Случаят „Дебора“

• 280 866
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 410
  • София
За доста чалгаджийки се сещам, които редовно стигат до болница и пак се връщат при биячите.
Не говорим за любовни триъгълници, а за култура, основана на разголени и бити жени, забавляващи наднормени биячи.

# 4 411
За снощното падение на БНТ и аз си мисля. Как едно момиче, израстнало в чалга среда да се преориентира, като от най-официалната ТВ, на връх НГ се предлагат чалга и кюцеци? До там ли стигнахме, една културна програма за 2 часа да не могат да сътворят, без пошлост? И защо дори хубави народни песни са обработени в стил кючек??? Визирам "Рипни Калинке" на Деси Добрева. Тази песен беше любима на татко, снощи като я чух, лошо ми стана... Резил.

# 4 412
Тъжно е. Добре че не гледам тв. Пуснахме там само речта на президента за 30 секунди, чукнахме се и това е.
Ами явно официалната тв иска чалгата вече да наложи. Поръчки изпълняват.

Помня какви програми имаше едно време. А нямаше толкова много програми. Кеф ти да гледаш. И хубава забавна програма и филми хубави, абе едно време си беше друго.

# 4 413
Дева, напълно те подкрепям. Тотално опростачване. Да бяха извадили от архивите нещо от новогодишните програми преди 10, 20, 30 и повече години, поне изпълненията на фолклорните състави и певци...

# 4 414
Честита Нова Година!

Чак сега разбрах, че това момиче е излязло с песен - много се радвам, че не е потънала в депресия и омраза. Няма значение какъв жанр е, всякакви хора стават жертви - и богати, и бедни, и глупави, и умни, и дебели, и слаби, и културни, и невъзпитани... Фокусът не е към жертвата, а към извършителя.

За присъдата предполагам, че юристите са прави, но в крайна сметка тежката присъда на цена на едно съсипано завинаги младо момиче не е по-добрият вариант.

Този дано се лекува доброволно - звяр.

# 4 415
За доста чалгаджийки се сещам, които редовно стигат до болница и пак се връщат при биячите.
Не говорим за любовни триъгълници, а за култура, основана на разголени и бити жени, забавляващи наднормени биячи.

Не виждам причинно следствена връзка между чалгата и боя- просто чалгаджийките са повече на брой.

На прима виста се сещам за Жана Бергендорф и Деян Донков & Радина Кърджилова. Уж "интелектуалци" aнтиподи на чалгата, същата работа.
Чалгата отдавна е превзела музикалната сцена. Упорито се отрича, но гледаемоста е повече от показна, нищо ново под слънцето. Ако бях 20 годишна певица, и аз сигурно щях да избера тази индустрия, чисто от икономическа гледна точка.

Радвам се за Дебора, че има възможност да се занимава с нещо, без да остава време за черни мисли. Много е важно да оцелее и да не изпадне в депресия, ПТСД, да не говорим за евентуални психози.

Надявам се текстът на песента да не се отрази негативно в съда, неподходящ е предвид случая.

# 4 416
12 съдии в Стара Загора са си направили отвод от делото "Дебора" за 2 седмици

Скрит текст:
12 магистрати от Районния съд в Стара Загора са си направили отвод и не искат да гледат делото за нападението срещу 19-годишната Дебора Михайлова, съобщи в. "Сега", като се позова на справка в електронните регистри на съдилището.

Сред съдиите, които са се оттеглили, е и председателката на Старозагорския районен съд Блага Бозова. Останалите магистрати, които до момента са приели, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на процеса, са Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева и Неделина Минчева.

Обвинителният акт срещу 26-годишния Георги Георгиев да беше внесен на 15 декември м.г. Той е привлечен към наказателна отговорност по три пункта.

Първото обвинение е за това, че на 26 юни м. г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си - остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги Георгиев на шест пъти се заканил с убийство на 18-годишната Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Ако всички магистрати от съда си направят отвод, Върховният касационен съд ще трябва да прецени къде да прати делото. Обикновено се избира близък съд от същото ниво, за да не бъдат причинявани допълнителни неудобства на участниците в процеса.

https://m.dir.bg/dnes/temida/12-sadii-v-stara-zagora-sa-si-napra … ora-za-2-sedmitsi

# 4 417
Според мен даже не трябва да поверяват на местните съдии делото, а на съвсем странични. С оглед безпристрастност.

# 4 418
  • При семейството си
Не е толкова изненадващо, при този обществен отзвук и донякъде натиск.
А чисто юридически, ако и от съседния район/съд си намерят причини и направят отвод, какво следва?

# 4 419
Сигурно служебно ще ги задължат.

# 4 420
  • София
Просто може да се гледа в Пловдив.

# 4 421
12 съдии в Стара Загора са си направили отвод от делото "Дебора" за 2 седмици

И правилно са постъпили. Народът вече е произнесъл присъдата и всяко друго решение ще донесе само негативи на гледащия делото.

# 4 422
Аз не виждам нищо човешко в постъпката на Галин. Направи си PR,  голяма помощ, метчи сбъдва, набута я в най-прогнилата индустрия. Не, не е единственият музикален стил, в който това се случва, но сме в България и е безпредметно да се коментират останалите.

Не знам. За мен тази песен е проява на много лош вкус. За да си в тази индустрия трябва да си един особен тип непукист и това го виждаме всеки ден. Само се надявам да не стане поредната жертва собствените си избори. Защото, към днешна дата, не смятам, че някой се трогва от това, че поредният е набил Мара Отварачката и подобни. Много идеалистично е да мислим, че в света някога ще има само добри хора. Та, по-добре е, особено когато сме се опарили, да страним от змийски дупки. Винаги можете да се съдите, да искаме справедливост, но има ли смисъл да се стига до там?

# 4 423
  • София
Именно. Колкото и да я оправдават, можеше по друг начин да покаже, че е продължила напред. Ама момичето си е от такава среда и с такъв манталитет... Което изобщо не значи, че си е заслужила нарязването, казвам го преди да наскачат защитничките, не че това ще ги спре... Много точно е сравнена с изцепките на Мара.
За мен тази песен е проява на много лош вкус. За да си в тази индустрия трябва да си един особен тип непукист и това го виждаме всеки ден. Само се надявам да не стане поредната жертва собствените си избори.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 12:17 от Cuckoo

# 4 424
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Именно. Колкото и да я оправдават, можеше по друг начин да покаже, че е продължила напред. Ама момичето си е от такава среда и с такъв манталитет... Което изобщо не значи, че си е заслужила нарязването, казвам го преди да наскачат защитничките...
За мен тази песен е проява на много лош вкус. За да си в тази индустрия трябва да си един особен тип непукист и това го виждаме всеки ден. Само се надявам да не стане поредната жертва собствените си избори.
Точно средата и манталитета са я забъркали с Георги.
Но дано и се нареди живота по най добрия за нея начин.

Общи условия

Активация на акаунт