Случаят „Дебора“

• 281 507
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 155
Из провинцията не искат ли свидетелство за съдимост при постъпване на работа... чак сега ли въвеждат това елементарно изискване? Сигурно за длъжността "Охрана" даже е в плюс да си криминален типаж с досие.

# 1 156
  • София
Бнт1

Цитат
Георги Николаев остава в ареста. Мотивите остават тайна.

Извинявам се, че качвам постоянно нови постове, но както видя нещо, веднага го качвам тук.

# 1 157
Продължавам да се питам заедно с всички други в темата, защо тогава изобщо е нужен съдия...
Предпочитате да въведем системата на линча ли?
Като цяло няма нужда от подобни фалшиви дихотомии.

Ако съдията, както се изкарва в темата и самите в пресконференциите им, нищичко не могат да направят при такъв случай с две предишни престъпления, то въпросът е съвсем резонен.

# 1 158
Цитат
Из провинцията не искат ли свидетелство за съдимост при постъпване на работа... чак сега ли въвеждат това елементарно изискване? Сигурно за длъжността "Охрана" даже е в плюс да си криминален типаж с досие.

Той този не е бил нает с трудов договор, просто се е подвизавал с тениска на охранител в заведението.

# 1 159
Mamma Suzanna считам,че отговорих. Ще бъде наказан по- тежко....за наказанието има значение. Ще се цени като повторност или рецидив или като оттегчаващо вината обстоятелство. Нещо не разбирам защо срещу мен скачате.

# 1 160
Бнт1

Цитат

Извинявам се, че качвам постоянно нови постове, но както видя нещо, веднага го качвам тук.
То беше ясно. И браво. От вчера рЕзко се активизираха 😀.
Ще посмее ли някой съдия да го пусне.
Значи можело !

Сега искат да смачкат протеста ли, какво ли.
Лелееее. Каква държава.
Наистина си т.ябва обществен натиск, за да се случват нещата.

# 1 161
Ама то и сега било забранено криминално проявени лица да извършват охранителна дейност. Ултиматумът бил да го спазват, а да не заобикалят правилото. И пак стигаме до въпроса - защо чакаме да стане нещо, преди да започнем да изискваме, да се спазват законите, а да не се заобикалят? Старшият комисар знаел за практиката, ма нищо не направил досега. Сега изведнъж се сетиха, че могат да заплашат заведенията, че ще им отнемат лиценза.

# 1 162
Трябва да, много сме далеч пт момента, в който институциите ще работят и няма да има нужда от обществен натиск. Дотогава до дупка.

# 1 163
Продължавам да се питам заедно с всички други в темата, защо тогава изобщо е нужен съдия...

Смяташ, че от подобни съдии има някаква обществена полза ли?

# 1 164
Ули, все пак повечето съдии, прокурори и вещи лица си вършат съвестно работата. За съжаление, има и черни овце, както навсякъде и точно заради тях се създава лошо впечатление и отношение към цялата гилдия.

# 1 165

Смяташ, че от подобни съдии има някаква обществена полза ли?
А ти смяташ, че от съдии, които се водят от закона няма обществена полза ли?

# 1 166
От една страна - не мога да повярвам, че такива психопати се разхождат свободно... От друга - в момента съм потърпевша от стар познат, който е с изпържен от наркотиците мозък и за пореден път го арестуват, но го пускат... Говоря за чужбина. Бившата му е там, тя най-много страда, но освен постоянно да идва полиция и да го прибира, друго не се случва. Събрала съм материали за полицията, ще подавам жалба. Ако някой е минавал през подобно чудо, ще се радвам да даде съвети. Говорим за психар, който убива животни за удоволствие.

# 1 167
Бнт1

Цитат

Аз също го правя. Колкото повече хора са съпричастни към УЖАСЪТ, сполетял ученичката и семейството ѝ, толкова повече има шанс нещо да се промени.
Относно новината за оставането в ареста - мисля, че го пазят от обществения гняв.

# 1 168
Много ми се иска, съдийката и прокурора поне да ги понижат и да ги пратят в районен съд/прокуратура. Все пак те урониха престижа на съдебната система, колкото и малък да е останал.

# 1 169
  • гр.Пловдив
А  доктора дадоха ли го някъде ?Никъде нищо не срещнах като инфо

Общи условия

Активация на акаунт