Случаят „Дебора“

• 281 006
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 350
Ами, хубаво, че Галин е бутнал рамо, ама за първа песен да изтипосаш такъв текст след случая, с който тя стана известна.... не. Момичето пееше страхотно онази балада на Десислава "Зад гърба ми говориш цинично и се смееш така иронично..." (не помня как се казваше) и можеше и сега да й напишат нещо с поп звучене, а не типичната едномесечна чалгийка. Слаб продуцент!

# 4 351
С две думи - искахме да е по-добре, а то стана пак същото.
Можеше една хубава българска песен. Или балада.

# 4 352
Самата песен и изява е доста непремерена , неподходяща спрямо обстоятелствата. Като за начало можеше да е нещо по-обрано, но нали знаем за какъв жанр става дума…Галин и баща й са от етноса и не че съм расистка, но си има значение.
Колкото до делото-тя болките и страданията си ги е изтърпяла вече, но може би наистина ще окаже влияние върху размера на обезщетението. Очевидно вече е превъзмогнала психическата травма, поне така изглежда.

# 4 353
  • При семейството си
Разбирам, че е млада и това и’ е било голяма мечта, но може би друг текст, друг клип, друг начин на изразяване щеше да е по-подходящ.
Все пак, радвам се, че си сбъдва мечтите. 

БХК е обяви за Човек на годината Протестиращите в подкрепа на Дебора и Фондация Будителките:
https://humanoftheyear.org/blog/2023/12/12/protestirashtite-v-po … ovek-na-godinata/

# 4 354
Ще го кажа доста грубо- има, няма половин година, и тя си показва голото д..пе по телевизора. Това ще използва защитата, според мен. И съдът по принцип, си е доста консервативна институция. И че е получила пари от продукта. Тоест, бързо се е възстановила психически.
Нямаше ли кой да спонсорира това момиче да учи после висше образование, някакви курсове в момента да кара за повишаване на квалификация. Точно тази фолкаджийска кариера.... ох.

# 4 355
  • Street of Dreams
Песента не ми харесва изобщо, но няма нищо осъдително в жанра, който сигурно половин България слуша. Музика като музика, всяка е хубава по неин си начин. Никога не съм мислела Дебора за духовно извисен ангел небесен - едно обикновено момиче. Напълно ок. За делото и обезщетението не е много умно наистина, но явно не й е приоритет да е жертва вече. Моите поздравления.

# 4 356
Тя в момента пак е жертва.
От страданието и направиха продукт.

Дано да е за добро.
Сигурно, ако бях на нейно място, и мен такава изява би ми била мехлем за душичката.
То и в тази индустрия е пълно с насилие, наркотици, сводници и какво ли още не.

# 4 357
  • София
Абсолютно подкрепям Tays
За мен тази индустрия може само да очерни името й и да даде козове на другата страна, но четох коментари под клипа и съм потресена от нивото на масата.
За мен това си е чисто използване на момичето с цел печалба, пък дори и тя да получи такава.

# 4 358
  • Street of Dreams
Aйде сега и на индустрията е жертва. Защо не приемете, че това е едно обикновено момиче, което взима решенията и носи последствията от тях? Да, не бихме го искали за дъщерите си, но прекаленото симпатизиране е излишно. Трезво погледнато - това е животът на Балканите. Чалготеки, ходене с женени батки и тн за някои е реалният живот. Това не е филм, където има катарзис и метаморфоза, а накрая абсолютен хепи енд, както и етично/морално удовлетворяване на публиката - това са животът и мечтите на едно старозагорско момиче.

# 4 359
Права си Таис. Ама пък това момиче нали има уж добър адвокат. Той нещо не я ли  посъветвал?
Или  пък тя е решила, че няма лошо дупе да покажа.
Но от друга страна трябва ли да продължи да си седи вкъщи и да изглежда спаружена и съсипана?
Обаче трябваше да изчака с тоя клип ей.

# 4 360
Едва ли адвокатът е питан. Георги ще го осъдят за този садизъм, това е ясно. Но самият процес е мъчителен за жертвата дори само като процес. И вредите се доказват както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Доколкото четох, в експертизите има и участие на психолог. Може и нови експертизи да се искат за психологичните и травми. И там да се поставят и задачи за това, как и се е отразило деянието. Особено за заканите за убийство. И ще опита защитата да доказва, че липсва основателен страх. Поне така си мисля. Че ще търси оправдаване по това обвинение. Ще я питат постоянно за тази песен, за да я очернят, за нагласите и към живота, респ.към деянията.

В края на краищата, важно е тя да е добре и щастлива. И дано.

# 4 361
Момичето очевидно не иска да е жертва, евала за което .

# 4 362
Никой не я е използвал. В интервюто с Цанов тя каза, че от малка мечтата и е да стане фолк певица. Имала е клипчета в соц. мрежи как пее, Цанов я е показал на Галин и са решили да осъществят мечтата и.
На мен не ми допада нито песента, нито изявата на момичето в клипа.

# 4 363
  • София
Точно това е мечта на един контингент, за който изживяното също е норма. Докато се приема за нормална тази култура, ще е нормално и всичко, което я заобикаля.
Вкл. изслушах текста и е чиста препратка към "любовта" им.
Много жалко за подобни амбиции.

# 4 364
Още в началото бяха ясни нивото, средата и интересите на Дебора. Това не прави престъплението срещу нея по-малко чудовищно.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 14:46 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт