Случаят „Дебора“

• 281 048
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 410
Здравейте, не знам за телесните повреди, ама щом можеше Тротинетката да се държи с месеци в ареста, значи има как. Причиненото на това момиче е изтезание по човешките критерии, ако беше по време на война, щеше да е военно престъпление. А в мирно време  да ни разправят, че даже не е за прокурор.

# 1 411
Невена, мисля, че  е нормален.
Просто е зъл и прост.

# 1 412
Ох, не знам, на мен много ми омръзна за чета, че не била средна,  ами лека телесната повреда според закона. Ама много.
Очевидно не е, това захващане за някоя буквичка и удобно пропускане на цяло изречение, е безумно и влудяващо.
И моля нека не влизаме в обяснителен режим, как съдийката си била свършила работата. Ако е там, за да види буквичката и да пропусне всичко друго, да, свършила си я е. Може и да ми е наивно мнението, но съдията не е ли там да прецени и дали е събраната информация, по която взема решение, е пълна и достатъчна? И ако прецени, че не е да направи нещо по въпроса? Питам си, не очаквам отговор, особено витиеват.
За мен остава убеждението, че всички по веригата са искали да не си свършат работата. И ако поне един се беше сетил за какво е там и на кого уж служи, можеше да е и по-различно. Знам ли.

А това, което виждам от съдии и прокурори в последните дни е плашещо на много нива.

И отделно от това, дали само в Стара Загора е така? Силно се съмнявам да е изолиран случай този град.

# 1 413
Законът е за променя.
Не знам с какъв акъл пускат такива да ходят свободно.
Затворите ще се препълнят, ако не са вече пълни.

# 1 414
Ето в тази статия са публикувани чат от становищата на двата съда.
Няма кой да ме убеди, че окръжният си е свършил работата.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/rs-za-momicheto-sre … iv-schupena-skula

# 1 415
От Фейсбук:
"Актуалните събития показаха, че на висши позиции има изключително некадърни и опасни за обществото хора. Те вземат отговорни решения с потенциално фатални последици. Силните на деня са облечени във власт, най-вече заради връзки, а не поради особените си качества. Обикновено колят и бесят на местно ниво и са несменяеми до живот.
Вече трябва да сте се убедили, че съществена "промяна" у нас е изначално невъзможна поради липсата на капацитет. Или казано по-просто, материалът е лош. Никаква реформа няма да промени този печален факт. Нито конституционна, нито съдебна, нито никаква. Общите приказки от говорещи глави по телевизиите са на принципа хляб и зрелища.
Гадно е. И ще става още по-зле."

# 1 416
От Фейсбук:
"Актуалните събития показаха, че на висши позиции има изключително некадърни и опасни за обществото хора. Те вземат отговорни решения с потенциално фатални последици. Силните на деня са облечени във власт, най-вече заради връзки, а не поради особените си качества. Обикновено колят и бесят на местно ниво и са несменяеми до живот.
Вече трябва да сте се убедили, че съществена "промяна" у нас е изначално невъзможна поради липсата на капацитет. Или казано по-просто, материалът е лош. Никаква реформа няма да промени този печален факт. Нито конституционна, нито съдебна, нито никаква. Общите приказки от говорещи глави по телевизиите са на принципа хляб и зрелища.
👍
Преди време една умна глава каза по повод на подобна дискусия за бъдещето на България:
" Ама как по-зле. След 10 години България ще бъде истински рай... - една ябълка и двама голи... "

# 1 417
Да, така е най-удобно. Нищо не може да се промени, дайте да си кютаме и всеки да се спасява сам.
И от това ми писна, ама ей го на, протестите били калабалък, пък съдиите и прокурорите били толкова съвестни и никой не спирал да работии да си върши работата, ама все неразбрани. Такава промяна няма как да е лесна и бърза. И от някъде трябва да се почне. Това ако искаме да има промяна, де.

# 1 418
  • sofia
Ето в тази статия са публикувани чат от становищата на двата съда.
Няма кой да ме убеди, че окръжният си е свършил работата.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/rs-za-momicheto-sre … iv-schupena-skula
Четейки извадката от становището на първата инстанция, явно там са си свършили работата.
Та може да не е съвсем толкова безнадеждно положението като възможности за промяна и прекратяване на "добрите практики".

# 1 419
  • Далечният изток
Как си представяте промяната, и по-конкретно съдебната реформа? Уволняваме всички съдии и прокурори и на тяхно място назначаваме нови, умни и можещи, които от къде ще се появят?! И от къде ще сме сигурни, че са по-различни от старите, нали същите ЮФ са ги учили?!

# 1 420
Как си представяте промяната, и по-конкретно съдебната реформа? Уволняваме всички съдии и прокурори и на тяхно място назначаваме нови, умни и можещи, които от къде ще се появят?! И от къде ще сме сигурни, че са по-различни от старите, нали същите ЮФ са ги учили?!
А Вие как си представяте да продължаваме по същия начин като общество? Оядени и цинични съдии и прокурори, мислещи се за всесилни и четящи закона като дявола евангелеето, раздават "правосъдие" под влияние на корупция или в най добрия случай собствения си мързел. Да приключим делото/преписката бързичко, да не ни занимават със събиране на доказателства, експертизи и прочие! Позор за служителите в съдебната система на България!

# 1 421
  • sofia
Не си я представям, ама дай да се гръмнем, че по-лесно. Промяна трябва да има, дали ще е чрез вътрешен контрол осъществяван поради външния натиск или нещо друго - не знам.
В Румъния успяват в тази посока, явно може.

# 1 422
Доста симплистични идеи.
Или щото няма да стане от днес за утре, че и ще е трудно и отчайващо, и бавно, и иска много работа, да не се захващаме?

# 1 423
А Вие как си представяте да продължаваме по същия начин като общество? Оядени и цинични съдии и прокурори, мислещи се за всесилни и четящи закона като дявола евангелеето, раздават "правосъдие" под влияние на корупция или в най добрия случай собствения си мързел. Да приключим делото/преписката бързичко, да не ни занимават със събиране на доказателства, експертизи и прочие! Позор за служителите в съдебната система на България!
Предлагам да ги поканим да дойдат да протестират с нас.

# 1 424
От Фейсбук:

Точно това е проблемът. Че си внушаваме колко лош материал сме. И колко лош материал са децата ни. Това е някаква особена форма на самоунищожение.
Връзки и силни на деня има навсякъде по света. Невъзпитани и откровено тъпи-също. Агресивни пък  - съвсем. Светът се е препълнил с агресия във всякакъв вид, това не е български патент.
Престанете с този материал, защото това е много сериозен автогол.

Общи условия

Активация на акаунт