Любители на котки - Тема 185

• 33 798
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Не, той нямаше проблем със зъбите.
Долната устничка се подуваше дни преди да се обостри автоимунното.
Наистина странно.
Вие бяхте от Пловдив, нали?
Пиши след като мине прегледа.

# 511
Здравейте!
Снощи след подмяна на бентонита забелязвам, че котката в рамките на 2-3 часа се изпишка поне 4пъти, без да има индикации за болка. Влезе, изпиша се и излезе. Не се е въртяла.
Знам, че това не е никак добре.
Иначе хапва, играе и не забелязвам някаква промяна над поведението и.
Преди това си пишаше по 2-3 пъти на ден и акаше веднъж.
Каква може да е причината? Много съм притеснена, а съм целодневно на работа следващите два дни и не мога да я заведа на ветеринар.
 Какво да правя? Цял ден ме няма вкъщи и не мога да я наблюдавам.
Каква може да е причината?

# 512
Може да има циститче и да й пари. Заведете я да я видят, не е спешно, щом пиша, но може и бъбречетата да са се възпалили. Случва се в края на лятото или напролет. Не е нормално наистина. Моят писанко като е здрав, по цял ден не припарва до сандъчето.

# 513
За какъв преглед да настоявам? Много съм притеснена, ще я мисля следващите два дни.
Иначе е млада на 1г. ,кастрирана.
Такъв проблем сме имали веднъж, непосредствено след кастрацията.
Докторът каза да и даваме бусколизин по половинка.
Отшумя от само себе си.

# 514
Да, бускулизинче може щом е казал каква е дозата, някакъв спазмолитик да отпусне цистита, да спре да й дразни. И на мен са ми препоръчвали някакъв спазмолитик да му давам. Дано се оправи така и без доктор.

# 515
  • София
Благодаря ви за пожеланията!❤

# 516
Да, бускулизинче може щом е казал каква е дозата, някакъв спазмолитик да отпусне цистита, да спре да й дразни. И на мен са ми препоръчвали някакъв спазмолитик да му давам. Дано се оправи така и без доктор.
Чудя се само как така изведнъж го прояви този цистит? Каква може да е причината?

# 517
Не знам за женско коте, знам за моя защо и как е предразположен към цистит. Доста често котетата правят и идиопатичен цистит - ако нещо ги е стресирало. Не е нещо много страшно.

# 518
Моята Марси имаше такъв проблем преди година, стривах й в храната ей това и много бързо се оправиhttps://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-otdelitelnata-i-polo … AYAyAAEgL-ivD_BwE ( изписано след преглед при ветеринар)

# 519
Моята Марси имаше такъв проблем преди година, стривах й в храната ей това и много бързо се оправиhttps://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-otdelitelnata-i-polo … AYAyAAEgL-ivD_BwE ( изписано след преглед при ветеринар)
При Марси имаше ли признаци на болка? Защото циститът, обикновено е болезнен/поне при мен/, а тя не показва да я боли, не мяука и отделя нормални количества, не са само капки.
Много ме е страх, тръгнах със свито сърце на работа...

# 520
Марси влизаше в тоалетната и стоеше в поза за пишкане  много време, но  оставяше само капчици. Мисля, че я болеше, защото мяукаше тихичко и се напрягаше. Според мен всички добавки с боровинка не биха навредили. Аз на твое място бих й дала,  докато я заведеш на преглед.

# 521
Или пък цистон - той помогна на доста животинки, последно на Сина

# 522
  • София
Или пък цистон - той помогна на доста животинки, последно на Сина
Последен май беше Оникс. И помага.

# 523
Как го давате?
Дано не се налага, но да знам.

# 524
  • София
Как го давате?
Дано не се налага, но да знам.
Стрива се в малко храна (Сина го хапва със супички май). Не го усещат. Явно няма гаден вкус и мирис. Когато има инфекция се дава по половин таблетка сутрин и вечер. После известно време се дава поддържащо по четвърт таблетка сутрин и вечер. Бях чела, че в темата някой беше давал малко по-силни дози, но не съм сигурна. Преди 2-3 години давах на Рижко цяла зима и от тогава не е имал проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт