Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 972
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моята отдавна подмина детските дрехи и обувки - близо 170, 54 кг, 39 номер. Само на H&M харесва тийн модата. Обича да купува дрешки от Синсей - свежи и евтини. Тя си сменя вкуса по няколко пъти в годината и аз отказвам да купувам скъпи дрехи за 2-3 носения. Една-две седмици ходи цялата в черно, след това решава, че й харесват земните цветове, после пак черно и така. Наскоро започна сама да ходи в мола и всеки път се връща с нещо - тениска, суичър. Зарибила се е да си купува глосове за устни, направо колекция прави. Ако започне и да си подрежда дрехите, цена няма да има.

# 511
Ние цветя няма да взимаме. И двамата са с класни ръководители мъже. Ще го пратя с една кутия бонбони да се почерпят класа и така.
С обувките е мъка - от спорт депо поръчахме преди 2 месеца ботуши 40 номер за зимата, но той не е претенциозен. С маратонките е трагедия - в мъжката номерация не влиза 40 номер. В Sizeer ходихме за маратонки нямаше 40 номер, поръчахме през сайта и ги чакахме 2 седмици да пристигнат от Полша....
Минаха ни първите родителски срещи от школата - по математика госпожата е много организирана. Ще качва всички материали в google classroom. Няма да ползват помагала, а разработени от нея теми и задачи. За съжаление той ще пропусне тази събота занятията. И по български и по математика започват с 3 седмици преговор, което ще му помогне за входните нива. По физика започват от 17ти - господинът също ми хареса от представянето на родителската среща.  Това, което ми направи впечатление е, че според математичката над 90% от резултатите зависели от самоподготовката и работата по домашните. Подчерта, че 2та часа в школата не са достатъчни и помоли да се следи стриктно за домашните тази година. Препоръча сборниците на Веди и Коала Прес за самостоятелна работа, но тя задачи от там нямало да дава, за да не се дублира с работата в училище. По български каза да ги караме допълнително да правят преразкази и нямала нищо против да й ги пращаме, за да ги оценява. С английския май няма да успеем, въпреки че той иска. Ще му се дублират часовете и дните не ни устройват в близката школа.
Остана ни една седмица почивка.

# 512
Моят тинейджър е с двата крака между детската и мъжката номерация и на този етап ме е страх да поръчвам каквото и да е облекло по интернет- или ще е малко или ще му е голямо. С мен е по магазините, за да пробва и разбира се да одобри.  Иначе са с униформи в училище- задължителна тениска и суитчър, та половината проблем е решен 🙂
За сега го дава лежерно. Школата започва след 10 дни - амбициран е, но сякаш не си дава сметка какво му предстои- скоро ще има сблъсък с действителността 🙂

# 513
  • Варна
Драма с дрехи и обувки няма защото от близо две години е в мъжкия сектор, а обущетата и повече. Преди пазарувах от Уайкики, Резървд, Кенвало и С&А най-често.
Някой спомена баскетболни работи - за тях дебна промоциите на Спорт Вижън. Излизат доста изгодно, че и аз понякога се включвам 😁
Родителска среща ще има след началото на учебната година, а учебниците ще получи на 14.09.

# 514
  • София
Не знам колко кг е, но със сигурност е под 40. Висок 156, но вчера купих 41 номер маратонки. Всички тениски и летни маратонки, които купих юни /с аванс/, вече са му малки. Smirk Доста дръпна това лято и на ръст, и на крака. От една седмица сме в Тоскана и ми се струва, че още е пораснал. Яде по две порции паста с рагу, а доскоро беше злояд. Ще го меря, като се върнем.
От няколко години в училището му има инициатива за събиране на дарения, вместо букет за първия учебен ден. Има кутии в двора и там пускаме даренията.

# 515
И при нас е драма с дрехите. Тя е 148 на височина и 31 кг. За нейния ръст са прекалено детски дрехите.

# 516
И при нас е драма с дрехите. Тя е 148 на височина и 31 кг. За нейния ръст са прекалено детски дрехите.
Виж и в Пепко S-ката за блузки евентуално..

# 517
  • Sofia
При нас драма няма - изравни се с мен и вече приема всички дрехи и обувки за общи. Обаче обувките не си давам - аз много пазя и кракът ми е по-фин. Влияе се от тренда Nike и купуваме някакви безумно скъпи изкуственяци (не съм фен аз). Запалена баскетболистка е и повечето дрехи са спортни, отново със запетайката. Рови и в гардеробите на брат си и баща си за тениски. Сама си купува само одобрени от мен неща и за не много пари от тези младежките масови магазини.
Не харесвам, че започна да се гримира понякога (при повод) - дискретно, но за какво ѝ е Confounded Грижим се много за чистотата на лицето и като вземе да маца някакви пудри и хай-лайтъри, да си запушва порите, много мърморя. Все пак приемам, че я влече и говоря да спазва основни правила за полагането на тези мазила.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 06:29 от aniK

# 518
  • София
Хоп-троп и аз тук, че геШка година ни чака. Simple Smile

# 519
По въпроса за дрехите, ако има кой да ми каже как да мърджна размерите, указани в синьо на снимката, цена няма да има.
И това на фона на "Каквото вземеш там" 😁
Ако има някоя друга такава страдалка, ще се радвам да сподели какво и къде е открила.
Сега разглеждах H&M. Няма как крачолите да паснат на дължина, а в кръста да не е като за моето Д.
BDW - за момче, ама все тази.
 🫢
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 20:05 от *FIORE*

# 520
  • Варна
Това разминаване в размера на талия и височина коригирах с широк плосък ластик пришит от вътрешната страна на панталона. Дължината е ок, в кръста има лек набор, който се крие от блузата.

# 521
Ето ни и нас, да се включим в седмокласната лудница. Учителят по математика вдига цените. В очакване съм да чуя тарифата и по БЕЛ. Ще се плаща, а младият господин е един старателен, в кавички. Дано да сме си полезни тук, пък и да си пием виното заедно. За предпочитане е пред чашата студена вода, когато балът от матурите стане ясен. 😆

# 522
Сега разглеждах H&M. Няма как крачолите да паснат на дължина, а в кръста да не е като за моето Д.

Точно Н&М имат вградени ластици на кръста. Аз стягам яко и се получават нещата.

# 523

Точно Н&М имат вградени ластици на кръста. Аз стягам яко и се получават нещата.
Но това само за дънки. Спортни панталони за физическо, карго панталони и т. н нямат ластици. Иначе доскоро и аз дърпах ластиците до последното копченце. За малките номерации имаше и джинси и други панталони с такива ластици. Почти всички бяха по този начин и много удобно. За големите набори няма вече. Или и аз не съм догледала.
Може ли да покажете един такъв модел, ако Вие е удобно?😊 Благодаря Ви предварително!

# 524
Клиновете също нямат ластици. Отделно в талията са широки, широки. И втори ластик трудно става. Ходихме днес до уайкики. И там огромни. Две ще влязат в един клин

Общи условия

Активация на акаунт