Любители на котки - Тема 185

• 33 771
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • In the land of Never Never
Белка я няма, нещо й се е случило. Тя си стоеше в двора и в съседния двор понякога. Така се надявах да усети, че сме се прибрали и да си дойде. Cry

Обиколи района късно вечерта, когато е тихо, и я викай и изчаквай след това. Може да са я затворили някъде, без да я видят. Случва се лятото, влизат по мазета, гаражи, хората затварят, и после може никой да не ги чуе.

Дописвам си поста, споделям петиция срещу транспорта на живи животни в ЕС, което им причинява много страдания, който иска да я подпише.
https://help.four-paws.org/bg-BG/stop-the-trucks?campaignId=7010 … amp;utm_term=pet#

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 21:55 от Glikoza

# 616
Скрит текст:

Това дали е  Пиометра,няма как да я заведа на лекар преди понеделник много се притеснявам,котката е възрастна (не съм сигурна колко точно,не е моя,но 10 години има),не е кастрирана

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 13:11 от Анонимен

# 617
Това не изглежда никак добре. Fearful Веднага  антибиотик започнете. 13 мг/кг Synulox или Клавасептин (то е същото). За котка таблетките са по 50-62,5 мг на 12 часа. Или за куче от 250 мг таблетка делите на 4 четвъртинки и по една четвъртинка на 12 часа (за тегло < 5 кг). Confounded За мен е спешно, не е за отлагане до понеделник състоянието! Но ако наистина няма начин - веднага антибиотик!!

Какво ѝ е на гърдите? Кърмачка ли е?

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 13:11 от Не се сърди, човече

# 618
Не е раждала никога,това и е коремчето за 1 месец много увисна,и преди и висеше,но не беше така.Ще търся начин да я заведа преди понеделник,не смея да и дам нещо така,въпреки че едвали ще навреди предвид моментното състояние

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 13:11 от Анонимен

# 619
Ако имаш антибиотик под ръка, въобще не се чуди! Дай и още сега антибиотик.

Може ли да снимаш гърдите? Обръснат ли ѝ е корема? Защото ако не е... Олеле, майчице... Fearful Confounded Cold Sweat

# 620
AnMary,  и моето дете е май 2007 Grinning, и аз  май от миналия век, коте юни та все въздух под налягане и става течение вече, само зодия близнаци. Joy
Толкова се радвам, че тук има хора като  amy_nka!  Като отряд за бързо реагиране е,  пак ще й благодаря Heart , защото благодарение на нея се зачетох за болежките на котетата, смятах и пресмятах карантинния период и наблюдавам зорко Лина.  Обичам такива хора!
С цялото си сърце се надявам Белка да се върне! Animal Heart Eyes Cat

# 621
Последен ден отпуск. Изпратих малкото дете на лагер. Голямото се излюпи преди малко от леглото. Имам един куп задачи да свърша в къщи. Обаче си лежим така.

Няма  да и развалям дрямката. 😁
Все ще оправя къщата по някое време.  🤣

# 622

Феликс пак се подвизава.
 Той е на паучове ама обира соса и хапва малко. Дояжда си със суха.

И двамата зариват ядене.
и нашият котарак обича само соса, от какво ли го правят? И също си дояжда с гранулите.

Къде го зароват това ядене? Нашият нищо не зарива, само в купичката яде, рядко го изважда на земята, много внимава къде стъпва.

# 623
Мишето отказва да яде гранули. Преди се лъжеше покрай Белка, сега ме води до шкафа и ми обяснява, че иска консерва. Три месеца поръчвам от Зооплюс гурме голд и сега други консерви не иска, само гурме. Но пък установих, че откакто ги яде, вече не мирише като ходи по голяма нужда.
Белка няма да се върне. Никога не е ходила надалече, стоеше си в двора, през деня влиза-излиза, а нощем си спи вътре. На Мишето забранихме да излиза. Не искам и на нея да й се случи нещо.

# 624
Здравейте, имам въпроси около ползването на тоалетна от много малко коте - на около 21 дни.
Моля някой с опит да ми даде указания, снощи прибрахме от улицата едно изоставено мъниче и го настанихме в кашонче с хавлиени кърпи и плюшена играчка , за да има къде да се гушка.
От снощи до сега не съм забелязала да е пишколо или акало в кашона.
На практика с ММ не спахме почти цялата нощ, защото котенцето е бебе и непрекъснато "плаче", през по-голяма част от времето го гушках и галих.
Знам, че се страхува и затова "плаче", но се чудя дали не му е проблем и тоалетната.
Не знам за толкова малко коте дали да ползва котешка тоалетна ?

# 625
Ако котето е много малко, трябва помощ за тоалетнана. С нещо меко и леко навложнено леко се масажира дупето и коремчето, замествайки близането на майката.
А яло ли е и какво? Не бива да се дава краве мляко. Ако е още сукалче, продават адаптирани млека за котета.
Добре е да го види лекар и да даде повече информация.

# 626
  • София
С влажно памуче или марля се търка дупето и коремчето след ядене надолу. Малките не могат сами да ходят до тоалетна, майката ги ближе за целта. Не бива да не ходят до тоалетна дълго, защото ще се запули и натрови.

Млякото на Беафар за бебета котета е достъпно и добре се отразява на повечето. Трябва да е леко хладко, не студено или горещо.

Бутилка топла вода, увита в мек плат, за да се топли котето.

# 627
Lusia, разсмя ме... Simple Smile афинитетът към зодията ни е взаимен. Joy

Дара, щом е нямала навика да ходи надалече, огледай хубаво в близост. Ако нещо ѝ се е случило, трябва да я видиш, пък ако е затворена някъде - да я чуеш... Ако недай си боже нещо е пострадала, първата им реакция е да се скрият на тъмно и да изчакват. Продължавай да я викаш по няколко пъти през деня и вечерта. Стискам и аз палци да се появи жива и здрава! Hands Pray Съседите не са ли я виждали?

боботоо, я вижте дали има зъбки. Котенцата започват да се изхождат сами на около 3 седмици, когато започват да ходят вече без да влачат краката.

# 628
  • София
Дара, търси я по тъмно. Тогава излизат.
Чувала съм за котки, които се появяват след месеци. Не губи надежда и дано се намери. Разлепи из града или селото снимка, ако някой я види и хване, да ти я донесе.

# 629
Благодаря ви, момичета! Но шестото ми чувство не ме излъга. Вуйна ми я е видяла в понеделник на главната улица, вероятно блъсната от кола. Какво е правила там, умът ми не го побира. Откакто ми каза само рева. Милото ми момиче.

Общи условия

Активация на акаунт