Любители на котки - Тема 185

• 34 172
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Ън, има домашни посещения. От кой град си?

# 481
  • Бу-у-урга-а-ас
Ън, нашата Мила мрънка през целия път натам и обратно. Без да спре за секунда. Беше в абсолютен стрес от преживяното, но в края на краищата това е за нейното добро. Едва се абстрахирах да шофирам адекватно. След първото ходене започнах да я слагам в багажника и бях малко по-спокойна. Съчувствам ти.

# 482
  • Варна
И Елена мяука нон стоп, ако я водим на лекар. Ми оставям я да мяука, какво да направя. Иначе сигурно има лекари, които правят домашни посещения, попитай.

# 483
От Пловдив сме. Не знам къде да се обадя за домашно посещение....
ПП Хора, тя не мяка. Тя издава някакви толкова ужасни смразяващи звуци, че ще помислиш, че някой я коли с джобно ножче. Хората се спират и гледат, питат какво става? Хем ти е тежко да слушаш тези ледени стонове, хем те е срам, защото впечатлението у хората сигурно е  ужасно. А това си е нейната чанта за пренасяне, удобна, хубава. Явно обаче има страшен уплах от излизане навън. Езичето й беше постоянно навън, плезеше го и стенеше сърцераздирателно.

# 484
Ън, най-добре питай нейния лекар дали прави домашни посещения. За Пловдив не мога да помогна с лекар за домашни посещения. В София съм виждала клиника, която предлага такива.

# 485
И аз знам за София. Обади се и питай или потърси в интернет.
Знам за какво говориш. И моят единия котарак е такъв. Всеки опит да го извеждам е нещо, което помня за цял живот. То е нещо страшно.

Сега на бързо търсене ми излиза напр. Унивет, телефон 0899 818 379. Също
Иванив  2010, тел. 088 7899276
Сигурно има и други

# 486
  • София
Ън, увийте я с одеало през глава (да не вижда), когато я слагате в транспортната чанта/кутия. Подложете ѝ любило одеялце, което да мирише на нея. При нас с Барни невиждането на какво се случва спестява много драми.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 19:56 от Sharky*

# 487
Здравейте,
имам нужда от съвет какво да правя с ужасяващата миризма от банята. Наско не винаги ползва котешката тоалетна, понякога се изпикава до канала в банята. Ако съм си хоум офис чистя веднага, но сега бях в офиса и вече втори ден е ужасна смрад. Опитах се да измия, но явно не е достатъчно. Кажете какво мога да направя, за да се отърва от тази миризма?. Притеснявам се и какво ще го правя зимата, защото мислех да си го прибера в апартамента, но с това поведение няма как да стане.
Аила, пробиотично (ензимно) спрейче пробвала ли си? Аз пръскам по маркирани чанти и раници, които не мога веднага да изпера и миризмата се потушава. ДМ-ското ползвам.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 20:07 от amy_nka

# 488
Отивам преди малко да нахраня мацата. И още като се зададе към мен, забелязах че нещо не е наред. Едното и око е станало огромно. Не можах да огледам добре дали е затворено. Тя искаше да я галя, но аз не посмях. Не знам какво й е. Сигурно е три пъти по-подуто от на малката госпожица. Може и тя да е с херпес вирус. Сега ми е гузно, че само й оставих храната и не я погалих. Тя толкова обича.

# 489
Мини, няма ли как да се заведе на лекар това коте ?

# 490
Има, Лана. Тя дава да я пипаш. Вероятно ще я заведа другата седмица.

# 491
Браво на теб, дано се оправи бързо котараната.

# 492
Дано. Стискам й палци. Аз нея съм я записала за кастриране. Чакаме да й дойде реда.

# 493
Да се включа пак. Снощи купихме нова чанта за пренасяне, защото Изабелчето като види чантата си и бяга и се крие, знае, че ще излизаме. Тази сутрин съм станала в 6.30 от тревоги не можах да спя. Отворихме чантата и тя прояви любопитство, въртеше се и я душеше. Без да се усети я пъхнахме вътре и тръгнахме. Малко преди 9 часа бяхме там, още не бяха отворили. Пътя беше пак ужасен, но не чак колкото вчера и стигнахме. Навън беше свежо и прохладно и като оставихме чантата отвън тя малко се съвзе.
Прегледаха я и казаха, че имала цервикална язва на устичката. Това било автоимунно заболяване, което се проявявало периодично. При персийките било често срещано, аз не знаех за такова нещо. Някой да е чувал? Биха й инжекция кортизон и една инжекция антибиотик. В петък ще я водим пак. Другото, което казаха е, че били изпадали половината й зъби. Това ме втрещи, не сме намирали зъбче никога, не знаех, че има паднали. Все пак котето е на 8 години и 5 месеца, може би е нормално вече.. да й падат зъбите. Забравихме да питаме дали трябва да подменим вече храната й с такава за възрастни котки ?....
Другата ми тревога е, че много й мирише дъха. Поначало никога не сме й чистили зъбите, защото тя не дава да я доближим и си миришеше повече и преди, но сега е просто смрад и се тревожа....Нейният ветеринар е в отпуск, ще се върне след 2 седмици чак. Този, при когото я водихме го бива, и друг път я е преглеждал, но все пак нейният лекар е най-добър. Клиниката е негова. Ще помислим за вариант да я види и той. Поне започнахме лечение, дано се оправи.

# 494
  • Бу-у-урга-а-ас
И Мила днес беше на доктор - свалиха конците десет дни след кастрацията. Утре сутрин сваляме фунията. Намазана е с нещо сребърно на мястото.

Общи условия

Активация на акаунт