Любители на котки - Тема 185

• 34 587
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Нищо му няма да седи вкъщи, котките сами си гледат, някой да му чисти тоалетната само трябва, и да има достатъчно храна. И този някой да гледа как отваря вратата, да не избяга котето, а тези хотели... не бих се доверила и аз, за куче да, но за котка... утре да кажат, че избягало през прозорец, врата..
Но 4000 км е страшно много път дори за човек ... ако доверен човек идва и пише дали всичко е наред звучи по-добре. А това с багажното не го схващам, това не е багаж ,  живо същество....могат ли въобще да оцелеят там ?

# 331
Както го свикнеш от малко.
Ушатият все едно си е вкъщи в самолета.
Кой качва котки в багажното? До 8 кг беше последно , за да е в кабината.

В случая по-добре някой да гледа животинчето. Хотел никога не сме ползвали, даже не знам къде има в София. Или идва с нас, или някой го гледа.

Задействахме нещата с Дейзи. Влюбиха се в нея, крачето няма промяна...

# 332
  • София
А това с багажното не го схващам, това не е багаж ,  живо същество....могат ли въобще да оцелеят там ?
За салона на самолетите има ограничения. Едното е за броя животни (в Луфтханза са 2 броя от един вид), другото е за килограмите (беше около 6-7 кг. заедно с клетката). Едър котарак не може да се вмести в нормата. В багажното уж ги слагали близо до стената, която е към кабината и не ставало много студено, но има случаи на пострадали животни. Затова повечето хора с кучета пътуват с коли, макар и да са хиляди километри.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 02:42 от Таня67

# 333
Защо в България не е развита културата чужд човек да ти гледа кучето или котката?

В момента съм в колебание дали да ходя на море. Разглеждам обяви, чета всичко и
...  Не бих си завела двете котки на море, но тая обява ме втрещи:

Допускат се домашни любимци до 3кг при следните условия:
• Необходимо е да уведомите при резервация;
• Заплащат се на рецепция по 15лв на ден;
• Допускат се домашни любимци само с паспорт и необходимите имунизации;
• Настаняването е на партерен етаж;
• При преминаване през фоайето на хотела, домашният любимец трябва да е само във вашите ръце, не е позволено да го разхождате;
• Достъпът на домашни любимци не е разрешен в ресторанта, лоби бара и пул бара;
• Смущения на останалите гости, като лаене или скимтене, е необходимо да бъдат прекратени, с оглед осигуряване на спокойствие на гостите на хотела;
• Храненето на домашния любимец се извършва само в предназначени за това купички и подложки към тях;
• Гостът носи отговорност за всички имуществени и/или телесни повреди, причинени от домашния любимец. Гостът е уведомен и съгласен да заплати всички нанесени вреди;
• За часове за почистване на стаята е необходимо да уведомите на рецепция.

# 334
Сина го водихме с нас до България / с кола / и там обиколихме доста. Тази година 3450 км. - северна Франция  до Ница, от там ферибот до Корсика, на връщане фериботът беше до Савона. Кола и ферибот. Кучето пътуваше навсякъде с нас, но вече е дядка и преценихме да го оставим у дома.

# 335
Здравейте!
Моята маца живее вънка и си има 4 котенца .
Днес мъжа ми искаше да ги види дали имат бълхички и т.н и когато взе едно от котенцата то го ухапа по пръста и му текна кръв .
Мъжа ми е голям непукист и въобще не ги премисля нещата .. изми си ръцете и сложи малко ракия на мястото Rolling Eyes но аз сега се притеснявам да не се инфектира или да се предаде някаква болест . Какво ще ме посъветвате , как да процедирам в тази ситуация?
Извинявам се ако въпроса ми не е за тук ..

# 336
  • София
В хотелите в отделни клетки като ма стационар ли ги държат?
Или се разхождат свободно?

# 337
За мене котка 4000 км в кола е прекалено. Сина е изключение.
След като Мъри контузи всичките си гледачи, стои сама по седмица без проблеми.

# 338
  • София
В хотелите в отделни клетки като ма стационар ли ги държат?
Или се разхождат свободно?
Зависи от хотела. Казаха ми, че в Ринг мол всяка котка е в отделна малка стая. Само ако е някое много общително коте го слагат с още някое, за да си правят компания. Но не знам от личен опит, а само от преразкази. Wink Често са в клетки и около тях има други мяукащи и лаещи "гости" на хотела.

