Случаят „Дебора“

• 280 931
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 695
  • Където морето целува небето...
Мнение на специалист от Съдебна медицина ИСУЛ по БНТ - колегите му в Ст.Загора са си свършили перфектно работата с СМЕ, само специалисти можели да кажат коя увреда каква е, порезните рани зараставали за 2 седмици. Аз вече нямам не само думи, нямам вяра, нямам грам надежда за тази територия, наречена България. До къде сме я докарали - шепа хора издържам полицаи, прокурори, съдии, лекари, депутати. За да ни гледат без душно като парчета месо и да ни обясняват колко сме прости и кка нямаме право да мислим!
Един много уместен цитат от Достоевски: "Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще им се забрани да мислят, за да не обиждат малоумниците".
Това е нашето време!

Ще си позволя за сложа снимката на плаката, който видях вчера в една група. Не е за хора със слаби сърца, но искам да я видат всички, които сега ще скочат да защитават и съдебния лекар (преди да докладват, че не им изнася истината). Моля ви, кажете ми с какъв метод това ще заздравее за две седмици??? После защо негодуват хората и защо нямат вяра в лекари и съдии..... Ами поне да замълчат, а те се надпреварват да се поздравяват за професионализма и добре свършената работа.

Отваряте на своя отговорност. Снимката е публична и се върти в групи, и само за това си позволявам да я кача.
Скрит текст:

# 1 696
Защо ли кликнах, стана ми лошо наистина.
А не е като да не съм фен на филми на ужасите, но реалността е едно, филм друго.

Тия са за отнемана и на права и за още неща, ама айде ...спирам.

# 1 697

Във видеото с криминалния психолог журналистът казва, че тя го е разпознала по усмивката! Усмивка докато нараняваш!

# 1 698
А как и кой прецени, че тук пише само интелигенцията, а всички в посочените професии са малоумници?!
Не са малоумници, а циници, корумпирани и мързеливи, човеконенавистни и изпълняващи поръчки наглеци, защитници на престъпниците. И никой не го казва, а го доказват с действиата/бездействията си.

# 1 699
  • Далечният изток
Лекарят от спешното, който я е приел, каза, че този, който го е направил, е бил подготвен, знаел е как и къде да реже, така че да е далеч от важни органи и кръвоносни съдове. Така си и мислех, не му е за първи път, колко ли още момичета са пострадали...

# 1 700
  • София
Бнт 1 продължават с акцията "Стига насилие". Тази вечер след новините разказаха за случая в кв. Лагера, който обсъдихме преди малко. Интервю даде нейната приятелка, с която тя е обядвала, когато мъжа е дошъл и я е застрелял. Имала е ограничителна заповед срещу него, но прокурорката била вдигнала ръце от него. Поредния професионалист, за който сигурно много колеги ще кажат колко съвестно си върши работата. Нямам думи просто.

# 1 701
Това каза и адв. Екимджиев. Перифразирам, дала съм линк - знаел е как да реже, че да получи лека телесна повреда. Щом знае как, то е добре посъветван.

# 1 702
  • Street of Dreams
Някой се е смял? Някой е казал, че тези рани ще зараснат за две седмици ли? Трябва да бъде публично линчуван. Преносно, драги модератори.

# 1 703
Не можеш ли да си извадиш ограничителни заповед по някой по-общ ред. Тормоза и заплахите може да са изобщо без връзка (като посочи някой по-горе).

