Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 314
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
За техник, не познавам такъв, но синът ми, няколко пъти се свързва с Джотекс, по повод повреди на пералня и сушилня и каза, че  е супер доволен!

# 661
За съжаление идвам в темата с проблем. Имаме съдомиялна Midea от кубчетата (по-големите кубчета). Не живеем в апартамента от около 3 години и през това време е ползвана там 2 или 3 пъти. Никога никакви проблеми не съм имала с нея. Днес пуснах една съдомиялна, изми отлично и безпроблемно, и пуснах втора. Като свърши ми направи впечатление, че звуковият сигнал беше много дълъг - изпиука повече от 10 пъти, но не си спомням вече така ли беше докато редовно я ползвах, а за първата не бях в кухнята като е свършила и не съм чула колко пъти е издала сигнал. Като понечих да я отворя, вътре имаше неразтворена капсула и очевидно неизмити съдове. Според мен нищо не е правила, просто известно време след като съм я пуснала, е изкарала грешката и затова се е разпищяла. Време не съм засичала, че вършех други неща през това време. На дисплея беше изписано Е 3. Прочетох за грешката Е 3 и на едното място пише филтър, на другото нагревател. Възможно ли е веднага след едно успешно измиване, да замине нагревателя?! Като отворих първата, беше гореща, съдовете не се пипаха, както обикновено. И техник търся, за София.

0894 600949
  Много е добър, но не помня името.

# 662
Благодаря, хора! 🤗

# 663
Здравейте, планувам да купя подарък на майка ми за рождения ѝ ден - свободностояща съдомиялна.
Аз използвам 6 серия на Bosch (имам наблюдения относно качество само от нея), но нямам възможност да закупя на такава цена.
Моля тези от вас, които използват съдомиялни, закупени за около 6-700лв да споделят мнението си - коя марка и модел имате, доволни ли сте, измиват ли добре, издържат ли във времето?
Благодаря предварително на споделилите опита си с мен! 🤗

# 664
Ние сме с Горение за 12комплекта от м.март, доволна съм. Купихме я за 669лв от техномарт.

# 665
Здравейте, планувам да купя подарък на майка ми за рождения ѝ ден - свободностояща съдомиялна.
Аз използвам 6 серия на Bosch (имам наблюдения относно качество само от нея), но нямам възможност да закупя на такава цена.
Моля тези от вас, които използват съдомиялни, закупени за около 6-700лв да споделят мнението си - коя марка и модел имате, доволни ли сте, измиват ли добре, издържат ли във времето?
Благодаря предварително на споделилите опита си с мен! 🤗
От 2г съм Веко, много съм доволна ! Имам и дълги и къси програми

# 666
И в нашата фамилия има две беко по 45 см, доволни. Вече са стари модели и са за вграждане.

# 667
За техник, не познавам такъв, но синът ми, няколко пъти се свързва с Джотекс, по повод повреди на пералня и сушилня и каза, че  е супер доволен!
Буболина, идвам да кажа, че са страхотни в сервиза! Днес дойде техник, замери и установи, че проблемът е елементарен. Не е нагревател, въпреки, че такава грешка отчете. Ей това нещо, което стартира помпата е, струва... 22 лв!
Скрит текст:
Заради него отчита Е3, но то е защото помпата не работи и съответно водата затова не се загрява.
Много ти благодаря, че посочи сервиза, точни и коректни са, и ремонтът има 1 година гаранция.

За тези, които питат за марка - човекът каза, че буквално всичко е Midea, дори да пише AEG на тях...

# 668
Кондензатор е това Simple Smile

# 669
Не знам има ли тема отделна, но понеже се касае за едно наблюдение напоследък, да си кажа и да питам - от около месец-два в София (не във всички квартали, но в доста) водата мирише ужасно на блато, на мухъл, на застояло...въобще - отврат. Звънях, писах на СВ, уж промивали не знам какви системи, уж било от цъфтеж на планктон в Искър, но това чудо си продължава...И какво установих - за 3 седмици филтърът на СМ става адски черен и мръсен, такъв какъвто не съм го виждала, откакто я експлоатирам - 5 години. Даже за всичките години наведнъж надали е събрал и толкова мръсно. Обикновено го вадя на 3 месеца, когато почиствам СМ и е буквално чист - тук таме едва се забелязва нещо фино, но в никакъв случай черно, трябва да го гледам срещу лампа, за да го видя. В неделя го почиствах последно, отворих днес - вече от едната страна пак натрупано нещо черно, това за два дни. Иначе не забелязвам водата на цвят да е по-тъмна, както е след аварии или ремонти, да речем. При вас как е, има ли такъв проблем?     

# 670
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между ситната и едрата сол?
Чувала съм ,че едрата е по-добра от ситната ,но идея си нямам защо. Купих сол  ,която се оказа ситна. До сега съм купувала само едра.
Изобщо има ли значение каква сол ,ще се купува и защо?

# 671
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между ситната и едрата сол?
Чувала съм ,че едрата е по-добра от ситната ,но идея си нямам защо. Купих сол  ,която се оказа ситна. До сега съм купувала само едра.
Изобщо има ли значение каква сол ,ще се купува и защо?
На теория е без значение дали солта е фина или едра, важното е да е за регенериране. На практика обаче едрата сол е за предпочитане. Фината сол (и нискокачествената сол също) има склонност да образува бучки, тези бучки запушват части и водят или до повреда или точно до влизане на сол в машината. Често тук сме чели за бели отлагания от сол по машината. Едрата сол се препоръчва от повечето производители.

# 672
Di Soleil ,много благодаря за отговора!

# 673
Кубратова, не живея в София и не знам каква вода тече по тръбите, но искам да ти кажа за друга моя констатация:
Имаме пречистваща и омекотяваща система на входа на ВиК инсталацията в нашата къща.
Когато ММ сменя двата филтъра подлага кофа, защото изтича задържана вода — чисто черна е. Това тече по тръбопровода в града.
Иначе, водата в града видимо е бистра (от чешми без пречистваща система) и се води годна за употреба..
Направи си изводите.

# 674
Благодаря, Джорджа! Не знам...смаяна съм наистина. Досега такова нещо не съм виждала и се опасявам, че тази чернилка се наслоява във всички уреди, които работят с вода, с тях пък си мием съдовете, перем си дрехите..., а какво ще последва, Божа работа...РЗИ били вземали проби от някои жилища след масовите оплаквания (в къщи още не съм ги викнала), ама не намерили никакви кусури на водата. За да се наслои обаче такова нещо по филтъра, когато съм го гледала допреди месец под ъгъл и на лампа, за да забележа има ли нещо за почистване или не (и това на период от 3 месеца), е меко казано странно заключението (на това място всичко, което ми идва да кажа, не е благопристойно).

Общи условия

Активация на акаунт