Случаят „Дебора“

• 280 661
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 500
За съжаление не лъже адвоката. Нали бяха замели следите. Има вероятност да получи малка присъда.

# 4 501
То и аз не съм голям оптимист. Дано имат някакви доказателства, но предвиждам присъда, колкото да замажат очите на обществото, с всичките там отпуски от затвора и етц.

# 4 502
тоя пичага в затвор няма да влиза! важен е за държавата.

# 4 503
Е, щом са важни за държавата агресивни селяндури, нямам думи..

# 4 504
Ми та в парламента 98 % са си алчни хищни психопати.

В една от статията онзи ден /сега не мога да намеря/ адвоката на Георги пък казал, че нямало доказателства за вината му и очаквал да бъде освбоден.

Това е много сложно. От една страна, по дефиниция съдът не раздава справедливост, а претегля доказателства и после прилага закона. И при липса на доказателства положението е в ситуация lose - lose, защото:
- ако съдът стриктно спазва закона и доказателства не са намерени трябва да оневини насилника. Лошо.
- ако няма доказателства, но го осъдят заради обществената нагласа - пак лошо.

Та най-важното е какви доказателства е намерило следствието, защото от тях зависи правилната присъда.

# 4 505
а доказателства просто няма как да се намерят. поне не и с българския държавен професионализъм. този само трябва да каже че е бил за гъби и двама да потвърдят. момичето само се е нарязало по нейни си причини и се опитва да го набеди. случай приключен. а и е видно че държавата е с него, така че.... много неща, които могат и трябва да се разследват в България НЕ се разследват, когато биха могли да навредят на насилник. Почти е забранено на високо ниво да има присъди за домашно насилие.

# 4 506

Това е много сложно. От една страна, по дефиниция съдът не раздава справедливост, а претегля доказателства и после прилага закона. И при липса на доказателства положението е в ситуация lose - lose, защото:
- ако съдът стриктно спазва закона и доказателства не са намерени трябва да оневини насилника. Лошо.

Та най-важното е какви доказателства е намерило следствието, защото от тях зависи правилната присъда.

ЧС, ако си работеха по цялата верига както трябва, няма да се стига до описаната от теб патова ситуация.

# 4 507

ЧС, ако си работеха по цялата верига както трябва, няма да се стига до описаната от теб патова ситуация.

АКО...

Но и ако насилникът е бил умен е трудно. Но най-важно е какво е направила полицията по топлите следи. После, кучета ги яли доказателствата.
Алтернативата е да се направи като Америго Бонасера.

# 4 508
Хи хи, в Бг не ти трябва да си умен насилник Joy
Полицията е на твоя страна, абе на цялата система не и дреме дали си нарязал или пребил жена.
Само ако има обществен отзвук се прави нещо.
Убедена съм, че подобни случаи като на Дебора се случват често и не се съобщават.

# 4 509
  • При семейството си
В една от статията онзи ден /сега не мога да намеря/ адвоката на Георги пък казал, че нямало доказателства за вината му и очаквал да бъде освбоден.
То това е работата на защитата (адвокатите):
https://dariknews.bg/amp/novini/bylgariia/pred-syda-advokatyt-na … vorechivi-2384665
Прокуратурата твърди обратното, че има събрани достатъчно доказателства.

# 4 510
https://nova.bg/news/view/2024/06/03/458005/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D … 0%B0%D1%86%D0%B0/

за жорето е навреме. тъкмо да си го пуснат по терлици. тоз може да се окаже че няма връзки и пари, пък кой знае държавата може и да иска да осъди някой ефективно, може и да не иска де. всъщност залагам че нищо няма да стане и тук.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 14:38 от Bobi Mitrev 761101

# 4 511
Хм, какви са ползите от ограничителна заповед?
Явно никакви.
Може би като тръгва да я напада да му я размаха.
Позволяват си да нарушават, защото знаят, че пак нищо няма да му направят.
Да се отменят ограничителните заповеди.

# 4 512
Явно никакви.

О, защо да ги махат, нека ги има, но при нарушаване да има автоматичен пандиз Х години.

# 4 513
безсмислени хартийки.

имаме 3-4 протоколи на МВР, които са още по-безсмислени хартийки. след чието нарушение писмено съм им писал че са нарушени. НИЩО не правят, нищо не се случва. По принцип в БГ няма държава.

# 4 514
Явно никакви.

О, защо да ги махат, нека ги има, но при нарушаване да има автоматичен пандиз Х години.
Съгласна съм. Би било прекрасно. Пак в сферата на фантастиката ми е малко.
Не знам как е в другите държави. Визирам нормалните.

Общи условия

Активация на акаунт