НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 011
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Тяхната кухня общата , която ще ползват двама човека , е обзаведена , имат фурна и котлони. Нямат хладилник общ, всеки има в стаята си обаче, предното момче му остави всичките си мебели ( легло , вграден гардероб и бюро и хладилника срещу 100 евро. ) , защото по договор се изнесе една седмица по късно , помоли се на Калоян .
Кухнята е точно до стаята му, излиза от вратата и в кухнята . Тоалетната му е на горния етаж и помещението с пералнята.
Вчера му пристигна и втория куфар с нашите познати . Вече всичко си е при него , почти . Като си вземе холсндския тел номер , ще изпратя остатъка и храна .
Комплект от две тенджери си е купил още на другия ден като пристигна .
Боб и леща му изпратих от тук , лютеницата му любима също и мнооого подправки да се вихри. Всеки ден се по обзавежда по малко . Мебелите му само стола за компа и един шкаф е сглобил , но няма бърза работа , да оздравява сега.

Мандаринка , пропуснала съм да спомена , че болен , да. И то вечерта , и ето защо му бяха всички тези лекарства , за да реагира , защото там след 20 ч аптека май няма отворена , но и да има , защо да я търси Simple Smile)

Креми , честит студент записан !
И квартира ще се намери и всичко ! 🍀
Наслаждавайте се на дългото лято сега Simple Smile

Mtz,  и с вас тръпнем и ще изпратим  Simple Smile

# 526
  • София
Eй, хора, радвам се, че се позавръщате в темата!
Алексова, добре се завърнала, ще си имаме и бъдеща ветеринарка в темата, честито!
Мандаринка, това с почистването, таратора и шницелите, евала! Пък и мерак да подготви учебната година във ФМИ  канцеларски Laughing!
По домакинската тема, при набора в комплекта имаше малка тенджера и тиган, плюс съдове и прибори за един. Той си взел тиган за палачинки, но се оказало, че не става за индукционен котлон, какъвто е в общежитието, та сега му казах да си вземе такъв от Икеа. Не ще еър фрайер, може би ще купуват със съквартирантите мъничка фурна, оглеждам и аз в Амазон разни по 19 л. и се чудя не е ли много малко. Добрият стар Раховец според Вас колко литра е? За мултикукъра е добра идея, то има и такива със запичащ капак. Оризоварка също е идея.
Савова, във Виена ще си похапва шницели, Били-те също са с много богата топла витрина, имат и супи.  Виж в Холандия храненето навън и въобще да намериш нещо готвено, както тука има под път и на път или пък т.нар.студентски столове, ми се струва доста трудно и скъпо за всеки ден. Ще се наложи да се научат да готвят. Вареният боб, който да се овкусява също е идея, не мога да си представя, че ще си сготви боб яхния от А до Я.  
Деска, това с разболяването явно им е като входящо ниво на нашите там, хубавото е, че бързо се оправя твоя син, отсега нататък да са все здрави!

# 527
Аз провеждам на щерката финална психотерапия, като съм я довела на плажа да се пече, да почива и да събира сили Joy
За готвенето си говорехме да вземем един мултикукър, но като начало ще изчакаме да видим къде ще бъде настанена и какви са условията и ще се нагаждаме спрямо това.

Бора, според Гугъл Раховец е 34 л.

# 528
Моят готви от леща до страхотни суши.За това не го мисля.Срещу блока има страхотна скара, салати също прави най-разнообразни. Сега ме юрка да му кажа от къде да си купи препарат за дезинфекция и почистване на пералня. Ще си ходи този уикенд , ще си проверява доставчици на тв и интернет.

