Случаят „Дебора“

• 281 298
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
Ама то си има правила навсякъде, дори и на плажа. Особено пък западните народи са стриктни спрямо правилата и винаги гледат и слушат какво им се казва.
Защо спасителят не си е сложил табела, че чадърът е служебен. Защо не са си оградили мястото покрай спасителния пост, помня едно време, че бяха леко заградени постовете.
Сигурно французинът е бил досаден, не казвам обратното, но Бай Ганьо винаги е готов за саморазправа.
Тук не става въпрос, че нашият не е виновен. Става въпрос за двама мъже, които са се спречкали, единият е отнесъл два удара и другият е получил лека телесна повреда.
И случая с момичето, мъж заплашва жена, отива в дома й с хладно оръжие в случая, напада я, бие я, унизява и реже, след това я оставя в локва кръв без изобщо да се интересува дали е жива, може ли тя сама да повика помощ, дали изобщо ще издържи докато някой я намери. После цял месец над него се отваря един голям чадър и той спокойно си живее живота. И това при положение, че преди това има две престъпления извършени от него, като за второто дори е бил в пробация. Ама и як младеж, с умисъл, в пробация извършващ нападение над момиче и то въоръжено в случая е лека телесна повреда с 400 шева, и две крошета и след 6 дни нищо ти няма пак е лека телесна повреда.

# 886
Изказвам съмнение за ощастливяването,понеже знам,че садистите много се гордеят и радват на всякакво насилие с/у други,вкл.на изнасилвачи.Все пак и някой като него ако му размаже муцуната и потроши,пак ще е добре.На тоя все ще му е малко.

# 887
А някой знае ли присъдата на убиеца на Евгения? В затвора ли е с днешна дата?

# 888
Ариел, всъщност това, че някой има мускули и татуировки не значи нищо. Той и моят мъж има, даже и във фитнес не е влизал. Второ, аз съм работила в дискотеки 10г и съм имала две гаджета охранители, не са ме тормозили. Тормозил ме е психически човек, дето имаше външен вид на зубър ама без очила. Колегите ми охранители са били и студенти и бащи на втора работа, имало е и откровени боклуци, но не всички.

# 889
Да, той е рязал, чупил и бръснал. Той е имал предишни прояви. Той е виновен.
Не аз, Вие, момичето или майка ѝ. 18-годишната е жертва и да, невинна е.

# 890
Супер тъп коментар, без извинение.  Има мъже, изглеждащи като този касапин, но много добри хора. Има и психопати, които са най-приветливите и чаровни хора. Престанете да живеете с мисълта, че сте избегнали подобна участ, защото сте толкова умни. Имали сте късмет, това е. Никой не е застрахован, на всеки може да се случи, колкото и да се пази.

# 891
Причината е в него! Не с кой се е хванала. Правото на избор забравихме ли го или от страх да не те пребият дай да тръгнем със зубъри? Изумена съм, честно.

И някой каза за чалгата - да, песни от типа “ти си само осми клас” трябва да се забранят със закон и подобни на само да те гепна. Цялата ни народопсихология трябва да се промени.

# 892
  • При семейството си
Безспорен факт е, че престъпникът, Г.Г или там както е е основно, единствено виновен.
Но момичетата, жените, хората трябва да се научат да избягват определени типажи, особено когато получаваш и заплахи от тях, за саморазправа, нещо унизително, недай Боже, убийство.
Бягай, осуетявай, докладвай.

# 893
Моля  да не обвиняваме родителите . Ще дам личен пример . Предупреждавана съм и много са ми говорили … и въпреки това съм допускала грешки. Няма да забравя ужаса и страха в очите на майка ми когато бях излязла една вечер и в клуба са ми откраднали чантата. Чантата е била предадена без парите, но с личните ми документи на полицията . Полицията е позвънила на майка ми. Как е дочакала сутринта да се прибера без да знае  с мен дали нещо не се е случило, не знам. Така набързо приключих с ходене по нощни заведения .  И със средата, с която излизах тогава също . Жертвата със сигурност не се чувства горда , че е имала отношения с този.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 13:01 от •MERA•

# 894
  • София
На мен пък честно казано този Г.Г., като му гледам снимките, изобщо не ми изглежда, като някакъв опасен психопат. Примерно от Семерджиев и онова прокурорското синче, тръпки ме побиват с тези отвратителни и нагли физиономии, и арогантното им излъчване и поведение. Но този изобщо не ми изглежда така.

# 895
  • При семейството си
Недейте така първосигнално….превенцията, предотвратяването на насилието, знанието, увереността, че има към кого да се обърнеш, да потърсиш помощ, са не по-малко ценни.
Ако те срежат 20 пъти с 400 шева или убият, но получат заслужено наказание, по-ценно ли е от това да успееш да го предотвратиш?!
Едит: Да, може да изглежда като всеки втори от фитнеса, но…ако това момиче знаеше, беше получило реална помощ, подкрепа, след заплахите за убийство…и може би други извратени такива, можеше и да няма 400 шева…можеше този, който прилича на всички други от фитнеса, но в пробация, да бъде привикан, подплашен, наблюдаван поне.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 00:57 от Elpis

# 896
  • here and now
Аз, като родител се старая да не възпитавам жертва.
В детската градина съм ходила за разговор с директор, защото дъщеря ми е дърпана и бутана от учителка, дори не е удряна, но за нея беше унизително изживяване. Отговори ми се, че съм единствената оплакала се, а от детето знам, че с други деца се е държала брутално. Разбрахме се за нулев физически контакт с него, други родители не са предприемали действия.
Във втори клас дойде едно тъмнозелено момченце, палаво такова и започна да я тормози, да я удря.. Там имах 3-4 разговора с директор, ходих докато не се реши проблема, не стана бързо. Там оправданията бяха, че той я харесвал?!? Обясних на госпожата директор, че чувствата на насилника не ме вълнуват ни най-малко и тя е длъжна да осигури безопасна среда И за моето дете. Викаха родителите на палавото момченце, обсъждаха с учители и насилието спря. Странното е, че това не се случваше само с моето дете, но никой друг родител не е предприел мерки. Дали децата не споделят вкъщи или родителите не желаят да се занимават не знам, но аз бях единствената която ходи да виси пред училището да чака директорката за да защити детето си.
Тогава попитах директорката, когато някой ден, това палавото момченце удари някое дете, например моето и се наложи да вика Спешна помощ, как ще посмее да ми се обади за да ми съобщи за случая. Отговора беше, че нямало да се случи! 
Това е моя личен опит. Това са реакциите на отговорните инситуции, а отговорната институция, извън това е и майка.

Старая се да не възпитавам жертва, но не мога да гарантирам, а мога само да се надявам, че тя няма някога да стане такава!

# 897

Относно съдията и мярката за неотклонение - каквото казва законът- тя го е приложила. Недоумявам защо има отправяне на клетви към нея и т.н., но вие си знаете.
Аз лично не мисля дали си давате сметка колко много усилия, труд, учене и безсънни нощи, изтощителни дни коства нашата професия. Как някои случаи ни влизат под кожата и не ни дават мира и ни изцеждат. Защо сте убедени, че съдията също не се раздира от чувство на вина, че е трябвало да приложи закона по този начин?

1. Професията ви не струва, щом не можете да се самоорганизирате да промените системата, според която човек рязан и дран жив следва да бъде оставен сам да се разправя с насилника си - ако има средства, връзки и не го е страх.
Ако този човек има средствата, връзките и не го е страх - за какъв дявол изобщо да се занимава с вас и с прокурорите и полицаите, вместо да намери насилника и да го "изчезне" веднъж завинаги?

Съдията е путинистка, патрЕотка и радетелка за традиционно семейство - бая скрийншоти се пуснаха от нейния личен профил.

# 898

Пак някой е избухва с коментар.

# 899
Цитат
Не, не е виновна тя - родителите й са виновни за всичко.
Хайде да не обвиняваме хора,които не познаваме.Понякога колкото и добре да възпитаваш детето,винаги може нещо да се сбърка.Да се влюби лудо в неправилният човек,независимо дали е момиче или момче.Да направи глупост от младежки бунт,да се повлияе от приятели,да иска да подражава и какво ли още не.Винаги съм негодувала с/у такива теории на съветски психолози:детето е бял лист и каквото напишеш на него......Знаем,че на практика е много по-сложно.А,че има и малоумни родители е друга тема,но в случая виновен е насилникът.За неговите авери,изобщо не ми се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт