Случаят „Дебора“

• 281 155
  • 5 515
  •   3
Отговори
# 1 800
  • Street of Dreams
Тайс, какво точно подозираш? Не мисля, че е мокра поръчка, маската може да е била за пред комшиите. Загадка ми остава само как му е видяла усмивката, като е бил с маска.

# 1 801
Има и такива маски:

# 1 802
Тайс, какво точно подозираш? Не мисля, че е мокра поръчка, маската може да е била за пред комшиите. Загадка ми остава само как му е видяла усмивката, като е бил с маска.
Представям си в нашата кооперация да видя нощем такъв с маска да се мотае по етажите, както имам навик да ходя за цигари по тъмното 🤣.
Подозирам много лоши работи. Например, че тези момичета, са ги дрогирали и са злоупотребявали с тях сексуално, и са им правили компрометиращи снимки. И са ги плашели, че ще ги публикуват. И понеже са малки, ученички, зависими и от родители, и ги е било страх да споделят, и издевателствата са продължавали. И която се опълчи, я наказват за назидание на другите. Дано, дано да греша, защото и аз влязох в серия.
Да извикат министъра на вътрешните работи в парламента да го разпитат какво, аждеба, става в този град

# 1 803
  • Paris, France
OnDiNe, голям град е Стара Загора и развит. Има работа. Заплатите в Марица Изток са доста височки. Няколко мои познати отказаха платена работа в чужбина, защото в Марица Изток им е добре. Има факултет по хуманна медицина, Ветеринарен университет, много техникуми, езикови гимназии, опера, театър. Културният живот е на 6. Много от далечните ми братовчеди и приятели се върнаха да живеят в Стара Загора от САЩ, от Германия. Една братовчедка на майка наскоро се пенсионира тук и си отиде с френския мъж там. Доволни са. За много неща ходят в София, но си е добре в Зарата. Климатът е приличен за България, много по-добър от хасковския и сливенския, примерно. Има престъпност, както навсякъде. Баща ми го бяха набили като слизал от едно такси. Става дума за мъж над 85г и не свързан с групировки или подобни.

Честно да ти кажа, не мисля, че в другите градове и райони е много по-различно. Може би има по-малко престъпници, но и по-малко хора. Стара Загора даже май си увеличава населението през някои години. Какъв да го дирят охранители във Видин? Там живеят основно пенсионери.

# 1 804
  • София
Стана много филмарско

# 1 805
Явно доста развален телефон се получи с изказването на мис Стара Загора. Не знам дали тя знае нещо, което не е стигнало до медиите и защо заговори за Телеграм групите и Мотикаря, но наблегна, че това не е единичен случай, а манталитет. Имало много случаи, в които ревниви мъже обръсват или пребиват приятелките си, защото са им изтекли голи снимки в подобни групи и момичетата не могат да направят нищо, защото видяхте какво става при 400 шева - “лека телесна повреда”. А сега си представете жертва с обръсната глава, но не и рани, гаджето ѝ е охрана и познава много хора, а тя е уплашена и параноична. Дали ще иде в полицията да се оплаче, знаейки, че нищо няма да стане и да рискува този да избеснее още веднъж. Точно в това е проблемът.
Преди няколко месеца имахме друг случай, който беше различен по естество, но изкара на показ сходни проблеми - съседска свада, завършила с убит подател на няколко жалби срещу извършителя, на които не е обърнато внимание. По някаква абсурдна причина българските институции повече ги е страх от това да не накажат твърде сурово някой с не изцяло доказана вина, отколкото от това, че потенциално опасен човек може да извърши нещо по-страшно от случвалото се досега. И това, също като наказанията в Стара Загора, също е манталитет.

# 1 806
  • Paris, France
А сега си представете жертва с обръсната глава, но не и рани, гаджето ѝ е охрана и познава много хора, а тя е уплашена и параноична. Дали ще иде в полицията да се оплаче, знаейки, че нищо няма да стане и да рискува този да избеснее още веднъж. Точно в това е проблемът.

Искаш да кажеш, че след като и е обръснал главата тя плесва с ръце и остава с него? Майка и и баща и не я ли питат защо е с обръсната глава? И от тях ли крие? Ако гадже на дъщеря ми извърши подобно деяние, то аз лично ще я заведа при адвокат и оттам, с адвоката в полицията. Ако живее сама, ще отидем и двамата с мъжа ми в жилището и и ще живеем там или ще я приберем ако е по-удобно. Не мога да си представя да продължи да се среща с подобен изрод. Приемам, че в началото на връзката може да се е представил като мил и грижовен, но не разбирам защо ще остане с него след подобно насилие.

Скрит текст:
Представям си в нашата кооперация да видя нощем такъв с маска да се мотае по етажите, както имам навик да ходя за цигари по тъмното 🤣.
Подозирам много лоши работи. Например, че тези момичета, са ги дрогирали и са злоупотребявали с тях сексуално, и са им правили компрометиращи снимки. И са ги плашели, че ще ги публикуват. И понеже са малки, ученички, зависими и от родители, и ги е било страх да споделят, и издевателствата са продължавали. И която се опълчи, я наказват за назидание на другите. Дано, дано да греша, защото и аз влязох в серия.
Да извикат министъра на вътрешните работи в парламента да го разпитат какво, аждеба, става в този град

Оле, за маскирания в кооперацията се хиля с глас, но сигурно ще се посера ако видя такъв, било то през деня.

Може да са ги дрогирали. И аз това си помислих. Тук наскоро осъдиха един, който дрогирал жена си и я снимал изнасилвана от други мъже. На 68г е и жената и тя е около тази възраст. Бил воайор. Хванат след оплакване на 3 жени, че снимал под полите им в супермаркет и полицията при обиск намира видеоматериал на спящата му жена, изнасилвана от поне около 50 мъже. От 2013г е започнал и мъжете ги намирал в coco.fr . Сред задържаните има капитан от пожарната, надзирател в затвор, кореспондент на голям вестник. Някои мислели, че жената се прави на заспала. Дъщеря им, която отива към 40г написа книга.

Той слагал бензпдиазепини във виното или храната на жена си. Тя се оплаквала от безсъние и главоболие, но никой лекар не заподозрял злоупотреба с такива вещества. Не знам как ги е купувал и дали не са му предписани на него самия. Жената е отишла да живее на другия край на Франция и е психично зле след като е разбрала и видяла как са я изнасилвали. Случаят:

https://www.ladepeche.fr/2021/09/29/il-droguait-sa-femme-pour-la … cluse-9820501.php

# 1 807
  • София
Според мен става дума за секс клипчета и свирки на пияно по дискотеките. 

А горната история е отврат, върна ми се вечерята.

# 1 808
Не ги е страх институциите. Като няма нещо по-тежко, а само заплахи и т.н., просто не си мърдат пръста, що да си създават затруднения. Като утрепят някого, ще вършат там някаква работа, ще изпишат тонове хартия. Превенцията е само на книга.

Апропо, един много добър коментар от водещ юрист по наказателни дела - адв. Людмил Рангелов.

ПС Днес започнаха да се сещат, че има обезобразяване и е средна телесна повреда. До вчера го бяха забравили това по медиите в разните коментари.
И ако още някой се чуди дали има обезобразяване, да се запита защо няколко пластични хирурзи и дерматолози обявиха, че ще помогнат безвъзмездно на момичето за намаляване на белезите.

И още нещо, стана ми интересно да видя медицинската експертиза. Дали и този лекар си е позволил да квалифицира телесната повреда, както се случва с експертизите на някои вещи лица по граждански дела, д дават правни квалификации? Или съда се опитва да се измъкне, че там било посочено какъв е характера на травмите?  Нали съда е този, който подвежда под правната норма, на база всички доказателства. Ако не е бил наясно дали има обезобразяване, да е задал въпроси към вещото лице дали ще останат трайни белези от тези наранявания. Но обезобразяването съвсем са го забравили като част от състава на СТП. Някъде срещнах, че има и счупена скула, освен счупения нос. А жестокостта на деянието и "по начин, особено мъчителен за пострадалия", май са ги пропуснали някъде между редовете.

