Случаят „Дебора“

• 281 649
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 2 055
Не искам да оплювам конкретно кмета на Ст З. Не познавам никого от този град, нищо не съм чувала лично за човека, но знам, че организираната престъпност в малките градове със сигурност се прави с благословията на местните власти, полиция, районен съд и тн. Това важи и за София, просто в София има една идея повече контрол и приличие. Но със сигурност дилърите, мутрите, строителната мафия, организираната проституция и в София и в Ст Захора, и в  Горно Нанадолнище имат чадър на властта, местна и не само.
Не знам този човек дали наистина е престъпник/дилър/ мутра и тн. но не бих се изненадала, предвид стила на престъплението му.

Ако убиецът на Евгения е на свобода, това направо е скандално! Един от най-гнусните случаи напоследък.

# 2 056
  • Далечният изток
Дали тази нагласа не е огромна вреда? Даваха за жена, пребита за втори път от бившия си съпруг - и двата пъти тя не е повдигнала обвинение. Полиция са извикали съседите. Кой да я спаси, ако тя не прави нищо?

А защо непременно трябва да направи нещо? Идва полиция, виждат пребита жена, съседите са свидетели... Това не е ли достатъчно?
Много ясно, че жената се страхува да пусне жалба. А полицаите стискат очи, за да не видят, че има престъпление? Толкова ли не могат „да се самосезират“, както е модерно да се говори сега?
Както е тръгнало, някой ден ще сварят мъж да коли жена си и само ще му светят, може и съвети да дават, щом тя не подава оплакване...
Нека юристите отговорят.

Пребита жена при нанесена дори и лека телесна повреда при домашно насилие, не повдига обвинения. Това го прави разследването. Престъпление е, което се преследва по общия ред, тоест от държавата, от прокурора, а не от пострадалия. Нещо не ти е предадено вярно.

Елора, за майката на детето на изрода говореха, не за неговата майка.

# 2 057
Diorela, благодаря за протокола. Внася някаква яснота, защо..
Значи работата на прокурора е да води разследване и да установи истината, но той пледира, че по случая няма причина.
В един тон с адвоката на изрода. И после, защо съда не се е задействал ..
Много гнусно ..И да, пипалата са дълги повсеместно. Млади мъже с амбиции за лесни и бързи пари, повярвали си, че са човек на някой , съответно че и Те Са..
Тук чувам за този Телеграм и ми е чудно, защо само Стара Загора повтаряте, като е повсеместно, но шум се вдига сега в един конкретен град.

# 2 058
# 2 059

Не е само тя. Много са. Мълчат повечето, защото знаят че на насилниците ще им се размине , а те ще си останат със срама, унижението и травмите/белезите за цял живот. Ей за това трябва незабавна промяна в НК.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 21:41 от •MERA•

# 2 060
  • Street of Dreams
Дали тази нагласа не е огромна вреда? Даваха за жена, пребита за втори път от бившия си съпруг - и двата пъти тя не е повдигнала обвинение. Полиция са извикали съседите. Кой да я спаси, ако тя не прави нищо?

А защо непременно трябва да направи нещо? Идва полиция, виждат пребита жена, съседите са свидетели... Това не е ли достатъчно?
Много ясно, че жената се страхува да пусне жалба. А полицаите стискат очи, за да не видят, че има престъпление? Толкова ли не могат „да се самосезират“, както е модерно да се говори сега?
Както е тръгнало, някой ден ще сварят мъж да коли жена си и само ще му светят, може и съвети да дават, щом тя не подава оплакване...
Нека юристите отговорят.

Пребита жена при нанесена дори и лека телесна повреда при домашно насилие, не повдига обвинения. Това го прави разследването. Престъпление е, което се преследва по общия ред, тоест от държавата, от прокурора, а не от пострадалия. Нещо не ти е предадено вярно.

"Полицията съобщава, че през август миналата година насилникът отново е бил арестуван за домашно насилие спрямо съпругата си, но няма издадена заповед за защита по Закона за домашното насилие.

Тогава не е издадена заповед да защита по закона за домашното насилие, защото от страна на жертвата не е проявена активност, а такава е нужна за да се задейства механизма, уточниха от полицията цитирайки : “Чл. 4. (1) В случай на домашно насилие пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита.

(2) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.) По искане на пострадалото лице държавните и общинските органи, лечебните заведения и юридическите лица, които осъществяват дейност по превенция и защита от домашното насилие, са длъжни в срок до 24 часа да препратят до съответния районен съд молбата за образуване на производство по издаване на заповед за защита.”

https://www.faragency.bg/news/16909640392866/v-burgas-mazh-e-pre … -na-dashterya-si-

Това чух и по новините. Не знам, може и да не е вярно, щом казвате.

# 2 061
Телеграм позлвам от около година като алтернатива на Скайп, че нещо качеството на връзката падна с него. Ползвам го да се чувам и виждам с родителите си. За първи път чувам че се ползва за подобен род гадости. Ум не ми го побира. Имам чувството че не от небето падам, ами от небето на някоя друга Галактика. Между другото там където живея (не в БГ), се носят градски слухове за момче българче, което се самоуби на скоро, заради заплахи за разпротранение на негови голи снимки. Момчето беше колежанче първа година. Мили Боже, какво става с тези деца. От какъв зор ще се снимаш гол, та ще пращаш на който и да е. Нещо генерално има сбъркано в начина на възпитание в училище и в къщи....С което не казвам че обезобразеното момиче има нещо общо с това или си го е заслужила. Просто си коментирам това което се сподели в темата и всичко останало което се изля къде ли не по социалните мрежи.

# 2 062
ама тя промяната в НК, или някъде другаде нищо няма да промени, ако магистратите не си гледат работата, или им се плаща за нищоправене - корупция.

# 2 063
  • Paris, France
А Дебора как се е хванала с него?

Не се е хванала с него. Доколкото четох, работили са в едно заведение, имала е някакъв флирт, но тя е много млада и още се търси. Не и е бил любов, голяма любов. Вероятно не и е казал, че има дете. Вероятно не и е минало през ума, че на 26г може и дете да има. В днешно време малко мъже стават бащи толкова рано. Не е останала дълго с него, а може и изобщо да не са имали връзка. Не зная точно.

Аз също съм излизала със женен с деца. Не ми беше казал, а аз, като последната Муня, изобщо не питах. В апартамента му нямаше снимки на жена му или на някое от децата. В събота и неделя се е прибирал в къщата в провинцията при тях.

Дебора е жертва. Не е виновна, че си я заплюл психопат. 

А това, дето го писах за жена му, писах, че съм го прочела в медиите. Не твърдя, че е вярно.

# 2 064
  • Street of Dreams
ама тя промяната в НК, или някъде другаде нищо няма да промени, ако магистратите не си гледат работата, или им се плаща за нищоправене - корупция.

Не знам с какво новата дефиниция на семейни отношения ще накара жените да се активизират и да си търсят правата, вместо да си оттеглят жалбите и да се връщат при насилника.
Други неща трябва да се променят.

# 2 065

Ахаа, видях я.
Аз пък на нейния акъл се чудя как се е хванала с него.
Съмнявам се и в цялата му рода да има 1 читав човек.
Ама ако са разделени, браво, че се е измъкнала.
Макар че се съмнявам. Нали като го прибраха вика, че трябвало да го пуснат, че жена му и детето само на него разчитали.
А Дебора как се е хванала с него?
Едит: И какво е това искрено злорадство спрямо едно абсолютно невинно малолетно дете?!

Няма злорадство. Къде го видя това бре жена?

# 2 066
НК е пълен със състави по които може да те вкарат в затвора!
Човечетата прилагащи закона са отговорни!

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 23:37 от Тифи19

# 2 067
  • При семейството си
Ама кой, моля, казва, че Дебора НЕ Е жертва, че си го е заслужила, така и’ се пада или нещо подобно…поне в тази тема?!
Ти, Невена, преди 20-30 години може и да не си разбрала, че е женен, тук непознати хора на 2-3 ден сложиха “семейна” негова снимка.

# 2 068
Пепси били свалили Тото от сайта си, бил им рекламно лице. Извинил се за шоуто с Тити, а жена му оплюла хейтърите, че разбили бизнеса и бъдещето им...
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2023/08/01/4513935_sled_gnevni_rea … odateli_vlogurut/
"Какво ще направиш, ако хванеш жена ти да се е*е с най-добрия ти приятел?, попитах един от тях. Ще я убия!, каза той. Ето, виж, каква е разликата, аз само възпитателно я подстригвам", казал бившият треньор на националния отбор по баскетбол."

# 2 069
Извинил се за шоуто с Тити, а жена му оплюла хейтърите, че разбили бизнеса и бъдещето им...
Рязко им е секнало хахо-хихи-то по случая значи, на сем. Тототви

Общи условия

Активация на акаунт