# 529
  • Варна
Моят готви от леща до страхотни суши.За това не го мисля.Срещу блока има страхотна скара, салати също прави най-разнообразни. Сега ме юрка да му кажа от къде да си купи препарат за дезинфекция и почистване на пералня. Ще си ходи този уикенд , ще си проверява доставчици на тв и интернет.
Марулетооо, то твоето не е като другите набори, сигурно и памперси може да сменя (на любимата си Кати) Wink
Скрит текст:
Тяхната кухня общата , която ще ползват двама човека , е обзаведена , имат фурна и котлони. Нямат хладилник общ, всеки има в стаята си обаче, предното момче му остави всичките си мебели ( легло , вграден гардероб и бюро и хладилника срещу 100 евро. ) , защото по договор се изнесе една седмица по късно , помоли се на Калоян .
Кухнята е точно до стаята му, излиза от вратата и в кухнята . Тоалетната му е на горния етаж и помещението с пералнята.
Вчера му пристигна и втория куфар с нашите познати . Вече всичко си е при него , почти . Като си вземе холсндския тел номер , ще изпратя остатъка и храна .
Комплект от две тенджери си е купил още на другия ден като пристигна .
Боб и леща му изпратих от тук , лютеницата му любима също и мнооого подправки да се вихри. Всеки ден се по обзавежда по малко . Мебелите му само стола за компа и един шкаф е сглобил , но няма бърза работа , да оздравява сега.

Мандаринка , пропуснала съм да спомена , че болен , да. И то вечерта , и ето защо му бяха всички тези лекарства , за да реагира , защото там след 20 ч аптека май няма отворена , но и да има , защо да я търси Simple Smile)
Креми , честит студент записан !
И квартира ще се намери и всичко ! 🍀
Наслаждавайте се на дългото лято сега Simple Smile

Mtz,  и с вас тръпнем и ще изпратим  Simple Smile
Деска, и квартира/ общежитие си има, на 5 мин. пеша от унито. В понеделник ще сме там с багажа и ще видим студиото от вътре.
Eй, хора, радвам се, че се позавръщате в темата!
Скрит текст:
Алексова, добре се завърнала, ще си имаме и бъдеща ветеринарка в темата, честито!
Мандаринка, това с почистването, таратора и шницелите, евала! Пък и мерак да подготви учебната година във ФМИ  канцеларски Laughing!
По домакинската тема, при набора в комплекта имаше малка тенджера и тиган, плюс съдове и прибори за един. Той си взел тиган за палачинки, но се оказало, че не става за индукционен котлон, какъвто е в общежитието, та сега му казах да си вземе такъв от Икеа. Не ще еър фрайер, може би ще купуват със съквартирантите мъничка фурна, оглеждам и аз в Амазон разни по 19 л. и се чудя не е ли много малко. Добрият стар Раховец според Вас колко литра е? За мултикукъра е добра идея, то има и такива със запичащ капак. Оризоварка също е идея.
Савова, във Виена ще си похапва шницели, Били-те също са с много богата топла витрина, имат и супи.  Виж в Холандия храненето навън и въобще да намериш нещо готвено, както тука има под път и на път или пък т.нар.студентски столове, ми се струва доста трудно и скъпо за всеки ден. Ще се наложи да се научат да готвят. Вареният боб, който да се овкусява също е идея, не мога да си представя, че ще си сготви боб яхния от А до Я. 
Деска, това с разболяването явно им е като входящо ниво на нашите там, хубавото е, че бързо се оправя твоя син, отсега нататък да са все здрави!
Абе скъпичко си е да яде навън - 10-15€ си е порцията шницел или наденички с гарнитура. Гладахме в една Била топлата витрина, ама.... нищо не харесахме. Ще видим в "стола" дали ще си хареса нещо. Пък той си е спестовен (да не използвам друга дума) и предпочита домашно приготвено. Сега като работеше, сутрин преди работа си приготвяше обяд или нещо останало от вечеря и си носеше кутийка.

# 530
  • София
Какви оправни младежи, леле, ама каквото майките ги научили, те са си проекция, аз на себе си мога да се сърдя, че пропуснах готварския курс и курса по почистване и подреждане, докато ми беше в юрисдикцията. Сега ще се учи от интернет и на място, без впечатляваща кухня. Дано се появят готвещи съквартиранти кулинарни виртуози, та да се учи на живо и да се ентусиазира. Поне като му замирише от кухнята, рецепторите да го вдъхновят.
Представяте ли си до какъв етап стигнахме - наборите да готвят и да купуват тенджери, а?  Laughing

# 531
Здравейте, настанени сме в блок 23А ма УНСС, знаете ли как са условията там?

# 532

Кога излязоха блоковете? Вчера нямаше...

# 533

Кога излязоха блоковете? Вчера нямаше...
Преди малко излезе информация Simple Smile

# 534
  • София
Загубили сте тренинг как се следят класирания. Ще ви връщам в 7-ми клас. 😂

# 535
Савова, той наистина е такъв.Когато си е за хвалба го хваля, когато си е за кастрене съм с голямата ножица.
   Няма постиженията на вашите в областта на учението, но си има своите върхове. Не сменя памперси,гнус го е.Не я храни,щото го е страх,че ще я задави.Но пък играе с нея и я глези до припадък.

Знаете ли каква е таксата за общежитие? Наборът не може да намери.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 16:56 от марулета

# 536
  • Варна
О ., bora, в грешка си . Вкъщи рядко е готвил , а за чистене и подреждане да неговорим . Но там неволята учи. Simple Smile
Няма как да не си изчисти , гнус го е от предните които са били мизерни . И няма как да стои гладен и само на сандвичи . Simple Smile
Казала съм му за две неща да не ми се стиска, щото и той чичо Скрудж - за храна и за самолетни билети , те си влизат в решението да учи там и да се харчат едни пари .

Креми , ами честита ви квартира , ще покажеш ако искаш , ще ми е интересно . Simple Smile

# 537
  • тук-там
Аз много ще се изненадам, ако моята си готви. Храненето го е издигнала в култ, но не и готвенето. Не е и стисната, та вероятно ще си харчи месечната дажба за добра храна. Не ми се вярва и да има време за готвене, но понеже е опортюнист, ще измисли начин да се храни добре.

# 538
  • Пловдив
Загубили сте тренинг как се следят класирания. Ще ви връщам в 7-ми клас. 😂

Недeй, ще избягат от темата с писъци.  Ние, ние да му мислим, че здрави нерви останаха ли още?  Simple Smile

# 539
  • София
Мандаринка, да те поправя - ние ще се изпращаме към втората седмица но Октомври.
Ооо, вие още сте в началото на трескавата подготовка, знам Simple Smile Аз имах предвид, че наборът ходи на разни "изпращания" на съученици и приятели, ама сред неговите няма немскоговорящи и никой не поема към Германия. А другите или вече отпътуваха, или са на финалната права.
А идеите за бързи яденета може и тук да ги споделяте. Аз много обичам да преписвам аламинути. Навремено много обичах да готвя засукани манджи и десерти, сега предпочитам "бързата процедура" - или да стават за 20-30 мин, или да изискват 10мин за подготовка и да заминават във фурната. Месо в иената с вино, гъби или каквото ми е хрумнало, примерно, сглобява се за 5мин, да се пече колкото си иска.
А боб от буркан ползвам от много време, това ми е "бързата вечеря". Купувам един буркан свинско (в Била има едни големи буркани, скъпи са, ама месото ми харесва), 2 буркана боб (един с чушки и морковчета и един бял), изсипвам всичко в най-красивата си тавичка, овкусявам (сол, черен, червен пипер, чубрица, джоджан, малко алкохол, олио, сушени гъби и...не знам дали слагам друго), мятам във фурната (която предварително съм пуснала да загрява) и влизам в банята. След 20 мин яденето е готово, слага се на масата с тавичката (затова е важно да е най-красивата), вади се сиренето и айде, на вечеря. Даммм. Вие сте на ред Joy

Седмокласниците, с вас сме. Няма да ви оставим!

Общи условия

Активация на акаунт