И нека не забравяме, че това е въззивна инстанция и са могли да отхвърлят  жалбата и да оставят в сила мярката задържане под стража, която е постановил районния съд, ако бяха обсъдили като хората всички доказателзтва.

Ето ги мотивите:
https://stzagora-os.justice.bg/bg/17318/26287

ППС Какво става в тази Стара Загора? Що убийства и опити за убийства, като гледм прессъобщенията!
https://stzagora-os.justice.bg/bg/17318

---------------------------------------
Всички говорят за промяна в Закона за защита от домашно насилие и за ограничителна заповед. Ето колко са ефективни, когато има истински насилник и престъпник - въобще не му пука нито за закона, нито за заповедта.
https://stzagora-os.justice.bg/bg/17318/25765
Цитат
Подсъдимият и пострадалата съжителствали на семейни начала в продължение на една година, през което време тя била подложена на  прояви на домашно насилие. След подаден от пострадалата сигнал  била издадена Заповед за незабавна защита. Подсъдимият не спазвал наложените му със заповедта ограничителни мерки, за което бил осъден. До опита за убийство се стигнало, след като А. Б. решил да поиска обяснение от бившата си съжителка по повод подадената молба по Закона за защита срещу домашното насилие, насочена срещу него. Посещавайки дома й, подсъдимият съборил жената на земята и яростно й нанесъл многократни силни удари с нож, довели до спешна оперативна интервенция, спасила живота й. Намиращите се на мястото свидетели предотвратили случващото се и сигнализирали органите на реда.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 05:31 от Diorela

# 1 809
tays което аз разбрах е  ,че има организирани мутри   сега, които тормозят момичета и ги наказват, този бил притежател на снимки , инфо с мащаб.
 Нищо не излезе за неговия произход ,освен че имали ферма , но дали за него или за грешния посочен преди това, не знам. Дали пък е в групата насилници, дори  по поръчките за терор?Че явно се смятал за недосегаем.

Много гадно стана ,някои си живеем в балони  мислим ,че напредваме  към добро развитие.
Интересно как не са подхванали още жената с която живее и от която има дете...Как ли се чувстват нейните родители ,разбирайки за случилото се с Дебора...

А защо мислиш, че жена му е читав човек? Или родителите са читави хора.
Сама виждаш, че има дори непознати подкрепят тази свиня, а момичето било виновно.

# 1 810
Жената на Симо Касабов беше с тежка телесна повреда. Тогава защо той е осъден условно?

https://trafficnews.bg/krimi/simo-kasabov-i-zhena-mutezhka-teles … zlekuvana-285722/

# 1 811
  • Далечният изток
Чисто съдебно минало и споразумение.

# 1 812
  • Където морето целува небето...
Жената на Симо Касабов беше с тежка телесна повреда. Тогава защо той е осъден условно?

https://trafficnews.bg/krimi/simo-kasabov-i-zhena-mutezhka-teles … zlekuvana-285722/
Защото са сключили извънсъдебно споразумение за пари, които да получи съпругата.

# 1 813
  • Далечният изток
Споразумението не е за парите, а за размера на наказанието и някои други последици и се сключва между прокурора и подсъдимия.
Парите имат общо, доколкото пострадалата е предявила граждански иск за причинените ѝ травми, а за да бъде сключено споразумение, щетите трябва да са възстановени. Плаща, за да може да сключи споразумение с прокуратурата. Със споразумението задължително присъдата се намалява.

# 1 814

Защото са сключили извънсъдебно споразумение за пари, които да получи съпругата.
Ако е тежка телесната повреда това вариант ли е при криминално дело изобщо?

Ще ми се да имах увереността ви, че Стара Загора е някакъв изолиран случай. Уви, абсолютно не го вярвам. Беззаконието е навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт