🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 27 454
  • 670
  •   1
Отговори
# 660
Много се бавят буквите, ама каквото такова Confused

# 661
  • SA
Керъл и този Фредерико е очевидно, че се харесват, но не ми се вярва Керъл да остане в този пущинак. Тя ще умре от скука на това място, а и генерално не одобрява правилата, които са избрали да следват хората там.
Aз това яке не го забелязах и не се сещам какво означават тези инициали (с какво са свързани).
Харесаха ми обаче зомбитата, които излизаха от морето.
Решението на Джъстина да си смени мястото с другото момиче и да замине доброволно с конвоя не ми се видя много логично, колкото и да й съчувстваше.
Както се вижда, явно няма в този сезон да е връщането в Америка на Деръл. Интересно е това споменаване на брата на Рик. Дали не са решили и него да го въведат като персонаж?

# 662
  • София
Относно ППП картата, копирам мнението на един приятел, който е голям фен и нърд (в добрия смисъл) и все още го има този ентусиазъм и мания да се рови за инфо за любимата Вселена. Нещо което и аз имах преди години, но с някои свои малоумни решения продуцентите ме отказаха.

И така:
Относно PPP картата, имам съмнения че няма нищо общо със СРМ, а е изцяло нов сюжет, който ще ни бъде разкрит скоро. Гимпъл каза в едно от интервютата си преди премиерата на TOWL, че зад тази мистерия стои цяла митология, която чака да бъде показана, и това може да стане много скоро. Според мен PPP символа произлиза от нещо много по-голямо от СРМ, щом съществуват в глобален аспект. Не са само в Америка, има ги и в Канада (от това което научихме в Tales) а сега и в Испания. Възможно е да са организация, подобна на СРМ, но на световно ниво - дори останки от бившите ЕС или БРИКС. Оцелели политици, учени, хора от висшата класа на стария свят - като едно последно обединение на световното правителство. В Интернет се завъртя названието "Post Pandemic Pact" за замисъла стоящ зад трите букви. Кой знае, може тук да се крие зародиша на последните злодеи, срещу които групата ще се изправи в кросоувър шоуто 👀

# 663
Не направят ли някакъв кросоувър в сезон 4 между главните герои, пиши го бегАл. Изтъркани сюжетни линии, нищо ново не може да се предложи, а и няма как. Близо 30 са всички сезони на TWD вселената, няма вече нещо, което да не е било пробутано досега. Не сме започвали този сезон вкъщи, чакаме да излязат накуп, че това чакане по един епизод седмично не е нашето.
Представям си края на сезон 4 - завръщане на всички в Общността - Рик, Мишон и децата, Карол и Деръл, Нийган и Маги, а там да ги чакат Езикел, Юджийн, Гейбриъл с Коко, Аарон с Грейси, Джери с Набила и децата. Да погъделичат феновете, които 30 сезона са били с тях. Заслужават го.
Сещам се за "Приятели' и филмът за сериала. Сценаристите казаха, че не са планирали Рос и Рейчъл да завършат заедно, но накрая са си казали - "Дай да дадем на феновете това, което искат. заслужават го". Че и положението с TWD е същото. Да ни дадат реюниъна и да се приключва Simple Smile

# 664
# 665
  • SA
След два сравнително слаби епизода, новият 4 епизод на Деръл Диксън наистина ми хареса. Доста динамичен, значителна част от него бе битка с нова група врагове на селището (примитивните - или не знам как се превежда точно на български). Разбира се Деръл и Керъл бяха във вихъра си - тази серия някак ме върна към баталните сцени от първите сезони на WD. Деръл се появи и с мотор (хахах - гледка, която вярвам също е зарадвала неговите фенове).
За жалост, остават само още 3 епизода, но силно се надявам и те да са на това ниво.

# 666
Имало субс за три епизода. Проспала съм ги.
Тия дни ще налазвам и аз и тогава ще ви чета по-подробно и ще коментирам.

# 667
И аз не съм гледала още. Събраха ми се няколко пътувания и съм много назад с наваксването. За сега само  първи епизод съм гледала. Надявам се скоро да успея да гледам каквото е излязло.
Но пък ви чета...не ми пречат спойлерите 😁

# 668
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 4
La Justicia Fronteriza

https://www.imdb.com/title/tt36746064/

Най-накрая се раздвижиха нещата. Добър епизод.

Битката беше доста напоителна. И близо 20 минути, което е много. На моменти все едно гледах епизодите от шоуто майка с 'Войната с Ниган'

Тези Примитивните дали пък не са подкукоросани от 'Краля'?
Според мен ще има нещо по тази линия. Защото ей така да се появят от нищото и без никаква предистория ми е малко странно. И защото след края на битката отново стана въпрос за този съюз и как видиш ли те сега са оцелели защото са имали тези оръжия, които са получени от...? И цената която плащат за тях е...? Мисля, че е ясно. Така че си мисля, че всичко е навързано. Иначе ще е самоцелно и само за 'уау' ефекта от самата битка. Не съм фен на тези неща.

Какъв беше този край? Роберто е намерил Юстина? И след това и двамата бяха отвлечени, мхм. От кого? Предполагам пак от хората на Краля, а не някакви рандъм хора.

Много малко са само 7 епизода. От там много от нещата са прекалено забързани.
-
8.0 / 7.5

# 669
  • SA
Мисля, че и новия - 5 епизод вероятно ще се хареса на почитателите на Деръл Диксън.
Скрит текст:
Поне на мен сюжета с испанското село, историята за Роберто и Юстина и другите му там подробности не са ми особено интересни. Без Норман Рийдъс този сериал би бил доста поседствен. Авторите сигурно са наясно с това и в тези последни епизоди са наблегнали на това, което би допаднало на зрителите - Деръл с неговия мотор, който като един супер герой обикаля, сражава се, помага на страдащите и изтребва "лошите".
Както остават само 2 серии, ми се струва, че този сезон ще се развива само в Испания. Може би накрая ще тръгна да пътуват с Керъл.

# 670
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 5
Limbo

https://www.imdb.com/title/tt37718017/

Изкефих се на този соло Деръл епизод!
Класическо намигване към любимите ми 'Спагети уестърни' 😊
Върнах се десетилетия назад в годините на Серджо Леоне, а и на любимите ми екшън герои от 80-те и 90-те години. Като особено силен вайб имаше с Лудия Макс.
Да, болшинството фенове гледат единствено заради Деръл и в този епизод получиха именно Деръл като 'бад ас рокер', който донася заслужената справедливост за онеправданите.
Хареса ми сценографията и операторската работа в епизода.
Хореографията на бойните сцени беше много добра. Голям кеф как Деръл се саморазправяше с Лешоядите, а интеракцията между него и прокажените и особено малкото момченце ме върнаха години назад с Рамбо 3 в Афганистан.

Най-важното от епизода:

Феде е инсценирал жребия и никога не е опирало до късмет. Но ние всъщност това вече го знаем. Най-същественото всъщност е, че Хустина е била изпратена насила в плен на Ел Алказар, а не си е тръгнала по собствено желание. Защото е щяла да разобличи чичо си.
Уви, дъртата вещица видя медальона на Хустина и веднага го предаде на сина си и още в епизод 7 ще се разбере, че нашите лъжат.

Керъл и Антонио все повече вървят към гаджосване, което в тази Вселена не вещае нищо добро за Антонио...

Според мен развръзката ще остане за сезон 4. Няма начин само за 2 епизода да разкажат цялата история. Деръл като стигне в Барселона какво ще стори? Няма как да му е лесно. Феде също не би трябвало да го изкарат някакъв идиот. Очаквам лошо развитие за нашите преди неминуемия обрат и щастлив край. Но очаквам и една по-мащабна битка, намек и за тези ППП инициали. Твърде много сюжетни линии, за да приключи всичко само в рамките на този сезон.
-
8.5 / 8.0

Общи условия

Активация на акаунт