244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 068
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Страхотен финален баскетболен мач направиха немците. Гледаме, разбира се. Много са запалени моите момчета. Толкова запалени, че монтирахме стойка с кош в реален размер в градината и се сбогувах с тревата и хамака си.

# 466
  • Немция
Хайде, честито злато за немците! Нека има позитивни емоции!

# 467
  • Германия
Франконците май не пият бирата с репички, за толкова години веднъж не са ми сервирали 🤨

Браво на баскетболистите, страхотно представяне на световното! Една приятелка си взе цялата годишна отпуска за да ги гледа на живо - всеки мач във всяка страна, направи малко околосветско пътешествие. Предполагам че е безумно щастлива, тя я голям фен!

# 468
У нас се гледа тенис. От мъжете, де. На мен ми е скучно само да гледам каквото и да е.

Аз прекарах следобеда на тревата с книжка, че даже и подремнах. 😂

Уф, от утре се започва въртележката. Нещо много ме мързи.

# 469
Пипи ние тъкмо пристигаме.
На нас ни коригираха програмата и часовете са с нормално време. Не успях да разбра кой с какво се беше напушил и беше пуснал предния план .

# 470
Криси ти татуси нямаш ли? Така си те представям..
Ние обикаляхме по горите, хванахме грешен път, докато се усетим ни напека здраво. А и докато се върнем. После по планирният път тръгнахме, но децата вече мрънкаха. Ще се върнем друг път по него. Накрая седнахме да направим експресен пикник и ни нахапаха комарите, даже си донесохме и вкъщи.
Мъжът ми се бори с парадонтоза и то изведнъж се случи. Винаги е поддържал добра хигиена, професионално почистване веднъж годишно, зъбите му блестят от белота. Зъболекарката казва генетично, мен не ми се вярва.Тя обаче не предприема нищо повече от това парадонтозе бехандлунт което явно няма ефект. Сега се чудя при какъв зъболекар се ходи с такъв задълбочен проблем.

# 471
Криси ти татуси нямаш ли? Така си те представям..
Ние обикаляхме по горите, хванахме грешен път, докато се усетим ни напека здраво. А и докато се върнем. После по планирният път тръгнахме, но децата вече мрънкаха. Ще се върнем друг път по него. Накрая седнахме да направим експресен пикник и ни нахапаха комарите, даже си донесохме и вкъщи.
Мъжът ми се бори с парадонтоза и то изведнъж се случи. Винаги е поддържал добра хигиена, професионално почистване веднъж годишно, зъбите му блестят от белота. Зъболекарката казва генетично, мен не ми се вярва.Тя обаче не предприема нищо повече от това парадонтозе бехандлунт което явно няма ефект. Сега се чудя при какъв зъболекар се ходи с такъв задълбочен проблем.
При пародонтоза кокосовото масло много помагат, в нета има информация може да прочетете повече ако искате.

# 472
  • Немция
Чела съм и съм чувала, че кокосовото масло помагало, не съм пробвала лично, но трябва всеки ден (не седмица, а много време- месеци, години) да се ползва сутрин след ставане, жабурене по няколко минути, не е за всеки това занимание. Представям си един средностатистически мъж колко ще го следва това.
Отделно не съм убедена, че това е решението.
Не бих разчитала на жабурене. Трябва постоянна грижа за зъбите, често почистване при зъболекар(на 3-4 месеца), пародонтозна терапия на определен период- ако е нужно(поема се от ЗК). Това е хронично състояние и е нужно постоянство, за да се избегне влошаване.
Отделно от случай до случай със сигурност има разлики.

Има зъболекари с допълнителна квалификация пародонтология,  не е задължително да са такива, но щом имате усещането, че нещата не се подобряват, зъболекар-пародонтолог е опция.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 00:42 от Бибит

# 473
Чела съм и съм чувала, че кокосовото масло помагало, не съм пробвала лично, но трябва всеки ден (не седмица, а много време- месеци, години) да се ползва сутрин след ставане, жабурене по няколко минути, не е за всеки това занимание. Представям си един средностатистически мъж колко ще го следва това.
Отделно не съм убедена, че това е решението.
Не бих разчитала на жабурене. Трябва постоянна грижа за зъбите, често почистване при зъболекар(на 3-4 месеца), пародонтозна терапия на определен период(поема се от ЗК). Това е хронично състояние и е нужно постоянство, за да се избегне влошаване.
Отделно от случай до случай със сигурност има разлики.

Има зъболекари с допълнителна квалификация пародонтология, но не е задължително да са такива.

Много помагат, но трябва постоянство. Мъжът ми, като го прави и след 10 дни се вижда разликата, но после пак го зарязва, въпреки добрия резултат, естествено ходи на почистване на всеки 3 месеца, незнам си какви води за уста, пасти, конци за почистване....

# 474
Причината може да е и психическа. Какво се е случило точно преди изведнъж да се появи проблемът? Иначе нарушен микробиом в устата (а може и в червата да е проблемът), липса на хранителни в-ва и съответно неоптимално функционираща имунна с-ма, която не може да се справи с възпалението. Аз тези неща бих оптимирала. Само почистване без да се търси и отстрани причината е крайно несериозно, освен ако човек не иска да си влачи проблема с години. Мога да си представя, че само някой ganzheitlich зъболекар ще обърне внимание на такива неща. Останалите предполагам действат по протокола на здравните каси както всички останали лекари.

# 475
Синьо доста неща оптимизира(не е давал проба заради червата, но може би трябва). Не знам на кой да се доверя,има много шарлатани. И друг проблем има, започне ли с добавките сънят му тотално се провал.  Най-вече не може да спи durch...събуди ли се и това е. Но и без добавки е зле. Със сигурност има връзка, доста стрес има..аз по-скоро пък мисля, че не може да спи заради хроничното възпаление. Приема доста време омнибиотик имунд, не видя разлика. Четох за Q10 спрей..иначе парадонтозе бехандлунг прави на 3 месеца и няма ефект. Сега бързам да намеря някаква застраховка допълнителна.

# 476
  • Немция
Всеки трети кажи-речи има някаква степен на пародонтоза, като с възрастта вероятността да се развие нараства. След 65-годишна възраст 2/3 били с пародонтоза, така че се настройвайте на тази вълна. Grin
35 милиона души в Германия имат такива оплаквания в различна степен.

Да погледнем нещата реалистично - да се изследват черва, микробиоми и нефункционираща имунна система?Grin
Аз не бих се занимавала, честно казано. Има къде по-големи проблеми на този свят.
Ако на някой му тежи и го човърка, добре- да се захваща с изследвания.

# 477
Бибит има голямо значение храненето. А и псих. състояние и стреса. Аз съм си говорила със зъболекарката ми в София

# 478
  • Немция
То е ясно, че всичко има значение. И генът играе роля.
Хората не са идеални.

Но една редовна грижа за зъбите в продължение на годините оказва положително влияние.
Тези с пародонтозата по-често ще посещават зъболекаря и така.

# 479
Който иска да се излекува, намира начин. Wink Други ги устройва да живеят с пародонтоза, диабет 2, алергии, високо кръвно и т.н. и да вярват на лекарите, че друг начин освен доживотно хапченце няма.
Между другото и конвенционалните зъболекари правят изследване на устния микробиом, но е IGEL, разбира се. Беше в каталога на предишните ми зъболекари. Нямам личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт