🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 30 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon
Solaz del Mar

https://www.imdb.com/title/tt37728478/

==> има спойлери за епизода! <==

Опасявах се точно от това да приключат почти цялата арка само в рамките на един епизод.
Почти, защото би трябвало да се очаква някаква ответна реакция от Ел Алказар (но при това ниво на сценария може и да не ги споменат повече, няма да се учудя), а и Феде изчезна в нощта, та би трябвало и той да мъти водата.

Кодрон се появи. Явно не е по дирите на Деръл и Керъл, защото като видя кубчето на Рубик и се шокира и по-скоро си представи Лоран и Деръл. Едва ли ще знае къде е Деръл. Няма как и откъде. Даже го даваха как щеше да тръгне в друга посока, но пожара на лодката го спря и явно ще се върне да види какво се случва.
От една страна се радвам, защото го харесвам и е як персонаж, но от друга страна тези хора ме побъркват с този мързелив сценарий. Как така и в кой свят този човек от тунела под Ламанша ще се озове в Испания и то точно до Деръл и Керъл. Аре бегайте от тука, че направоооо. Не ми се пише повече и спирам тук по тази тема.

При Живите мъртви винаги е имало реализъм, иначе това шоу нямаше да е това което е. Но в последните два сезона на Деръл Диксън това нещо буквално липсва. Върнахме се в ертата на екшъните от 80-те години, където Командо и Рамбо избиват с лекота всичко що се движи. Ама сега е 2025 г. И това е сериал и това е сериал от Вселената на TWD! Влиза си Деръл и си изби цялата кралска фамилия за 10 минути. Бах таз работа.
Не ми се коментират повече.

При Феде в Ел Солас същата трагикомедия.
Няма смисъл да се спирам на всички мързеливи сценаристки решения, ще посоча само частта в която майката на Феде отиде и си го пусна от тъмницата?!?! WTF?! Какъв е този затвор? Нашите вече са направили преврата, хората видяха истинското лице на Феде, след завръщането на Хустина. И отива бабката и си го пуска? Хахахаха.
Няма ли охрана там, какво се случва? Каква е тази тъмница? Поне да бяха дали как им сипва някакво приспивателно в храната или питието. Или някаква група от мъже, верни на Феде да ги изненадат и да го освободят.
Сцанарий за 7 годишни.

А защо беше цялото това упражнение? Ахааа, трябва да попречим на Деръл и Керъл да заминат. Чакайте бабката да отвори вратичката, да стане схватката с Деръл и да се запали корабчето им. Че така и Кодрон да ги види. Дообрее. Иначе той по случЕйност е на няколкостотин метра от тях.
А можеше да ги атакуват от Ел Алказар или друга група от хора и да се направи някаква връзка със сезон 4.
Иначе е ясно, че или ще си построят нов кораб или ще изнамерят някъде напълно готов, като по поръчка.

Супер, че се сбогувахме с лесбийките и дано никога повече не ги видя. Слаби актриси, слаб сценарий, стига им толкоз. Прав им път накъдето поеха и толкоз за тях. Дори не им запомних имената, толкова безинтересни ми бяха.

Като един обикновен, редови фен ми хареса поне това, че най-накрая в тази Вселена не умря някой от водещите герои и тук визирам протагонистите. Мислех, че Антонио ще даде фира. Дано обаче са само слухове, че има вероятност Керъл да открие щастието и любовта с него и да остане в Испания. Нека се обичат но в Америка. Аз си искам това финално последно обединяване на всички герои.
Макар че тук ме интересува най-вече срещата на Рик с Деръл. Ако това нещо не го видя ще сложа хикса на цялата легендарна Вселена.
-
Оценка на епизод 7: 5.5
Оценка на сезон 3: 6
Цялостно за сериала: 7.5 / 7.0

# 691
Гледах №7.
Нещо като нищо.
И ако има един много голям гаф в сезона, то не е този с катинара на камиона.
Хващат някакви двама от улицата и ги пращат да сервират на краля и кралицата на Испания.
И то баш Даръл и индианката-на-която-не-мога-да-запомня-името. Нали!
А защо извадиха Кодрон от архива, не е ясно.
Сезон 4 - Даръл, Каръл, Кодрон и сие при викингите.
Убедена съм, че цялата тази тълпа няма да стигне до Америка.
Предвиждам Даръл, Каръл, Юстина и брата на Рик.
Феде ще убие Антонио, Роберто ще убие Феде и ще загине спасявайки Юстина.

ПП Даръл и Юстина бяха много хубава двойка на мотора.

ППП Защо зарязаха похотливата стара дама сама, самотна и ранена във фара? Несправедливо е някак. Очаквах и тя да бъде около лодката като единствения, имащ представа от презокеански пътувания по вода.

# 692
Изгледах.
Ок, хващат Дарил и таз да сервират. И аз не и помня името.
Приемам.
Ама с Кордон това не го приемам.
Не че не му се радвам, браво. Но е нелепо Дяволо, прав си.
А брата на Рик защо? Откъде дойде това?
И да, няма да стигнат всички.
Младите може. Новия любим на Керъл може и да не оцелее, но тя е свикнала да губи близки. Имам това усещане.
Ще видим.
И накрая това с тоя Феде. Мама го пусна, вещица с вещицата.

Накрая завършиха с една моя любима песен на Джони Кеш - Hurt
Ама на испански превели. Да е в крак с държавата.
https://www.youtube.com/watch?v=8AHCfZTRGiI&list=RD8AHCfZTRGiI&start_radio=1

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 00:01 от Елора

# 693
  • Sofia
Според мен Кордон и той с лодка е сигнал до там. Защо на същото място обаче не е още ясно. И да ги е следил от Англия пак е странно.

# 694
Изгледах и аз най-после. Последната серия седя свалена доста време и хич не ме привличаше да я гледам, което само показва колко скучен ми беше този сезон. За съжаление след първи сезон нещата леко тръгнаха на долу.
Мега нереалистични моменти имаше, наивни съвпадения и действия изсмукани от пръстите. Дерил като Рамбо, добро сравнение. Още с прокажените беше супер нелепо, как смирено си седят и чакат да им свърши водата след два дена, идва Дерил и те го посрещат като месия и му дават всичко(кола, оръжие, вода) и той набързо побеждава лошите, връща водата и си продължава по пътя WTF? После с един замах прилючи кралската фамилия. И това навсякъде са хора живеещи дълги години след апокалипсис, оцелели някак до сега, едва ли не случайно го изкараха. И идва Дерил и с две движения и едно изръмжаване променя всичко.
Кодрон намери Дерил толкова невероятно, колкото и Керъл го намери. Всички пътища водят към Дерил явно😆
Чакаме финал следващият сезон. Дано щастливата случайност не ги напусне  да вземат по същият начин да намерят един кораб и да идат при Рик, или той да обикаля с някой самолет и да се натъкне на тях случайно, както явно се случва в този сериал.

# 695
Сезона беше тъп и измукан от пръстите.
Как смешно им се запали лодката тамън преди да потеглят. Смях се много.
Дерил безкрупулния дето искаше да обере каквото може от хората, среща някакъв прокажен на 1 кръв в пустинята и си дава водата...
Понеже мина време, вече съм забравил какви безумия имаше още.

# 696
https://www.facebook.com/reel/1621128502579094

Ех, пак ми се гледа, ама няма да е сега. Нататък.

# 697
Аз като истинска жена не си държа на думата Joy
Почнах го, набърже ще го прехвърля.
Ох, всеки път ме кефи как Шейн преби мъжа на Керъл. Култуво, евала.
Андрея като умря сестра и много добре го изигра, браво.
Ама направо часове и отне на Ейми да се зомбира.
Рик като се събра с Лори и Карл, също много силна сцена.
Бях забравила как в началото тия зомбита имаха способности да вдигат разни неща, да отварят врати.
После май спряха да го правят.
И много добре са гримирани жените в първи сезон, с червилце, гримче.
Grinning

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 23:43 от Елора

# 698
# 699
Весела Коледа!

# 700
Неземна красота Kissing Heart

Весела Коледа на всички.
С пожелание да видим финал на който Рик и Дерил се срещат.
Може и мъж ми да участва. Даже е задължително. Без него закъде.

# 701
  • София
А три снежанки няма ли? Grinning

# 702
  • София
А три снежанки няма ли? Grinning
Същият въпрос Grinning

# 703
  • SA
Весела Коледа!
Дано през новата година видим нови серии с тези тримата хубавци, пък ако ще и да е без Снежанки!
Grinning

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 10:28 от Kameloth

# 704
https://www.facebook.com/reel/1175729811355290

Joy

Саймън е много луд. И той си ме радваше.
Губи вече ги изгони и сега са на път.
Андрея много ме дразнеше, но пак си ми беше мъчно, че умря.

Общи условия

Активация на акаунт