🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 27 782
  • 670
  •   1
Отговори
# 645
Аз си мислех, че ще съм последната гледала 🤣 . Всъщност съвсем случайно видях ,че го дават.

# 646
То това АМС сигурно се плаща.
Аз не плащам, аз и тв не гледам.

# 647
Не, не плащам за него. Телевизията ни е на Виваком. Провери с кой доставчик си и какво предлага, току виж го имаш и нямаш нужда от торенти 🙂

# 648
Благодаря, но нямам желание да гледам телевизия.
Предпочитам торенти, защото аз съм тази, която решава кога и какво ще може да гледа.
Много е досадно да си задължен  в еди колко си да си пред телевизора, че ще давали еди какво си.
Затова и не гледам, иначе плащам, но не се интересувам какво имам в пакета особено.
То може и да има АМС. Ама ако е с бг аудио - отврат.

# 649
  • SA
Аз съм на линия за обсъждане Blush
Телевизия и аз не гледам, но въпос на 5 минути е нещо да се свали от Замунда или Piratbay.
Изгледах 1 епизод, а след него имаше нещо като трейлър за целия сезон и това, което видях, ми изглежда много интересно и вълнуващо.
Скрит текст:
leni_beni_, на първо място, страхотно е, че в този сезон Деръл и Керъл явно ще са тандем. Много ми харесаха величествените постапокалиптични гледки по пътя им, а и в Лондон. Защо решиха да се набутат само по онези тесни улички, където ги приклещиха зомбитата, не разбрах. Също и тая малка яхтичка, с която тръгнаха да пресичат Атлантическия океан... То верно, че сега и с надуваеми лодки някои мигранти пътуват, но едно е да пресечеш Ла Манша или Средиземно море, друго е океан. Не е за учудване, че стигнаха само до Испания. От сцените в трейлъра имаше любопитни моменти, които предвещават интересни и напрегнати приключения на нашите любимци на испанска територия.
Лошото е, че сега ще трябва да се чака цяла седмица до поредния епизод, а и епизодите виждам ще са само 7.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 13:01 от Kameloth

# 650
Елора, разбира се всеки има предпочитания къде и как да гледа. Аз нямам възможност да тегля,  и предишните сезони затова питах тук дали мога да ги гледам някъде онлайн. Но там пък с тези реклами , докато си пусна серия ....зор беше.
Затова сега се зарадвах много , че го дават по АМС. И там не съм ограничена кога да го гледам. Превъртам си, когато искам.
Нека го има като информация, може на някои да му е полезно.

Камелот, ще пиша малко по- късно, защото не знам през телефона как да скривам текст.

# 651
  • София
Още снощи изгледах епизода по AMC ама с тези пусти риалити формати и теми не мога две изречения да напиша, хаха. Ужас.

The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 1
Costa Da Morte

https://www.imdb.com/title/tt33042379/

Много ми хареса старта на новия сезон. Отдавна ми трябваше един такъв епизод само със сурово оцеляване и по-малко хора и приказки. Позабравихме за зомбитата сякаш. Имах нужда да видя точно нещо такова.
А и Деръл и Керъл никога няма да ми омръзнат и интеракцията между тях е много силна. Дори като мълчат.

--> Има спойлери <--

Много ми хареса сценографията на постапокалиптичен Лондон. Положението е ужасяващо.
То реално същата картинка е и в големите градове в САЩ. Там работещите колонии не са в големите градове.

Жалко за човечеца, който ги намери и качи на лодката. Но защо винаги се получава така с някои редки изкючения? Появява се някой нов, който ни става симпатичен и те го убиват. 🤨

Според мен тези, които Деръл видя на камиона са отвлекли Керъл. Сега ще тръгне да я търси.
Любопитно ми е дали ще се престрашат да включат братът на Рик Граймс, защото знаем от самия Рик, че има брат и той е в Испания. Разбира се никога повече не е споменаван и няма никаква информация за него, но ми е любопитно дали ще заложат на тази карта. Но пък какъв е шансът чисто математически той да е оцелял толкова години и сега изведнъж да се види с Деръл? 😉
-
8.0 / 8.5

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:52 от Diavolo

# 652
  • SA
Интересно, това с брата на Рик съм го пропуснала, или не съм го запомнила. Ще бъде наистина малко нереалистично да се натъкнат точно на него. От друга страна във 2 сезон Аш се съгласи да тръгне с Керъл със самолета за Франция, за търсят дъщеря й, да не говорим, че реално Керъл така намери Деръл.
Но пък като се замисля, защо пък не? Като знам и в наши дни как съм срещала българи случайно, дето се казва на края на света, защо това да не е възможно в един свят, където от човешката популация са останали само малки групи оцелели?

# 653
Хич не помня ни в сериала, ни в комикса кога е споменавал Рик че има брат.
Нито пък името му.
Но би било интересно.

# 654
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 2
La Ofrenda

https://www.imdb.com/title/tt37349727/

Колкото похвалих премиерния епизод, толкова ще съм критичен сега.
Ако не бяха Деръл (основно) и Керъл щях директно да зашия четворка. Ама аз четворка няма да дам никога, само заради очите и харизмата на Деръл. 😀
Единственото нещо, което ми хареса в епизода освен главните герои бяха постапокалиптичните кадри от Испания. Добри декори.
Особено в началото се ужасих, все едно гледах изпаднала страна от третия свят. Но да, точно това ни очаква при един грандиозен катаклизъм... Цялата т.нар. цивилизация ще рухне, като къщичка от карти...

