Това се опитва от три дни да обяснява Магдена. Критериите какво е лека, средна, тежка ТП са заложени в НК. Съдията само ги прилага.
Съдията прилага и буквата, но и е длъжен да спазва духа на закона. Да правят законите по-общи и да има тълкуване. Няма как един закон да съдържа всяко едно възможно деяние на някой малоумник.
Това деяние е опит за убийство, садистично и извършено изключително нагло в дома на жертвата.
Съдията може да приложи, може и да не приложи. Не е длъжен да спазва нищо, дори и това което пише в закона. Защо ли? Ами защото така. Защото може да се прави безнаказано. Могат да облекат в юридически безсмислици и празнословия всяко едно свое действие или решение. Лично аз съм чел камари със съдебни решения, които въобще не се интересуват от закона. Присъствал съм и на дела в които прокурора просто отказва да повдигне обвинение. Да бе... Съгласява, че има извършено закононарушение, но просто отказва да повдигне обвинение. И с това всичко приключва. Пукай се през гърба и доказвай каквото искаш. А в един окръжен съд ми бяха заявили, че те там еди кой си член от закона не го прилагали. Висна ми ченето тогава...
Минаха 8 месеца и нищо.