🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 30 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Гледах първите четири епизода. Планирах когато приключи сезона, но любопитството ми беше подразнено и се предадох.
Не съм в особен възторг. Лондон беше прекрасен, но защо Испания е в 19 век? Облеклото имам предвид. Киното я завлича до началото на 20 и някак там всичко спира. Не е заради апоклипсиса, а за да е по-зрелищно и пищно, то е ясно.
Даването по една девойка всяка година е пълна глупост като сюжет. Български народни приказки от хиляда и една нощ, разказани на суахили и написани с японски йероглифи и с мастило от кенгурска плюнка и пепел от гигантска секвоя върху египетски папируси. Как ли пък не. Angry А лесбийската история беше напълно излишна. Frowning1
Струваше си гледането само на еп. 4 (но няма как без 1, 2 и 3), много приятен. До колкото разбирам и еп. 5 ще бъде пир за душата ми.
Каръл е някак като фон, Даръл както обикновено ме радва с кратките си реплики на безумния си английски.
Юстина и Роберто дали не са брат и сестра или пък първи братовчеди?

# 676
Абе на мен ми харесва, ама права си. Това с дрехите е странно.
Яд ме е и за кренвиршите Grinning
И беше тъпо да не ги изядат, много тъпо.
Апокалипсис, глад, тая ще ми къта кренвирши. Няма логика.

# 677
Ще видиш, че на края няма да им се размине на кренвиршите, вероятно на лодката на път за вкъщи ще ги разделят само на две. Grinning

# 678
Оф, и аз оставам с усещането, че или ще си намери Керъл тъпата консерва или някакви други кренвирши ще набара Joy

# 679
  • SA
Happy cucumber, точно същото си мисля и аз, гледайки всеки епизод - испанците ги описват като почти първобитни хора, за разлика от французите. То верно, че там действието бе в Париж, а тук е някакво село, но все пак.
И за Деръл съм много съгласна, хич не обича да говори, току изръмжи нещо с 2-3 думи, но обикновено казва всичко по същество. Заради него си пускам английски субтитри на все още непреведени серии, защото често и не разбирам какво казва, хахах.
Мисля, че и 5 епизод ще ви хареса, защото в част от него отново се подвизава Деръл. Не зная къде ги гледате сериите, но епизодите, които свалям от Замунда обикновено завършват с кадри, в които актьорите обясняват детайли около заснемането на някои сцени. Доста са ми любопитни.
Ами то не остана - един епизод има още.

# 680
Ами има и 6-ти, ама те субтитрите за 5 са блокирани Confused

# 681
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 6
Contrabando

https://www.imdb.com/title/tt37728475/

Този епизод не беше никак лош и щях да му дам оценка около и малко над 7, но заради един конкретен момент го смъкнах на 6. И да се благодарят, че не го орязах още повече... 😀😉
Визирам сцената в края с катинара на камиона със затворените момичета. Добре бе, в предния епизод имаме нинджата Деръл, който се справи сам с Лешоядите. Винаги е бил находчив и винаги е намирал решения.
А сега? И то не беше сам. 1 час не могат да преборят катинара. Добре, има логика. НО - защо не стреляха в гумите на камиона, за да не потегли. Или още по-логичното, защо не отидоха 3 метра напред и да гръмнат шофьора? Или този камион се е управлявал от AI? Можеха да убият шофьора и да отвлекат камиона. Или да спрат камион да не потегли.
Това е просто пълно безумие! И изключително мързелив сценарий.

Тези флашбеци с Деръл и Мърл като малки нямат място в този сезон с точно тази история, която ни разказват. Всеки път ми стои изкуствено и не на място.
Сега се сетила Мара да се побара. Да я бяха разказали тази история, когато Мърл беше още жив или Деръл във Франция и имаше истински живот това шоу.

Ретроспекцииите с Мария (явно и Феде е бил влюбен в нея) и бомбения атентат по-скоро ме изненадаха, защото целия вайб беше все едно гледам 80-те години, когато баските сепаратисти наистина всяваха страх.
Но 13/14 г. преди или началото на заразата, ами извинявам се, но по никакъв начин не виждах 2010 г. в тези видеокадри.

Чудя се наистина дали ще ни покажат Джефри Граймс (братът на Рик)?
Сега Деръл и Пас ще се опитат да проникнат в Ел Алказар, който би трябвало да е някакъв квартал в Барселона. Знам ли и аз къде е.

Гледката над постапокалиптична Барселона беше страхотна.

Няма как всичко да приключи с епизод 7, така че явно тази битка на два фронта ще се пренесе и за началото на сезон 4.

Роберто и Хустина почти сигурно ще тръгнат с кораба към Америка, но дали Антонио ще оживее?
-
6

# 682
№5
Изключително долнопробно и посредствено преживяване.
Този епизод не може да бъде спасен дори от 50 минути Дарил гол върху мотора.
Ако не беше от поредицата, щях да съм приключила още в първите минути.
Продължава да не ми е ясно защо Новият свят е в 20 и 21 век, но Старият се е върнал почти в първобитно-общинния строй. И не е само заради макбетската сцена.
Феде е умел водач толкова години, в този епизод - абсолютен глупак. Добре, че на носа на майка му не са сложили една едра брадавица, защото това щеше да бъде върха на посредствеността.
Дарил споделя изключително оскъдната си вода с безсмислен умиращ и болен от кой знае какво - доста ме потресе, но явно беше подготовка за моментите, в които пие от чашите и шишето на прокажените. Момиченцето Роза беше безсмисен и фалшив персонаж и неясно защо беше набутан в епизода - за да заема минути може би.
Тези прокажени бяха прекрасни с искрящите си бели зъби и чисти и свежи очи. Независимо, че проказата води до ослепяване и загуба на зъби (за носа, ушите и крайниците да не говорим), а моят собствен поглед изглежда по-зле от техните след 6 часа работа на компютър.
Може би разчитат, че хората не се наясно с такива подробности, но все пак съм пораснала със "Стас и Нели" и "Рудниците на цар Соломон", а Leper Messiah (независимо от контекста) е песен от най-великия албум на най-великата група на всички времена.
Лешоядите бяха брутално нелепи, някакви си там (по-изцапани дори от прокажените) клоуни, за които е по-добре да не се замисляш. Или пък за влака им.
Точно 10 секунди бяха горе-долу прилични. Първият момент беше когато Дарил и водача на Лешоядите се погледнаха през рамо и осъзнаха, че зад гърба им има човек и продължиха да се бият със зомбитата пред себе си. Този момент обаче го омазаха с цялото пробутване на символиката по удавянето на водача от Дарил във ваната.
Втория момент по памет: "Казвали ли са ти, че си похотлива стара дама?", "Никога не са ме наричали дама."
Заемам се с №6, дано е малко по-читав.

ПП Вече има субтитри за №5 и №6.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 13:17 от happy cucumber

# 683
Да, явката отблокираха буквите.
Съгласна съм с теб.
Това да даде вода на умиращ...но това е Дерил, все ще помогне, той си е такъв. И все пак след толкова години апокалипсис, па малко мисли за себе си.
И аз не бих дала в реала, че съм гнуслива.
За някои неща са спрели да мислят сценаристите. Да, фантастика е, но все пак има някои неща трябва да ги обмислят.

# 684
Гледах и №6, абсолютно безличен епизод. Точих го цял следобяд, сготвих две манджи и разчистих къщата в почивките, ясно е колко ми е бил интересен. Подозирам, че и №7 няма да ме трогне.

# 685
  • SA
Изгледах и последния епизод. Не бих казала, че е много по-различен от предходните. Изобщо цялата история в това смотано село никак не ми допадна на мен. Но Деръл, а и Керъл са ми любимци и основно заради тях гледам сериала. Такива детайли като зъби и очи на прокажените хич и не съм ги отразила. То по принцип в почти всички филми или сериали за древни времена, които съм гледала напоследък, не съм срещала персонаж с лоши зъби.
Повече ме дразнят моменти като един в последния епизод - отива един герой да убива Деръл Диксън през нощта, знаейки много добре кой е и на какво е способен, но вместо да го застреля, той му изнася една 5 минутна реч, колкото Диксън да може да измисли ответен удар и да се спаси. Това пак е много използван похват във филмите, де, не че е нещо ново. Но винаги ми се вижда доста глупаво.
Това дето Деръл даде вода на онзи умиращ човек ... не мисля, че в реалния живот би било лесно да подминеш човек, който умира от жажда, ако можеш поне малко да облекчиш страданието му.
Четох някъде, че вече се снима 4 сезон и със сигурност ще го гледам.
Скрит текст:
Лошото е, че изглежда поне част от него ще е отново в Испания. Дано поне измислят нкакъв по-интересен сюжет. Интересно ми е как Кодрон успя да проследи Деръл и Керъл. Явно и той ще има участие по-нататък.

# 686
Абе на мен ми харесва като цяло.
Издразни ме че не можаха да спасят девойката.
С толкова неща се оправи Дарил, с това не можа. Айде моля ви се.
Чакам букви за последния.
7-ми ли е последен?

# 687
  • София
Да, епизод 7 е последен.

Ама не коментирате най-големия гаф. Simple Smile

Как така не се сетиха да гръмнат шофьора?
В най-лошия случай гумите.
Ако бяха гръмнали шофьора (нашите бяха много около камиона, а и беше изненадваща атака) можеха просто да отвлекат камиона с барабар двете затворени момичета.
И след това на спокойствие да ги освободят, щяха да имат цялото време на света.

Даже мислех четворка да дам. Sad

# 688
  • SA
Е, да, това с камиона действително бе грандиозен гаф. Деръл редовно разбива разни врати, освобождава хора от килии и прочие, но тая ключалка много му се опря. И не се сети да застреля шофьора, хахах.

# 689
Ох да бе, тя потегли.
Вярно, това беше много тъпо.
Ама всъщност не му ли прехеча ходещите?
Изтрих, няма как да върна.

Общи условия

Активация на акаунт