Случаят „Дебора“

• 281 612
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 095
  • СИ

Това се опитва от три дни да обяснява Магдена. Критериите какво е лека, средна, тежка ТП са заложени в НК. Съдията само ги прилага.

Съдията прилага и буквата, но и е длъжен да спазва духа на закона. Да правят законите по-общи и да има тълкуване. Няма как един закон да съдържа всяко едно възможно деяние на някой малоумник.
Това деяние е опит за убийство, садистично и извършено изключително нагло в дома на жертвата.

Съдията може да приложи, може и да не приложи. Не е длъжен да спазва нищо, дори и това което пише в закона. Защо ли? Ами защото така. Защото може да се прави безнаказано. Могат да облекат в юридически безсмислици и празнословия всяко едно свое действие или решение. Лично аз съм чел камари със съдебни решения, които въобще не се интересуват от закона. Присъствал съм и на дела в които прокурора просто отказва да повдигне обвинение. Да бе... Съгласява, че има извършено закононарушение, но просто отказва да повдигне обвинение. И с това всичко приключва. Пукай се през гърба и доказвай каквото искаш. А в един окръжен съд ми бяха заявили, че те там еди кой си член от закона не го прилагали. Висна ми ченето тогава...

# 1 096
Проблемът идва от ОБЖАЛВАНЕТО на наложената мярка на Районен съд, гнилоча е в Окръжен, видно от изнесените факти. Ясно е, че всички по брънката си дърпат чергата, включително и тук.
Докато се разпъват чадъри, ще е така. Аз не знаех, че прокуратурата може да си променя определението, след като го е пратила.

# 1 097
  • София
За съжаление обществените нагласи са последица от години снижаване на знанията, културата и морала на всеки един от обществото.

Това до голяма степен е така, по принцип.

В конкретния случай обаче не, изобщо не. Тук хората избухнаха от това, че толкова дълги години у нас се живее с усещане за несправедливост, нулева вяра в съдебната система, нулева вяра в институциите. Това хората не са си го измислили, защото са оглупели, това просто е факт. И ако десетки години народа си живурка някакси в такава система, сегашния случай беше като изхвърчала тапа на шампанско.
Не може да се обвиняват хората, не може да се обвинява психологията на тълпите, не може да се внушава вина за това, че всички сме бесни до лудост. Не е защото нямаме култура и морал, уверявам ви.

# 1 098
Цялата съдебна прокуратура и полиция е прогнила. Това не е първият случай, другите не са получили такава гласност. Ще припомня един случай от близкото минало, някои от вас сигурно не са били родени. До присъди се стига след възмущението на френската прокуратура.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/9206654
Заради това смятам, че протестите трябва да бъдат не само за конкретния случай, а за цялостна промяна в съдебната система.

# 1 099
# 1 100
Какво не е свършила прокуратурата?!

tays е отговорил/а вместо мен.
Цитираното от вас - до посочения момент е ок, но след това какво правят разследващи, прокурор? Очевидно има данни за въпросното комоцио към него момент - в неврохирургия с провежда лечение...за какво? Няма да е за разрезите...Доказателства е трябвало да бъдат събрани - ето това! А не в ОС всичко да се срине. Като е била неясна/непълна експертизата, както вчера се изразиха -"некатегорична" именно в ръцете на прокуратурата са всички механизми за изясняване в този момент. Прокурорът осъществява пълно ръководство в тази фаза, разполага  с всички възможности да събере доказателства за каквото реши.

# 1 101
За съжаление обществените нагласи са последица от години снижаване на знанията, културата и морала на всеки един от обществото.

В конкретния случай обаче не, изобщо не. Тук хората избухнаха от това, че толкова дълги години у нас се живее с усещане за несправедливост, нулева вяра в съдебната система, нулева вяра в институциите. Това хората не са си го измислили, защото са оглупели, това просто е факт. И ако десетки години народа си живурка някакси в такава система, сегашния случай беше като изхвърчала тапа на шампанско.
Не може да се обвиняват хората, не може да се обвинява психологията на тълпите, не може да се внушава вина за това, че всички сме бесни до лудост. Не е защото нямаме култура и морал, уверявам ви.
Много се извинявам на потребителя/ката , но културата и морала ми са си съвсем наред може би защото не са се формирали през последните години. Проблем има с културата и морала на 26-годишното изродче, което садистично и съвсем целенасочено е нарязало момичето.

# 1 102

Хората имат право да са бесни и аз не ги обвинявам за това. Само, че хората са доста правно неграмотни и насочват бесовете си не към когото трябва.
И хората не са виновни, че са правно неграмотни.  Липсват статии, предавания, обсъждания, филми, липсва кратък  и разбираем правен курс в училищата.

ПП Да подчертая дебело за всички списващи - мнението ми не важи за потребителите на форума ...Thinking

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 15:21 от dariVale

# 1 103
Добре, обяснете ми лаишки, щом сега прокурорът е виновен, той ли променя между двете инстанции средната на лека?
Щото до преди малко беше, че съдията проявявал лична преценка, сега прокурорът бил виновен. Обърках се.

# 1 104
Значи, мен спокойно някой може да дойде да ме нареже, счупи носа и т.н. Да ме остави да умра от кръвозагуба, докато съм в безсъзнание. Тръгва си, мислейки, че съм умряла или предстои. Обаче се оказва, че се свестявам и търся помощ и това, че не съм умряла прави зверството - лека телесна повреда !?!
За мен това зверство си е чист неуспешен опит за убийство, предвид заплахите.
Психопатите тепърва ще започнат по същия сценарий, като с това неглижиране съдът им дава зелена светлина.

# 1 105
Някой има ли информация за другия случай на въпросната съдийка, освободила пиян и дрогиран шофьор, прегазил дете. Споменаха Бузовград.

И това дело ли е нейно?! Въпреки протестите го пуснаха. Сега пияният и дрогиран убиец си гледа живота на морето, а родителите чакат дело и справедливост. Sad Минаха 8 месеца и нищо.

# 1 106
Молете се да не я докараме до там ИИ да правораздава. Защото нали се сещате, че критериите ще са заложени от човек. Ако в алгоритъма е записано, че за средна телесна повреда трябва да има загуба на 3.5 л. кръв, а жертвата е със загуба 3.489999 - няма да ви хареса решението и на ИИ.

Т.е. нещо като сегашната ситуация? 21 рани, 400 шева, счупен нос, обръсната глава, обаче нямало трайни увреждания и застрашаване на живота, затова е лека телесна повреда. ИИ поне няма да се хили от екрана и да обяснява как не бил длъжен да прави изказвания, ама нали от него да мине.

# 1 107
Добре, обяснете ми лаишки, щом сега прокурорът е виновен, той ли променя между двете инстанции средната на лека?
Щото до преди малко беше, че съдията проявявал лична преценка, сега прокурорът бил виновен. Обърках се.
Излезе информация, че на заседанието на съда прокурор е поискал първото определение да не се зачита /там където пише средна телесна повреда/, после адвоката на обвиняемия е пледирал, че някои от разрезите може да са от самонараняване, освен това може момичето да е наркозависимо и така...

# 1 108
Аха, а съдията е за красота там...
Ясно, мерси, Аниш.

# 1 109
  • Пловдив
И какво прозира тук...
Жестока незаинтересованост и некомпетентност! Нежелание за работа.
Не им се работи на тези търтеи и това си е.
Ако може по набързо да приключим случая!
Ама тя била видяла снимките Гьоневата.
Ама тя си обичала работата, нямала намерение да подава оставка.
Много ми е мъчно, много ... И не виждам светлина в тунела.

Общи условия

Активация на акаунт