Случаят „Дебора“

• 281 663
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 195
Ами ето и тук пише, че е пуснат под гаранция.

# 196
Поне от клуба са го уволнили.

Понеже вече всеки започна да пише по темата, си пуснах репортажа на Нова, където говори майката. Тя казва буквално "дъщеря ми беше жестоко пребита, а главата ѝ обръсната с машинката". Независимо дали е изпадала в безсъзнание или не, да пребиеш човек до такава степен, че да не се съпротивлява докато му бръснеш главата, не може да е лека телесна повреда.

# 197
Аз съм сигурна, че тая Гьонева изобщо не е поискала медицинската документация от болничното заведение, в което лекарите са се чудели от къде да започнат да кърпят момичето. То само тези документи са достатъчни, за да е в момента онзи идиот в ареста,  а после в затвора. И не ми казвайте, че това не е работа на съдията да иска такива доказателства. Даже докторите стават свидетели и не вярвам да кажат, че момичето са го жилели комари.

# 198
  • София
Представям си да се прибера и да намеря 18 годишната си дъщеря в подобно състояние….
Представих си го, адреналина не ме пуска от снощи. Вади най- голямата злост на която съм способна….

Чета стотици коментари на мъже и си мисля - правда ще има по един или друг начин.

# 199
Прочетох и коментарите във ФБ, че кремът за мазане струва 140 лв и стига само за два дни. Това е защото е лека телесна повреда.

# 200
Друго се замислих.
Ако това момиче вече е изписано от болница, защо близките му не използват епикризата, прокуратурата може ли да стъпи на тази епикриза и да повдигне обвинение за средна телесна повреда?
Вече е късно.

# 201
  • При семейството си
Аз съм сигурна, че тая Гьонева изобщо не е поискала медицинската документация от болничното заведение, в което лекарите са се чудели от къде да започнат да кърпят момичето. То само тези документи са достатъчни, за да е в момента онзи идиот в ареста,  а после в затвора. И не ми казвайте, че това не е работа на съдията да иска такива доказателства. Даже докторите стават свидетели и не вярвам да кажат, че момичето са го жилели комари.
А защо и медиите не изискаха, показаха тази документация?

# 202
  • Пловдив
Представям си да се прибера и да намеря 18 годишната си дъщеря в подобно състояние….
Представих си го, адреналина не ме пуска от снощи. Вади най- голямата злост на която съм способна….

Чета стотици коментари на мъже и си мисля - правда ще има по един или друг начин.

Мисля си същото от снощи ... Пристъпи на ярост и гняв примесен с тъга имам цял ден!
Горкото момиче! Той наистина е действал с цел обезобразяване!
Друго се замислих.
Ако това момиче вече е изписано от болница, защо близките му не използват епикризата, прокуратурата може ли да стъпи на тази епикриза и да повдигне обвинение за средна телесна повреда?
Вече е късно.

Не мисля, че е късно!
Фейса ми ври!
Ще има протести! По скоро ще разгледат наново случая!

# 203
В София ще има ли протест или шествие?

# 204
цитирам те, защото започнаха с въпросите.
Нека се вижда.

# 205
От Интернет, описание от Журналиста Станислав Цанов:

"ЛЕКА ТЕЛЕСНА.

Изпратено от майката.

Ще ви кажа аз какво виждам (там където съм цензурирал с черно):

- 2 по 40см дълбоки до месо разрязвания. 1 по крака, 1 по ръката.

- Множество 10-15 сантиметрови разрязвания. По краката, ръцете, гърдите. Същата дълбочина.

- Счупен нос.

- Парчета плът.

- Кръв. Много.

Някои от изпратените ми снимки изобщо не качвам - няма смисъл. Трябва целите да са в черно.

Триото: съдебен лекар, прокурор (Дичо Атанасов) и съдия (Татяна Коева) обаче виждат друго. Те виждат ЛЕКА ТЕЛЕСНА повреда (равносилна на ощипване) без нужда лицето (Георги Николаев) да бъде задържано за постоянно.

Има и снимки, които не се наемам да качвам тук.

# 206
На мен още не ми побира в главата..Рязането и ударите са безсилие и агресия, но да обръснеш главата е съвсем друго, още повече ако се е случило след всичко останало.

# 207
Друго се замислих.
Вече е късно.

Не мисля, че е късно!
Фейса ми ври!
Ще има протести! По скоро ще разгледат наново случая!
Късно е. Изминал е почти месец. Няма как вече да се докаже мозъчно сътресение, което да вдигне степента на повредата до "средна", според прекрасните ни закони. Точно това е било променено в периода 01.07.2023 - 05.07.2023.

# 208
Нека някой с юридическа практика се намеси в дискусията и да обясни. Точно защото масово народа не е поне малко правно грамотен циркулират всякакви безумни идеи, хипотези и клетви.
Ако двете дела са в хода на досъдебно производство, те са само за мярката на обвинения докато се събират доказателства. Съдията от Окр.съд вероятно няма правомощия да изисква каквато и да било документация. Тя решава въз основа на съдебно-медицинската експертиза (видно променена) и досието-битието на обвиняемия.
В това заседание се решава само дали въпросния мутраген може да се укрие, да извърши ново престъпление илинда повлияе на свидетели.
Пак ще повторя моя постоянна теза - когато на някой от етапите на съдопроизводство то има пробойна - било заради корупция или некомпетентност съдиите остават с вързани ръце. А обществото поради незнание обвинява само тях.
Но не са единствени. Преди това роля имат полицаи, разследващи (дори не знам дали са отделно звено), съдебни експерти, прокурори.
Чак накрая идва съдията. И дори да иска да си свърши работата почетно - не може, защото другите преди него не са.

# 209
Аз съм потресена от случая. Много съм разстроена и гневна.

Общи условия

Активация на акаунт