Боледуване на децата ни-тема 73

• 60 710
  • 1 409
  •   1
Отговори
# 75
Мен ме е гнус от солните стаи, честно казано...там водят все болни и сополиви... имаме май 2 в града, не съм припарвала.

# 76
И аз с голям мерак взех карта за солна стая и след второто посещение му текна носа и направи бронхиолит. А уж бяхме сами и се дезинфекцира...

# 77
  • Пловдив
Няма смисъл с тези солни стаи, просто водят доста болни дечица и е бациларник, най - много да се разболее там. В Пловдив ми казаха, че нямало как да сме сами, до 5 деца пускат вътре наведнъж.

# 78
Във Варна има солни стаи, където влизаш сам - работят с часове. Но не знам… и аз много исках да отидем, обаче се притеснявам.

# 79
Не знам вие как сте, обаче аз вече съм тотал щета. Просто не мога да мисля адекватно, не знам как ще се връщам на работа, а дори искам и да сменям сферата... Аз елементарни неща забравям, а преди това паметта ми беше много силно качество. Оплаках се за себе си, сега за децата.
Каката от 28.07 се разболя и прекара дълъг период с висока температура, ходене по кабинети, пускахме изследвания и т.н. В събота и свърши антибиотика, който бяха назначили. Точно тогава ние с мъжа ми се тръшнахме, ама го изкарахме за 2 днис лека температура и неразположение. Обаче от днес и синковеца започна да вдига висока температура, преди да си легне на обяд беше 39 градуса. Чудя се да чакам ли, да му пусна ли едни кръвни изследвания? Вие колко време чакате преди да пусне CRP? Личната веднага ще му е изписала антибиотик, за това не бързам да се свързвам с нея.
В началото на юли пак бяха болни. Точно се оправиха, даже каката не бях пуснала на градина и пак на ново. Такова кошмарно лято не съм имала.

# 80
Ако едното дете е на антибиотик не се колебая за второто веднага като ми възникне съмнение. Така се получава, чу едното се е оправило, изпило антибиотика и другото се тръшва и заразява пак първото с бактерията....то може и само носителство да остане, но се получава порочен кръг.

И аз забравям, неадекватна съм, а не бях така...

# 81
Bugi, ако температурата се задържи 24 часа, пускам изследвания. Това, че едното дете е изкарало с антибиотик, не значи, че и другото ще е така. В момента ви е рано, ще изкарате едно ЦРП високо, но за левкоцитите е рано. Ако не задържа температура, а вдига 2 пъти примерно за деня, изчаквам 3 дни и на 4-тия пускам изследвания и ако трябва  вече и антибиотик. Иначе превантивно - отварям устата, гледам за ангина, пръскам гранофорин, ей така за разкош.

# 82
Незнам как се оправяте с 2 деца аз съм адски изморена работя в много динамична среда бягане напред назад по цял ден ,разговори с различни хора ..до вземането от градина трябва да съм пазарувала , и да съм сложила и нещо да се готви за вечеря ..прекарвам и 2/ 3 часа на площадката и идва момент в който нито ми се говори нито ми се прави нещо ..а хлапето ми е толкова палаво и енергично че и чак към 10 заспива ...

# 83
Поради боледуванията не работя, защото няма кой да ме търпи да липсвам 3 от 4 седмици в месеца. Само лятото не боледуват децата...
Най-кошмарно ми е като е болна голямата и трябва да учи вкъщи...хем е умна и е от най-добрите в класа, кано трябва да прави нещо вкъщи е мрънкане на макс.

