Случаят „Дебора“

• 280 536
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 560
Не е ясно, казват, че има разминавания, не знам дали са пропуски. Пък то е ясно, че ще има разминавания, когато няколко човека разказват една и съща история на няколко места, пред различни хора и през различни периоди. Медийните изяви 'спасиха' делото в началото, но сега може да изиграят лоша шега.

# 4 561
  • При семейството си
Лошото е, че защитата на Георги твърди, че има и ще използва и противоречията в показанията на самата Дебора:
 https://nova.bg/news/view/2024/06/26/460872/разпитът-на-дебора-михайлова-в-съда-продължи-близо-5-часа/
Разбира се, че няма да навлязат в конкретика пред медиите, но в хода на делото явно ще ги използват.

# 4 562
Дебора е качила клип в ТикТок, въпросните пари за клип са 20 000 дарени от кредисимо.

# 4 563
  • При семейството си
Ама защо се обяснява и закопава.
И, не, не е много О.К. ако парите са дадени за лечение, възстановяване, дори психологическа помощ, ти да ги дадеш за клип (дори това да ти е детска мечта и с “терапевтична цел”).

# 4 564
В случая парите са дадени специфично за клипа, не за лечение, Кредисимо изрично са го посочили.

Иначе, не знам, защото е младо момиче, което се вълнува от грубости и жълти статии, но тук трябва да се намесят родители и адвокат, тя не може да износи сама делото, най-много да закопае всичко.

# 4 565
За какъв клип става въпрос, нали клип на една песен и беше подарък, и  друг ли има.
Къде ги четете тия работи.

И какво общо има клипът, той се е случил след насилието.
Или искат да докажат, че момиче, дето прави чалга клип не е толко проблем да го нарежеш.

# 4 566
Дайте линк да видим как се обяснява.

Изглежда обаче адвоката и не струва. Явно адвоката на Жоро е споменал клипа. Което няма логика, няма връзка с делото, ама нали трябва да подчертае, че явно няма никаква травма. Предполагам заради това.
Мда, какво трябва да прави, че да и личи травмата. Да има тикове, да се държи истерично, какво?
Адвоката как е реагирал на това с клипа?
Защо не е предупредил клиентката си да внимава и да не прави тъпи изяви, щото явно не е от най-умните.
Може ли така да се закопава.

# 4 567
Нали и някакъв Галин нещо благотворително беше правил по прословутия клип.
Аз смятах, че ще го замесят като аргумент, че бързо се е възстановила психически, за да запее и се кълчи, а то- финансовата страна се обсъжда.
Друг е въпросът, ако е съфинансирала и тя от дарения.

# 4 568
Таис, ама защо въобще се обсъжда това? Ти разбираш, кажи.
Делото е за това, което и е причинил. Нарязването.
Какво общо има клипа, от къде са парите и т.н.

# 4 569
Май се опитват да е изкарат неблагонадеждна. Че не може да и се вярва, тука нещо скрито-покрито има с парите за лечение, не се знае тия пари за клиповете, откъде са. Пък и това че прави клипове показва че не е травмирана, изобщо удар две в едно за защитата на обвиняемия. Тука въпроса е че по принцип не трябва ли процеса да е ориентиран към самото деяние. Защо в съда, се разглежда въпроса, тя бързо ли се е възстановила психически, бавно ли, кога е почнала да снима клипове, а не се акцентира върху самото деяние. Рязане с нож, не знам колко пъти по цялото тяло. Нали има медицински експертизи. Не го следя в детайли случая. Коментирам общият подход на съдебният процес. Той разбира се, се ръководи от участниците в него. И тука защитниците на Дебора, нещо май не се справят много добре с делото за момента, за да върви в такава посока.

# 4 570
Проверих и става дума за клипа от Галин, долу са благодарили на Кредисимо. Явно просто те са помогнали за финансирането.
Иначе е ясно, че се вменява, че щом лъже за едно нещо, значи лъже за всичко. Че използва "парите на народа", за да си финансира чалга кариерата.

# 4 571
https://www.tiktok.com/@.debka_bebkaa/video/7397421100751179040? … 24975907507455521

Това е клипът на Дебора. Иначе, не знам какво се е опитвал да вмени адвокатът на Георги. Доста от аргументите му са меко казано странни, по-скоро насочени към медията и публиката, отколкото към делото, все пак, не сме в Америка и такива инсинуации са ненужни.

Явно Галин не е платил клипът, а Кредисимо го е спонсорирал. Без значение, това не са пари за дарение.

# 4 572
Таис, ама защо въобще се обсъжда това? Ти разбираш, кажи.
Делото е за това, което и е причинил. Нарязването.
Какво общо има клипа, от къде са парите и т.н.
Защото едно от обвиненията е за закана за убийство, и за да е съставомерно, освен закана, трябва и да е предизвикала у жертвата основателен страх, че ще изпълни заканата. Дотук, добре. После той я реже. Почти убийство. Но се явява много скоро клип и сега нейните страхове са под въпрос. Според мен.
Не съм следила и аз, но ако е приет за съвместно разглеждане и граждански иск за неимуществени вреди, това ще рефлектира и на размера на обезщетението.

Колкото до разминаванията, адвокатът има предвид разминавания между  фактити в обвинителния акт и това, което излиза при разпитите. Ясно е, че когато влезе едно дело в съда, и прокурор, и защита, имат еднакви права пред съда. И вече и защитата има право да пита.
Това дело беше образувано под огромен обществен натиск, ще видим какво ще стане накрая. Че ще го осъдят, ще го осъдят. Но още при повдигането на обвиненията за заканите за убийство имах резерви . А и клипът свърши работа на защитата. Много прибързано беше, още тогаа писах.

# 4 573
Май се опитват да е изкарат неблагонадеждна. Че не може да и се вярва, тука нещо скрито-покрито има с парите за лечение, не се знае тия пари за клиповете, откъде са. Пък и това че прави клипове показва че не е травмирана, изобщо удар две в едно за защитата на обвиняемия. Тука въпроса е че по принцип не трябва ли процеса да е ориентиран към самото деяние. Защо в съда, се разглежда въпроса, тя бързо ли се е възстановила психически, бавно ли, кога е почнала да снима клипове, а не се акцентира върху самото деяние. Рязане с нож, не знам колко пъти по цялото тяло. Нали има медицински експертизи. Не го следя в детайли случая. Коментирам общият подход на съдебният процес. Той разбира се, се ръководи от участниците в него. И тука защитниците на Дебора, нещо май не се справят много добре с делото за момента, за да върви в такава посока.

Именно.
Неадекватно е от този клип да съдят.
Ако ще правят оценка на травми няма ли специалисти за това, а не да се изопачава.
И делото за какво е? За клипчета, за нарязване, за какво?
Егати и държавата, егати и съдебната система.

Таси, да, много прибързано.
И си мисля, че адвоката на това момиче е супер некадърен.
Той е трябвало да и каже да изчака с клипа.

# 4 574
Акаунтът на Дебора в Инстаграм е публичен. Там в стори е споделила такова на Галин, където се говори за финансирането на клипа.
https://www.instagram.com/stories/deboramihailowa/34235745473976 … =dDYxdGFsZ2l0bmNz

Общи условия

Активация на акаунт