Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 728
  • 857
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Маьето изпи няколко опаковки Овабуст преди сегашната й бременност, аз също изпих една опаковка, но после минахме на FH Pro заради качеството на яйцата.

Мм лесно ходи на псермограми, ама трудно спира бирата и аз много му се ядосвам....

# 676
Аз съм доволна от Овабууст ☺️

# 677

Мм лесно ходи на псермограми, ама трудно спира бирата и аз много му се ядосвам....
Това не е фактор, не се притеснявай чак толкова. ММ си пийваше като правехме детето, той беше само на 26 години какво да му кажа, не накусвай нищо. Беше си с нормозооспермия. Както си пийват и всички мъже, които правят деца без да пускат спермограми. Лошото е да види, че има някакъв проблем и тогава да не спре, с цел подобряване на нещата
Допълвам се- говоря за пиене в разумни граници, не някакви безумни пиянства или алкохолизъм, нали… Че тук човек често е много неразбран, напоследък

# 678
  • Замък сред облаците
Кои пръсти и болка ли е, или изтръпване?

Като сковаване го усещам и в първия момент с трудност все едно ги свивам и тогава се появява лека болка. Основно последните 3 - среден, безименен, кутре.
Изследвай магнезия ако можеш. Simple Smile

# 679
S.G.C., имам час за хематолог на 22-ри при такъв, който АГ-то ми препоръча. Предишната, при която ходих си каза, че няма опит в следене на бременни, та след положителен тест да си търся друг. Малко ме притеснява, че е чак за 22-ри, но с тези летни отпуски е трудно да си запишеш ранен час. Във вторник на прегледа на АГ-то ще я питам дали преди това да не пробвам да вмъкна и консултация при трети хематолог.

Стела, ММ така и не направи спермограма за 2 години и половина опити. Първата година се дърпаше, че да си пробваме без да се притесняваме за изследвания. След това се съгласи да пие витамини няколко месеца само и само, за да не ходи. После като на мен ми откриха ИР се изследва и той и се оказа, че и той има, та каза първо да ги вкараме тях в норма и да видим. В месеца, в който и двамата стигнахме до ХОМА под 2.5, забременях за първи път. След СА за кратко каза, че може да отиде, но после пак размисли - нали веднъж е станало, да пробваме пак.

# 680
ММ лесно се нави и си направи без проблем, но лошия резултат малко го събори. След това знаеше, че трябваше да отиде отново и беше готов, но виждах, че се чувства сякаш ще ходи на изпит, на който ще го скъсат.

# 681
При нас ММ нямаше проблем с тези неща и съм му страшно благодарна. В тежки моменти го обръщахме на майтап. Дори сега когато ми слага сутрин клексан и вечер прогестерон му казвам че "др Радева" влиза на смяна 🤣. А пък днес се избазика следното - Аз ли съм бременен или ти щото ми се яде повече от на тебе, да взема накарам Чучумишев да ме види на ехограф и като падна един смях. Аз му викам недей, ще се чуди къде да вкара ехографа...🤣🤣🤣🤣🤣
Да се посмеете🤣🤣🤣

# 682
ММ отиде на първата СГ с малко уговорки. После на втората отиде лесно, но като видя лошия резултат и заяви, че повече няма да ходи. Ако пак се наложи да го пращам, не знам как ще го убедя Sweat Smile

Иначе някой знае ли лоша морфология от какво се получава и как се оправя? Дори като бяхме с нормозоозпермия имаше морфология под норма и доколкото знам не се влияе от добавки особено. Не знам също дали е голям проблем, ако въпреки това забременявам с такъв резултат.

Тути, честито и леко бременеене! Знаех си, че ще донесеш и ти плюсче в темата още като споделяше за ранните симптоми.

# 683
Тути, честито. Успешна бременност ти желая.
Минзухарче, развесели ме.
Нямам много време да пиша, но ви чета редовно. Искрено се надявам колкото положителни теста има в темите, всяко плюсче да е последвано от успешна бременност. Къде по-леко, къде по-измъчено, но важното е в крайна сметка всяка от вас (нас), да си прегърне детето.

# 684
  • София
Алисън, да говорим за нормални количества, Сенкова каза, че някакви си 2-3% му липсвали да го пишат за донор Grinning викам хайде няма нижда...

# 685
Минзухар, и ние с моя ММ се шегувахме за поставянето на фраксито. В началото беше Др. Менгеле (малко експериментално беше с много синки и дупчици, които боляха) Сега се понаучи и вече е добрия др. Картър от Спешно Отделение.  Веднъж хапна по-обилно и му казах, че може би следващия път и той трябва да легне да видим про него ехографа какво ще покаже.

За тези от вас в София явно доста препоръчват вагинални ехографи и поставянето на утрогестан вагинално. И в другите теми много се обсъжда коя как. Мен досега нито веднъж не са ме гледали така, нито пък ендокринолог или АГ са ми препоръчали утрогестана така да го слагам. Явно в по-малките населени места не са по тези неща 😅

# 686
Lygia, особено в начална бременност с коремен ехограф не се вижда почти нищо, затова вагинален препоръчват. А утрогестанът по-добре се усвоява така. Аз от следобед съм със зацапване (връщат се лошите спомени от миналия път), та пак минах към пиенето му. Надявам се до вторник да се оправи и да видим нещо на прегледа..

# 687
Мен ме гледаха с коремен ехограф, видя се точно каквото трябваше за периода на бремнността - в 5 седмица - сакче с точка. С уговорката, че аз бях безумно слаба (42 кг), без никакви подкожни мазнини, на по-пълен мехур си се вижда всичко. Но факторите са доста - от корема, до самия ехограф и “колко” може да търси и вижда доктора
Fayona стиснала съм ти много силни палци, дано не е нищо фатално 🍀🍀🍀

# 688
Fayona, моля се всичко да е наред.

При мен може би защото бях в 5 г.с. + няколко дни се видя сакче, пулсираща точица, всичко и не се е налагало друго да се ползва.

# 689
  • София
От 5 г.с до 20 ,Сигридов все с коремен ме гледаше.В началото голямо натискане с ехографа падаше.
След 20-та почна с вагиналния,зареди шийката,че при мен си имаше проблем.
Иначе другите лекари ,всички в началото с вагинален са си гледали.
 А Утрогестан съм пила с първата бременност 3 по 2 и не можех да си намеря центъра,бях като пияна,то вярно че трябваше да лежа,ама аз до WC не можех да стигна под права линия.Смениха ми го с Дуфастон (това преди почти 8 години ).Сега като чуя ,че някой го пие този Утрогестан и направо свят ми се завива.

Общи условия

Активация на акаунт