# 84
Likeawind, точно поради тази причина напускам.. до 24.08 съм на работа. Другата седмица съм отпуск. Детето ми ще е втора група, върнах се на работа Януари 2022г. Ами в повече ми идва, прибирам се в 18:30, не става.. кога да сготвя, кога еди си какво. Всеки ден ядем отвън храна, почти буквално всеки ден. Мъжа ми е му е лудница и като трябва да гледа малкия, той няма против ама не може по цяла седмица да си го позволи - губи клиенти и така. Седнахме, премерихме и това е, за сега напускам.
По нататък ако си намеря нещо на 4 часа, ще е супер. 😄 Отделно ние даваме и две студиа на нощувки, покрай тях също има шетане.. абе лудница ни е.  Сега ще ме назначат и съкратят, да съм повече врмее не борсата поне. Че в на мъжа ми фирмата ни посъветва счетоводителката да не го правим, та един наш приятел ще съдейства.
Отделно малкия е свикнал много с баща си, мен не ме иска. Те са постоянно навън след градина, аз бачкам..

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 17:30 от toni1189

# 85
Водила съм дъщеря ми на солна стая много пъти, но последно преди повече от година. Точно в тези стаи, в които сме сами и е със записване на часове сме ходили, аз в такива с други посетители не бих припарила изобщо. Със смесени чувства съм от тях. Не се е влошавала никога, докато сме ги посещавали, но не са и повлиявали по някакъв уникален начин, че да е спряла да боледува или да боледува по-рядко. Отдавна не я водя, защото прецених, че не съм видяла кой знае каква полза.
Относно хранителни добавки, сиропчета, витамини и т.н. - давала съм много неща. Нищо няма ефект до степен детето да спре да боледува, но да кажем, че някои неща помагат боледуването да мине по-леко.
Преди да започне да ходи на детска градина боледуваше точно 2 пъти годишно, след това започна кошмара и аз изгледи да свърши не виждам. Първа група почти не е ходила, втора група да и се събира общо месец за цялата година. Сега и предстои да започне 3-та група и нямам надежди, че нещата ще се променят. Дъщеря ми е с алергии и те са и основния провокатор на честото боледуване, освен това тя боледува основно от една и съща болест.
И двамата с мъжът ми работим. И не, не се издържа. С дъщеря ми съм 24/7, без почивен ден. Лятото тотално я спирам от градина, но то и през останалото време от годината не е много по-различно, максимум се е задържала 4 последователни дни на градина.

# 86
Ние сме обратно само мен иска дори понякога мм се чувства излишен и ми казва обидено живейте си двамата но аз играя с него ,извеждам го , ходим на куклен театър и т.н и т н разликата е огромна ..не мога да си позволя да остана в къщи с ипотека сме ..и с тези разболявания чести понякога и с 2 заплати сгъваме но на никой не му е розово положение ..аз благодаря че ми търпите мрънкането 😊🌷

# 87
  • shumen
Аз го гледам сама от 2 годишен.За напускане и дума не мога да кажа,защото с на баща му издръжката ще умрем гладни.Да са живи и здрави нашите,че още помогат когато и с каквото могат.
Аз в солна стая го водих веднъж и доведоха и болно дете с абокат и го вкараха с нас и от там ми лепна пневмония.От тогава приключих със силните стаи.

# 88
Потресена съм с тези солни стаи!! Благодаря още веднъж, супер сте!
С работата е трудно, особено когато си с болно и мрънкяво дете вкъщи, а се опитваш да свършиш нещо по телефона примерно.. Но няма как, все ще мине този период, и по-светли дни ще дойдат!
Да оздравяват всички болнички и за следващия сезон вече да са с имунитет да борят гадните вируси.

# 89
Моята работа е натоварваща психически и физически, бих казала и емоционално. Няма как да се работи от вкъщи. Освен всичко и документация има за писане... Ужас е.
Стоенето вкъщи също не ми се отразява добре, искам и имам нужда да работя. Финансово бихме се справили и без моята заплата, но ще имам аз нужда от професионална помощ Grinning
Малкия и днес продължава упорито с температура, но личната каза да изчакаме и днес да видим какво ще се случи. Макар че аз подозирам, че нещата отиват към антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт