако нямам партньор, не бих родила.
Това да си предадеш невероятните гени ми е комично. Повечето хора нямат никакви невероятни гени, а тия които имат доста често всъщност остават без деца.

# 112
Хората са различни. За едните любовта на мъж е най-важна, децата не са приоритет, ако станат с тази голяма любов, станат. За други децата са били приоритет и без наличието на голяма любов, някои искат деца даже без кьорав мъж на хоризонта. Някои не се влюбват лудо никога като цяло и тази голяма любов по мъж им е meh. Тоест няма какво да изживяват, нищо не изпускат. Има и хора, които така или иначе вярват, че любовта не е вечна, че трае 2-3 години този красив съвършен период и за 2 години луда любов, страст и секс не си струва да останат без деца.
Ама тези, за които децата не са самоцел и предпочитат любов с мъж, го представяте сякаш е нещо по-възвишено, по-идеалистично и романтично, а другите са някакви разплодни крави, а то не е. "Искаме деца, плод на любов, иначе не щем". Ама те повечето са такива, споко.

# 113
Хората са различни. За едните любовта на мъж е най-важна, децата не са приоритет, ако станат с тази голяма любов, станат. За други децата са били приоритет и без наличието на голяма любов, някои искат деца даже без кьорав мъж на хоризонта. Някои не се влюбват лудо никога като цяло и тази голяма любов по мъж им е meh. Тоест няма какво да изживяват, нищо не изпускат. Има и хора, които така или иначе вярват, че любовта не е вечна, че трае 2-3 години този красив съвършен период и за 2 години луда любов, страст и секс не си струва да останат без деца.
Ама тези, за които децата не са самоцел и предпочитат любов с мъж, го представяте сякаш е нещо по-възвишено, по-идеалистично и романтично, а другите са някакви разплодни крави, а то не е. "Искаме деца, плод на любов, иначе не щем". Ама те повечето са такива, споко.
В никакъв случай не го предтавям като нещо идеалистично. Просто за мен е някаква мотивация, която иначе ми липсва - съвсем откровено си го казвам. Нямам заложен инстикт и тиктакащ часовник.
И не вярвам, че любовта трае цял живот - напротив, смятам, че повечето отношения имат срок на годност.

# 114
  • София
Ако голямата любов значи да жертвам децата, каква любов е това? За мен децата са естественото продължение на любовта. Разбира се, не бих тръгнала да правя деца без любов. Едното трябва да включва другото, не да го изключва.

# 115
Аз също бих избрала дете пред мъж на 1000%
Преди да имам дете, може би, не, но сега вече като имам, не бих се и замислила.

Детето е сигурната любов. Родителската любов е без аналог, нищо не е над нея. Според мен, разбира се. Не разбирам как мъж може да се постави преди детето, ако хипотетично трябва да ги сравним, дори да е най-грижовният, най-милият, най-влюбеният в нас, най-отговорният мъж. Дори да ни обича безумно много, детето е на първо място, винаги, защото то ни показва целия живот от първата глътка въздух. Тази емоция е несравнима. Не казвам, че партньорската любов е маловажна, но това първоначалното влюбване и загубване на разсъдъка от любов приключва. Другото след него е още по-ценно, но родителската любов е несравнима с никоя друга. Откакто човек започне да иска дете / на всеки по различно време се появява този инстинкт/ целият свят все едно се срива и се появява друг. А пък когато се случи, не знам за вас, но аз го усещам като истинско чудо, каквото и е всъщност човешкият живот и това усещане, за мен лично, е най-великото на света. Ние се раждаме отново с детето и това е по-важно от собственото ни раждане. И преди да стана майка точно така съм усещала нещата. И въобще каквото и да постига човек в живота - като интелект, приятелства, пари, партньорска любов… всичко е недостатъчно, без едно/ или колкото човек иска/ детенце, което да ни покаже, с което да изживеем живота стъпка по стъпка, от самото начало. Това е неописуема, велика, много силна, несравнима с нищо емоция.

# 116

Нищо, естествено. Щом са щастливи, кои сме ние да ги съдим. Въпросът е да не се събудят един ден на 40 и да решат друго. Защото аз не познавам жена, която съжалява, че има дете, но такива, които съжаляват, че нямат, има доста. Това е. Вече ако си наясно, че никога няма да поискаш, ОК, изгуби си фертилните години, твое право си е. Мене ми е все тая някой какво прави с живота си. Авторката да си реши какво иска.

# 117
Ама авторката не е ли на 28??? За какви деца и изпуснати влакове се говори, смешно е.

# 118
Ами именно, че е на 28. Докато срещне подходящ, да се развие поне малко връзката, за да стигнат до етапа съжителство и после дете, като нищо може да стане на 32-33-34, а всичко знаем, че след 35г е рисковано да се ражда за пръв път. Пък ако се появи и репродуктивен проблем, отидЕ. Никакво време за губене с младежи няма, ако иска да има семейство и дете. Ако не иска, не й е важно, вече е ясно.

# 119
Ама авторката не е ли на 28??? За какви деца и изпуснати влакове се говори, смешно е.

Не е смешно. Влюбена е и като позагуби 3-4 годинки тук, докато и мине и ето. Няма да се усети даже. Точно сега и е времето за нещо истинско, което да премине по-късно на следващ етап, не да се занимава с глупости. Последният влак пишат хората, защото кога да тръгне с някого, да видят съвместими ли са двамата, да си видят реакциите в различни ситуации, ако не са нали трябва отначало всичко, ама те хората не идват като с магическа пръчица, някои също чакат доста и за детето..от този аспект. Да караш 29-та си година и да се занимаваш с почти деца още, които са в друг житейски етап… Не че няма изключения, но там поведението е друго, не е сравнимо с описаната от авторката ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт