🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 29 028
  • 694
  •   1
Отговори
# 690
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon
Solaz del Mar

https://www.imdb.com/title/tt37728478/

==> има спойлери за епизода! <==

Опасявах се точно от това да приключат почти цялата арка само в рамките на един епизод.
Почти, защото би трябвало да се очаква някаква ответна реакция от Ел Алказар (но при това ниво на сценария може и да не ги споменат повече, няма да се учудя), а и Феде изчезна в нощта, та би трябвало и той да мъти водата.

Кодрон се появи. Явно не е по дирите на Деръл и Керъл, защото като видя кубчето на Рубик и се шокира и по-скоро си представи Лоран и Деръл. Едва ли ще знае къде е Деръл. Няма как и откъде. Даже го даваха как щеше да тръгне в друга посока, но пожара на лодката го спря и явно ще се върне да види какво се случва.
От една страна се радвам, защото го харесвам и е як персонаж, но от друга страна тези хора ме побъркват с този мързелив сценарий. Как така и в кой свят този човек от тунела под Ламанша ще се озове в Испания и то точно до Деръл и Керъл. Аре бегайте от тука, че направоооо. Не ми се пише повече и спирам тук по тази тема.

При Живите мъртви винаги е имало реализъм, иначе това шоу нямаше да е това което е. Но в последните два сезона на Деръл Диксън това нещо буквално липсва. Върнахме се в ертата на екшъните от 80-те години, където Командо и Рамбо избиват с лекота всичко що се движи. Ама сега е 2025 г. И това е сериал и това е сериал от Вселената на TWD! Влиза си Деръл и си изби цялата кралска фамилия за 10 минути. Бах таз работа.
Не ми се коментират повече.

При Феде в Ел Солас същата трагикомедия.
Няма смисъл да се спирам на всички мързеливи сценаристки решения, ще посоча само частта в която майката на Феде отиде и си го пусна от тъмницата?!?! WTF?! Какъв е този затвор? Нашите вече са направили преврата, хората видяха истинското лице на Феде, след завръщането на Хустина. И отива бабката и си го пуска? Хахахаха.
Няма ли охрана там, какво се случва? Каква е тази тъмница? Поне да бяха дали как им сипва някакво приспивателно в храната или питието. Или някаква група от мъже, верни на Феде да ги изненадат и да го освободят.
Сцанарий за 7 годишни.

А защо беше цялото това упражнение? Ахааа, трябва да попречим на Деръл и Керъл да заминат. Чакайте бабката да отвори вратичката, да стане схватката с Деръл и да се запали корабчето им. Че така и Кодрон да ги види. Дообрее. Иначе той по случЕйност е на няколкостотин метра от тях.
А можеше да ги атакуват от Ел Алказар или друга група от хора и да се направи някаква връзка със сезон 4.
Иначе е ясно, че или ще си построят нов кораб или ще изнамерят някъде напълно готов, като по поръчка.

Супер, че се сбогувахме с лесбийките и дано никога повече не ги видя. Слаби актриси, слаб сценарий, стига им толкоз. Прав им път накъдето поеха и толкоз за тях. Дори не им запомних имената, толкова безинтересни ми бяха.

Като един обикновен, редови фен ми хареса поне това, че най-накрая в тази Вселена не умря някой от водещите герои и тук визирам протагонистите. Мислех, че Антонио ще даде фира. Дано обаче са само слухове, че има вероятност Керъл да открие щастието и любовта с него и да остане в Испания. Нека се обичат но в Америка. Аз си искам това финално последно обединяване на всички герои.
Макар че тук ме интересува най-вече срещата на Рик с Деръл. Ако това нещо не го видя ще сложа хикса на цялата легендарна Вселена.
-
Оценка на епизод 7: 5.5
Оценка на сезон 3: 6
Цялостно за сериала: 7.5 / 7.0

# 691
Гледах №7.
Нещо като нищо.
И ако има един много голям гаф в сезона, то не е този с катинара на камиона.
Хващат някакви двама от улицата и ги пращат да сервират на краля и кралицата на Испания.
И то баш Даръл и индианката-на-която-не-мога-да-запомня-името. Нали!
А защо извадиха Кодрон от архива, не е ясно.
Сезон 4 - Даръл, Каръл, Кодрон и сие при викингите.
Убедена съм, че цялата тази тълпа няма да стигне до Америка.
Предвиждам Даръл, Каръл, Юстина и брата на Рик.
Феде ще убие Антонио, Роберто ще убие Феде и ще загине спасявайки Юстина.

ПП Даръл и Юстина бяха много хубава двойка на мотора.

ППП Защо зарязаха похотливата стара дама сама, самотна и ранена във фара? Несправедливо е някак. Очаквах и тя да бъде около лодката като единствения, имащ представа от презокеански пътувания по вода.

# 692
Изгледах.
Ок, хващат Дарил и таз да сервират. И аз не и помня името.
Приемам.
Ама с Кордон това не го приемам.
Не че не му се радвам, браво. Но е нелепо Дяволо, прав си.
А брата на Рик защо? Откъде дойде това?
И да, няма да стигнат всички.
Младите може. Новия любим на Керъл може и да не оцелее, но тя е свикнала да губи близки. Имам това усещане.
Ще видим.
И накрая това с тоя Феде. Мама го пусна, вещица с вещицата.

Накрая завършиха с една моя любима песен на Джони Кеш - Hurt
Ама на испански превели. Да е в крак с държавата.
https://www.youtube.com/watch?v=8AHCfZTRGiI&list=RD8AHCfZTRGiI&start_radio=1

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 00:01 от Елора

# 693
  • Sofia
Според мен Кордон и той с лодка е сигнал до там. Защо на същото място обаче не е още ясно. И да ги е следил от Англия пак е странно.

# 694
Изгледах и аз най-после. Последната серия седя свалена доста време и хич не ме привличаше да я гледам, което само показва колко скучен ми беше този сезон. За съжаление след първи сезон нещата леко тръгнаха на долу.
Мега нереалистични моменти имаше, наивни съвпадения и действия изсмукани от пръстите. Дерил като Рамбо, добро сравнение. Още с прокажените беше супер нелепо, как смирено си седят и чакат да им свърши водата след два дена, идва Дерил и те го посрещат като месия и му дават всичко(кола, оръжие, вода) и той набързо побеждава лошите, връща водата и си продължава по пътя WTF? После с един замах прилючи кралската фамилия. И това навсякъде са хора живеещи дълги години след апокалипсис, оцелели някак до сега, едва ли не случайно го изкараха. И идва Дерил и с две движения и едно изръмжаване променя всичко.
Кодрон намери Дерил толкова невероятно, колкото и Керъл го намери. Всички пътища водят към Дерил явно😆
Чакаме финал следващият сезон. Дано щастливата случайност не ги напусне  да вземат по същият начин да намерят един кораб и да идат при Рик, или той да обикаля с някой самолет и да се натъкне на тях случайно, както явно се случва в този сериал.

Общи условия

Активация на акаунт