Случаят „Дебора“

• 281 111
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 290
има нещо много гнило в Стара Загора - и полиция и съд и прокуратура.
Не е само в СЗ.
В цялата държава има нещо гнило, но това се знае.
за това - психология на тълпата ...
😉

# 1 291
Бях на протеста в Стара Загора. Хиляди гневни хора! И след седмица ще се събират пак, ако не се работи по делото. Групи от други населени места, подкрепа от чужбина. Говориха майката и бащата, обикновени хора. Невероятна енергия и чувство за заедност.

# 1 292
Гнило, че в Стара Загора пламна?
Наистина ли мислите, че е дива провинция, защото се чу и от там басни се носят? Ами не, не е! Това го има в София, да не споменавам Варна и Бургас. Че каквото се случва на морито, си остава на морето..Още от моята младост!

# 1 293
  • При семейството си
Майката и бащата на момичето, на протеста:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/majkata-na-napadnatoto-momiche-o … pravedlivost.html
Мернах в София подготвени, разпечатани плакати, знае ли се кой ги е осигурил и кой пак яхна спонтанността на хората, искрената им човешка реакция?

# 1 294
Днес дъщеря ми ми прати видео от ТТ на момиче от Стара Загора, което казва че това не е единичен случай, че било поредната показана акция за “наказание” на момиче. Имало и други обръснати момичета от подобни “охранители.
Ако е така това е много, много страшно:(

И на мен не ми дава мира тази мисъл, че разрезите и стригането са научени и упражнявани, че не му е за първи път на извършителя и е някаква практика в средите му.

# 1 295
Правилно ли разбирам? От средна телесната повреда става лека, с което отпада ангажиментът на държавата, тя няма да преследва извършителя, евентуално, ако не ги е страх, ако имат пари, ако имат желание и някой не ги наплаши, жертвата и семейството завеждат дело от частен характер.
Примерният гражданин в пробация бива пуснат да чака делото  (ако има такова)на свобода, с презумпцията , че е невинен, а и да се окаже виновен, това са "само" 400 шева, счупен нос и мозъчно сътресение. Полицията евентуално може да го предупреди да не приближава жертвата, както и от време на време да проверява нарязал ли я е отново.

Наказателното преследване за престъплението лека телесна повреда съгласночл. 161 НК се възбужда по тъжба на пострадалия. Тежестта да се докаже обвинението по тъжба на пострадалия се носи от пострадалия в качеството му на частен тъжител.
По този вид наказателни производства на обвиняемия не се взема мярка за неотклонение. Това са мотивите на окръжния съд да отмени взетата мярка за неотклонение от районния съд.

# 1 296
Добре е обяснил нещата :

Лелееее. Ама това вЕрно ли е, че съдят по текстове на закона, писани в края на 19 и средата на 20 век!?!?!?!

п.п. Вярно било.Scream

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 21:45 от Аниш

# 1 297
Едно си баба знае, едно си бае. Каквото и да бяха казали - резултатът щеше да е тоя. Ако нищо не кажат, пак са лоши.
Имам и аз някои забележки към начина на отговаряне, можеше да се кажат някои неща по друг начин, обаче съм си гълтала речника в много по-кротки ситуации, освен това със сигурност е много лесно да отговаряш кротко и спокойно пред хора, които те нападат и обвиняват с неприкритото твърдение, че си всякакъв най-неморален и противен. Други като тях призовават да те режат на шунка. Така че и от друг начин файда няма. Одеве слушам Добрина Чешмеджиева да говори как го пуснали, щото имал дете и жена. Нерде Ямбол... Ти обяснявай.

"Лека телесна повреда" е термин от закона. Ако не е измежду изрично посочените средни и измежду също толкова изрично посочените тежки - лека е. Вие се държите, все едно дъртият пръч и оядената, отвратителна... какво беше... лоена топка са ви казали, че нищо работа е да ти направят 21 рани с макетен нож. Верно ли не разбирате?

Тогава защо районният съд е определил друга мярка?
Има някакво противоречие, което хората усещат.

# 1 298
Едно си баба знае, едно си бае. Каквото и да бяха казали - резултатът щеше да е тоя. Ако нищо не кажат, пак са лоши.
Имам и аз някои забележки към начина на отговаряне, можеше да се кажат някои неща по друг начин, обаче съм си гълтала речника в много по-кротки ситуации, освен това със сигурност е много лесно да отговаряш кротко и спокойно пред хора, които те нападат и обвиняват с неприкритото твърдение, че си всякакъв най-неморален и противен. Други като тях призовават да те режат на шунка. Така че и от друг начин файда няма. Одеве слушам Добрина Чешмеджиева да говори как го пуснали, щото имал дете и жена. Нерде Ямбол... Ти обяснявай.

"Лека телесна повреда" е термин от закона. Ако не е измежду изрично посочените средни и измежду също толкова изрично посочените тежки - лека е. Вие се държите, все едно дъртият пръч и оядената, отвратителна... какво беше... лоена топка са ви казали, че нищо работа е да ти направят 21 рани с макетен нож. Верно ли не разбирате?

Ах, че красив израз.
Щеше да има файда, ако не се беше случило каквото стана, след като обществото почна да оказва натиск. Или наистина твърдиш, че е случайност, че действия имаше в събота вечер? Верно ли не разбираш?
И наистина е ок да излезеш и да се хилиш в камерата, докато се споглеждате с колегата?

# 1 299
# 1 300
"наш обществен провал". Разпространени лични снимки на съдията, а същата най - безкрупулно съобщи името на момичето. Тия са се самозабравили.

# 1 301
  • Където морето целува небето...
Току що в пост за протеста в Ст. Загора видях плакат със снимки на момичето - без цензура. Това е касапница. Изглежда много, много по-зле от колкото предполагах. Това няма как да го е видяла съдийката и да е решила ,че не е обезобразяване, защото няма белези или не е опасно за живота ѝ.  Умишлено няма да сложа снимка на плаката тук, защото наистина е грозна картинка.

# 1 302
и какво като снимки на гьонсуратова са разпространени? каква е тя? богопомазана ли, каква? окръжен съдия, който се е осрал, това е тя.

# 1 303
  • Пловдив
Красивият израз, както е ясно, не е мой, прочетох го някъде и наистина се запечата в съзнанието ми с красотата си.

# 1 304
  • София
Майката и бащата на момичето, на протеста:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/majkata-na-napadnatoto-momiche-o … pravedlivost.html
Мернах в София подготвени, разпечатани плакати, знае ли се кой ги е осигурил и кой пак яхна спонтанността на хората, искрената им човешка реакция?
Феминистките пуснаха файл за печат, никой нищо не е яхал.

Магдена, не знам дали не схвана, че на баещите лаици им е ВСЕ ТАЯ, какво пише в скапания неработещ закон, не с вратички, а с порти зейнали! Нали сте по брънката, какво се криете зад него, а не действате в посока подобряването му?
Юристи, прокуратура, съдии. Вие боравите с тоя закон, като е нефелен КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА МЕН или майката на нарязаното дете?!

Баещите искаме правда, затова разчитаме на вас. Сега ясно ли е що щем?

Общи условия

Активация на акаунт