За съжаление, се сблъсках с този абсурд от личен опит преди година, затова съпреживявам историята с момичето толкова лично и искрено се моля да се възстанови. Доказан психопат, който няколко пъти е лежал в психиатрично отделение и има диагноза, ме преследваше, заплашваше, пишеше ми безумните съобщения, на които не отговарях с години, но той продължаваше със системния тормоз, всяка божа сутрин се събуждах с редица съобщения, писани посреднощ. А съобщенията, повярвайте ми, бяха от гнусни по-гнусни, плод на болния му мозък, не искам да си ги припомням, но бяха с възможно най-извратено съдържание. Докато една сутрин съседите отдолу не ми донесоха пратка, адресирана до мен, оставена пред тяхната врата предишната нощ - щом видях името, мигом ми причерня. Имаше писмо, в което подробно се описваше какво искал да прави с мен, не можах цял ден да се свестя. Още същия ден приятелят ми някак си успя да ме заведе до районното, тъй като вече тормозът не беше само онлайн, ами имаше и опит за физически контакт, а и мисълта, че този ненормалник ме е следял, за да види къде живея, не ме оставяше на мира. След подаване на жалбата с искане на ограничителна заповед и уверявания от страна на дежурните полицаи, че още на следващия ден щели да го привикат, се започна чакането, чакахме повече от месец. Когато ме извикаха след месец-два, беше друг дежурен, едва ли не ми се присмя, че това е "нищо работа", "ама той нищо не бил направил", "не можело да се издаде ограничителна заповед", "ама вие живели ли сте заедно", "ама откъде тогава се познавате", "ама как така ви е научил адреса" и подобни, сякаш аз бях на разпит и сякаш аз бях извършила престъпление. С изненада установих, че в рамките на повече от месец, когато уж е "работено по случая", дори не са го срещнали лично за предупреждение, а са предупредили негов роднина - "вижте, ситуацията е деликатна, роднините му страдат", ами не страдам ли и аз и колко ли още други потенциални жени, че роднините му не са го хоспитализирали и му дават да си прави каквото си иска? "Ама то нали е онлайн, голяма работа", а фактът, че онзи вече е научил и адреса ми, беше тотално неглижиран. На въпроса относно ограничителната заповед дежурният полицай повдигна вежда, попита дали сме били във връзка, дали сме живели заедно, "щом не е така, значи нямате право на защита". Какво излиза - че трябва жените да са женени за подобни психопати, за да получат адекватна закрила от закона, иначе кучета ги яли. Изпратиха ме по живо, по здраво, едва ли не да се оправям сама. Година мина оттогава, в която ми се наложи да си сменя телефонния номер, да се преместя при приятеля си и ежедневно да блокирам съмнителни профили - ако не го бях направила, не ми се мисли, но вероятно и на мен щеше да се случи същото като на момичето от Стара Загора. Затова отидох вчера на шествието в нейна защита и против насилието изобщо - недопустимо е в 21. век да се случват подобни извращения и да няма адекватна закрила от закона; да се страхуваме, да сменяме номера и адреси, да мълчим, защото дръзнем ли да проговорим, ние излизаме виновни, а престъпникът - жертва.

# 1 704
Раните ще заздравеят щом казват лекарите, но цялото нещо е било с цел да унижи и бележи момичето за цял живот.  Как се очаква да се възстанови от подобна гавра психически? Достойнство на човек нищо ли не струва?

# 1 705
unwritten_, чета те и изтръпвам.
Значи ли това, че всеки с такива проблеми трябва да пише до медиите за да се задейства нещо по линията на прасчовците?

# 1 706
Питаха МВР Стара Загора.
Ами не знам защо не е бил обявен, не знам! Отговори с раздразнение господинът с униформа, забравих му званието.
Според мен човек стигне ли етап, в който се дразни на тези, на които служи е бърнаутнал.
 Съдията не служи на жените, разбира се, служи на правдата. Така поне мисля аз.

Bobchita, те всички са бърнаутнати до някаква степен, нали видяхме съдийката с патладжанената коса как се смееше, като я питаха какви са ги свършили по този изключително тежък случай...Толкова зловещо се почувствах като я гледах, че все едно Джокера е пред мен и си размахва ножчето.

# 1 707
Знаят как да режат и къде. Знаят, че ще им се размине. Ей това трябва да се промени в закона. Така да се промени, че да спрат да го правят . Ясно е вече, че не е първата и ако няма адекватни промени и наказания , няма да е и последната .

# 1 708
  • Далечният изток
Полицията НЕ издава т. нар. ограничителни заповеди. Могат само един предупредителен протокол да съставят, ако няма данни за престъпление. А и да има, то това е първото, което правят.
Аз не мога да разбера, как така стоите един месец и чакате?! Защо не си наехте адвокат, който да защитава вашите интереси и най-малкото да ги размърда да работят?!

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 08:41 от AIDA_N

# 1 709
Мнение на специалист от Съдебна медицина ИСУЛ по БНТ - колегите му в Ст.Загора са си свършили перфектно работата с СМЕ, само специалисти можели да кажат коя увреда каква е, порезните рани зараставали за 2 седмици. Аз вече нямам не само думи, нямам вяра, нямам грам надежда за тази територия, наречена България.
Имаш повече вяра на случайни изказвания от анонимни непознати в интернет отколкото на специалисти минали образование и работещи професионално?

Общи условия

Активация на акаунт