Случаят „Дебора“

• 281 234
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 720
  • Paris, France
Нашето общество най-накрая трябва да порасне и да престане да сочи с пръст жертвите на тормоз и насилие, а да сочи и изселва насилниците. Насилниците са тези, които следва да бъдат отхвърлени от обществото, а не жертвите.

👍👍👍. На насилника трябва да се забрани да доближава жертвата в радиус от поне 30 километра, да се свързва с нея, директно или чрез други лица. Той не трябва да се връща в населеното място на жертвата. С насилника трябва да работи екип от психиатри, психолози, социални работници. След изтърпяване на срока на наказанието зад решетки трябва да бъде под надзор и да не му се разрешава да работи на длъжности, в които има работа с деца, възрастни хора, хора по принцип. Нещо дистантно, от дома, като IT или някаква поддръжка чрез интернет, дистантно продажби, нещо такова. Трябва да се сложи в регистър за насилници.

Прекалено много битово насилие и насилие от партньор има в България и във Франция. Стига!

Откъде накъде жертвата ще се изнася?

# 721
Всъщност прокурорката с потника каза, че лекарите не пишат в експертизите “лека”, “средна”, “тежка”. Те само описват нараняванията. Това чух аз.
В първата експертиза е пишело, че момичето е изгубило съзнание, затова е била характеризирана като средна. Във втората не е било писано, защото не им стигнало времето да разпитат свидетели.

# 722
Ох, Невена, какъв IT, какви 5 лева... Това е чиста проба дебил с 50 думи в речника.

# 723
  • Paris, France
Ох, Невена, какъв IT, какви 5 лева... Това е чиста проба дебил с 50 думи в речника.

Добре, тогава да лепи пликове от дома си, да вкарва данни в база.

Как нормално момиче е почнало връзка с такъв дебил? А жена му как се е оженила за него? Освен дебил е и дебел.

# 724
Ще получи възмездие от нас. Ние сме зад нея, хиляди хора са зад гърба ѝ.

Без подобни отпадъци

Давате ли си сметка, колко Луди хора с неустановени диагнози живеят между нас.
Психиатриите отдавна са затворени, а тея хора се и размножават,  убиват , изнасилват.

# 725
  • При семейството си
Всъщност прокурорката с потника каза, че лекарите не пишат в експертизите “лека”, “средна”, “тежка”. Те само описват нараняванията. Това чух аз.
В първата експертиза е пишело, че момичето е изгубило съзнание, затова е била характеризирана като средна. Във втората не е било писано, защото не им стигнало времето да разпитат свидетели.
Няма втора експертиза. Има една, в нея е описано нещо за загубата на съзнание, но не категорично и че трябва да се докаже със свидетели или нещо такова.
Само предполагам, че тъй като момичето само е потърсило помощ от съседите, то вече е било в съзнание и съдебният лекар не е написал категорично, че е изгубила такова.
А как сега ще доказват със свидетели също не ми е много ясно. Може би наистина трябва да се даде експертно мнение, че при подобна кръвозагуба би трябвало да е загубено съзнание.
Едит: Сега намерих този момент (27:55 минута). Съдебният лекар явно е написал, че по нейни, свидетелски показания тя е изгубила съзнание.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 18:19 от Elpis

# 726
За да има загуба на съзнание, трябва да има всички симптоми на комоцио церебри. Тогава е налице средна телесна повреда. Но не зная в болницата имала ли е симптомите.
И дали е отразено в епикризата. Свидетели, вероятно мед. лица.
Комоцио много трудно се доказва в съд

# 727
  • Другата България
Нямам време да следя новините по ТВ, но ги прехвърлих в нета. Разбирам, и че въпросния брифинг е бил пълна пародия.
С което в мен се затвърди това, което писах сутринта - гарван гарванА око не вади.
Съдии и прокурори се защитават едни други, а всъщност всички са навързани като черва.
Изумително е и колко разбирачи са се навъдили в социалните мрежи, да не говорим за манипулативните и спекулативни не само теории, ами и твърдения, разсъждения и всякакви подобни лични изказвания, проектирани като достоверни истини. Продължавам да съм песимист за промяна в системата.
Положителното е единствено голямата и разнородна подкрепа, която семейството получава от страна на обикновените хора, както всеки път, така и този път.

# 728
Дори и да му се издаде забрана да я доближава, в България това не значи нищо. Имаше преди години случай на жена, убита от бившия си съпруг, на който беше издадена ограничителна заповед. Губят ми се подробности, но май жената беше подавала сигнали в полицията за нарушаване на тази заповед и реакция нямаше, докато накрая нещата не приключиха трагично.

Наистина е страшно колко ненормални хора живеят сред нас. Защото няма нормален човек, който да одобрява подобни действия. Няма никаква превенция, никакъв контрол, никаква сигурност. Утре може да направиш забележка на някого, че ти е запушил гаража или че хвърля боклук на тротоара и той да ти извади оръжие или да те пребие.

# 729
Ще получи възмездие от нас. Ние сме зад нея, хиляди хора са зад гърба ѝ.

Без подобни отпадъци

Давате ли си сметка, колко Луди хора с неустановени диагнози живеят между нас.
Психиатриите отдавна са затворени, а тея хора се и размножават,  убиват , изнасилват.

Много са...ето още един отпадък и това е писано от жена 😒

# 730
  • Другата България
Много са.
Защото и върху лицата с психични отклонения няма никакъв контрол, говоря за тези с доказаните такива, а другите, с недоказаните.....там вече нещата са страшни.
Медицинските заведения за лица с психични заболявания са хлопнали кепенци на повечето места, няма кой да ги следи дали си приемат медикаментите, и те са сред нас. И което е още по-лошо - ако утре такъв те тресне с нещо и те остави на място ще е безнаказан, защото закона го защитава - той е психично болен и не носи отговорност за постъпките си.
Дори и да му се издаде забрана да я доближава, в България това не значи нищо. Имаше преди години случай на жена, убита от бившия си съпруг, на който беше издадена ограничителна заповед. Губят ми се подробности, но май жената беше подавала сигнали в полицията за нарушаване на тази заповед и реакция нямаше, докато накрая нещата не приключиха трагично.

Наистина е страшно колко ненормални хора живеят сред нас. Защото няма нормален човек, който да одобрява подобни действия. Няма никаква превенция, никакъв контрол, никаква сигурност. Утре може да направиш забележка на някого, че ти е запушил гаража или че хвърля боклук на тротоара и той да ти извади оръжие или да те пребие.

# 731
# 732
Сетих се и за друг "прекрасен" закон.
В по-нормалните държави, ако някой влезе в дома ти и те нападне, имаш право да защитиш, да го раниш, да го и гръмнеш даже.
А в бг ако някой ти нахлуе в дома цел изнасилване, мъчение ,рязане и ако някак успееш да се измъкнеш, да го убиеш ти, ти ще го отнесеш.
Прекрасни са ни законите, супер са.

Бях на 15, когато в дома ми нахлу циганин и трябваше да го изхвърля през прозореца. За негово щастие оцеля, защото бяхме на първия етаж.
Същия се оказа след време е лежал по затвори - убийство, изнасилване, грабежи.

# 733
  • София
А относно момичето - мисля, че ще е по-добре и за нея, и за семейството й, ако се махнат от този град и се преместят в София, Варна, Бургас, Пловдив - някъде в голям град, където никой не ги познава.

Ха, ти даваш ли си сметка колко струва едно местене в друг град или държава? А емоционалната цена? Би ли отишла далече от приятели и роднини за да е "по-добре за тебе"?

Под "по-добре за нея и семейството й" имах предвид да започнат някъде на чисто, където никой не ги познава, а не да се местят, за да се скрият от насилника. И да, пиша го, точно защото аз бих го направила. Явно не съм се изразила достатъчно ясно. Но както и да е - всеки има право да изкаже мнение, дори и да не съвпада с нашето.

# 734
Потресаващо е, че изобщо са квалифицирали деянието като телесна повреда, а не като опит за убийство. И нататък по веригата става пълно мазало.

Явно така работят бг лекарите. Решил, че щом е жива, значи е лека повреда.
Нищо че има 400 шефа и е рязана като животно.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 19:55 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт