Любители на котки - Тема 185

• 33 767
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
3,350 тежка??? Кетя е 4 кила и е фина, Ленката е 5,800 през лятото и към 6,200 през зимата 😂 Какви са тези хапчета за отслабване да поразуча? На свеки Бетито е още по-шишкава от Ленка.

# 646
  • София
3,350 тежка??? Кетя е 4 кила и е фина, Ленката е 5,800 през лятото и към 6,200 през зимата
Дебелка си е Дейзи. Само коремчето й е тлъстичко. Мед. сестра ми обясняваше, че като погледнеш котката отгоре не трябва да виждаш корем отстрани. А Дейзито е един корем само 🤣
Хшч не трябва да качва повече щот ще ми бие момчетата. Оникс пищи като си играят 😂 А с Аш изобщо не се разбират. За сега Аш е по-страшен (в нейните очи)... докато не се усети, че е по-здрава.

# 647
Снощи си изкарах акъла... В 3 през нощта чувам "туп". Ставам да видя кой е паднал. Гледам Джери стои под прозореца и гледа нагоре. Веднага излизам да го прибера. Ам това Джери като се паникьоса... Confounded Не ме позна (явно съм била много рошава) тръгна да търси сам вратата... Аз докато му я отворя да влезе, се изстреля към вратата на комшиите, после назад по стълбището надолу и докато го настигна гледам няма Джери никъде. Викам си край... Отиде целия ни труд на вятъра, ако Джери зачезне и на сутринта не му дам лекарството... Търсих го до 5 сутринта - събрах всички котки от квартала, даже помогнах на едно мъниче да слезе от едно дърво, но Джери - го няма... Легнах си парцал и към 8 синчето ме пита може ли да излизе навън, да играе... Казах му за Джери... И след малко докато спя чувам от прозореца "Джерко, ти тук ли си? Ела, мойто момче..." И като да не повярвам, синчето прибра успешно Джери, който по негови думи бил се сгушил под храстчето срещу прозореца и не мърдал, защото му било студено...

# 648
Ето го бебето, ветеринаря не могъл да познае пола му, пък аз го разконспирирах.
Като го галя по коремчето , усетих гърдичките му, значи е момиченце.

# 649
  • София
Котараците и те имат зърна (като мъжете-човеци). По-скоро наличието на три цвята козинка води на мисли, че е женска.

# 650
Тути ни преследва.
Радва се на човешкото братче.
Heart

# 651
  • София
Ах, много е сладичко Cupid

# 652
Много сладко бебе! Simple Smile Изглежда здравичко, прекрасно! Женските бебета са по-пъргави от мъжките. Освен ако не са по-едри от братята си, прохождат преди тях. Според мен можеш да пробваш да му сложиш една тава със ситен бентонит. (Казвам тава, защото трябва да му е лесно да влиза в нея). И да не се уплашиш, ако видиш, че яде бентонита.
Снимай под опашката и ще ти кажем какво е. Wink

# 653
Не ми казаха как се казват капките. Цената беше около 13лв за малка опаковка от 30мл,които стигали за две седмици. Нещо такова. Но не били ефикасни по техни наблюдения.
Моето котараче е много голямо. Едър скелет. И е 7кг.

# 654
Живея на високо и на балконите само под наблюдение. Ако някой се качи на перваза веднага излиза човек да го свали или до викне Долу! Тя не обича много да излиза. Ако излезе се въргаля по пода. Той може цял ден да си седи и да спи на балкона.
И двамата рядко имат факсове да ходят по перваза.

Сега обаче има нов проблем. При отворени през нощта отгоре балкони (вратата към тях) в едната малкия се качва отгоре и пада на балкона. Седи си там цяла нощ и на сутринта при преброяването някой го прибира.

# 655
  • София
Сега обаче има нов проблем. При отворени през нощта отгоре балкони (вратата към тях) в едната малкия се качва отгоре и пада на балкона. Седи си там цяла нощ и на сутринта при преброяването някой го прибира.
Това е много опасно! Понякога падат върху отворения като ножица прозорец и могат да си пречупят гръбнака. Има и смъртни случаи.

Има специални решетки, които се монтират на рамката отстрани и отгоре, за да предпазва от такива неща.  https://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/resh … _otvariane/352519

И не разчитай, че ще предпазиш котка, ако залитне и падне от балкона. Белята става толкова бързо, че не можеш да реагираш. Mоже да се подхлъзне докато ходи по перилата или просто да не прецени добре скока. Може и да се разсее с някоя муха или птичка.

Лисичке, чудесно е, че котето харесва бебето! Ще ни пускаш разтапящи снимки. Heart

MirraBbell, изобщо не виждам дебелина в тази котка. Не го мъчи с хапчета! И моят Рижко е 7 кг, но не мисля, че е дебел. Докато другият котарак е 5,5 кг, но има голяма нужда да отслабне.

Какви сладки бебета! Heart

# 656
Боботоо, много е сладко това бебе! Ей така и аз като видях нишата маймунка и се влюбих,  ще се опитам да издиря нейна снимка по-бебешка Blush

И сега

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 20:57 от lusia

# 657
Женските бебета наистина са огън! Нашите бяха 3 в последното котило - Шошо, брат му и една сестричка - тарторка беше! Дадохме я на мама и много се притеснявах да не й прави бели. Но се кротна.

# 658
Това Лин(кс)че изглежда ще стане дългокосместо... Simple Smile

Това, което Таня показва съм го преживяла 4 пъти. Двата смъртни, единия - лошо осакатен. Един - спасен на момента (защото го чух като изрева през нощта). Другите три се случиха в мое отсъствие. Купих решетки, монтирахме ги, но минаваха през тях нинджите. Накрая се наложи да ги захванем със свински опашки, за да нямат мърдане и сантиметър пролука. Не препоръчвам пластмасови. Направо метални.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 00:34 от amy_nka

# 659
Аз това не го разбрах - котетата са се опотвали да се изнижат през прозореца, докато е притворен ли?

Общи условия

Активация на акаунт