НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 030
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ама ние не сме спирали от 7-ми клас, бре! Ти къде изчезна?

Бягай да се записваш и в седмокласната /тя е още шестокласна/! Заедно ще сме и там.

# 511
Алексова, ти така и да не ни намериш до сега?!
   Моят хубавец е приет и на общежитие, на 31-08 ще си види настаняването, в кой блок и коя стая.
   Тази седмица пак " ще си ходи " в София- гаджето се връща от Турция, ще я посреща. Поканил е леля си и вуйчо си на вечеря, ама не разбрах той ли ще им готви или някъде навън.  Систъра днес ме информира: Кога им бършехме нослетата, кога на вечеря ни канят?!

# 512
  • София
Марулетке, аз какво изпуснах, нали на квартира?

# 513
Алексова, ти така и да не ни намериш до сега?!
   Моят хубавец е приет и на общежитие, на 31-08 ще си види настаняването, в кой блок и коя стая.
   Тази седмица пак " ще си ходи " в София- гаджето се връща от Турция, ще я посреща. Поканил е леля си и вуйчо си на вечеря, ама не разбрах той ли ще им готви или някъде навън.  Систъра днес ме информира: Кога им бършехме нослетата, кога на вечеря ни канят?!

Абе бях в една 12 класна тема, ама след резултатите рядко хвърлям око. Ще се поправя, тук съм вече, и в 6 класната драснах, че да не ме забравяте:laughing:

# 514
Марулетке, аз какво изпуснах, нали на квартира?
    Нищо бре! ПРеди да почнем с търсенето на квартира , подаде за общежитие. Беше в дилема дали да продължи да бачка. Ако не работи , щеше да е на общак. Обаче му се случиха хубави неща в работата и избра квартирата. ИЗлезе и класирането за общежития,ама там всички първокурсници са приети.
   Алексова, я си стой тук!

# 515
  • Пловдив
За мъже мин.бал Право държавна е 20,76.За платено не знам.Моят почва очни на 4.09 и много се вълнува.🤗

Да пишеш като почне какви са му първите впечатления от лекции, упражнения и т.н.

# 516
  • Бургас
Аз пък тази година ще имам четвъртокласник с желание за ППМГ Бургас, така че пак ще има зор и вълниния. Дано му се получат нещата, че ще е много разочарован, доста усилия полага при подготовката.

# 517
Аз пък тази година ще имам четвъртокласник с желание за ППМГ Бургас, така че пак ще има зор и вълниния. Дано му се получат нещата, че ще е много разочарован, доста усилия полага при подготовката.

Успех на детето пожелавам в желаната ППМГ Бургас!
И при нас излезе приема за общежитие, приета е наборката, но още няма къде точно.
Марулета, на 31.08. ли ще излезе точно в кой блок и стая са? До 25.08. беше срока, но явно само дали са класирани.

# 518
Абе преди няколко страници бяхте зачекнали темата с готвенето 😀Та сега имам въпрос набора иска уред за бързо готвене.Кое е по удачно мултикукър или еърфрайер?

# 519
  • Бургас
Кое е по удачно мултикукър или еърфрайер?
Ако може кукъра да е и с функциите на фрайър е най-добре. Иначе кукъра е за готвене, ориз, супи, манджи, пържене, Фрайъра само пече, но пък за момче това може да си е съвсем достатъчно, по-лесен е за употреба.

# 520
  • Варна
Моят е решил еърфрайер да си вземе за вечер набързичко .
Аз смятам да консервирам месо и буркани с зимнина ,и леки заготовки за да му олесня готвенето.
Щом отиде и веднага се разготви , няма да е на сандвичи работата .

Отчета от днес е , че е по добре вече с болестта си , няма Темп. , като се поспря вкъщи и се наспа и Авирончето помощник , утре ще е пушка . Имал домашно по математика и до края на седмицата да изчете два пъти по 80 страници уроци , да ги научи сигурно де хах .

# 521
Аз купих малък мултикукър. Правя на 80-90% от нещата в него като ходя, дори баница, мусака (това, защото няма фурна). Не е удачен за пържене, но детето си купи керамичен тиган и си прави на него.

# 522
  • София
Привет, банда, чета ви, не ви изпускам от око, ама не ми остава време да се рапзиша. То няма и какво да споделя, де. Изпращанията вървят, тоя уикенд са май последните, отлитащите към Испания. "Холандците" вече липсват, успявали да се включат в някой чат вечер, но за малко. Не знам какво са си представяли, но е напълно очаквно, според мен. Наборът няма никаква представа "какво го чака" - оправил си е шкафовете и си е приготвил тетрадки, листове за драскане и други подобни, даже няколко скицника и моливи, за което бурно му се подигравах. Обещах да му купя гланцово блокче и дъска за пластилин Joy (но той рисува "за удоволствие", предимно аниме-героини, едни, абе не изглеждат с много висок морал...такива...). Онзи ден се прибрахме от море и ни посрещна с почистен апартамент - пуснал прахосмукачка, миална, пералня, да не ни се струпвало голямо пране като си дойдем, напазарувал и беше направил таратор. Толкова с кулинарните умения. За вечеря ни беше предвидил някакви шницели, полуготови, да се панират.
Та ако трябва да обмислям покупка на готварски електроуред специално за него, бих заложила на малка фурничка (за печение на замразени пици, сандвич с кашкавал, варени картофи със сирене, дори кюфтета/наденички) и на едно единично котлонче за варене на спагети, яйца (пържени или варени), ориз, картофи. Това в случай, че пространството е ограничено, но все пак някакво. Ако пък има достатъчно, тогава има малки печки, като старите "Раховец", с 2 котлона. Аз не харесвам ейр-фраер-а, пържените неща са като сварени в него. Мултикукър е възможно най-минималистичната версия на готварски уред, ако наистина няма никакво място. Хората, които го ползват, правят какво ли не в него, но аз опит нямам и затова го гледам подозрително. А, докато пиша и Червенокоска точно това споделила.
Деска, пропуснала съм, че наборът е успял да вдигне темп. Ама то стрес, новости и натоварена програма - дано бързо разминава. Kissing Heart

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:34 от мандаринка

# 523
  • тук-там
Мандаринка, да те поправя - ние ще се изпращаме към втората седмица но Октомври. Прясно записана е девойката и още няма квартира. И билети нямаме все още. Така че за някои лятото е по-дълго и задачите продължават. Важното е, че се отваря нов етап за всички ни и емоциите са големи!

# 524
  • Варна
Аз съм приготвила тенджрка, тиган, тиган за палачинки и той иска грил тиган (има само котлони в стаята и няма обща кухня с фурна). Еърфраер ще му поръчам от Амазон, директно до Виена.
Скрит текст:
Освен месо, яде само леща, боб и ориз. Проверихме там в магазините има сварен боб (леща) в буркан/ кутия и ще показвам преди да замине как да си го досготви. Пилешкото е на двойна цена, кайма, бургери са малко по-скъпи от тук. Кашкавал, мляко, крем за мазане и други основни продукти са на същите цени. И тук яде основно бургери, наденички, кюфтета, които си пече на скарата. Когато е бил сам в къщи (особенно последната година) си приготвя пилешко в тиган или във фраера, талиатели карбонара, лазаня, но за последните две се цапали много съдове и щял да ги избягва (хахаха).

Общи условия

Активация на акаунт