Случаят „Дебора“

• 281 096
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 5 175
  • София
Не помня дали и колко кръв имаше, но пряка или дори косвена опасност за живота няма. Както и "400 шева"
Елора, тук няма мъже, но представи си, че имаше някой мъж, осъден несправедливо за нещо подобно. Дали нямаше да се включи с подобна на твоята риторика, но с обратен знак? Или жена, чийто син е пострадал.
Догледах филма, определено не беше хепи енд, освен за главния герой. Показва добре доколко заседателите въздават справедливост, а не просто възмездие.

# 5 176
Да, няма, щото са я закърпили.
Може би не трябваше да ходят да я шият, да пукне, че да приемете, че не е нормално да се реже човек с нож.
Какво сега, няма 400 шева ли?
Може ли доказателство.
Ти лично ли и брои шевовете?

Някой да намери къде точно е рязана, да се нареже, ако не може сам да помоли някой друг и да види колко е лекичко.
Имаше тук и изтекли ужасни снимки, май и клип. Но разбира се всякакви хора има. Има хора ще ги възбудят тези снимки и ще сметнат, че тя си го е заслужила. Че си го е просила, че малко е било.
Че е лекинко.
Лекаря, който я е шил е ревал.
Абе пускайте го Гошко, че има още жени за рязане Mr. Green

# 5 177
Не следя напоследък процеса, само темата, но отведе ли се съставът? Ако някой съдебен заседател е предубеден, това си е достатъчно основание. Независимо, че съдебните заседатели в нашия процес са само символични / като представители на обществеността/ и е по-добре този институт хич да го няма.

Куко, ако пишеш за Заседател № 2, слагам в скрит текст, защото е спам, пък и коментирам сюжет

Скрит текст:
Някрая не отиде ли прокурорката в дома му, за да му каже, че няма да му се размине?
Тя имаше дилема между повишението си и съвестта си. Според мен завършва щастливо.

# 5 178
  • София
Да, за него пиша.
Скрит текст:
Тя стана окръжен прокурор. А че му се е явила на вратата - малко ми е "след дъжд - качулка". Все пак осъдиха човек доживот без предсрочно освобождаване. Само не разбрах пак ли той от 6 на 6 ги върна на 12 на 0
Напоследък четох "Натопени" - съвместно от Гришам и един човек, основал организация за оправдаване на несправедливо осъдени.

# 5 179
Понякога имам чувството, че в тази тема не сте виждали шев на живот. И по-добре де, ама поне не говорете, като нямате идея как изглежда.

# 5 180
Да, за него пиша.
Скрит текст:
Тя стана окръжен прокурор. А че му се е явила на вратата - малко ми е "след дъжд - качулка". Все пак осъдиха човек доживот без предсрочно освобождаване. Само не разбрах пак ли той от 6 на 6 ги върна на 12 на 0
Напоследък четох "Натопени" - съвместно от Гришам и един човек, основал организация за оправдаване на несправедливо осъдени.

Скрит текст:
То там не ми е много ясно единодушно ли е, макар че доста филми съм гледала с тези американски заседатели.
Те нали първоначално всички бяха на мнение, че е виновен, само той се запъна. И искаха вече да си гледат живота, та сигурно ги е убедил. Според мен по щетите по колата и травмата на главата ще си го осъдят този. Филмът много ми хареса на мен. Има над какво да се разсъждава.

Иначе у нас с тези съдебни заседатели е голям цирк. Мисля, че съм писала някъде за един прецедент, дето моя приятелка-съдийка , се беше видяла в чудо с едни баби-заседателки. Не било виновно момчето. Та тя им беше казала, че тя ще си пише особеното мнение, а те да си пишат оправдателната присъда и мотивите Blush. Едната заседателка веднага беше минала на "нейна страна". Две срещу една вече си е присъда. А после и третата се беше присъединила, защото , когато си на различно мнение, пишеш и мотиви защо и се обосноваваш. Въобще, този институт у нас трябва да го премахнат.

# 5 181
  • При семейството си
Да, tays, дали са си отвод:
https://news.lex.bg/%D0%94%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%94% … 0%B0%D0%B2%D0%B0/

# 5 182
  • София
Интересни са коментарите, все пак вероятно пишат юристи. Видяхте ли тази версия:
Скрит текст:
Дебора не е момина сълза, а проституираща шанаджийка, която не е платила пласирана дрога.
Младежът, предаден на съд, е от наказателната бригада, но не той лично я е рязал, а друг.
Ето и защо истината по това дело няма да излезе.
Който и да си отвори устата: Дебора или момъка, ги чака смърт.
Съдиите в Стара Загора прекрасно го нзаят това … в Пловдив също, но са принудени от ВКС да гледат това дело.

# 5 183
Колко драматично. Ще убиват последните дупки на кавала ако се разприказват, нищо че те сигурно и идея си нямат в какви сметки участват.

# 5 184
Интересни са коментарите, все пак вероятно пишат юристи. Видяхте ли тази версия:
Скрит текст:
Дебора не е момина сълза, а проституираща шанаджийка, която не е платила пласирана дрога.
Младежът, предаден на съд, е от наказателната бригада, но не той лично я е рязал, а друг.
Ето и защо истината по това дело няма да излезе.
Който и да си отвори устата: Дебора или момъка, ги чака смърт.
Съдиите в Стара Загора прекрасно го нзаят това … в Пловдив също, но са принудени от ВКС да гледат това дело.

Кой го е казал това?

# 5 185
При толкова много порезни рани реално има косвена опасност за живота, заради огромната възможност от замърсяване на раните. Знам го от епидемиолог.
Гавра е, че делото ще започне отначало и хич не съм оптимистка, че онзи изрод ще получи задоволително наказание.
Версията, че Дебора била проститука и не платила някаква си дрога, дори не смятам за нужно да я коментирам.

# 5 186
  • Deutschland/HE
Куку, това от къде го копира?

Не мога да разбера как се оправдава Георги, като се опитваме да унижим жертвата. Каквато и да е Дебора, тя не заслужава това.

# 5 187
  • София
Куку, това от къде го копира?
Не мога да разбера как се оправдава Георги, като се опитваме да унижим жертвата. Каквато и да е Дебора, тя не заслужава това.
Копирах го от коментарите към новината, за която е даден линк. Не казвам, че го е заслужила, но и обстоятелствата имат значение.

# 5 188
Аз мисля, че при такова зверство, няма контекст, който да оправдае престъплението. Ако приемем, че има смекчаващи вината обстоятелства заради начина на живот на жертвата, това означава да признаем, че някои хора са по-ценни от други. Направим ли това - можем да кажем "сбогом" на демокрацията и човешките права.

# 5 189
  • Deutschland/HE
Acid_Burn, абсолютно точно.

Като чета из други теми как се наричат престъпници хора, само заради националността им и се говори за тях с такова пренебрежение, отвращение. Как се опитват да ни убедят в правото на силния. Връщаме се 100г назад.

Общи условия

Активация на акаунт