Случаят „Дебора“

• 280 945
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 680
Секс поне не е ли нужно да правят?
А ако някой непознат сериен убиец или просто луд направи такова нещо на жена, ще носи ли отговорност.
Нали трябвало роднинска връзка или интимна.

# 1 681
Какво други законови средства конкретно е  можела да ползва?
Зависи какво прави човекът от който се оплаква.
може ли по - конкретно? Хубаво е да знаем.
Може да ползва цялото законодателство, малко дълго е да го цитирам в един пост, но се намира свободно в интернет.
ясно. Нищо не знаеш. Поне не пълни темата със спам.
Пп. Като се замисля, ЗДДС, ТЗ, ЗАДС, ЗКПО ще са най - от полза.

# 1 682
  • Далечният изток
За съжаление, намира се и кой да наруши ограничителна заповед. Имаше такъв случай с убита жена. А един с гривна от съседния вход, беше отишъл на търг в общината. Как се случват такива неща...

Да, в съседния квартал, посред бял ден, на улицата пред случайни минувачи. Застрелял я е, като куче.

https://bnr.bg/factcheck/post/100864523/jena-e-zastrelana-nasred-ulicata-v-sofia

Не съм запозната, затова питам - ако срещу някой има ограничителна заповед, но той я наруши, какво може да направим и какви ще са последствията за него?
Производството по ЗЗДН е гражданско производство, не наказателно. Ако обаче наруши заповедта, извършва престъпление по НК и може да бъде съден. Казвам "може", защото от пострадалия зависи дали ще уведоми полицията. Ако ги уведоми, трябва да бъде задържан и да бъде уведомен прокурорът, след което да му бъде повдигнато обвинение и съд.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 20:34 от AIDA_N

# 1 683
заседанието ще бъде на девети - 09 август. адвоката на ГГ щял да обжалва мярката.

# 1 684
Много сте изписали.. Мисля си как цялата държава се задвижи в отпускарския сезон. "След дъжд качулка", но се раздвижи. До кога ли?!
А ако беше работила тази " администрация" през цялата година и години преди това..
Удобно е случаят да се свързва с актуални теми, но този изрод е бил агресивен по начало и към мъже. Садизмът вече е лично отношение към момичето.Повярвал си агресор, на който два пъти му се е разминавало наказание..Защото, извинявам се, но пробоция ( разбрах само, че някъде ходиш да се подписваш) не е наказание и то при втори такъв случай..Защо да не си мисли, че ТОЙ е..Бие наред, няма проблем с полиция и съд, напротив актуален е!

# 1 685
Според адвокатите в темата, този изрод, колко години ще получи, според нашите закони ?
Сега гледах репортаж, че изменят наказанието от 6 на 8 г.
Та това е твърде недостатъчно, за такова жестоко и преднамерено деяние.

# 1 686
те могат и 20 години да пишат. докато не се прецизират видовете телесни повреди и на базата на какви доказателства всеки ще си го тълкува, както иска, което и се случва.
аз не вярвам, че в СМЕ пише каква е повредата. прокуратурата и съда квалифицират, прецизират.

# 1 687
Вижте, дами, колкото и да е интелигентен и доказан този съдия, “лигавенето” в случая му е неуместно. Нека да се лигави на маса с приятели, защото си го познават и ще оценят хумора му. Когато става въпрос за човешки съдби, трябва да има граница на майтапите. Да принизяваш жените с подобни писаници е обидно. Нека си вземе бележка, че ефектът му не е постигнат и да започне да се държи професионално.

# 1 688
Част от интелигентността на човек е да си премерва думите и да обмисля кога, къде и по какъв начин да каже нещо. Хуморът му предвид ситуацията е изключително дебелашки и неуместен, пък нека е чудесен професионалист и съдия. Като цяло с подобни изказвания в момента, хиленето и наглеенето магистратите не допринасят за добрия си имидж в обществото, нито за това хората да ги уважават.

# 1 689
Не дебелашки, а просташки.

# 1 690
Мнение на специалист от Съдебна медицина ИСУЛ по БНТ - колегите му в Ст.Загора са си свършили перфектно работата със СМЕ, само специалисти можели да кажат коя увреда каква е, порезните рани зараставали за 2 седмици. Аз вече нямам не само думи, нямам вяра, нямам грам надежда за тази територия, наречена България. До къде сме я докарали - шепа хора издържаме полицаи, прокурори, съдии, лекари, депутати. За да ни гледат бездушно като парчета месо и да ни обясняват колко сме прости и как нямаме право да мислим!
Един много уместен цитат от Достоевски: "Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще им се забрани да мислят, за да не обиждат малоумниците".
Това е нашето време!

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 21:23 от dariVale

# 1 691
Според адвокатите в темата, този изрод, колко години ще получи, според нашите закони ?
Сега гледах репортаж, че изменят наказанието от 6 на 8 г.
Та това е твърде недостатъчно, за такова жестоко и преднамерено деяние.

Нещо сигурно смятат местата по затворите, знам ли ги.
С това решение ясно показаха, че мерките са прах в очите на народа.

# 1 692
  • София
заседанието ще бъде на девети - 09 август. адвоката на ГГ щял да обжалва мярката.

Да - адвоката каза, че макетния нож е намерен в дома на момичето, не в дома на Георги и по него нямало отпечатъци. Не го бил направил той и не трябвало да се оказва натиск. Ясно ми е, че това му е работата, обаче...... Rage

Относно раздвижването - чакам да видя какво точно ще свършат. За момента действат хаотично и нищо кой знае какво не виждам да правят. Преправят закона, ама да видим как ще го "пипнат". Другите неща май ще се окажат чиста проформа. Уж прокурора подал оставка, ама май само е понижен. Съдебния лекар е само отстранен. Съдийката никой за нищо не я закача - забравиха за нея. МВР си пита ушите и никой не ги пита защо случая не е бил обявен.

# 1 693
Сега и да променят наказанието (годините затвор), това няма да касае този конкретен случай, важи законът към момента на извършване на престъплението. Промяната ще важи за нови случаи.

# 1 694
Питаха МВР Стара Загора.
Ами не знам защо не е бил обявен, не знам! Отговори с раздразнение господинът с униформа, забравих му званието.
Според мен човек стигне ли етап, в който се дразни на тези, на които служи е бърнаутнал.
 Съдията не служи на жените, разбира се, служи на правдата. Така поне мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт