Случаят „Дебора“

• 281 075
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Пловдив
Правилно ли разбирам? От средна телесната повреда става лека, с което отпада ангажиментът на държавата, тя няма да преследва извършителя, евентуално, ако не ги е страх, ако имат пари, ако имат желание и някой не ги наплаши, жертвата и семейството завеждат дело от частен характер.
Не, в случая.

# 1 306
Едно си баба знае, едно си бае. Каквото и да бяха казали - резултатът щеше да е тоя. Ако нищо не кажат, пак са лоши.
Имам и аз някои забележки към начина на отговаряне, можеше да се кажат някои неща по друг начин, обаче съм си гълтала речника в много по-кротки ситуации, освен това със сигурност е много лесно да отговаряш кротко и спокойно пред хора, които те нападат и обвиняват с неприкритото твърдение, че си всякакъв най-неморален и противен. Други като тях призовават да те режат на шунка. Така че и от друг начин файда няма. Одеве слушам Добрина Чешмеджиева да говори как го пуснали, щото имал дете и жена. Нерде Ямбол... Ти обяснявай.

"Лека телесна повреда" е термин от закона. Ако не е измежду изрично посочените средни и измежду също толкова изрично посочените тежки - лека е. Вие се държите, все едно дъртият пръч и оядената, отвратителна... какво беше... лоена топка са ви казали, че нищо работа е да ти направят 21 рани с макетен нож. Верно ли не разбирате?
Въпросната съдийка не направи впечатление да е притеснена по какъвто и да било начин. Напротив толкова неадекватно и нагло се хилеше гордеейки се с работата си. А Съюза на съдиите вместо да ни провежда кратък курс по право да вземе да изхвърли гнилите ябълки от редиците си защото ако бяхме нормална правова държава нямаше цяла България да е на улицата за принуди някой да си свърши работата. Борислав Сарафов вместо да призовава за непримиримост към насилието сякаш е ПР би могъл например да разбере защо заместник окръжният прокурор с искането си за отмяна мярката за неотклонение задържане под стража на практика се е присъединил към защитата на обвиняемия.
Но от това, което видях в София надежда има. След толкова години гражданското общество се събуди и наистина има непримиримост към беззаконието.

# 1 307
Ясно - този батка ще да е някой Big Biznis. Леле, колко се надявам да отпаднат всичките му протекции, стискам палци и на краката.
Уви, дори не е и Big Biznis. Просто ни е толкова калпава (да не казвам по-брутални думи) системата, че такива като него се отървават без проблем.

# 1 308
Едно си баба знае, едно си бае. Каквото и да бяха казали - резултатът щеше да е тоя. Ако нищо не кажат, пак са лоши.
Имам и аз някои забележки към начина на отговаряне, можеше да се кажат някои неща по друг начин, обаче съм си гълтала речника в много по-кротки ситуации, освен това със сигурност е много лесно да отговаряш кротко и спокойно пред хора, които те нападат и обвиняват с неприкритото твърдение, че си всякакъв най-неморален и противен. Други като тях призовават да те режат на шунка. Така че и от друг начин файда няма. Одеве слушам Добрина Чешмеджиева да говори как го пуснали, щото имал дете и жена. Нерде Ямбол... Ти обяснявай.

"Лека телесна повреда" е термин от закона. Ако не е измежду изрично посочените средни и измежду също толкова изрично посочените тежки - лека е. Вие се държите, все едно дъртият пръч и оядената, отвратителна... какво беше... лоена топка са ви казали, че нищо работа е да ти направят 21 рани с макетен нож. Верно ли не разбирате?
Извинявай, Магдена, от два дни те чета и разбирам мотивите ти и какво искаш да кажеш всеки път. Да закона е над всичко, но това лице на българското правосъдие точно в този момент без значение колко законови са действията ѝ би било редно да покаже малко смирение пред хората, които с основание са на улицата и протестират. И ако ти имаш някои забележки за изказа ѝ аз съм меко казана отвратена от арогантността с която обяснява действията си. Не очаквам да се оправдава, чисто технически сигурно е направила каквото закона повелява. Но липсата на всякаква емпатия и недосегаемост защото е облечена в съдийска тога, е неморална и против всякакви човешки закони.

# 1 309
  • Пловдив
Тогава защо районният съд е определил друга мярка?
Има някакво противоречие, което хората усещат.
Явно защото е приел, че има безсъзнание (кома) за някакъв период, което се счита за средна телесна повреда.

# 1 310
В случая, след като се вдигна шум и отново промениха мярката за задържане ли? Или?

Защо районният съд е постановил една мярка, а окръжният друга, не е ли законът еднакъв и за двата състава?

# 1 311
Пак ще напиша, че окръжният прокурор много добре и е " подал топката".
Съдийката в случая е доста по- невинна.
Както се писа и ми направи впечатление и на брифинга вчера, прокурорите говореха на ти на местните журналисти.
Прокурорите и съдиите са в една и съща сграда.
Ходят си по кабинетите, заседават си.
Отдавна Прокурорите трябваше да не са наравно със съдиите, защото са страна в процеса.
Тяхното място не е да четат документи, а да работят с живата материя - пострадали, престъпници, свидетели. Изключение е, че прокурорката ЕДВА онзи ден, след чутовния гаф и оповестяване в национален мащаб , е призовала жертвата и майка й. Това е едно на сто хиляди- прокурор да свърши малко истинска процесуална работа. Те само раздават указания. За тях хората са хартия.

# 1 312

Посипвам си главата с пепел, отивам да се срамувам в ъгъла и рева силно

Тъй и тъй си караме на стари закони, не може ли крумовите да върнем, саморазправа малко, щото явно като отстъства държавата, народа да вземе нещата в ръце.

И е ясно, че има и други такива случаи. Вие да не мислите, че милото МВР всичко ви съобщава. Дреме му на шапката, че еди колко си жени са нарязани, избръснати и т.н.
Просто този случай се разчу.

# 1 313
Гневен коментар на журналиста Калин Манолов, съосновател на Атлантическия съвет на България :
"Не сте хора, роботи сте! От тия със зъбчатите колела, дето като ходят, дрънчат! Всички в тая прогнила система, които си прехвърлят топката до безсъзнание в редките случаи, когато решим да им търсим отговорност, са тенекиени! Един велик криминолог, за когото със сигурност не са чували, нарича подобни хора "морални уроди". Повечето от тях са престъпници.
И не били длъжни да дават обяснения пред медиите! Те още малко и ще искат хонорар, че са благоволили да си отворят устата!
Законодателите, които правят такива закони, които позволяват такова поведение, също са за .....! Те, завалиите, са на светлинни години от реалния живот, защото стените в МС и НС са твърде дебели, а депутатите и министрите - напълно безотговорни!
Ама всички "работели със сърце"!!! Ако тия "работят със сърце", аз искам да видя къде им е сърцето! Някой с макетно ножче някой ден ще ни покаже..."

# 1 314
Избягвайки от емоциите си мисля..
Защо целия негативизъм е към точно тази съдия ( не, че в темата не научих нещо за нея, което ме гневи още повече) , когато са били трима и има председател между тях?
Защо не се промени гнева към прокурора, който е поискал снизхождение ( когато излезнаха подробности)? Нали той защитава пострадалата?
Такава каша, но ако избягаш от емоциите и четеш, започваш да си задаваш въпроси.

# 1 315
Законите имат нужда от сериозна преработка. Всичко, което освен физическа нанася и психическа вреда е тежка телесна повреда и много по-сурови наказания! 3 години нищо не са..

# 1 316
  • Пловдив
Как изглеждаш и как се чувстваш наистина, не винаги съвпадат. Аз не напразно казах, че съм си гълтала речника. Когато си обиден, притеснен и т.н., може да изглеждаш всякак и да правиш всякакви несъответни неща. То няма и нужда да си обиден и притеснен даже, за да възприемат държането ти не според което ти влагаш. Случвало ми се е, да не влизам в подробности, не е в професионални отношения, а в лични.
Никой не би се хилил съзнателно в тая ситуация, иначе и аз забелязах гримаси като хилене. Особено ако е взела подкуп, както твърдите - защо да се хили, не е ли логично да го прикрива?

# 1 317
  • София
Аз съм изключително горда от това, което видях на протестите днес. Гледах през цялото време, прехвърлях от канал на канал, следях всичко, четях и в темата, заплаках няколко пъти и изпитвах гордост от това масово обединение на хората в една кауза.
Слушах интервюто на бащата - беше ужасно. Слушах и майката, и усещах мъката и болката, която изпитва. Но сякаш имаше и доза облекчение в нея - че нещо най-накрая се случва. Искрено се надявам нещата да не се потулят, след като шума утихне. Искрено се надявам журналистите да следят изкъсо и да дават гласност на всяка стъпка по този казус - да не спестяват нищо и да вдигнат шум, ако се наложи пак да излезем по улиците. Поне показахме, ние, българите, че сме достатъчно силни и бързи, за да реагираме, ако се наложи.

Съдийката дори не искам да я коментирам. Аз по-долно, грозно и нагло поведение от човек на такъв пост до сега не бях виждала.

# 1 318
Днес дъщеря ми ми прати видео от ТТ на момиче от Стара Загора, което казва че това не е единичен случай, че било поредната показана акция за “наказание” на момиче. Имало и други обръснати момичета от подобни “охранители.
Ако е така това е много, много страшно:(

Наистина , ако е вярно, това е много страшно. Може ли линк?

------------------

Скрит текст:

Чудя се, защо всички забравят обезобразяването, което е средна телесна повреда?
Цитат
обезобразяване на лицето или на други части от тялото
А психическата травма нима не е "постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота"? Психиката не  е ли част от здравето?
Дали тези нарязвания, кръвозагуба, удари в главата, комоцио, оставяне на момичето само, в безсъзнание и безпомощно състояние не са  крили "разстройство на здравето, временно опасно за живота"?

# 1 319
Предлагам на съдебния състав от СОС и на прокурора по делото да се подарят макетни ножчета. На съдебния лекар също. Много красиво опаковани с косите на Дебора.

Общи условия

Активация на акаунт