Любители на котки - Тема 185

• 33 770
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Котенцето има зъбчета, но още си влачи коремчето.
Понеже го прибрахме снощи към 21,00 ч. и нямах вкъщи сухо мляко, разредих малко кисело козе мляко с вода и му дадох да яде със спринцовка.
После взехме малко сухо мляко от една майка  с малко бебе, беше много късно и нямах възможност да реагирам с друго.
Като обтрия дупето с мокра марля, котето къде трябва да си свърши "работата"?
Да купуваме ли вече котешка тоалетна, то е много мъничко но наближава по възраст три седмици според ветеринаря.
ММ го е водил тази сутрин и е купил бутилчици и мляко, та с храненето не мисля че ще е проблем.
Притеснявам се то да не се "стиска", защото не забелязах нищо намокрено на хавлиените кърпи от снощи до тази сутрин към 8,30 ч.

# 631
  • София
Уф, много съжалявам за котенцето Sob Sob И гуш за теб

Ами, може и в марлята да я свърши. Пишкането особено. Ако сте търкали и все пак има запек за акане, една капка зехтин в млякото ще свърши работа. А ветеринар при 3- седмично може да направи и мини клизма, дано не се стига до там.

# 632
  • Бургас
и нашият котарак обича само соса, от какво ли го правят? И също си дояжда с гранулите.

Къде го зароват това ядене? Нашият нищо не зарива, само в купичката яде, рядко го изважда на земята, много внимава къде стъпва.

Не го заравят, но правят движение с лапички, все едно заравят.
Харко ходи в тоалетна без пясък. И пак сякаш заравя.Той беше пробвал пясъка на малката, явно не му харесва.Всеки си ползва само и единствено неговата тоалетна.

И моят Харко обира соса, а малката е като прахосмукачка, яде пилешко, пауч до последната хапка, баничка, пица, чак солети.
Много се смях с една баничка, падна малко парче, а котанката скочи като лъв и го нападна.

# 633
  • Варна
Вкъщи Елена облизва само соса, след нея Кетя минава и обира парченцата, облизани и подсушени, да не ѝ цапат мустаците 😂

# 634
От няколко дни наблюдавам по-светли (към бели ) участъци в изпражненията на някое от моите момичета. Мисля, че са на Буда, но не съм сигурна, защото си вършат работата, когато не съм вкъщи. Преди малко Буда яде и веднага след това повърна. Много се притесних.

# 635
Ън, как сте? И на моя негър диагнозата беше автоимунно заболяване - венеца разпознава зъбите като чуждо тяло. Теста за трите болести - най разпространените котешки беше отрицателен. Преди да извадим зъбите беше като хартия на пода. И хапчета по схема, и инжекции - като умрял беше.

Решението да ги извадим много трудно беше. Няма ясна диагноза освен автоимунно  заболяване без име. Рискувахме и не съжалявам. Бие голямата и страхлива Феликс, завзема й територии, копира я.
Докторката казва че го е боляло.

В апартамент сме. Зъбите са важни в природата. Яде паучове, понякога и суха. Но няма мярка колко да яде и мина 5 кг. Беля след беля прави Кашончо.

Има само кътници и кучешки. А обича да хапе от обич и често му казвам че ще му ги извадя и тях - на майтап.

Благодаря на всички, които питат! Добре е Изито, но устичката не е минала напълно. Болестта на Изи се казва индолентна язва. На някой познато ли е това чудо? Лекувало се с кортизон и антибиотици. Доколкото разбрах не е опасно, но трябва да се поддържа. Взехме кортизон на хапчета, казаха ни схемата. Докторът не я видя, ние само минахме през кабинета. Не знам кога ще успеем да я заведем. Със сестра ми се случи нещо много лошо, жива е, но не знам дали някога ще е пък същата. Не съм на себе си ще се занимаваме сега с това.

# 636
Ън, не съм сигурна дали ваденето на зъби не е по - добър вариант от хапчетата.

И аз не знам какво има в соса на паучовете. Тя е претенция и хапва по малко Шеба. Купувала съм супа. В дм е пауч за лев и нещо, в Стефанов е към 4 лв кутийката. Ядат по малко и остава.

Купичките с вода и храна са нейни или поне бяха до скоро. Той реши да й взима териториите.

# 637
Тези дни засичам и аз едно бебе с майка си и се чудя дали е болнично. Много е сладичко миличкото.
Има черно в ноздрите и черни гурели не прилича на конюнктивит и затова ми е интересно болно ли е или е такова от мръсотия.
Аmy_nka е като ветеринарен лекар. Впечатлена съм от нея и колко неща знае за котенцата.

# 638
Ън,кураж и сила за сестричката и по-малко тревоги за Изи! Hug
Котетата кога сменят бебешки зъбки? Лина стана като гризач. На катерушката вместо да точи нокти, ожесточено я хапе и се притеснявам да не си нарани устичката. И нас се опитва да гризне в игра, ама набутвам овцата Спаска.
Вече се усеща като взема капките малкото тиквоче и е черта едва я проследявам с поглед,  толкова бързо бяга, ама няма как да й се размине и като я хвана квичи много смешно Grinning не е мяукане. Вчера за пръв път чух един странен вик, дечко казва, че било боен вик при игра Joy. За първи път и изхъска на майка ми, това значи ли, че вече си пази територията или се изплаши, до този момент не беше идвал друг човек в нас. То ясно, че тепърва ще проявява характер, и така ми се ще все повече да я разбирам. Animal Heart Eyes Cat

# 639
  • Бургас
Ами те си гризат.
Малката ми котка изгриза част от дървено шкафче.
Харко ми изгриза всички четки за коса, до кото се добра...
И гризат ,и дерат с доста голямо удоволствие само истинско дърво гадините...

# 640
Здравейте!
Препоръчаха на котарак ми да отслабна.
Казаха, че има някакви капки, които не били обаче много ефективни.
И два вида храна. Едната също не давала резултат. Хубавата била на Хилс. Намерих я за 30лв/кг.
Можете ли да ми препоръчате алтернатива или други продукти?
Иначе котаракът си е жизнен. Тича и скача. Храни се с Пюрина про план, макс пи 60 грама на ден. Сега в жегите по-малко.

# 641
Какви са тези капки? Аз също попитах нашия вет за мазнинките на пуфльо, но той е на строга диета заради камъчетата в пикочната система, и не мога да му сменя храната... Иначе, 30 лв/кг е добра цена, то му се дава според описанието, обикновено около 40-60 грама на ден.

# 642
  • София
На морето сме. Съседният хотел си има котарак, Йори. Идва за паучове в нашият хотел.
Тази сутрин им донесе гущер. Не му бил първият.
ММ рече "нещо си е хванал. Ходи го виж. Нещо дълго". "Толкова щастлив беше".

Голям гальовник и чаровник.

Вчера ходих на маникюр по спешност. Една мома ме хареса и дойде да се гушка.
Събираме всичко космато покрай нас.

На мен ветеринарят ми каза за хапчета за отслабване. Ще питам за капки.
Дейзи е най-тежка у дома... 3.350. Бяхме я гледали на ехограф. Доктора ме успокои... "сланинка"

# 643
🙏🙏🙏 нещо трябва да му укроти апетита

# 644
AnMary и нас все ни намират животинките. Усещат хората те!

Общи условия

Активация на акаунт