Социализиране и свободно време в София

 • 2 628
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 60
Здравейте!
Предстои ми преместване в София.
Все още не познавам никого в столицата Sweat Smile
Бих искала под тази тема да ми оставите своите препоръки за дейности и места из София, които биха ми помогнали да оползотворя свободното си време и едновременно с това да опозная нови хора.
Отворена съм към всякакви клубове, семинари и най-различни събития.
==> Също така можете да ми препоръчате кафенета, барове, нощни клубове и ресторанти (накратко всякакви развлечения)
Благодаря Ви предварително!

# 1
 • Melmak
 • Мнения: 3 277
Ние много неща можем да ти препоръчаме, но все пак е хубаво ти да кажеш какви интереси и места харесваш. Нещо хубаво за мен, може да е неприятно за теб и обратното.

# 2
 • Мнения: 18 687
Според вкусовете и интересите.
Но пък да не можеш да намериш кафене в София е странно.

# 3
 • Мнения: 1 816
Според вкусовете и интересите.
Но пък да не можеш да намериш кафене в София е странно.
Но пък не стават за социализация кафенетата в София. Аз никога с никого не съм се запознавала в кафене

И изобщо в София е малко като fight club, дето главните герои обикаляха клубовете по взаимопомощ, защото без тях щяха да са напълно сами.

На авторката предлагам да действа по конспекта както си го е написала, от събития до клубове. Образователни курсове, колеги от работата и групи по интереси онлайн също са опция.

# 4
 • Мнения: 5 504
Така напосоки и аз не знам какво да препоръчам. Още повече, че едва ли ще тръгнеш сама по барове и дискотеки. Вероятно отиваш там да учиш или работиш, оттам ще се запознаеш с хора, ще намериш такива със сходни интереси и така ще потръгнат нещата. Иначе курсове, клубове и семинари бол, но пак трябва да имаш поне малко интерес към нещо...

# 5
 • Мнения: 60
Ние много неща можем да ти препоръчаме, но все пак е хубаво ти да кажеш какви интереси и места харесваш. Нещо хубаво за мен, може да е неприятно за теб и обратното.

Прави сте. Трябваше да отделя няколко реда и за интересите, които имам.
Та накратко, винаги съм имала интерес към литературата, обожавам книгите и най-вече поезията. Психологията ми е страст, която за съжаление не успях да превърна в професия, но пък продължавам да се интересувам нея. Обичам да готвя и да експериментирам с храни от най-различни кухни. Пътуването и опознаването на нови места из България са ми приоритет. Винаги съм готова да участвам активно в благотворителни организации и т.н

# 6
 • София
 • Мнения: 13 589
Препоръчвам ти книжарниците с кафене в тях, готварски курсове, групите за екскурзионни пътувания/планинарските клубове и доброволните групи към Дивите животни или подобна организация. Потърси в интернет локации и отзиви.

# 7
 • Мнения: 18 687
С интереси като пътувания и готварство имаш големи шансове да си запълниш социалния живот на максимум. Едни от най-приятните ми познанства са от готварските курсове. Също и литература - виж дали има "литературни маршрути" през лятото.

# 8
 • Мнения: 1 000
Аз препоръчвам приложения за запознанство и приятелство. С много от моите приятели точно така сме се запознали 😊 пишете си малко, уговаряте си среща и така

# 9
 • Мнения: 240
Препоръчвам Читалнята, която е една много интересна библиотека плюс информационен център. Представлява кръгъл стъклен павилион, пълен с книги, и се намира до Народния театър "Ив. Вазов" и Градската художествена галерия. В нея работят прекрасни млади хора, всеки път като отида си говоря с тях.
Сайтът е chitalnyata.bg

# 10
 • Мнения: 698
Ето няколко предложения от мен:

1. Борд игри - виж в Гугъл за такива клубове (например Трите Трола). Там много хора не се познават, има и много чужденци и хората се обединяват около това да играят играта и покрай нея се сближават. И има най-различни игри, на всякакви тематики.

2. Потърси във Фейсбук събития - фестивали, quiz вечери в разни барове, благотворителни и туристически инициативи, крафт уъркшопи, според каквото ти е интересно.

3. Читателски клубове - например Гринуич. Събират се периодично, разбират се коя книга да четат и на следващата среща си я обсъждат.

4. Народни танци (или въобще танци) - там има хем движение хем комуникация, после се ходи по разни партита, фестивали, на които се запознаваш с още хора и така.

# 11
 • Мнения: 2 891
Препоръчвам ти да се включиш в различни групи във Facebook за събития в София. Отделно като се преместиш, платформата сама ще започне да ти предлага различни неща - куизове, литературни срещи, изложби, кино на открито.

В момента има Sofia Summer Fest в парка до Хемус, всяка вечер има различно събитие. Можеш да се включиш и на някой free tour, да разгледаш града и да си набележиш места. Била съм на такъв литературен, но в момента не откривам как се казваше.

Гринуич вече са ти го казали, Перото в Ндк е подобно място. Fox Book Cafe също. 

Клуб на пътешественика е приятно място, редовно правят и събития, в които пътуващи хора разказват.

# 12
 • София
 • Мнения: 9 958
С интереси като пътувания и готварство имаш големи шансове да си запълниш социалния живот на максимум. Едни от най-приятните ми познанства са от готварските курсове. Също и литература - виж дали има "литературни маршрути" през лятото.
Миналата година търсех някое място, но така и не открих (за София) а именно - видимо професионално направени, а щла бяха все със самодейни...ентусиасти, само че с по- добра кухня от средностатистическия домакин.
Лит.клубове, като този в Гринуич след пандемията не съм мяркал...
Иначе, се интересувам от обиколка свързана с архитектурата на града и такива за изкуството (в квадрат 500) например.
Какво представляват "литературни маршрути"?

Общи условия

Активация на акаунт