# 339
  • Sofia
Здравейте!
Ще се радвам, ако можете да помогнете със съвети.

Отдавна не съм имала малки котенца (ама наистина малки) и съм забравила какви са грижите за тях. Последният ни котарак си отиде преди година и половина на 16г, бяхме го взели, когато беше на 4м, тоест не беше много малък.

Казусът е следният : пред двора ни се появи много малко мияукащо котенце. Развоят на събитията беше рев от страна на децата и търсене от моя страна на майката на котето и котилито му из цялата улица. Разбира се безуспешно. Не мога да взлизам по дворовете на хората и да питам дали някоя бездомна котка не се окотила при тях. И така за нула време се сдобихме с едно котенце. Аз нямам нищо против (любител съм), но проблемът е, че то е много малко и буквално не знам какво да го правя. Утре ще го заведем на ветеринар, защото е с бълхи, много вероятно и с вътрешни паразити, тръска си главата и бих искала да му погледне ушите и състоянието на козинката, ще искам и да ми даде насоки за хранене и хигиена. Но до тогава...

Котето е на видима възраст на около един месец. И има няколко неща, които ме притесняват:
Толкова малко коте може ли изобщо да бъде обезпаразитено външно и вътрешно? Може ли да бъде изкъпано, защото си е бая мръсно (все едно е спало в пръстта)? Казах на децата, че докато не го обезпаразитим и изкъпем, няма да го пипат. Но ми е много притеснено тези неща дали могат да се случат на този етап.
И сега по-същественото ми притеснение - с какво се храни коте на 1 месец? Снощи, когато го прибрахме, първото нещо, за което се сетих в суматохата беше да му дам краве мляко в една капачка от буркан, да видя дали изобщо ще прояви инерес да пие самостоятелно или ще ни трябва някаква спринцовка. Учудващо изблиза всичко (около 20мл). После се разколебахме, че кравето мляко може и да не е подходящо и след време му предложихме на два пъти от адаптираното мляко на дъщеря ми. И двата пъти само пи мъничко и го остави и двата пъти. Някакви съвети какво мога да му дам да яде докато се видим с ветеринарния, което да е подходящо за толкова малко коте? Ако му купим някаква суха храна стартер за бебета и я накиснем във вода или мляко (какво обаче) дали ще е подходящо? Или може би паучове за малки котета? Или е прекалено рано за твърда храна?

Цяла нощ го мисля и не ми дава мира да не вземем да го изпуснем. Иначе е жизнено и общително : ходи след нас (и това беше проблемът на улицата - залепи се за нас, а не си търсеше котилото), мърка силно, опитва се много нескопосано да се търка в краката и т.н.

Благодаря предварително на отзовалите се!

# 340
С кола ще пътуваме и точно това ме притеснява , ако беше самолет 3-4 часа нямаше да са проблем. Ще го оставим вкъщи, ще включим камерата и през два-три дни някой ще идва. За съжаление няма кой да идва по-често. Ще го свикнем да стои вкъщи от малко и дано няма проблеми 😊

# 341
  • Sofia
На много малки котета слагат пудричка за обезпаразитяване и мисля, че можете да изкъпете котенцето, като пазите ушичките.
Дъщеря ми намери коте на 40 дни, каза лекарят че е. Изкъпаха го, сушоар хубаво изтриване. Сложиха му пудричка. Ядеше пюрирана храна паучове с малко водичка със спринцовка, докато се научи да яде. Котето беше зле с очичките. Едното не може да се спаси. Вече гледа с другото. Болното око ще се наложи да се оперира. Нейна приятелка взе котето, но ще му търсим дом след операцията.

# 342
Кардю има опит с превозване с кола на коте на дълги разстояния. Сина пътува спокойно. Нашето коте - също. На задните седалки, освободено от раничката (сак/клетка), с поставен повод на гърдичките, чийто край е намотан на ръката на пътник. През повечето време спи. После се разхожда из колата, гледа през прозореца и е спокойно. НО започнахме тренировки за приучване към път от бебе. Взимахме го при пътуване из града - за да свиква. В спряла кола го пускахме свободно да обдуши и маркира територията си. Не остана неподушено кътче, а главицата се търкаше във всеки ръб.

Вашето е дълъг път и с непривикнало коте ще е дискомфортно за всички, но щом сте "пътници", саздайте навици на котето. Оставам с убеждението, че е малко.

# 343
  • Sofia
Има колани за закопчаване към обезопасителните колани за кучета и котки. Ние бяхме така с двете. Сега не сме пътували с тях, че вече са три котки и куче

# 344
На 4 месеца е котето.

Общи условия

Активация на акаунт