Любители на котки - Тема 185

• 33 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Дъхът мирише наистина при проблем със зъбите. На здраво коте не му мирише устата. Аз бих сменила на храна за възрастни, някъде бях чела, че след 6-7 годишна възраст е хубаво да се премине

# 496
  • Бу-у-урга-а-ас
Дъхът мирише наистина при проблем със зъбите. На здраво коте не му мирише устата. Аз бих сменила на храна за възрастни, някъде бях чела, че след 6-7 годишна възраст е хубаво да се премине

Между другото, от вет. аптеката, от която пазарувам, ми обясниха, че ако котката е твърде кльощава, а Мила след разгонването и жегите на нищо не мязаше, може да се дава храна за подрастващи котета, тъй като била по-калорична.

# 497
Прави са. По-калорична е, но не трябва да се дава дълго на пораснали котки, защото заради това, че е много калорична, им товари черния дроб.

# 498
  • София
Здравейте!
Черпя ви виртуално

Днес Изи навършва 3 години! ❤
Да ни е здрава и все така умна и добра!
Ние сме отново на море и ми е малко мъчничко,че не сме заедно на този празник.
Желая на всички здраве!

# 499
Да е жива и здрава Изи и да ви радва още много години!

# 500
Да е жива и здрава Изи, големи лакомства я чакат, като се върнете 💜🐱

# 501
  • София
Честит рожден ден на Изи! Да ви радва още дълги години! Birthday

# 502
Честит празник на Изи!
А ние сме така

# 503
Честит рожден ден на Изи Flowers Hibiscus
И Сина скоро ще има рожден ден - ще стане голям мъж на 2 години Heart Eyes

# 504
Смяна на караула Stuck Out Tongue Winking Eye

Добре ли си, че само вървиш по нас с телефона?

# 505
  • Бургас
Честит рожден ден на Изи Flowers Hibiscus
И Сина скоро ще има рожден ден - ще стане голям мъж на 2 години Heart Eyes
Май бяхме на едн дата със Сина.
На 23 август.

# 506
О да! Все хубави хора и котове на тази дата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 507
  • София
Трета седмица сме на село, а едва днес за пръв път дадох на Томчето хапче за вътрешно обезпаразитяване.
Днес отидох до селския ветеринарен магазин за капки за външно, но не работи през уикенда, така че ще взема в понеделник.

Въпрос 1 - като е на село котаракът през колко време да му давам хапче за вътрешно. Върти ми се 1 месец. А за външно - през колко време да го капя?
Въпрос 2 - има 2 приятелки, едната е много бременна и всеки момент ще роди, другата роди преди дни. Тях мога ли да ги обезпаразитя сега - вътрешно и външно. Притеснявам се за новородените, а също и за неродените.

На двете котарани давам по доста количество храна на ден, особено на кърмачката. На бременната - малко по-малко, като роди и на нея ще увелича. Предполагам няма нужда да следя колко точно е, те си "преценяват" и няма как да  ги прехраня? Защото може би и съседите ги хранят.

# 508
Честит рожден ден на Изи! Да е жива и здрава и много да ви радва!

# 509
Ох, пак не спах цяла нощ, станах преди 6 часа, защото Изабелчето не яде през нощта. Сипах й пастет, също не яде. Това ме притеснява най-много. Устичката й вече изглежда по-добре, но тя видимо не е добре. Все лежи. А дори вчера щъкаше повече.
Успях да погледна в устичката й, наистина няма зъбки. Това е направо необяснимо. Как може за около седмица да опадат половината й зъби. Сигурно заради тази инфекция...
Инви, Топчето загуби ли зъбките си покрай инфекцията?
Днес клиниката отваря в 10 часа. Ще ходим с мъжа ми да питаме има ли нужда от специална храна и с какво да я храним...Направо съм разбита! Само преди 10 дни си говорихме у дома, че на 8 годинки котето си е в много добро здраве. Как изведнъж всичко се промени така драстично, не мога да го осъзная.... И при мен стана така преди години. Както си бях здрава, изведнъж всичко се обърна с главата надолу и станах инвалид....Няма да го понеса и за котето. Тя ми е слънчицето...
Пп Непрекъснато плача тази сутрин, не мога да се успокоя....

Общи условия

Активация на акаунт