Историята, която се опитват да ни пробутат е пълна с недомислици и безинтересни герои.
То бива, бива, но чак пък такава сценарийна безпомощност не съм очаквал. И пак ще ни пробутват гей история.

Силата на сезони 1 и 2 бяха героите. Мистерията около Лоран. Деръл, който се влюби и започна да живее. И самата загадка и мистерия дали ще има връзка между французите и СРМ. Уви това последното отиде в пропастта след много слаб сценарий във втората половина от сезон 2.
Тук обаче не виждам нито един герой с някакъв потенциал да направи по-интересна историята.
Опасявам се, че този сезон ще е тежък провал. 😩😞
-
6

# 655
Аз не гледам още.
Чакам букви Joy
Но ви чета.

# 656
  • SA
Тъкмо изгледах епизода и аз.
Оф, Дяволо, доста сходни мисли ще споделя за епизод 2.
Скрит текст:
Тази история с вземането на една девойка веднъж годишно от селото от чудовище/змей/великан е доста клиширана и предполагам е взета от народни приказки. Нищо оригинално и интересно, по-скоро банални неща. Това с гей драмата, която се загатва - също. Освен нашите хора (хахаха), няма ни един герой, който да обикнеш и особено да ти пука за него. Силно се надявам Деръл и Керъл да си оправят корабчето до няколко епизода и да попаднат другаде. Това село, освен всичко друго, е и доста грозно.
А, и сцената, в която измъчваха бедния човек, бе все едно взета от "Смело сърце".

# 657
  • София
За епизод 2 забравих да напиша, че ми беше много забавна сцената на масата, където Деръл ръчкаше Керъл под масата хахаха. Тя си отваря устата да ги нахока, той вика подай ми пилешкото. После вдигна наздравица. Хахахаха, отлично го изигра Норман Рийдъс. Много яко се получи. Човека не иска нови неприятности, а просто да се завърне в Америка, ама Керъл няма да остави така нещата.
Иначе тази местност в която се намират е Галисия. Северозападна Испания, граничи с атлантическия океан.
А обърнахте ли внимание на наздравиците и погледите между Керъл и бащата на момчето, което искаше да избяга с гаджето? Да не повторят формулата ама с Керъл? Нали Деръл се влюби в Изабел, та сега няма да се учудя и Керъл да изживее своя романс с този човек. Мхмх.

# 658
  • SA
Да, готина беше тази сцена, в която Деръл всячески се мъчеше да затвори устата на Керъл и да насочи разговора в друга посока. Като една семейна двойка си бяха, която се сритва под масата.
Иначе забелязах и аз тия погледи с бащата на момчето, който ги приюти. Дано не доразвият сюжета в такава насока, не би ми допаднало. Но нищо чудно, ако целия сезон ще се развива в това село. То все нещо трябва да се случи.
Да ви кажа, далеч повече би ми харесало, ако 3 и 4 сезон бяха показали пътуването на Деръл и Керъл към Щатите, с разни приключения по пътя, вместо разни глупави интриги в селища като това.

# 659
  • София
The Walking Dead: Daryl Dixon, сезон 3, епизод 3
El Sacrificio

https://www.imdb.com/title/tt37349729/

Този епизод беше една идея по-добре от предния.
Лошото обаче е, че аз генерално не съм инвенстиран в тази история и с тези герои.
Няма я тази френска магия, която ме плени. С Лоран и Изабел. Мистерията. Романса. Кодрон.
Тук персонажите издишат много. И протагонисти и антагонисти. Деръл и Керъл не ги броя. То гледам само заради тях двамата.
Отделно, че до болка ми се изтъркаха, да ми пробутват едно и също нещо, като сюжет.

Носят се някакви слухове, че Керъл евентуално ще си остане в Испания, защото ще се залюби с този Федерико (ако не бъркам името му) и няма да се върне в Александрия. Дано не е истина.

По-интересното в епизода е, че Керъл спомена за брата на Рик (не назова конкретно името му, ама според мен е ясно, че него визираше). Да напомня, че във ТВ вселената Рик има брат (думи на Лори от сезон 1), а в комикс Вселената този брат е в Барселона. И те тук в този епизод обединиха двете. Но все пак трябва да се уточни, че официално името Рик не е споменавано.

Керъл спомена и Джери. Че бащата на Антонио си приличал с него, като мислене за живота.

И големия акцент в епизода за мен е онова яке, което Деръл видя - с инициалите PPP.
Знаем, че това PPP е свързано със СРМ, но не знаем какво означава.
Скот Гимпъл отново ли, за 1234 път се опитва да прави някакви нелепи кросовъри? Нелепи, защото дотук всичко му увисна във въздуха без абсолютно никакво развитие, което е много, много жалко и сваля много общото ниво.
Просто Гимпъл не трябваше да е толкова помпозен и да пуска в пространството такива акценти, защото след това олеква много. Да видим тук дали ще има някакво реално развитие.
-
7

Общи условия

Активация на акаунт