Случаят „Дебора“

• 281 625
  • 5 515
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Юристите в темата да кажат от какви хипотетични последици се е отървал с това решение на съда, предвид че е в пробация.

# 136
Съгласна съм, че гласността и обществените реакции може да са шанс за жена му да се отърве, ако предположим, че изобщо иска подобно нещо. Но не смятам, че разпространението на нейни снимки и снимки на детето й е редно и е шанс за каквото и да било. Замислете се дали бихте искали това да се случва, ако вие сте в подобна ситуация, не дай боже. Аз не бих искала снимки на детето ми да се въртят из интернет заради деяние на баща му.

Аз не бих била учудена, ако и разследването или както там се казва процедурата по събиране на доказателства не е била проведена както трябва от чиста немарливост (виждали сме не един и два подобни примери в различни сфери) и на базата на това да се е стигнало го преквалифицирането на престъплението. Не съм  специалист, разсъждавам чисто лаишки. Което не прави нещата по-малко възмутителни.

# 137
Кой закон позволява човек в пробация за друго престъпление да се отърве, след като е нарязал едно дете? Това искам да знам от Магдена и другите, които сте в тази област?

На жена му и детето и аз желая само да се отърват.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 15:19 от Не се сърди, човече

# 138
Това, че ВСЕ ОЩЕ не е наказан, не променя ужасните факти. И се вижда, че съзнателно се върви към омаловажаване на престъплението.

# 139
  • При семейството си
Магдена, а сега има ли вече законови възможности да му се подигне обвинение за средна телесна повреда, от прокуратурата или пострадалата трябва, май до 6 месеца, за лека телесна повреда.
Има ли значение също така, че той има две наказания вече за лека телесна?
Благодаря предварително, ако отговориш.

# 140
Юристите в темата да кажат от какви хипотетични последици се е отървал с това решение на съда, предвид че е в пробация.

Нужно ли е хипотетични последици да нищим, като не сме наясно грам с документацията.
Имаме изключително гнусно престъпление. Младо момие е нарязано с нож, цялата е в рани, а извършителят е на свобода.
Точка. На мен повече не ми трябва. Мислех, че тези неща са нормални за някой държавици по на изток. Но и тук явно има.
На мен повече не ми трябва за да знам, че съдебната система и въобще всички не функционират грам.
Даже наскоро лично се сблъсках с грандиозна корупция, неработеща и подкупна полиция и съдебна неработеща система.
Най-добре документите по делото да бъдат обществени. Да видим колко са си свършили работата.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 15:17 от Не се сърди, човече

# 141
Явно я е обръснал със същото макетно ножче.
Все пак, не е носил машинка за подстригване.
Точно скалпиране е за мен.
Напротив, носил е машинка. Има много рани по главата на момичето.

# 142
  • Другата България
Това, че ВСЕ ОЩЕ не е наказан, не променя ужасните факти. И се вижда, че съзнателно се върви към омаловажаване на престъплението.
Никъде никой и не е твърдял, че ги променя.
Не знам, поне аз, къде и какво, а и от кого се вижда, лично аз се надявам след широкия медиен отзвук да има някакво наказание за извършеното деяние. Въпреки, че с оглед действия на съд и прокуратура по дефолт, съм по-скоро песимист.

# 143
https://stzagora-os.justice.bg/bg/17318/26287

Това е прессъобщението на съда. Магдена може да е права, че законът вероятно връзва ръцете на съдиите.
И накрая толкова убити млади жени…

Никъде не е имало обиди към жени и деца. А в този случай жертвата е само една.

# 144
  • София
Ооо, носил и машинка. Т.е. отпада опитът за умишлено убийство (никой не бръсне труп обикновено), но не и за увреда.

# 145
  • Пловдив
Цитат
...сега има ли вече законови възможности да му се подигне обвинение за средна телесна повреда...
Има, разбира се - ако се окаже, че отговаря на някоя от хипотезите за средна, в частност обезобразяване на лицето (постоянно, не докато не зараснат раните) или например счупването на носа да е довело до някакви трайни затруднения на функцията му.
Може и да се прецени като лека по хулигански подбуди (макар че това обикновено значи да не е чисто личен основният мотив, а тук е точно такъв) или друг състав на лека т.п., който е от общ характер.

Дали е лека, или средна, не се оценява на око (колко боли или колко е гадно, или колко е злобен извършителят), а според изброени в НК условия.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 15:13 от Магдена

# 146
Целият Старозагорски съд е за смяна явно.

# 147
Има вече достатъчно мнения на юристи в интернет, и ние лаиците разбрахме, че законът ни е такъв, че психическата травма не се зачита изобщо. И е ясно, че съдии, полицаи и лекари си имат начини да се дистанцират от работата си, за да не полудеят. Обаче като прочетеш за 400 порезни рани, очевидно нанесени една по една, понеже с ножче друг начин няма, и като си представиш лак точно се е случило това, отнема време, и жертвата какво е мислила и чувствала през цялото време, няма ли да се стреснеш, чисто човешки? И вместо да се скриеш зад закони и формулировки, няма ли да използваш всички възможни инструменти, които ти дава поста ти, за да спреш такъв човек? Като юрист все трябва да поназнайваш нещо за садисти, психопати и как насилието при такива само ескалира, докато накрая се случи нещо фатално.

# 148
Сериозно ли вярвате, че ще има някаква промяна и реформи в съдебната и законодателната власт с един или три протеста?! Трябват поне 300 за такова нещо, всекидневно. А това няма да стане никога. Да сте чули за сериозно наказание на някой лекар или съдия? Аз не съм. Затова съм твърдо " за " за наказване по " онзи " начин!

# 149
Има една категория хора, които се мислят за недосегаеми. И са загубили страх от Бога.
За какво зарастване на раните се пише по-горе, като това момиче ще остане обезобразено!? Дори и да намерят парите за пластични операции, никога няма да бъде същата!

Общи условия

Активация на акаунт