Любители на котки - Тема 185

• 34 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Йога поза "ин-ян" в изпълнение на Ки-ян и Минина. Smile

# 436
Candy-girl, избери си добра с клиника с читави отзиви и там ще те ориентират за задължителните тестове и обезпаразитяването, но в допълнение аз лично бих помолила да го светнат с лампата за гъбички. Не бих се притеснявала за вътрешни болести, просто по-внимателно да се чисти тоалетната на котето и детето да не се вре в нея. Повечето улични свикват в апартамент, особено щом търси човешки контакт и е било домашно до неотдавна. Лошо е, че няма как да знаете ваксинирано ли е скоро, обезпаразитявани и т.н., но обяснете всичко на вета и ако е читав ще ви ориентира.

Един пръдльо умрял от глад и мрънкотещ Heart

И спомен - бебе Бени, докато още беше уличен и нямах намерение да го прибирам

Днес ги мерих - и двамата са 6 кг., а Бени ми се струва поне с кило по-голям винаги, а все еднакви си вървят като ги меря. Как става това не знам Rolling Eyes

Много сладки, amy_nka!

# 437
Бени 😭 миличкото как е легнало и спи на цимента. Ще го покажеш ли сега?

# 438
Ей го на мама кюфтака Heart Eyes

# 439
Май гуднес! Heart Разкошен тумбак за мачкане!

# 440
Много е сладичко 😻

# 441
  • Sofia
Здравейте!
Имам колебания относно това , дали да осиновим едно улично коте. Голямо е, мн любвеобилно и от няколко месеца се върти около входа ни. Всеки път като но види се затичва да му се порадваме. Една жена ни каза, че е било домашно, че е порода турски ван и, че наскоро я кастрирали.
Това знам з а котето .
Сега въпросите са няколко: това коте , дали ще свикне в апартамент, след като месеци е било навън. Най мн ме е страх от болести. Ясно е, че преси да го приберем, ще го заведем на ветеринар , но незнам какво прегледи и изследвания трябва да се направят. Другото което е, ако има вътрешни паразити , кога ще бъде чисто, няма как да го прибера с тях имам малко детенце. Има ли клиники, които предлагат и нощуване на животното докато се изчисти напълно от всякакви паразити?
Ние сме в подобно положение.
С малки деца съм и прибрахме улично коте. Засега децата нямат право да го пипат и сме го карантинирали в банята докато не го изчистим от вътрешни и външни паразити. Заведох го на един ветеринар - напръска го със спрей против бълхи. Но не убива яйцата и ще трябва да повторим процедурата седмица след първото пръскане. Заведох го на друг ветеринар (защото първата отказа заради теглото на котето) - даде му паста против вътрешни паразити съобразно с теглото му и ни вика за повторно обезпаразитяване около 10 дена след това. Дадоха ми и шампоан против буби и гребенче за механично премахване. Прегледаха го за ушна краста с онова апаратче за уши + му взеха секрет от ушите. Още не съм питала за какви болести можем да го изследваме, но при следващия преглед в събота и това ще попитам. Първоначално приоритет ми беше обезпаразитяването.

Знам, че има клиники, които предлагат нещо като "хотел" и може там да стои докато се обезпаразити. Но знам, че е цифра. Ако те интересува мога да попитам за повече подробности, защото това не го знам от първа ръка. Ние решихме ние да си го карантинираме и изчистим.

Дали ще свикне в апартамент - почти съм сигурна, че да. До характер си е, но най-вече, защото е била домашна. Имах една котка отгледана на двор от бебе. Прибрах си я в апартамента вече като възрастна и нямаше никакъв проблем, а беше голяма скитница. А това малкото сега мърка на всички, търчи из банята и се радва на живота все едно винаги си е било там, но то е бебе - те бързо свикват.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 14:13 от Brin de muguet

# 442
Здравейте,
пак аз.
Вчера водих Жужата на лекар, направиха и ехограф на бъбреците, но нямаше нищо притеснително.
Казаха ми да и взема урина, но ми се струва невъзможно.
Сутринта пак имаше пишкано тъмно на плочките в банята. Хем тоалетната и е абсолютно чиста.
Направо не знам какво да правя.
Ще ѝ вземеш урина. Не е невъзможно. Приготвяш едно стерилно контейнерче за урина. Взимаш една капачка от буркан или подобна, предварително добре измита и подсушена. Дебнеш Жужата да заеме позиция за чишкане. И като клекне навираш капачката под дупето. Събраната урина изсипваш в контейнерчето и носиш в човешка лаб или на вет. Ако носиш в човешка лаб, трябва да е до 1 час, така че трябва да я събереш до 14 ч. Не трябва да е пила вода непосредствено преди да е чишкала. Т.е., на жадно да е урината.
Да, пробвах, но веднага бяга като ида с капачката.Disappointed

# 443
Като го подбарам с метлата 🤭 тесен ще му се види светът на мишколюбителя😆. Направо пред истерия изпадат като го видя моя хубосник. Аз съм на мнение, че котки, които си имат стопани и редовна храна нямат работа с мишките.
Даже съм на път да ходя да питам ветеринар как да отуча от това нещо Тобчо. С риск да ме сметне за мръднала и изкуфяла 😆😆😆.
Май и Тобчо не ги яде а само ги подхвърля и си играе с тях, обаче аз се страхувам.
Няма шанс в тоз живот да се зарадвам, че някоя от котките ми носи мишки.

# 444
  • София
Здравейте,
имам нужда от съвет какво да правя с ужасяващата миризма от банята. Наско не винаги ползва котешката тоалетна, понякога се изпикава до канала в банята. Ако съм си хоум офис чистя веднага, но сега бях в офиса и вече втори ден е ужасна смрад. Опитах се да измия, но явно не е достатъчно. Кажете какво мога да направя, за да се отърва от тази миризма?. Притеснявам се и какво ще го правя зимата, защото мислех да си го прибера в апартамента, но с това поведение няма как да стане.

# 445
  • София
Колко голям е Наско и кастриран ли е?
Не мога да повярвам, че сам се е настанил така Joy

И вчера се беше подпъхнал, но днес щях да падна от смях като го видях.

# 446
  • Крайбрежен район
Не мога да спра да се смея. JoyJoyJoy Уникална снимка, уникално котаче! SatisfiedAnimal Paw Prints

# 447
  • София
Здравейте,
имам нужда от съвет какво да правя с ужасяващата миризма от банята. Наско не винаги ползва котешката тоалетна, понякога се изпикава до канала в банята. Ако съм си хоум офис чистя веднага, но сега бях в офиса и вече втори ден е ужасна смрад. Опитах се да измия, но явно не е достатъчно. Кажете какво мога да направя, за да се отърва от тази миризма?. Притеснявам се и какво ще го правя зимата, защото мислех да си го прибера в апартамента, но с това поведение няма как да стане.
За миризми от канал аз поръчвам онлайн едни капсули (разтварят се във вода) от agroup-bg.com (пловдивска фирма, за съжаление продават само онлайн). Много съм доволна от резултата.

# 448
Aila, аз ползвам това за почистване. С него мия и пода. Мисля че сега е в друга опаковка, но описанието е същото.
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/potshistvashti-preparati-1130 … vid-1000-ml-36524
Бях спряла да го ползвам, но откакто дойдоха бебетата миналата седмица, взех пак, да имам налично. Joy
Miamim, Joy
Блеко, слава богу, не носи трофеи. Обаче оранжевия вече ми доведе един скакалец.
Ей ги на маймунките. Joy

Скрит текст:

ПС. Само котки са в скрития текст. Grinning

# 449
  • София
Наско е на година и малко, миналогодишна реколта, не знам точно кога е роден.
Кастриран е около годинката, някъде преди 2 месеца може би.
Той не маркира, просто като не е чиста тоалетната или както си е свикнал на двора, предпочита да пишка до канала в банята или в мивката в банята или дори в тоалетната сам, без да е учен. Пак това е по-добрият вариант, поне само банята мирише, тъй като в началото напика и дивана няколко пъти, когато го взех. В момента през повечето време си е на село все още, заедно с другият котарак, само Шепичка си е в София основно. Но и Страх и Шепа са ползвали винаги само котешката тоалетна. И тримата са кастрирани.
Прочетох нещо за ензимни препарати, къде могат да се открият? В ДМ дали има нещо?
Ще взема да поръчам от пуснатите линкове, но искам още днес да се опитам да поизчистя пак, че е ужасно..

Общи условия

Активация на акаунт